Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 157 od 157

Tema: baby signs

Commawhite avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

ja jedva čekam da mou početi znakovati! prvi put sam za to čula kad mi je sestrina prva kćer bila beba, malko zahtjevno dijete i pomoću znakova je uspjela doći na svoje. i vrlo brzo je i progovorila. čak sam čula da djeca koja uče znakove brže progovore jer se ranije naviknu na komunikaciju pa stalno žele još. sad i druga nćakinja počinje znakovati, a ja si sve guštam i smišljam s čim ćemo mi krenuti. naravno, jesti, ali što osim toga. pošto imamo psa to bi bio ok izbor. i svijetlo. ili pelena. ma ne znam, baš sam uzbuđena, neka mm odluči koji bi on znak

Mrs Clara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj Commawhite prvotno napisa Vidi poruku
    malko zahtjevno dijete i pomoću znakova je uspjela doći na svoje. i vrlo brzo je i progovorila.
    ako imas volje, mozes li to malo elaborirati, u kom smislu je bila zahtjevna?

a s kojim znakom poceti.. pa citajuci dosta o tome, ako sam dobro shvatila, treba poceti s znakvima kojima moze izraziti neku svoju potrebu, zato se uglavnom i koriste prvo jesti, sisati(nama znak za mlijeko), piti.. pa kad to usvoji polako dodas sto zelis.

inace, najvise sam se oslanjala u pocetku na prirucnik Sign with your baby od Josepha Garcie. Zanimljivo je sto, izmedju ostalog, govori da se bebe pokusa rano osvjestiti o obavljanju nuzde, i da je to jaaako korisno. e, pa u pravu je! mene moja redovito obavjesti, al zasad kad je sve gotovo hehe. (off topic - citam kako klinci do oko druge godine ne mogu ni kotrolirati tj. suzdrzati obavljanje nuzde, pa uopce ne uvodimo kahlicu jos, ali kao prvi korak prema tome, ovo je stvarno odlicno)

da ne duljim, drago mi je da si uzbudjena oko znakovanja, to samo znaci da ces biti ustrajana, a rezultati su tad neizostavni

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Mi smo isto koristili znakovni jezik. Pocela sam joj pokazivati s 8 mjeseci i s 9 mjeseci je pocela sama pokazivati. Sa 10 mjeseci je znala znakove za mlijeko (dojenje), nema, ne, pa-pa, bravo. Tada je vec pocela govoriti pa sam ju prestala uciti znakove. Sada s 14 mjeseci govori preko 50 riječi, čak slaže i rečenice od dvije riječi mama tu, mama digi (digni) i slicno, tako da učenjebznakovnog jezika u našem slučaju nije utjecalo na razvoj govora.

Mrs Clara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj tockica prvotno napisa Vidi poruku
    Sada s 14 mjeseci govori preko 50 riječi, čak slaže i rečenice od dvije riječi
    oho, to je i vise nego napredno, vi ste van kategorije hehe

mislim da cu svojoj pokazivati znakove i kasnije, em ga dobro prihvaca, em znati jos jedan jezik nije na odmet..

Commawhite avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Mrs Clara prvotno napisa Vidi poruku
    ako imas volje, mozes li to malo elaborirati, u kom smislu je bila zahtjevna?

a s kojim znakom poceti.. pa citajuci dosta o tome, ako sam dobro shvatila, treba poceti s znakvima kojima moze izraziti neku svoju potrebu, zato se uglavnom i koriste prvo jesti, sisati(nama znak za mlijeko), piti.. pa kad to usvoji polako dodas sto zelis.

inace, najvise sam se oslanjala u pocetku na prirucnik Sign with your baby od Josepha Garcie. Zanimljivo je sto, izmedju ostalog, govori da se bebe pokusa rano osvjestiti o obavljanju nuzde, i da je to jaaako korisno. e, pa u pravu je! mene moja redovito obavjesti, al zasad kad je sve gotovo hehe. (off topic - citam kako klinci do oko druge godine ne mogu ni kotrolirati tj. suzdrzati obavljanje nuzde, pa uopce ne uvodimo kahlicu jos, ali kao prvi korak prema tome, ovo je stvarno odlicno)

da ne duljim, drago mi je da si uzbudjena oko znakovanja, to samo znaci da ces biti ustrajana, a rezultati su tad neizostavni
    to da ne napišem seronja plakala je stalno, iz grintanja više se derala u biti. ono, sita, čista, naspavana, vani u šetnji, a dere se jer je zamislila biti u rukama. i onda nas je bilo strah da možda djetetu ipak nešto nije, jel. pa kad je naučila znakovati smo shvatili da je takva po prirodi al je bilo fenomenalno kad je negdje sa 10 mjeseci uspjela pokazati da ju boli grlo.
    mlađa nećakinja je sad (8 mjeseci) počela usvajati znakove, tako da ih sad svi (ja, baka, nono, teta) ponavljamo, a ostatak uči, tako da, iako znam da je još rano, pokazuje na psa svaki put i na papanje. ma nije bitno što mali ne kuži, bitno je da se i mi naučimo na to da prije neke radnje objasnimo dijetetu i verbalno i znakovima

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ako je to knjiga Baby Signs - How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk- 3rd edition
    imam je ja na engleskom. Ako nekome treba neka mi ostavi mail i poslat ću ju.

Tina84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Moja curica je najviše naučila u jaslicama. Oduševilo me koliko je baby-signs koristan.
    Sad sa 18 mjeseci već može govoriti, ali još uvijek radije komunicira znakovima. Primoram ju da izgovara riječi tako što ponekad ignoriram znakove. Pravim se da ne vidim .

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •