Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 71 od 71

Tema: kako dalje sa sveki???

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

OPREZ!!!
    Sirova je bazga pomalo otrovna stoga je ne upotrebljavamo kao takvu. Sve valja skuhati.
    Korijen i kora bazge su jaki laksativi pa se ne smiju uzimati bez liječničkoga nadzora. U trudnoći ih izbjegavajte.
    inače je ljekovita , zato ti je rekla da nije otrovna, biće je mislila na takvu primjenu a ne sirovo
    http://www.tz-ravnagora.hr/ljekovito-bilje.htm

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    OPREZ!!!
    Sirova je bazga pomalo otrovna stoga je ne upotrebljavamo kao takvu. Sve valja skuhati.
    Korijen i kora bazge su jaki laksativi pa se ne smiju uzimati bez liječničkoga nadzora. U trudnoći ih izbjegavajte.
    inače je ljekovita , zato ti je rekla da nije otrovna, biće je mislila na takvu primjenu a ne sirovo
    http://www.tz-ravnagora.hr/ljekovito-bilje.htm
    ona je valjda mislila na cvjetove bazge a ne na plodove

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako je to Centar za trovanje..stvarno bi trebali biti vise upuceni! Pa mislim stvarno...
    Jerbo logicno mi je da ja nemam pojma o otrovnim bazginim bobicama (koje sam ko klinka tamanila....sirove i nis mi nije bilo), ali netko tko radi na takvom mjestu trebao bi znati sve.
    mlukacin, nemas se ti njoj kaj pravadat jel bazga otrovna ili nije.. Ona nema pravo davat tvojem djetetu nista ako prvo za pristanak nije pitala tebe ili TM i amen!

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo ja ti potvrđujem da je otrovna, nisam probala ali učili na faksu (PMF - biologija)...
    uglavnom, cvjetovi se mogu koristiti za sirup i tak, ali plodovi su definitivno otrovni, isto ko i lišće i bobice oleandera itd....

a to što ta žena ide u crkvu ne znači niš... neki džabe "ližu oltare" kad su jednostavno zločesti... vjera se nosi u srcu i ljubavi prema bližnjima a ne pokazuje se odlaskom u crkvu svaki dan... (tako ja mislim)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Thlaspi prvotno napisa
    ali plodovi su definitivno otrovni, isto ko i lišće i bobice oleandera itd....
    a da skuhaš sveki čaj od oleandera?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Predobar komentar!!!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mlukacin jedino kaj mogu reci je (ko janice iz "prijatelja") OOOOOOH MYYYY GOOOD! bez rijeci sam i pisanog teksta
    dobro ste joj pokazali gdje joj je mjesto a ona tvoja recenica o tome ko je kome rodio dijete mi je fantastična slobodno je iskoristim ako će mi je ikad zatrebati? nadam se da nece, al ipak..

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma prestrašno :shock: !!! Pa skoro ti je dijete ubila!!!!
    Užasno mi je i pomisliti, ali čini mi se da nije ona takva neznalica i da se ipak malo pravi glupa!!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

O.k. da se razumijemo je bazga otrovna ili nije nema ona kaj davati sirove bobice malom djetetu... Nikad ne znaš kako će reagirati... Pogotovo tako podmuklo...
    Drugo koji je razlog da ne bi tvoja mama čuvala malenog dok si ti u bolnici... Ako nije naviknut na nju, vodi ga tjedan dana prije svaki dan na par sati, pa onda jednu noć na spavanje i naviknut će se... Djeci ne treba puno...
    Vjeruj 500 metara je jako malo da imaš svoj mir kada ti je najpotrebnije...
    Pa i da ti ga frendica čuva u tom razdoblju bolje to nego ona, pa da si u strahu... Ma ja ću ti ga čuvat...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

karfiolčić?? hoćeš??

ovo s oleandarom dobro da i to imam u dvorištu
    Isuse, zapitam se kak je MM ostao živ???
    sutra sveki ide na more tak da sjećem drveće tek onda... da izbjegnem prepucavanja, ovak bu došla na gotovo

ivana vg

Početno

Draga Mlukacin,ne mogu a da ne komentiram ovu tvoju situaciju.Morala si tako reagirati.Mislim da je tvoja svekrva neodgovorna osoba sa premalo poštovanja i uvažavanja prema drugom ljudskom biću.Sve i da nije otrovno ne može davati djetetu nešto na svoju ruku i ponašati se kao da nema majku.Ti kao majka odlučuješ o svome djetetu i ona to mora poštivati bez obzira da li se stim slaže ili ne.
    Danas je vrlo često razilaženje u mišljenju između naših roditelja i nas.Ali to im ne daje pravo da ne poštuju naše odluke.Oni su imali svoju priliku da pokažu što znaju,a sada je vrijeme da nas puste da odgajamo svoju djecu kako najbolje znamo.
    Zato se ne daj smetati i učini sve da sigurno zbrineš svoje dijete dok si u bolnici.Drži se.

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A lude žene...to je za svaku osudu!
    Lipo ti nju pozovi na kavu, kao, da se pomirite, i u kavu joj uvali ricinusovo ulje ili neki drugi klistir..pa kad je uhvati hmhmm reci joj što si napravila uz komentar "pa to vam je zdravo.."

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mlukacin prvotno napisa
    karfiolčić?? hoćeš??

ovo s oleandarom dobro da i to imam u dvorištu
    Isuse, zapitam se kak je MM ostao živ???
    sutra sveki ide na more tak da sjećem drveće tek onda... da izbjegnem prepucavanja, ovak bu došla na gotovo
    Dogovoreno...
    Ma ozbiljno stvarno mi ne bi bio problem.... ali radim u Zg-u i živim u Karlovcu... Jedino da se preselim tebi na par dana....

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ivana b prvotno napisa
    A lude žene...to je za svaku osudu!
    Lipo ti nju pozovi na kavu, kao, da se pomirite, i u kavu joj uvali ricinusovo ulje ili neki drugi klistir..pa kad je uhvati hmhmm reci joj što si napravila uz komentar "pa to vam je zdravo.."
    heh dobra fora... To sam ja jednom napravila kad mi je netko krao hranu iz frižidera na poslu.... Ni dalje ne znam tko je to bio i da li je imao nuspojava...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Stvarno svaka ti čast ja bi je istreskala.

Poslušaj Ivanu b! Svaka čast!!!

mišiću!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ma jabi joj pobralacijele bobice sbazge i servirala za rucak pa nek zena jede
    e bas znaju biti zlobne (pazite ovo i ja bum jednog dana bila svekriva i to za dvoje-za sada)
    ma svaka tebi cast na cool reakciji moja bi vecbila na raspelu pa neka vjeruje u dolovnom smislu rijeci

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja obožavam dobar humor a ovo je predobro!!!
    Sorciere

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

@Mlukacin, nisam mr.ph., ali dugogodišnje iskustvo s biljem (uzgojem i sušenjem za vlastite potrebe) koje imam kaže slijedeće: bazga da, ali u likerima. Dakle-samo blagi alkoholni ekstrakt i to za odrasle. Otprilike kao i borovica (Juniperus communis-sjeti se predavanja ). Dati malom djetetu jesti svježe bobice je prestrašno-nema veze o kojoj se vrsti bazge radi ili radi li se o bilo kojoj drugoj biljci. Obavezno pogledaj ima li sveki posađen ricinus (prekrasna biljka, 6 sjemenki ubija odraslu osobu). Ako ima-reži i to. Ili joj serviraj uz već spomenuti čaj od olenadera uz dodatak digitalisa .

Moja sveki je svojim prvim unucima u dobi od 4-5 godina dala povući dim cigarete (ima to čak i snimljeno ). Zato sam moju M. k njoj dala na čuvanje tek kad je imala 8 godina. Do tad je druženje bilo isključivo pod mojom kontrolom. Malo dijete nema što raditi u rukama osobe kojoj ne vjeruješ i koja ne poštuje tebe kao majku. Nosi malog k mami ili neka ga čuva TM. Svekija ni blizu. Točka.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Svasta!Eh pa stvarno, :shock: .
    Nikada vise nebi dobila dijete u ruke ni na cuvanje ,da je moje!

Romana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

:shock:
    Ja ne mogu vjerovati kak neke babe mogu biti proklete!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •