Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Jedno "glupo"pitanje buduće mame?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Jedno "glupo"pitanje buduće mame?

Moram priznati da do pred par mjeseci nisam niti najmanje doživljavala niti obračala pažnju na AS - sve do sada kada smo se bacili u potragu za opremu za našu curu.
    Stvar je sljedeća - vidim da je jedna od bitnijih stvari kod AS za skroz male bebe to da se montiraju suprotno od smjera vožnje, pa u vezi toga imam nekoliko "bisernih" pitanjca:
    1. Pokušavam se sjetiti, ali zbilja nemogu da sam u svojoj okolini vidjela tako montirane sjedalice (nisam baš nešto obraćala pažnju, a nisam baš ni bila u kontaktu sa bebačima), pa me zanima da li se novije sjedalice mogu tako montirati ili su se mogle i prije tj.da li postoji mogućnost da su ove koje sam vidjela ustvari bile krivo montirane?
    2. Još me zanima ako npr. vozim auto, a beba je u AS montiranoj suprotno od smjera vožnje - onda ustvari nevidim kaj beba radi, kaj ne? Jel to u redu?
    3. I treće "pametno pitanje" - kada je AS montirana suprotno od smjera vožnje - da li beba ima mjesta za nogice tj. ako nogice izlaze iz AS to bi značilo da treba veća, kaj ne?

Sad vas lijepo molim da mi malo pojasnite jer me dosta zbunjuje sve to oko AS -od marke, veličine, testova, cijena, kilaže beba- za jednog početnika stvarno previše informacija :?

Hvala unaprijed

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

1) a cuj, ako nisi obracala paznju, mozda si vidjela ove sjedalice koje se montiraju u smjeru voznje. mislim da se sve AS 0-13 montiraju suprotno od smjera voznje.
    2) ne vidis. ja nisam vidjela. ali je uglavnom spavao kada bi se vozili, pa me nije pretjerano brinulo. kad je poceo urlikati u AS, pocela sam izbjegavati voznju autom .
    3) veca AS treba kada dijete ima vise od 9 kila i moze samostalno ustati (koliko se sjecam). znaci uglavnom oko godine dana. do onda 0-13. nogice moze podici i oslanjati se na sjedalo (tako je bilo kod nas).

oh, za kraj mali osvrt , mislim da pravila foruma ne dozvoljavaju ticker u potpisu. ali zato mozes staviti link na ticker! sta ti je tehnologija, a?

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

0. Nema glupih pitanja.
    1. Autosjedalice kategorije 0 i 0+ (za novorođenčad i bebe) se montiraju suprotno od smjera vožnje zbog djetetove fizionomije koju mi se ne da sad objašnjavat. Ako hoćeš, napisat ću ti poslije. Ako si vidjela takvu as montiranu u smjeru vožnje tada je definitivno krivo okrenuta.
    2. Ukoliko je beba pravilno zavezana i nema neke opasne predmete na dohvat onda nema potrebe stalno je čekirati.
    3. Ukoliko je dijete veće i preraste as nabavit ćeš mu novu, kombiniranu. Ma shvatit ćeš sve s vremenom i uskoro ćeš biti mama spremna na sve! I svakako ne zaboravi doći na pregled as da ti cure pokažu kako se sjedalica pravilno montira.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    1)

oh, za kraj mali osvrt , mislim da pravila foruma ne dozvoljavaju ticker u potpisu. ali zato mozes staviti link na ticker! sta ti je tehnologija, a?
    Evo ispravila Nisam imala pojma da je to zabranjeno

Hvala na odgovorima!

Anchi - ak budeš imala vremena pa napiši koje slovo zakaj mora biti u smjeru obrnutom od vožnje

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

brošura o autosjedalicama

Autosjedalice za novorođenčad postavljaju se u vozilo suprotno smjeru vožnje s bebom u poluležećem položaju kako bi se izbjegao bilo koji stres na bebin vrat i leđa. Svrha im je da kod prednjeg udarca u vozilo, najučestalijeg i najsnažnijeg udarca, podupru cijelu glavu, vrat i leđa te da raspodijele sile sudara preko cijele dužine tijela.

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Imaš i za kupiti onu igračku od TINY LOVE - žabac - koji ti ima ogledalce pa možeš vidjeti u svom retrovizoru što ti bebač radi. Meni je to dosta značilo

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Niti ne moraš kupiti igračku dovoljne je na stražnje staklo staviti još jedno ogledalo

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

1. cure već rekle
    2. ne vidiš šta radi.....ogledalo pak odvraća pažnju oa bolje da ga nema da se ne zabiješ u nešto/nekog dok gledaš što beba radi.
    Nemre joj ništa biti ako je dobro svezana..
    3. nama nožice odavno izašle al ih on nikad niej držao ravno (osim kad se ljuti) tak da još uvijek stanu ili ih nasloni na sjedalo ko frajer....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •