Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: odredjivanje duljine poroda

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno odredjivanje duljine poroda

Elem, vjerojatno su i vas koje ste rodile svi udavili pitanjem: "Koliko je trajao porod?" Pa me zanima otkad se zapravo porod racuna? Od prvih trudova? Od trudova "na 5 minuta" kad se preporuca krenuti u bolnicu? Od dolaska u bolnicu? Od smjestanja na stol/ stolcic/ u kadu?

Ima li neki "standard" ili ste odgovarale po feelingu?

(Ja sam prvi put racunala otkad sam dosla na stol, ali ovaj je put sve to bilo sasvim drugacije, pa ne znam sto bih odgovorila. )

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja računam od trenutka kad su me stavili na stol, trudove prije toga, pripremu, upisivanje u hitnoj i ostalo ne brojim. Prema tome prvi je trajao 27 sati, drugi 2,5 sata, a treći sat i petnaest minuta!

Pahuljica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ajme, ako tako krenem racunati, onda je moj prvi porod trajao sat i 45 min

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hm, meni su trudovi počeli već kod klistiranja, ne oni razarajući ali recimo da nisam mogla uspravno stajati i ak to nije početak poroda onda sam zbunjena. Jer sam izgon i pravi trudovi prije toga ne traju u pravilu duže od kojih 2-3 sata, više manje,a na svakom tečaju kažu da porod kod prvorotkinja traje npr okvirno 10 do 12 sati, što znači da se računaju u vrijeme trajanja poroda i ti rani trudovi. Moj porod je trajao 11 sati.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Meni je nedavno jedan doktor računao od prvih trudova koje sam počela osjećati satima prije, odnosno od puknuća vodenjaka, iako sam ja dotad računala od kad sam ušla u rađaonu jer su mi ovi prvi trudovi bili jako lagani, skoro da ih nisam ni osjetila, a prvi put nisam ni imala trudove, samo mi voda curila

Ja sam donedavno računala da mi je prvi porod trajao 3,5 sata u rađaoni, od čega samo 2,5 laganih trudova, a drugi 1 sat i 15 min, a po tom doktoru ispada da mi je prvi trajao 15 sati od kad mi puko vodenjak- trudova nisam imala... A drugi 9 sati

Tako da mislim da se računa sve od prvog i najmanjeg truda, zato neke žene rađaju doslovno 3 dana
    Nedavno sam pričala s nekim bakicama koje su rađale 3 dana. I koje su rodile doma i najprirodnije što može biti, hodale do zadnjeg ali ih je toliko bolilo da više nisu imale djece, jedna si je i kičmu zeznula, odonda ju uvijek bole križa. No to je neka druga tema

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam u radjaoni bila 6 sati a ako racunam od 1. truda onda 15sati je sve trajalo.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moj prvi porod trajao je 45 minuta... praktički sam imala trudove samo za izgon tak da :/
    zanima me kaj će sad biti???

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Od ulaska u operacijsku salu (boxevi su bili zauzeti)-6 h,ali od prvog truda (kojeg sam prepoznala ) 50 h.

antigona avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Sa trudovima nekih 11 sati, u rađaoni - 5 i pol sati

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

od prvog truda- 23 sata
    od ulaska u rodilište-11 sati

Romana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Vidiš,i mene to zanima.Jer meni su oba puta bili vrlo slabi trudovi i neredoviti,pa sam išla u bolnicu na blef,s tim da sam prvi put prokrvarila,a drugi put su mi rekli da mi ne mogu niš reći prek telefona nego da dođem na pregled.
    U principu,normalni trudovi su počeli nakon "čišćenja".

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da se i ja javim...

Prvi put su mi prvi trudovi krenuli u četvrtak ujutro, ali su bili jadni i nikakvi. U petak u 7 ujutro bila sam na 5 minuta, ali još uvijek slabašnih, i otišla u bolnicu. Na stolu sam zavrsila oko 11, još uvijek bez jačih trudova, otvaranja ili pucanja vodenjaka. Na kraju sam rodila nakon 6 sati dripa u 17. (Ne ponovilo se.)
    Drugi put su me samo poceli prati u subotu navečer oko 23 i to skroz pravi i ozbiljni. U bolnicu sam otišla isto oko 7 u nedjelju, kad više nisam mogla stajati, a rodila 1,5 h kasnije.

Pa jednostavno ne znam što da kažem. Je li prvi porod trajao skoro 2 dana? Je li drugi trajao "samo" 9h ili "samo" 1,5h? Ima li kakvih pravila?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

1. Od prvog truda - 7 sati. Od dolaska u bolnicu - 1 sat. Od stavljanja na stol - 10 minuta.
    2. Od prvog truda - 3 sata. Od dolaska u bolnicu - pola sata. Od stavljanja na stol - 5 minuta.

Srećom, pa ne idem po treće, mislim da bih rodila u autu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja svekrva kaže "Ti si tak lako rodila, a ja sam se mučila 3 dana!". Ovisi kak brojiš. Meni je ispao onaj čep 25., iduću večer mi je pukao vodenjak i lagano curio. 27. popodne su me na redovno pregledu zadržali u bolnici i dali mi drip u 5. Tada je sestra rekla: "Sada možemete računati da je porod počeo." No, prave trudove sam dobila tek u 9, a rodila sam točno u ponoć. Dakle ja bi rekla da je porod zapravo trajao 3 sata.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ako se računa od rađaone onda sam rađala 4 sata...a ako se računa od prvoh tudova onda 7 sati...

Svaka čast vama koje ste imale trudove po 20 sati i više, te posebno koje ste bile u rađaoni po 10 sati...meni je bilo dosta i ovih 4

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad me netko pita koliko je trajalo, ja ispričam sve - od prvog truda, odnosno od pucanja vodenjaka

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ako računam od pucanja vodenjaka onda je trajao 18 sati.
    ali pošto ja nisam imala uopće trudove sve dok mi dva sata od spajanja na drip nisu počeli, onda je moj porod (od ulaska u rađaonicu) trajao sat i 15 minuta.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

1. put od prvih trudova do porodjaja 18 sati
    od dolaska na stol (uz drip) 7 sati (ne ponovilo se, a mislila sam da sam lako rodila do 2. puta)
    2. put od prvih tudova do porodjaja 20 sati
    od dolaska u radjaonu do poroda 2 sata i nesto

Drugi porod bi ponovila svaki dan ako treba, prirodno i bez forsiranja i predrasuda

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

trudovi počeli oko ponoći.....na 30-ak minuta....oko pola 10 ujutro na 5-6 minuta...u pla 11 krenuli u bolnicu i u 13.44 rodila.....sat i nešto sam u boksu bila....sveukupno 13.44 sati (s tim da sam do 3 mislila da su crijeva )

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

12h boxa

trudove sam imala cijeli dan, ošla u bolnicu oko 11naveče, u box u ponoć, rodila u podne.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj snoopygirl prvotno napisa
    12h boxa

trudove sam imala cijeli dan, ošla u bolnicu oko 11naveče, u box u ponoć, rodila u podne.
    ajmeee.... :shock: ....svaka čast svima koji su dugo u boxu bile....

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Od prvog truda (za kojeg sam sa sigurnošću mogla reći da je pravi) do poroda...30-ak sati.
    U boxu (nažalost, uz pomoć dripa) 2 i pol sata.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mene isto to zbunjuje, imala sam razarajuce trudove koji su poceli u subotu navecer a rodila sam u pon u jutro. a da su to bili "pravi" trudovi znam po tome sta od 22h u subotu kad su poceli pa sve do iza poroda oka nisam sklopila niti minute! i totalni mi je SF kad procitam koliko zena lipo odspava u trudovima da se odmore za porod. na stol sam dosla 6 sati prije poroda kad mi je pukao vodenjak.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

od pucanja vodenjaka 3 sata i 15 min.
    u rađaoni sat i 15

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od trenutka na stolu 40 minuta

od prvog najbezbonijeg truda - 6 sati

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Od početka trudova- tri dana
    od silaska u rađaonu- 11h 45min

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod mene je "školski" - od pucanja vodenjaka do izgona.
    S M 10-ak sati, s D 6.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

od pucanja vodenjaka 17 sati a od kada sam legla na stol 10 i po

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

prvi - od kada sam legla na stol do poroda 15 min (carski )
    drugi - od kada sam legla na stol prvi put do poroda 3 dan odnosno kada sam drugi put legla na stol do poroda 5.5 sati

zaključak - majka priroda mi baš nije bila naklonjena

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

prvi- prokinuli vodenjak oko 7.30, prvi trud u oko 8.00 a s BC-om se mazila u 13.30
    drugi- pukao vodenjak oko 22.30, prvi trud 15-tak min kasnije, a balerinu dobila u ruke 01.00.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Službeno se početak poroda računa od početka prvih trudova.
    Moj prvi je trajal 20 sati, a drugi 4 dana (a bil je lakši, ljepši i manje bolan od prvog).

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pa ako je tako, moj porod počeo je trudovima u subotu na nedjelju u noć. Nedjelja ujutro - smirenje. Nedjelja popodne ponovno trudovi, smirivanje pred noć. Par sati mira i konačni trudovi cijelu noć nedjelja na ponedjeljak. Ujutro došla u bolnicu s trudovima svakih 7-10 min., probušili mi vodenjak, priprema. Na stolu od 8-13, uz drip rodila u 13,10.

od straha kad sam ušla u bolnicu, stali mi trudovi. Uvjeravala sam dr.-a da nisam za ići kući. Gledao me kao ludu, ali ipak išao provjeriti. Bila 8 cm otvorena.

Sada sam trudna 17 tj., i nadam se bržem i lakšem porodu.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ako racunam od trena kad su me uhvatili trudovi ja sam uzivala sa trudovima cirka 30 sati.......poceli u 00,00 nedjelja,dosla u bolnicu u 04,00,rodila u ponedjeljak u 18,45....pa vi racunajte.....drugi put neidem u bolnicu rano pa makar se porodila doma

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

u boksu na stolu 50 min.
    vodenjak počeo curkati cca. 18 sati prije izgona.
    došla u rodilište 2 sata prije nego što je proplakao s trudovima na 4min

mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bolje da nisam čital ovo računanje!
    Od prvog najmanjeg truda - 36 sati
    od ulaska u box - 12 sati

Sad se spremam na stolčić u Varaždinu i znam da može biti samo bolje u usporedbi s prvim putom! Jedva čekam!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •