Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Stalno trazi cicu...

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Stalno trazi cicu...

pa bih zamolila za vase misljenje sta bi to moglo biti jer vec 2 dana bi stalno cico i kad zavrsi, opet iz pocetka za 15 tak minuta.
    Zadnjih dana sam imala nekih problema pa sam bila i nervozna i nisam bas imala velik apetit :/ .
    Sada me zanima: da li mi je spao kvalitet mlijeka ili ga nestaje ili je to samo skok u razvoju ?
    Npr. veceras je proveo citavu vecer na mojoj cici i kad sam ga prebacila u njegov krevetac na spavanje nekako se probudio i za par sekundi je stavio svoju ruku u usta i vidljivo trazio da jos jede.
    Sta bi to moglo biti :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moze biti da je skok u razvoju. a moze biti i da osjeca tvoju nervozu i hoce biti kraj tebe da se osjeca sigurnije. ili da te utjesi

ne brini. neces pogrijesiti dok slusas sto on hoce.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da je to ipak skok u razvoju...tak je nekako bilo i kod nas...
    Samo ga prištekaj i neka si bilda cikice...

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Tako je bilo i s Martom, prvi put kad je imala oko mjesec ipo dana, i posli još jednom ili dva puta... To učestalo traženje cike trajao bi dan- dva, pa sam pretpostavljala da joj se najvjerojatnije povećao zahtjev za više mlijeka, pa bi potezala dok cika ne prilagodi proizvodnju s većom potražnjom... Nisam neki veliki stručnjak, ali ne vjerujem da je u pitanju slabija kvaliteta mlijeka.
    Drži se

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa daj mi mama zizu!!!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajd mi za pocetak napisi koliko ima mokrih i pokakanih pelena dnevno?

Koliko je dobio na kilazi prvi mjesec?

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Mokrih ima 4-5 a pokakanih 1.
    Od 01.12 do 24.12 je dobio 1220.
    Sada ima 1.5 mj. i mislim oko 6700 jer se nismo vagali od 24 tog.
    Al danas je dobio proljev pa sam zvala doktora pa mi je rekao da mu dam kolosatis 3 puta na dan.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Al samo je jednom imao proljev.

ivarica

Početno

sto je to kolosatis?

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

To su neke tablete na prirodnoj bazi kao sitne kuglice i trebam mu davati tri puta dnevno, istopiti u mlijeku.

ivarica

Početno

nesto homeopatsko?

ivarica

Početno

pretrazujem net, ne mogu nista naci o tome??
    ako mu se odlucis davati ih, onda mu to mlijeko daj na zlicicu (a ako su homeopatske, ne smije biti metalna)

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Da, to su homeopatske a pise se COLOCYNTHIS. Davala sam mu ih kroz spricu.

ivarica

Početno

moze i tako :D

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Da li ima neki prirodni lijek protiv proljeva ? (mom sinu)

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod lakšeg proljeva najbolji lijek je tvoje mlijeko. Kod težih ćeš morati dodati svako toliko pokoju žlicu otopine soli i glukoze (kod nas se zove Rehidromix i Nelit) inače opći naziv je rehidratacijska otopina.
    Ako ima samo proljev a ne povraća manja je opasnost da dehidrira, vjerojatno će biti dosta tvoje mlijeko. Ali moraš pratiti da li ima znakove dehidratacije (suha usta, manja napetost kože).

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Vec 2 dana nema ni proljeva ni stolice pa me to malo brine.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Previše brineš.
    Sve se očistilo u proljevu pa sad nema što pokakat.
    Ako samo dojiš, a ima dovoljan broj mokrih pelena (savjetnice!!!) nemaš frke još koji dan. Meni se moj Luka preko noći prebacio s 3 puta dnevno na svaka 3 dana kakanje, negdje s 2-3 mjeseca.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Samo malo da se ubacim jer me dugo nije bilo na forumu, a imam potrebu!

Nek mi netko malo nešto napiše o kakanju, jer kad sam sad pročitala ovo prethodno od mamazike malo mi je lakše. Moja bebica ima za tjedan četiri mjeseca i samo dojimo, a od prije tjedan je počela kakati svaki drugi dan i evo danas joj je treći ali nije još kakala, s tim da je do prije tjedan kakala redovito jednom dnevno. Zvala sam SOS telefon i utješili su me (hvala im) da je to normalo i da se stolica mora imati barem jednom u najviše 10 dana. Ali..., mene još to malo brine, jer mi se čini da ni danas je neće biti pa bi mi bilo lakše da čujem još koje iskustvo. Čini mi se da ona ni nema dovoljno u crijevima za stolicu jer kad "pušta vjetrove" nema ni tračka stolece na peleni. Mokrih ima dnevno 4-5, kilaža je ok prema zadnjem vaganju od prije tjedan dana, al me muči da li bi je imala češće da ja imam veću količinu mlijeka u prsima?

Unaprijed hvala, pogledat ću opet topic kasnije jer mi se budi bebač pa moram ići!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Naše prebacivanje 3 u jedan-jedan u 3 desilo se kad je prešao potpuno na moje mlijeko, do tad smo kombinirali. Dojila sam ga dosta često i davala obično obje dojke, tako da možda nije dobivao dosta masnog mlijeka,iako se nadam da nije bilo tako jer sam radila kompresiju - a ona potjera baš ono masno na kraju. Znalo je biti i do 6 dana. Imao je grozne vjetrove, smrdljive, užas... a kad bi se pokakao nije bilo te pelene koja ne bi propustila, gore, dolje... a kakica zlatno žuta i mirisa na kiselo mlijeko. I potpuno mekana, kao recimo majoneza (klasična, ne light ). Tako da to nije bio zatvor, ne znam kako bi to protumačila. Kao da crijeva nemaju poticaj da se isprazne. Možda je bilo premekano ? Uglavnom, ako ta stolica (kad bude) nije tvrda, u kuglicama, nemaš se što brinuti.
    Kad je počeo uvoditi obroke krute hrane, razmak se skratio pa je imao i po dvije stolice dnevno. Sad ima skoro 3 godine i nakon malih problema zbog odvikavanja od pelena, opet kaka svaki ili svaki drugi dan.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja isto jede obje cice, isto radim kompresiju ali tako je već 1-2 mjeseca pa je kakala barem jednom dnevno. Evo večeras mi se pokakala naravno do vrata , ali sreća je bila beskonačna. Inače ima zlatno žute stolice ali ova je bila malo tamnija.

Jedino što stalno ima vjetrove tj nema dana da ne "prducka", i hrana koju ja jedem ne napuhuje ali očito ima crijeva na mene pa je doslovno sve napuhuje .

Ja ne namjeravam početi sa dohranom prije petog mjeseca pa se nadam da će s ovim biti sve ok, tj da ne moram brinuti za kilažu.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Eto nakon 2 dana moj Luka se pokakao i imao je zlatno zutu kakicu sa zrncima al u tome je bilo i vode tj.proljeva .
    Izgleda da mu te homeoptaske tabletice ne djeluju.
    Jel moze imati proljev jer sam ja nesto pojela sto mu ne odgovara ili nije dobro mlijeko ?

ivarica

Početno

jesi li ti mozda nakon vadjenja zuba dobila terapiju antibioticima?

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Nisam. Popila sam dvije sumece tablete protiv bolova i to je to.
    A mozda je to i od anestezije :? . Moglo bi to vrlo lako biti.
    Jel opasan taj proljev za bebe ?
    Koza mu nije isusena i znaci da nema dehidracije.
    Joj neznam sta da mislim vise .

ivarica

Početno

opusti se.
    razlozi mogu biti brojni, tvoja menstruacija (procitala sam na drugom topiku), mozda stavljanje rucica u usta, kravlje mlijeko koje ti eventualno uzimas .... dok ih sve pobrojis, proljev mozda i prestane.
    mislim da situacija nije opasna :D , to je jedna rijetka stolica u dva dana? bebaca promatraj, doji svaki put kad trazi, ako potraje nazovi lijecnika.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možeš u dogovoru s pedijatrom dati one korisne bakterije, ne znam koji su kod vas komercijalni nazivi, kod nas je Linex u kapsulama, istreseš prah i daš na žičici pomiješan s tvojim mlijekom.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Jel se bljuckanje svodi u povracanje ?
    Kako mogu primjetiti dehidraciju ?
    Koza mu je normalna al neznam za usta jer cest plazi jezik po usnama jel to to ?
    Evo otvorila sam topic na dobne skupine 0-1 jer se proljev opet vratio.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •