Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 71

Tema: kako dalje sa sveki???

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno kako dalje sa sveki???

dakle... radi se o tome da sa svekrvom nisam u dobrim odnosima no usprkos tome želim da moja dijeca imaju kontakt s njom... važno je napomenuti da živimo u istoj kući (odvojeni stanovi)
    ali... danas se dogodilo nešto što mi je skratilo život za bar 10 godina....
    stvarno svoju sveki rijetko kad što tražim jer mi se to obije o glavu, al danas sam krenula stavljati veš sušiti i ona uzela Tadeja da ga kao pričuva tih par min... otišli oni na dvorište i nahranila ga plodovima bazge (jer i ona to jede :? )... kad mi je to rekla srce mi je stalo, nisam znala kud i kak bi dalje jer sam se sjetila svoje situacije kad sam kao mala radi toga završila na inspupavanju želuca i infuziji.... on je u roku od 10 min poćeo povraćati, dobio proljev, temp oko 39... sjeli smo u auto i pravac bolnica... tamo se sve smirilo, i temp je pala... rekli su da imamo sreće da ipak nije puno toga pojeo jer za ovako malene to je dosta opasno... zahvalna sam dragome Bogu da ga je čuvao...
    došli smo kući... nije ni pitala (bar mene nije) kak je dijete... nije rekla ni jednu riječ, samo je dalje nastavila čitati neke svoje bedastoće... pokušavala sam joj objasniti da je to stvarno otrovno i da ga to ne smije učiti al nisam imala učinka... rekla mi je samo da glumatam i radim paniku oko ničeka jer je on to ionako ispovračao i da kaj meni je :?
    dakle, ko je tu lud?? ona ili ja??
    u tom trenu sam shvatila da to nije osoba kojoj ja želim povjeriti svoje dijete na čuvanje (uskoro moram roditi) jer tko zna što joj još može pasti na pamet i napraviti bez mog znanja i odobravanja??
    odlučila sam dijete dati svojoj mami (koja živi 500m dalje) da se brine o njemu dok tata radi... a ja budem u bolnici....
    dali sam dobro napravila ili ne?? ne znam!!!
    zanima me vaše mišljenje i kak bi vi postupile ??
    samo da napomenem da nije to prvi put, i da nije stvar u tome da mu je dala to pojest, nego da i dalje ne vidi ništa loše u tome... i ne cijeni moju riječ kao riječ majke nikako....
    odlučila sam da se mogu družiti jedino pod mojim nadzorom....
    e da, i ona je jako religiozna, preobraćena osoba, koja svaki dan moli minimalno 5 sati i ide skoro svaki dan na misu... možda je to nebitna informacija al mislim da bi "takvi" ljudi u sebi trebali imati bar zrno dobrote i razumijevanja

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čekaj, ona ti je skoro otrovala dijete ?

što kaže tm na to ?

Bolje da se suzdržim od daljnjeg pisanja

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sveki na "ignore" a ti dijete vodi na čuvanje mami.

Ja joj više ne bi pustila dijete

Ljubi malog mišića

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

pa mm nije odmah satio o čemu se radi... on je mislio da je maleni to pokupio s poda... tek kad smo se vraćali iz bolnice sam mu ja obajsnila kak se to dogodilo!!! našto je on poludio!! ne znam kaj joj je rekao, ja sam se maknula jer mi je stvarno dosta apsolutno svih svađa (koje su s njom i prečesto) tak da :/ al me strah da joj nešt ne napravi jer ona zna toliko isprovocirati da bi ju čovjek najradije odalamio, meni je prije 10 dana tak digla tlak da mi je malo falilo a danas ju je čuvao anđeo čuvar da joj ne zabijem glavom u zid... ne znam kak sam ostala prisebna, valjda radi malog... kasnije me to popustilo jer čemu živciranje kad ona ne može shvatiti
    samo ne mogu dokućiti dali je ona bolesna (psihički) ili neke stvari radi namjerno???

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Postoji li ikakva mogućnost da TM uzme godišnji dok ti rodiš da bude sa starijim djetetom?
    Njemu će biti teško ako nije naviknut na tvoju mamu inače...

Sveki
    Mome djetetu ne bi prišla više.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Napravila si najbolje što si mogla: pomogla djetetu i usput se suzdržala da ne ubiješ sveki...

Ja ne razumijem, šta tebi sad nije jasno i šta ti zapravo pitaš? :?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jednostavno.
    Ta ti osoba ne bi trebala čuvati dijete,jer je pokazala da nije tome dorasla.

Ovako i onako ste na "pas mater".Kaj te uopće briga ?
    što se ti kome imaš opravdavati???
    Vodi dijete mama i točka.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mama=mami

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nemas tu kaj razmisljati, ja bi uvijek prije dala klince cuvat mami nego sveki. Ipak je tvoja mama TVOJA mama.
    I moja sveki bi djeci dala piti vode iz bunara u dvoristu, i ona ju pije :? a to kaj vecina ljudi tamo ima upojne septicke jame, nema veze :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

stvarno nemaš što za razmišljati, ni ja ne bih nikada više imala povjerenja u nju. isto tako, bitno je da je tm na tvojoj strani....
    sva sreća da je dijete dobro, a ovo o religiznosti ne bih komentirala...

Neja

Početno

Bok.
    Imam ti i ja jedan takav biser kod kuče pa ti mogu savjetovati da sveki počneš lipo ignorirati. Polako če shvatiti da je ne šljiviš i maknit če se od tebe. Moja mama je 500km odaljena od mene pa tako da se ja sama snalazim a ti daj djete mami hvala bogu da možeš.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

MMoover ne znam ni sama kaj pitam... više sam se htijela požaliti i vidjeti da ima ljudi koji se slažu s mojom odlukom... :/

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

forumašice ti ovdje mogu samo dati podršku... a ja vjerujem da si ti dovoljno pametna da i sama znaš šta ćeš napraviti ubuduće.... ne treba ti to nitko drugi govoriti...

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja ću ti samo čestitat na samokontroli
    dobro si postupila!

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

i ne cijeni moju riječ kao riječ majke nikako..
    na tvom mjestu ni sec nebi razmišljala...otfuraj malenog mami a nju ko ...

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da ne treba ovo komentirati, sama si dala odgovore.
    I kao što je netko napisao, tvoja mama je TVOJA mama, nadam se da nije i ona prolupala kad joj već ranije nisi dala dijete na čuvanje.
    A što se sveki tiče - samo mi nije jasno zašto njoj nisi dala da ti objesi veš. Ako ti hoće pomoći kao trudnici i majci unuka i buduće unuke. :?
    Ako neće, pitaj je što kaže religija o pomaganju bližnjima. Tako ćete imati i praktični nauk.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

svakom se moze dogoditi maler, posebice u neznanju, da ti je kojim slucajem sveki kasnije prisla i ispricala se, pa cak i da je samo pokunjeno sutjela (tesko je priznati gresku), da si vidjela da joj je iskreno zao sto se dogodilo djetetu, jos bih mislila da ima nade (za nas mlade). ovako je moj savjet da dijete vodis svojoj majci, tj. da ti tm uzme godisnji il barem nekoliko dana. bez puno objasnjavanja i opravdavanja. ako je tm suglasan ionako je sve drugo nebitno.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Iako neznanje nije isprika da se otruje nečije dijete,vjerujem da je to napravila iz čistog neznanja.Mene gotovo jednako zaprepašćuje činjenica da nakon bolnice nije pitala za bebača i da je čitala neko svoje poučno štivo??!!!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tvoje je pravo ostaviti dijete tamo gdje smatras da ce mu biti dobro i imati dobru i sigurnu skrb.

najbolje bi bilo da TM bude s njim, to nije opcija?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ovak, ja sam poludjela samo kad sam sad čitala uvodni topic, a da sam slučajno bila u toj situaciji ne bi postupila ko ti jer mrzim omalovažavanja a upravo to je ona napravila kad ste došli iz bolnice. Rekla bi joj što mislim o njenom -nije to ništ bilo- a čuvanje MOG ( u tvom slučaju tvog ) djeteta si može okačiti mačku o rep. Kao što ti je neko već napisao, odvedeš dijete svojoj majci, pri tome budi sretna da imaš na raspolaganju tu opciju, i nemaš se šta opravdavati sveki zašto si tamo odvela dijete.
    Ja sa svojom svekijima imam odnos - dobar dan, kako ste- i to je sve. Idem raditi za dva mjeseca i MM je u razgovoru spomenuo da Luka bude išao u vrtić. Sveki naravno sva u čudu da kako to da ga ona nebude čuvala, a MM je samo odgovorio da mali ide u vrtić jer ja moram ići raditi i tu je priča gotova. Nikakva objašnjavanja, opravdavanja ili nedajBože ispričavanja ne dolaze u obzir. To je naša odluka i točka. Da i bila je jedna situacija slična tvojoj- Bili ja, MM i Luka kod njih, i primi MM Luku naopačke, kak je opisana jedna vježba, i mali se smijao ....Drugi dan navečer nazove sveki i veli da se ona plakala cijelu noć jer je mali bio prestravljeni, i imal živčane napadaje kad ga je MM onak okrenuo. Ja sam pop.....a, i rekla da ja tamo više ne idem. Za par dana je sveki pokunjeno rekla, kad smo se sreli u gradu, da se ona više ne bude mješala u odgoj. I vjeruj mi jasno joj je da me ne zanima kaj ima za reći u vezi Luke. I dobro zna da ga ne bude čuvala. Tak sam ti ja to riješila odmah na početku.
    A isto je vjerski fanatik. Ne znam, možda od toliko vjere malo....ne?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj happyness prvotno napisa
    Nema to nikakve veze s vjerom....već s time kakav je tko kao čovjek.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja ti mogu samo dati podršku za ono šta si napravila, jer mislim da je to ispravno. I ja bi tako učinila.
    Nitko, ali nitko, nema pravo da radi po svom dok si ti, kao majka, tu. I bez tvog pitanja.
    Možeš samo biti sretna da je sve dobro završilo...
    A sigurna sam da je tvoja mama dobar izbor, jer je već odgojila jednu jaku ženu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa
    Ja ti mogu samo dati podršku za ono šta si napravila, jer mislim da je to ispravno. I ja bi tako učinila.
    Nitko, ali nitko, nema pravo da radi po svom dok si ti, kao majka, tu. I bez tvog pitanja.
    Možeš samo biti sretna da je sve dobro završilo...
    A sigurna sam da je tvoja mama dobar izbor, jer je već odgojila jednu jaku ženu
    eto priklanjam se ovom mišljenju u potpunosti

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tek kada sam počela čitati temu i pročitala šta je dala djetetu (bez da sam pročitala šta je dalje) pomislih : pa jer žena luda te bobice su otrovne. Pojma nemam otkuda to znam ali znam da se ne smiju jesti - mogu se stavljati u rakiju kao liker.

Svaka čast na samokontroli. Ja ju nemam, tako da sa svojom šogi imam zahlađene odnose otkada je F. sa tri mjeseca pokušala dati borovnice sa kolača ( s time da mi u obitelji s MMove strane imamo jako izražene alergije)

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako dalje s sveki? Nikako! Ako žena već nije znala da bobice bazge mogu biti otrovne, svako normalan bi poludio od muke znajući što je nehotice napravio svom unuku. I grizao nokte od straha kako je sve prošlo i što se dešavalo u bolnici. A tvoja sveki je potpuno ignorirala činjenicu da je otrovala malog, nije pokazala niti trunku zabrinutosti za njegovo zdravstveno stanje nakon povratka iz bolnice. Što dalje reći?

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ajme, pa ja nisam imala pojma da su te bobice otrovne. :shock:
    Jel mi tu pricamo o onim crvenim bobicama koje dodu nakon bijelih cvijetova? To sam ko klinka normalno jela..ajme..
    mlukacin,

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

retha postoje 3 rste bazge i u mom dvorištu je baš ta koja nebi trebala biti...dakle ona otrovna bobice su isto otrovne dok ne sazriju, sadrže veliku količinu tatina zbog koji dolazi do grčenja probavnog trakta.... tek stabljika, listovi i korijen su koliko sam skužila smrtonosni...
    bez obzira na sve nitko ju nebi smio jesti a pogotovo ne dijete...
    sveki još uvijek nije pitala za malenog... tek toliko...

cure hvala na podršci, puno mi to znači...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

čestitam na samokontroli, s obzirom da ti je otrovala dite i nije se ni ispričala
    takva osoba ne bi više kročila preko mog praga 8)
    niti bi ikad više bila bez nadzora u blizini mog djeteta

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

KATASRTOFA!!! Mislim da imaš pravo da maleckog daš svojoj mami na čuvanje jer ta sveki nije baš pri zdravoj pameti. Pa da bar upita kako je sada klinac, UŽAS

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Strašno! Mislim da je najbitnije da ti i TM imate isti stav o odnosu prema sveki, dalje nek on rješava, ti malog drži dalje od nje i nek te ne peče savjest, ja joj ga više nikad ne bi povjerila. Super da se sve dobro završilo.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    čestitam na samokontroli, s obzirom da ti je otrovala dite i nije se ni ispričala
    Stvarno! Svaka cast na samokontroli.
    He..ja bi i na cokoladicu podivljitikus dobila..a kamo li ne na nesto sto je otrovno..
    I koja sreca da je malac dobro!
    A ako se isprica znaci da je kriva, a takve osobe nikada ne priznaju da su krive..

Tri vrste bazge, otrovna bazga..ajme pa ja nista ne znam..

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    Citiraj happyness prvotno napisa
    Nema to nikakve veze s vjerom....već s time kakav je tko kao čovjek.
    Ta moja primjedba je bio sarkazam iliti šala.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: kako dalje sa sveki???

Citiraj mlukacin prvotno napisa
    i ona je jako religiozna, preobraćena osoba, koja svaki dan moli minimalno 5 sati i ide skoro svaki dan na misu...
    ne ide ona na misu radi iskrene vjere
    ide jer ju je uhvatila trta šta ako?, šta ako postoji bog i čeka te sud kad umreš, koliko molitvi bi trebala izmoliti da joj se oprosti za njezine grijehe... zna ona

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja potpisujem MC. Svakom se može dogoditi greška, iako, ovo je prevelika, ali da se bar ispričala i pitala kako je dijete...ovako, i ja bih ga vodila mami ili da bude s MMom.
    Tko zna što će mu sutra opet dati...

Uskoro će i moji roditelji početi čuvati mlađe dijete, i sveki, mijenjat će se, i ja mislim postaviti stroga pravila ma što poslije mislili o meni. Ako ja kažem da ne želim da jede to i to i da ne želim da radi to i to, očekujem da se i poštuje. I ako saznam da se oni drukčije ponašaju i da mi prkose, u stanju sam uzeti tetu čuvalicu ili ostati na neplaćenom. Dobro, nije to svakome opcija, ali hoću reći da se mora poštivati stav roditelja

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nego, zašto imaš otrovnu bazgu u dvorištu?

moglo ti je i dijete samo ubrati i pojesti. Ne sad, ali za neko vrijeme.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    nego, zašto imaš otrovnu bazgu u dvorištu?
    Koliko sam ja skuzila..dvoriste nije njezino nego od doticne gospode svekrve.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

već na početku sam imaš svoju mamu u blizini i podršku muža i šta ti treba više,a sveki što dalje od djece i sebe, stvarno nema srca kad nije niti pitala za maloga kako je.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mlukacin,a zašto želiš da ti djeca budu u dobrim odnosima sa bakom??
    što će oni dobiti od nje? nahranila ti je dijete otrovnim bobicama? ona i sebe hrani time? čisto sumnjam.
    žena je puna provokacija.
    poanta je svega da ti nju moraš prerasti i shvatiti da to što ste u istoj kući ne znači da se morate pomagati,posjećivati ili biti u dobrim odnosima.

ti trpiš.a uskoro će i tvoja djeca trpiti. radi čega,radi pojma "bake"?

ja bi sve srezala u korjenu.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mlukacin,a zašto želiš da ti djeca budu u dobrim odnosima sa bakom??
    ne znam ni sama... uvijek sam mislila da nije fer nekoga "lišiti" ljubavi prema unucima radi nekih glupih grešaka... od samog njegovog rođenja se borim s njom i njenim ispadima... počelo je s tim da mi je stjerala roditelje i sestru odavdje i pomirila se tek nakon godinu dana, kad nije moga kakati tovila ga je zašećerenom kamilicom (bez mog znanja... tipa kad bi ja otišla na wc il do dućana....) a imao je oko mjesec i pol, dva... uvijek mu je htijela davati nebuloze za jesti jer se to tak prije radilo... i ok, to sam nekak dovela pod kontrolu al strašnim svađama jer MM nije ni u početku bio uz mene... ipak je ona kao odgojila dvoje djece pa zna bolje od nas.... mislim koje su to spike bile... sve dok mi jedan dan nije prekipilo i dok nisam rekla svima šta ih ide kao i MM da nisam rodila djete njegovoj mami nego nama i ak tak nastavi da će ostati sam sa svojom mamom.. odonda se aktivno priključio u naše odluke....
    dakle nisam htijela poduzimati drastične mjere sve do sad, kad vidim da moram.... i to je to....

maloprije je došla da jel bi ga čuvala sutra (jer sam morala do Petrove) na što sam joj rekla da ne, da sam promijenila planove pošto nemam pouzdane osobe da ga čuva dok mi se mama ne vrati s puta... pogledala je MM za kojeg je mislila da će reagirati i da ćemo se svađati al on joj je fino rekao: kaj me gledaš tak?? kak si napraviš tak ti je!! i na to je nadureno otišla...
    mislim, ona ima biti kaj nadurena....

a što se drva tiče, dvorište nije moje al sad definitno svi otrovi idu ća, sutra mi dolazi frend posjeći sve kaj bi moglo djeci naštetiti pa nek me tuži ak hoće....

dosadna sam jel da???

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mlukacin prvotno napisa
    i MM da nisam rodila djete njegovoj mami nego nama i ak tak nastavi da će ostati sam sa svojom mamom..
    samo da ponovim gradivo, ako netko nije uočio!

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Majko mila, nemogu vjerovat!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Kakva osoba, strašno mi je žao malog bubeka.

Ja sam skoro linčovala sveki jer je Lei dala nekakav keks (umjesto voća) za užinu.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

maloprije je došla da jel bi ga čuvala sutra (jer sam morala do Petrove) na što sam joj rekla da ne, da sam promijenila planove pošto nemam pouzdane osobe da ga čuva dok mi se mama ne vrati s puta... pogledala je MM za kojeg je mislila da će reagirati i da ćemo se svađati al on joj je fino rekao: kaj me gledaš tak?? kak si napraviš tak ti je!! i na to je nadureno otišla...
    svaka čast TM! dobro joj je rekao!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Tm je zakon!!!!

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

TM je zakon! a zasto tvojoj sveki nije bilo slabo?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja ne znam zašto ju nisi otkantala već onda kad ti je istjerala roditelje i sestru ? Halooo! Joj, neki ljudi jednostavno imaju predugi fitilj. A ovi drugi pa to iskorištavaju DEBELO!
    Na! Samo se rasrdim dok čitam ovaj topic.
    OMMMMM! OMMMMMM! OMMMMMMM!
    Ajde, sad je malo bolje....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih ti dala samo jedan dobronamjerni savjet:
    skini ružičaste naočale!!!!!!
    baka ne znači uvijek dobra baka.

i moje dijete već 3 godine živi bez bake i dede i super joj je(mm starci).

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mlukacin i ja ti isto u dvoristu imam sveki (isto s ispadima) i znam da savjeti o "ignore" i nisu bas tako lako provedivi kad je netko od tebe 3 metra,ne mozes izbjeci da se srece s djecom na dvoristu a mucna situacija je u najmanju ruku "zbunjujuca" za klince koji naravno svojim nevinim srcima vole baku i malo im je tesko objasnjavati zakaj ne mogu kod nje a toliko im je "dostupna" i lako ih kupi kojim skrivenim bomboncicem i stvarima koje mi branimo.Uglavnom nemam ti drugi savjet nego da se naoruzas debelim zivcima i budes vjecito na oprezu i mogu ti samo jos poslati

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bitno je da je TM shvatio da treba tebi davati podršku, a nakon nekog perioda zahlađenja , možda i ona shvati da se treba promijeniti, bez obzira što većina kaže da je to nemoguće. Samo se ti nedaj omesti.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

zvala ja centar za trovanja zagreb i tamo mi kaže magistra da bazga nije otrovna i da nema veze kaj je mali to pojeo :? :?
    zvala sam iz tog razloga da dokažem sveki da to i nije baš tak zdravo i na kraju... više mi stvarno ništa nije jasno... ili su ljudi dezinformirani ili kaj??
    mislim ja sam završila farmaciju i znam dosta o tome al... ipak

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •