Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: kako obložiti radijatore

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno kako obložiti radijatore

... odnosno, kako zaštititi bebe od radijatora? Jeste imali taj problem? Naime, naša ribica se diže na noge i lagano prohodava :D , ali imam fobiju od radijatora (i mojih vizija što bi se moglo dogoditi). Ne znam što napraviti s radijatorima? (iščupati iz zida, nije opcija )

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a ja baš razmišljala danas o toj opciji,
    i to zbog toga što nam radijatori zauzimaju velike površine zida
    i zanima me ako ih zatvorim u neki oklop, ajmo reć drveni, naravno s otvorima za topli zrak,
    koliko to umanji temperaturu u stanu?

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

u bauhasu sam vidjela jako lijepe ukrasne zaštite za radijatore.
    mislim da su od šperploče ili slično,sa svakojakim rupicama i dezenima.
    jednom sam takve zaštite vidjela u jednom hotelu i fantastično su izgledale i uopće, zapravo nemaš pojma koliko ružan radijator se može kriti iza.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ako se odlučite na oblaganje radijatora, najbolja varijanta je da se radijator obloži punom pločom, a ostave samo otvori na dnu i na vrhu. Tako se dobije efekt dimnjaka, pa je iskoristivost radijatora čak i veća nego bez te obloge. Najlošija varijanta je perforirana obloga jer tako korisnost radijatora znatno pada.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidjela sam i ja te obloge- ima ih stvarno divnih ( u jednoj firmi di sam radila su 'obukli' neke grde radijatore i to je tak dobro zgledalo da su ih ljudi gledali ko slike )

inace- nasi nisu obuceni, da imam love- napravila bi to, cisto iz estetskih razloga ( imam uzasno ruzne radijatore).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najbolja varijanta je da se radijator obloži punom pločom, a ostave samo otvori na dnu i na vrhu
    vrijedi li to za sve vrste radijatora?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mi smo imali drvenu "ogradu" na termici iz istih razloga. Bila je napravljena od letvica. To ti nista ne umanjuje toplinu u stanu, a "baby friendly" je.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Moji klinci se baš nikad nisu udarili na radijator. Nikad se nisu stvarno ni opkli zato jer nije tako jako vruć da bi uzrokovao oštećenja, a iskreno uopće ih radijatori ne zanimaju.

Najviše se udaraju u rubove stolova i stolica. Padaju sa stolica i kauča i to zato jer divljaju i skaču. Imali smo padove po stepenicama i to gadne. Nekoliko puta su si pritvorili prstiće sa vratima ili ladicama i sl.

Uglavnom, nikakvih problema s radijatorima.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam kaj da ti odgovorim, al dijete ti se moze udariti u doslovno SVE zivo sto imas u kuci, od radijatora, pa do bilo cemga drugog sto mu se nadje na putu

mislim da se opterecujes bez veze - nemoj nis oblagat nego malo vise nego sto bi inace pripazi kad je blizu neceg cega se ti bojis...

recimo kaj ces napravit ak se ne mazne u radijator koji si bas zato oblozila, a lupi se u nesto drugo od cecega ti osobno nemas noce more???

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mislim da se daisy više boji topline, nego tvrdoće radijatora. ja imam kamin na drva i bila sam planirala izgraditi visoku ogradu oko njega čim Vid počne puzati. no, pokazalo se da mali jako dobro kuži što je pec i čim osjeti toplinu u blizini ne pada mu na pamet prisloniti ručicu.
    no, opet, kamin fakat grije da ne možeš blizu prići, s radijatorima je drukčije...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

klinci brzo nauče da je radijator pec-pec. dajte im da probaju kad još nije prevruć.

a udariti se može stvarno svugdje. vjerojatno nas sve čeka šivanje kad-tad. :/

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Marin dođe do radijatora,stavi rukicu na sek,onda skuži da je pec,pec,gleda u rukicu,mama je ljubi i kaže nemoj na radijator,to je pec,pec,tako je bilo 2-3 puta,onda je skonta da je to baš pec,pec i više ga ne dira..nemam namjeru dovodit dijete u bilo kakvu opasnost(zaštićeni su špaker,utičnice i sl.) ali glupo mi je čitavu kuću obložit u pamuk? :?
    mislim da je neizbježan pokoji pad i sl.. :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo jedini opasni radijator (ostali su nekako zaklonjeni) prekrili nekim šarenim poplunom koji nam je donijela sveki. Kad ga je donijela, prvo nisam znala što bih s tim, a onda sam obložila radijator i ispalo je super - štiti, nema utjecaja na temperaturu zraka, i još je i dekorativno.
    (ali taj radijator je mali)

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa naucite klince da je radijator vruc. Ne kuzim u cemu je problem. Kaj bi onda trebali oblagati svaki cosak da se ne udari, pecnicu da se ne opece, zahod i cetku za zahod da ih ne dira, tapecirati podove oko kreveta da se ne lupe kada padnu...stolove da se ne lupe glavom...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mamaitata prvotno napisa
    Pa naucite klince da je radijator vruc. Ne kuzim u cemu je problem. Kaj bi onda trebali oblagati svaki cosak da se ne udari, pecnicu da se ne opece, zahod i cetku za zahod da ih ne dira, tapecirati podove oko kreveta da se ne lupe kada padnu...stolove da se ne lupe glavom...
    Ovo me podsjetilo, pa moram spomenuti... dakle, nabavili mi i one kutne štitnike za stol da se dijete ne lupi glavom. Ali štitnici su loše kvalitete, pa otpadaju. Andreju smo objasnili da ne skida taj štitnik sa stola, jer on služi tome da se ne lupi glavom. I što on sad radi? Skine štitnik sa stola, baci ga na pod i onda se lupa po glavi!
    (naravno da štitnik ne služi ničemu, a Andrej još nijednom nije lupio glavom u taj stol)

Pavicka

Početno

Mamaitata potpisujem.

MM se isto zanio s tim kako ce svaki kutak zastiti pa sam ja rekla ne. Klince najvise zanima zabraneno voce. Nasa mudrica bi odmah krenula sve to skidati i naravno najvise bi se muvala oko tih coskova.
    Imamo samo ogradicu da ne ulazi u kuhinju i to ogradicu bez vrata jer bi brzo ona to pocela otvarati.Ovako niti se muva oko coskova, ni radijatora , nekad pridje, dotakne, pecpec i ide dalje.
    Mislim da je bolje djeci pustiti da sve taknu, kad ju je interesiralo sto se to pece u pecnici pustili smo d a vidi kako je vruce i tako par puta i vise je nije zanimalo, tako sa svim stvarima, isto smo joj dopustili da stavlja igracke u masinu i nakon par puta to postalo dosadno.
    Pretjerano zasticivanje ne vodi nikamo sim ako se radi o stvarno opasnim mjestima.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, meni nije radi vrućine, Lea btw. misli da je hadno pec pec nego radijatori imaju jako oštre rubove - da na to padne glavom nije mi baš isto kao da se udari u npr. ormar. Mi smo stavili neke jastuke ispred radijatora, da im se baš ne približava.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    najbolja varijanta je da se radijator obloži punom pločom, a ostave samo otvori na dnu i na vrhu
    vrijedi li to za sve vrste radijatora?
    Da

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Ako se odlučite na oblaganje radijatora, najbolja varijanta je da se radijator obloži punom pločom, a ostave samo otvori na dnu i na vrhu. Tako se dobije efekt dimnjaka, pa je iskoristivost radijatora čak i veća nego bez te obloge. Najlošija varijanta je perforirana obloga jer tako korisnost radijatora znatno pada.
    Možeš malo opisati kako to izgleda i kako se radi?
    I ja se bojim radijatora, ne topline, nikada oni nisu tako vrući da bi se netko na to opekao, ali mi imamo one stare, gusane, a Vanjin kut za igranje u DB je pokraj radijatora (ne možemo drugačije organizirati sobu)
    i uvijek me je strah da ne udari glavom u njega.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Možeš malo opisati kako to izgleda i kako se radi?
    I ja se bojim radijatora, ne topline, nikada oni nisu tako vrući da bi se netko na to opekao, ali mi imamo one stare, gusane, a Vanjin kut za igranje u DB je pokraj radijatora (ne možemo drugačije organizirati sobu)
    i uvijek me je strah da ne udari glavom u njega.
    U principu napraviš "ormarić" oko radijatora, na kojem imaš dva horizontalna proreza visine cca 10 cm, jedan skroz dolje, a drugi skroz gore. Budući da se topli zrak (koji se ugrijao na radijatoru) diže, on za sobom vuče hladan zrak, koji se grije, i tako u krug.
    Kod izbora materijala, pripazi da dobro podnosi toplinu, da se ne rasuši ili izvitoperi.
    Mislim da bi bilo najzgodnije da ti to napravi neki stolar, a on će valjda znati i koji materijali kako podnose toplinu.
    Nadam se da si skužila, ne znam kako bih to bolje objasnila.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Hm, meni nije radi vrućine, Lea btw. misli da je hadno pec pec nego radijatori imaju jako oštre rubove - da na to padne glavom nije mi baš isto kao da se udari u npr. ormar. Mi smo stavili neke jastuke ispred radijatora, da im se baš ne približava.
    Ma, upravo tako; naš radijator nikad nije prevruć (pa mu na njemu definitivno ne mogu objasniti pec-pec!), rubovi i onaj šaraf (ne znam kako drukčije ga nazvati) su prestrašni, a radijator je baš u dijelu sobe u kojem se najviše igra, a naravno da je posebno zanimljiv Znam da ne mogu sve tvrde površine obložiti, ali ovo definitivno ne spada u običnu tvrdu površinu, nego u nešto jaaako opasno, a beba je jako nestabilna na nogama i ponekad loša u procjenama pa me strah, što mogu...

Pavicka

Početno

Daisy
    neki dan sam na RTL onom njemackom gledala onu emisiju Einsatz in vier wanden, i bas su neki ultra ruzni radijator oblagali. Koristili su kosaru za ves od drveta koja ima masu otvorenih kockastih prozorcica, naravno morali su je prerezati i prilagoditi velicini ali stvarno se cinilo jednostavno.Te kutije bi trebalo imati i kod nas u baumaxu ili bauhausu. Nadam se da cu negdje pronaci sliku pa posaljem.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Pavicka prvotno napisa
    Daisy
    neki dan sam na RTL onom njemackom gledala onu emisiju Einsatz in vier wanden, i bas su neki ultra ruzni radijator oblagali. Koristili su kosaru za ves od drveta koja ima masu otvorenih kockastih prozorcica, naravno morali su je prerezati i prilagoditi velicini ali stvarno se cinilo jednostavno.Te kutije bi trebalo imati i kod nas u baumaxu ili bauhausu. Nadam se da cu negdje pronaci sliku pa posaljem.
    Ako obložiš radijatore nečim rupičastim, smanjit ćeš im korisnost. Tako nešto su napravili u Vinceku, pa su poslije maknuli tu zaštitu (i ostavili ju pokraj!) jer nije bilo dovoljno toplo. Ako imaš previše radijatora, nećeš imati problema, ali ako ih imaš otprilike taman, može ti se desiti da ti bude hladno u stanu.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A kad smo vec kod radijatora- d aja pitam ovo- KAKO OCISTITI RADIJATORE?????

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    obložiš ih punom pločom i samo prebrišeš

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    odeš na topic " koliko je neuredan vaš stan " i bude ti sve jasno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U principu napraviš "ormarić" oko radijatora, na kojem imaš dva horizontalna proreza visine cca 10 cm, jedan skroz dolje, a drugi skroz gore. Budući da se topli zrak (koji se ugrijao na radijatoru) diže, on za sobom vuče hladan zrak, koji se grije, i tako u krug.
    Kod izbora materijala, pripazi da dobro podnosi toplinu, da se ne rasuši ili izvitoperi.
    Mislim da bi bilo najzgodnije da ti to napravi neki stolar, a on će valjda znati i koji materijali kako podnose toplinu.
    Nadam se da si skužila, ne znam kako bih to bolje objasnila.
    Koliko bi smetalo da se na gornju rupu stavi nekakva mreža od letvica ili sl. Čisto radi izgleda i sprječavanja bacanja stvari u tu rupu

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo baš prošli tjedan stavljali novi radijator i super mi je dizajn - sad ih rade tako da su zaobljeni, pa je mogućnost grdog udarca manja, a opet s druge strane nekak su tak rupičasti da prašina propada kroz njega, a ne skuplja se
    nikada se nisam bojala radijatora u kući jer su djeca naučila da je vruć nakon što su ga par puta pipnuli

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •