Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: prirodna zamjena za kortikosteroide

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno prirodna zamjena za kortikosteroide

Postoje stvari iz prirode koje zamjenjuju antibiotike i antimikotike. Ja dojim i imam fleku na sisi koja prolazi samo sa kortikosteroidima. Kako oni negativno utjecu na rast djeteta zanima me imaju li prirodnu zamjenu. Naime dermatologica mi je rekla da je to na sisi - dermatitis iritans. Ne prolazi vec mjesec dana. sta kaze priroda?

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Netko je pisao slično o fleki na dojci i da maže s propolisom i da prolazi. Pogledaj na topic s propolisom.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda nešto na bazi kamilice, ali to bi trebao napraviti netko tko se u to razumije, farmaceut, aromaterapeut i sl.

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kamilica svakako, i to i njemacka i rimska (etericna ulja, jel), a od baznih neven, kantarion, tamanu, nocurak...

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kad kazete kamilica jel mislite na etericno ulje? Ako da di se moze kupiti.
    A to sam ja pisala o propolisu, samo vratilo se :/ .

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

morska voda?
    moj mali ima atopijski dermatitis i ništa, ama baš ništa mu ne pomaže osim mora.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Bila sam na moru, mjesec dana i nista :/ Sad mi se javilo i na drugoj sisi. Uzrok tome je sisanje, a taj uzrok ne mogu nikako otkloniti, on jednostavno obozava siku .
    Etericno ulje kamilice, di se moze kupit?

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Za sada koristim belobazu, pomoglo mi prije kod dermatitisa na rukama i licu, ali tamo sam mogla ukloniti vanjski utjecaj. Pa dojit cu dok mi sise ne postanu zive rane i ne otpadnu, a onda adaptirano

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja takve fleke vučem već 6 mjeseci.sad cura ima skoro 13, ali po noći me zna jako iziritirati. ne vidim da će to prestati prije nego prestanem dojiti a planiram bar još godinu dana.dijagnoza ista, lakše mi je kad čujem da nisam jedina

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja djeca recimo uopće ne podnose bilo kakvo ulje na koži. To im samo pogorša stvar. Kupi si Adermu za atopičnu kožu.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Moja djeca recimo uopće ne podnose bilo kakvo ulje na koži. To im samo pogorša stvar. Kupi si Adermu za atopičnu kožu.
    Poslid, etericna ulja nisu ulja u onom smislu te rijeci na koji ti mislis. Nisu masna.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Običan limun. Piti limunadu i mazati zahvaćeno područje. Uz sunčanje treba proći jako brzo.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Poslid, etericna ulja nisu ulja u onom smislu te rijeci na koji ti mislis. Nisu masna.
    Napisala sam bilo kakva- jer ne podnose ni eterična. Ustvari, ni jedno od tih ulja (koliko ja znam) se ne stavlja direktno na kožu nego se razblažuje sa maslinovim ili nekim drugim uljem - u tome je problem.

Npr, kupili smo joj sad na moru ulje majčine dušice (s certifikatom), ali je isto mješano s maslinovim i ne paše joj

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

blue cap, ima mast i sprej . Na bazi je cinka i vrlo je djelotvorno kod ekcema. Ja sam se sa ekcemom gnjavila 10 ak godina i mazala nema cim nisam. Ljekari su mi dali kosrtikosteroid od koga se sve brzo vracalo. Za sedam dana je nestalo i ne vraca se vise . Evo je prosla i godina.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sa cinkom sa probala i nije pomoglo. Evo probat cu jos i mazati sa limunom, pa vam javim. I ako netko zna gdje se moze kupiti et.ulje kamilice napisite. Moram sve isprobati .

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja stavila limun i to je imalo takav učinak da sam davora zamislila kao sadista šalu na stranu, toliko me peklo i svrbilo da nisam više stavljala (a imam jako visok prag tolerancije na bol i nelagodu). ono što me zanima je li to normalno i tak treba bit ili je to znak da to kod mene ne bi pomoglo? tj. da li da se dalje patim(a hoću postoji li i mala šansa da pomogne) ili da odustanem

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Davore javi se i mene to zanima, ja sam isto stavila limun, ali stavljanje na otvorenu ranu nije bas neka sreca, pece za poluditi.

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sta nije preporuceno da djeca sklona neurodermitisu ne konzumiraju nikakve citruse?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj jenny prvotno napisa
    sta nije preporuceno da djeca sklona neurodermitisu ne konzumiraju nikakve citruse?
    Je, moj Luka ima neurodermatitis i rekla pedica - ne kiselo, tj. citruse kak veliš.
    Nego, mene zanima kad sam već tu, da li neko ima bebača s AD i maže mu s nečim kaj nije kotikosteroid? Bila bi jaaaako zahvalna za odgovor jer mrzim kortikosteroide.
    Znam da ste nabrojali tu neke stvari al da li je neko primjenio na bebi i da djeluje, jer ne mogu ići sad sve isprobavati kaj ste napisali.
    Thanks!

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ulje gospine trave ili kantarionovo ulje. Nama je ok ne djeluje brzo kao kortikosteroidi ali ga možeš koristiti neogranićeno

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj happyness prvotno napisa
    Je, moj Luka ima neurodermatitis i rekla pedica - ne kiselo, tj. citruse kak veliš.
    Nego, mene zanima kad sam već tu, da li neko ima bebača s AD i maže mu s nečim kaj nije kotikosteroid? Bila bi jaaaako zahvalna za odgovor jer mrzim kortikosteroide.
    Znam da ste nabrojali tu neke stvari al da li je neko primjenio na bebi i da djeluje, jer ne mogu ići sad sve isprobavati kaj ste napisali.
    Thanks!
    evo,moja ce tri godine i jos je tu.aderma,parfenac(narucuje se,najbolje na dolcu u ljekarni)..probala neke kremice tipa s maslinovim uljem,sta ja znam..ne pomaze kad se jako osipa( a ne znamo od cega jer su testiranja,cak i ona na krvi,pokazala da na nikakvu hranu nije alergicna).kod jaceg osipa samo elocom-belabaza,pa cak i to nekak sporo napreduje..
    kad ce vise kraj tome....

parfenac nije los,probaj.veca tuba 70kn.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

jenny, nije ovaj elocom isto na bazi kortikosteroida? Napisala mi je pedica recept ali nisam išla po lijek jer stvarno mislim da su ti kortikosteroidi užas pa ako ih se ikako da izbjeći ja bi ih izbjegla. Naime, s tim kortikosteroidnim losionom sam ga mazala dok je stvarno bio užasno osipan, prošlo je i ja sva sretna mazala sam ga stim čim bi se nešt pojavilo, da bi mi pedica tek nakon par mjeseci rakla da su to ustvari kortikosteroidi. Skoro sam umrla od straha pa od tud moja averzija na taj lijek.
    Onda budem vidjela za tu drugu kremu koju veliš, a Ariana, i za to ulje nije loše pitati. Joj, super, curke, sad kad znam da ima više izbora :D

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

je,taj elocom-belabaza je kortikosteroid,malo razrjedjen.samo me cudi sto ti odmah dr. nije rekla da se ne smije nanositi duze os 5 dana zaredom?!kaj,ti bi to trebala znati ovak napamet?

takodjer ne volim kortikosteroide,parfenac ti je dobra zamjena.to mi je dao dr.pavičić,ak si cula za njega.privatnik dermatolog s kvatrica.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hm, moram priznati da mi ime zvuči poznato al ne znam zakaj jer nisam odonud. :?
    No, bilokakbilo, moja pedica ti je priča za sebe- ima užasno puno dječice -pacijente jer je poznata kao super pedica ali valjda od tolike gužve ( čitaj novaca )se malo opustila pa joj mi neki valjda nismo tak važni da nam eto spomene da se tak opasni lijek ne smije mazati kad god. ah, ...
    Ali ak veliš da ti je tu kremu, parfenac, tvoj doktor preporučio odo ja prvom prilikom u ljekarnu vidjet što to je. Joj, puno vam hvala i tebi i Ariani, znate kak je to dosadna bolest pa me najbolje razumijete.

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da,nikako da prodje.svugdje pise da se povlaci da trece godine djeteta,a meni se cini da se pogorsava!mi imamo jos 4 mj...i kladim se da ne bude prosao! a stvarno je dosadan.najgore mi je kad se sva jadna coha i coha i coha,najvise po noci pa mi se ujutro zbudi sva zgrebana s krasticama.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a joj, jenny, kod vas je to gore nego kod nas. moj Luka je u početku imao najviše na ličeku, mislim izgledao je ko da je pobjegao iz požara, užas, sva koža mu se perutala, crvena...ma grozno. onda sam mu mazala s tim glupim losionom, i sad mu cijelo ljeto nije bilo pa sam mislila da mu je sunce pomoglo kad evo opet. ali ne tak jako kak kod vas. napravi mu se onak ko crvena krastica, na ličeku i na nogicama. ne svrbi ga luđački ali moram namazati jer vidim da bi se širilo. jedini mu se zna zacrveniti koža na kapcima ili ispod očiju i to ga baš svrbi. ma, stvarno najviše iritira kaj ne znaš kaj mu smeta pa da mu pomogneš, ka ne?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Thanks!
    Moj klinac ima AD i ja više ne koristim elocom kremu (iako je čuvam u frižideru za svaki slučaj). koža mu tako dobro izgleda da se ljudi čude kad spomenem AD. Mi radimo ovako:

1. Jedanput ili dvaput tjedno kupanje sa morskom soli.
    2. Potencijalne lišajeve namažemo propolisom
    3. Iziritiranu kožu mažemo Mastiana mašću za regeneraciju kože (propolis, neven, kadulja, maslinovo ulje)
    4. Izbjegavamo slatkiše, sokove i kukuruz
    5. Pijemo puno jogurta s probioticima
    6. Uzimamo dodatne vitamine
    7. Ne koristimo nikakvu kozmetiku za kožu. Kupamo se u običnoj vodi bez sapuna, šampona, kupki ili pjene. Sapunom operemo samo pokakane, pobljuvane djelove tjela. Ako smo neki dio tjela prali sapunom ili iziritirali brisanjem (npr. nos) i sl. namažemo ga mastiana mašću.
    8. Zimi se kupamo 2 put na tjedan. Po ljetu se kupamo dva put na tjedan (uz dodatak morske soli) + brzinski tuširanje svaki dan.

Baš me zanima kod koje si pedijatrice i da li imamo istu s obzirom da je i moja totalno prebukirana?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa, moguće da imamo istu pedijatricu, nema ih u našem malom gradu tak puno, mislim ženskih pedijatara.

viš, ovo sa morskom soli opće nije loša ideja. Ja sam Luku prvo kupala u vodi sa par kapi maslinova ulja. Pedica zabranila. Onda sam ga kupala u samoj vodi. Međutim, došle su one strašne vrućine, i sama voda nije bila dosta pa sam u ljekarni pitala i dali su mi jednu izvrsnu kupku - šampon za male bebe na bazi kamilice od koje mu je čak prošla i tjemenica koja nije prošla sa Mustelinim šamponom. E i sad ga svaki dan kupam u tome a poslije ga namažem sa jednim losionom koji nam je pedica prepisala.
    On je još mali pa ne jede slatkiše, jede palentu od kukuruza u kašici i ne vidim nikakvu alergijsku reakciju, a od voćnih sokova pije jedino razvodnjeni ****- ov blagi sok od jabuke, jer vodu neće niti pogledati a nekaj mora piti.
    Ma tak sam se poveselila da mu se možda povuklo jer cijelo ljeto nije imao, a sve isto jede i ništ nisam mjenjala ni u svojoj ( a puno toga mi je zabranjeno jesti ) a ni u njegovoj prehrani. Znam da ne smije agrume, jaja, mliječno...to isto i ja ne jedem. Al svejedno se neki dan opet vratilo. Malo ali ipak.
    Je, sad se nemogu sjetiti koja tema je bila ali sam tu negdje na forumu čitala da je propolis ustvari više opasniji nego kaj je dobar kao lijek. Ubi me al ne znam zakaj. Moram opet pronaći tu temu pa ti javim. Al, evo kod tebe funkcionira. Ma čovjek stvarno više ne zna kaj bi...

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

brigita 2,jel to ona mastiana za hemeroide?(neven i slicno)nekak mi se cini da sam imala takvu kremu,ne mogu se sjetiti pa pitam...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

brigita 2,jel to ona mastiana za hemeroide?(neven i slicno)nekak mi se cini da sam imala takvu kremu,ne mogu se sjetiti pa pitam...
    Nije, to joj je sestra (za regeneraciju kože).

Happyness nikad ne znaš što će nekome funkcionirati, na šta će netko reagirati alergijom, svatko je različit. Samo da te upozorim ukoliko misliš probati slane kupke da nakon prvog kupanja koža izgleda još gore. Nemoj se preplašiti. Prvih nekoliko dana je gore, ali onda bude sve bolje i lišajevi polako nestaju. D. su nestali nakon 10 dana svakodnevnog kupanja (bili smo na moru), ali to je individualno i ovisi o djetetu. Nakon jedno sat kupanja ispustiš vodu i istuširaš klinca.
    Moli klinci su se već tak navikli na slane kupke da me u dučanu podsjećaju da kupimo krupnu morsku sol.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nakon jedno sat kupanja ispustiš vodu i istuširaš klinca
    Sat vremena kupanja? Nema šanse. Moj Luka se počne penjati po kadi, dizati...uglavnom ak ga hoću zadržati u jednom komadu moram ga izvaditi van iz vode nakon cca 15 minuta najduže. A i voda se ohladi... Čuj, opće nisam pametna kaj da napravim. Naime, njemu ak se pojavi AD, ne pojavi se na cijelom tijelu nego, kak da opišem, crvenilo u obliku kruga veličine...manje od nokta, recimo. I to na nogicama iza na listovima ta dva kružića i eventualno na ličeku ispod očiju ili na kapcima. E, sad, da li ga kupati u morskoj vodi zbog toga? Ili samo namazati onom preporučenom kremom? Kužiš, nije velika površina zahvaćena. Kaj bi vi napravile?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Naime, njemu ak se pojavi AD, ne pojavi se na cijelom tijelu nego, kak da opišem, crvenilo u obliku kruga veličine...manje od nokta, recimo. I to na nogicama iza na listovima ta dva kružića i eventualno na ličeku ispod očiju ili na kapcima. E, sad, da li ga kupati u morskoj vodi zbog toga? Ili samo namazati onom preporučenom kremom? Kužiš, nije velika površina zahvaćena. Kaj bi vi napravile?
    Probaj, pa slana voda mu ne bude škodila, a kila soli je 2 -3 kune tak da ne gubiš puno.

Moji klinci su već veliki pa si sami nadoljevaju toplu vodu kad im se voda u kadi počne hladiti i nakon sat vremena ih jedva nagovorim da završimo s kupanjem. A nakon kupanja ih ionak moram polijati vodom iz tuša da ih izperem jer je u kadi bilo svačega i igrački i papira(brodovi i čašice) i češljeva i špangica itd.

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Podižem za nn24

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj sin već godinu dana im AD, mada mislim da se konačno polahko povlači.

Imamo divnu dermatologinju koja ga je na sve načine štitila od primjene kortikosteroida. Dakle imali smo sljedeču terapiju:
    Kupanje u Avene Trixera kupki, nakon toga mazanje sa emoliente kremom istog proizvođača. To je bila redovna terpija. (Kupanje 1 sedmično, mazanje 2 puta dnevno).Kad se stanje pogorša mazati ELIDEL kremom (koja nije kortikosteroid ali djeluje brzo kao i kort.) i piti 3 puta dnevno po 10 FENISTIL kapi (protiv češanja). Eh ta kremica je vremenom prestla djelovati pa smo koristili Afloderm kremu(umjereno slabi kortikosteroid). Uglavnom pošto doji ja sam izbjegavla hranu koja bi mu mogla pogoršati stanje, njemu uvodila dohranu sa velikim oprezom, veš prala sa PERSIL sensitive, i ispirala po 4-5 puta. Ljetos smo bili na moru i mislim da je to to. Na moru se stanje pogoršalo, ali kad smo došli kući lagano se smirivalo i evo već 3 mjeseca nema skoro ništa po tijelu, ja ga redovno mažem emoliente kremom za vlaženje kože i to je to.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj med_moj prvotno napisa
    Moj sin već godinu dana im AD, mada mislim da se konačno polahko povlači.

Imamo divnu dermatologinju koja ga je na sve načine štitila od primjene kortikosteroida. Dakle imali smo sljedeču terapiju:
    Kupanje u Avene Trixera kupki, nakon toga mazanje sa emoliente kremom istog proizvođača. To je bila redovna terpija. (Kupanje 1 sedmično, mazanje 2 puta dnevno).Kad se stanje pogorša mazati ELIDEL kremom (koja nije kortikosteroid ali djeluje brzo kao i kort.) i piti 3 puta dnevno po 10 FENISTIL kapi (protiv češanja). Eh ta kremica je vremenom prestla djelovati pa smo koristili Afloderm kremu(umjereno slabi kortikosteroid). Uglavnom pošto doji ja sam izbjegavla hranu koja bi mu mogla pogoršati stanje, njemu uvodila dohranu sa velikim oprezom, veš prala sa PERSIL sensitive, i ispirala po 4-5 puta. Ljetos smo bili na moru i mislim da je to to. Na moru se stanje pogoršalo, ali kad smo došli kući lagano se smirivalo i evo već 3 mjeseca nema skoro ništa po tijelu, ja ga redovno mažem emoliente kremom za vlaženje kože i to je to.
    med_moj a kaj je od toga kaj ti koristiš prirodno? Pa to je sve kemija, a mi ovdje tražimo i preporučamo "prirodne" stvari kao propolis i sl.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

[quote="brigita2"]
    Citiraj med_moj prvotno napisa

med_moj a kaj je od toga kaj ti koristiš prirodno? Pa to je sve kemija, a mi ovdje tražimo i preporučamo "prirodne" stvari kao propolis i sl.
    kontam te, ali......koristili smo mi i prirodno, nema melema koji nismo probali, razne masti, neven, badem, čičak......razna ulja za vlaženje kože
    kod AD priroda baš ne pomaže, bar u našem slucaju.
    Nego , cure su pitale za nešto što nije kortilosteroid. Ja iz svog slučaja preporučujem ELIDEL koji jeste hemija, ali nije kortikosteroid i učinkovit je.
    Hm, od prirodnih, eto možda jedino Nevenova mast je nekad davala neke rezultate. Ja sam pila PROAPIN ( da malo okrijepim svoj organizam), u to vrijeme stanje mu se bilo grozno pogoršalo (isključivo je dojio), nemogu tvrdit da je od toga, ali ja sam prestla piti.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vezamo za morsku so, sad mi naumpade .
    Kad smo trebeli ici na more dermatologica nam je savjetovala da malog poslije kupanja u morskoj vodi odmah istusiramo slatkom vodom jer slana voda isusuje kožu i da ga obavezno pri povratku sa plaže okupamo u kupi sa emolientima. Uglavnom nije problem da se kupa koliko god želi, ali kad izade iz vode saprati da se so ne suši na tijelu.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Omega 3 i Omega 6 su dobri za kozu, rekla mi homeopatica

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Omega 3 i Omega 6 su dobri za kozu, rekla mi homeopatica
    I ja sam to negdje procitala, pijem Omega 3 (mali doji) i koristim u kuhanju ulje sa Omega 3.
    Dadoh se u razmisljanje. Da mozda nije i do Omege, pa se dermatitis povukao. Mada mislim da se kod nas sve poklopilo, starosna dob, more...
    Naumpade mi još probala sam i Aloja vera sapun ilosion ali kod nas ni on nije davao rezultate

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a čime da riješim svoj svrab... trudna 5mj.
    prije T pomagala mi je Elocom mast, pa kad krene svrab ja ga "presječem" s time, a sada, svrbi me guza, ali koža ispod leđa, te leđa, te cijeli dio ispod razuha, katastrofa

doktor mi je preporučio neke kortikoster. inekcije, ali ipak bih to izbjegla...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Za početak pojačaj limunadu i smanji sapun.
    Što god mislila o solariju često korist debelo nadmašuje zastrašivanje štetnim posljedicama.

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vjeruj mi da sam sapun, tj vishijev gel za tuširanje, smanjila na minimum, jedino mogu probati s limunadom, nadam se da me neće ubijati ova trudnička žgaravica još više

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja svoj kožni problem od osipa preko iritat.derm, atop.derm ili neuroder. te svih mogućih bezuspješnih dijagnoza počela liječiti mješavinom belobaza kreme i bachovih kapi. Za sada su rezultati zapanjujuće dobri a kako će biti dalje vidjet ćemo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •