-
Plivanje i ronjenje
Što mislite o ovome...
Nemojte me krivo shvatit, nemam bebu i ne znam kako je to.
Ali me jako zanima, u vezi kupanja u bazenima-moru, mislim vidjela sam na raznim mjestima kako male - jako male bebe - rone.
E pa, recimo da su do tad cijeli svoj životni vijek provele u vodi, postoji refleks zadržavanja daha. Ne znam točno u kojoj dobi izgube “spoznaju” o tome, vjerojatno u vrijeme razvitka ega, tata se i počimaju plašit.
Zanimljiv mi je baš taj rani period. Predivno je vidjet malu bebicu kako se bućka u bazenu. Sve je to pod strogim nadzorom.
Naravno i ne bih nikad svoje tako malo djete vodila na prljave bazene i prenapučene plaže. Ali me jako zanima u čistim “sigurnim” uvjetima...
Sumnjam da može biti loše.
-
mi smo išli na bebe ribe sa 6,5 mj i bilo nam je super. bio je najmlađi ikad upisan, jer oni kažu od 1 god, ali na vlastitu odgovornost može i ranije. bilo mu je super, plutao, plivao i gnjurio, ali samo na sekundu, jer nam je teta rekla da oni sa nekih 4 mj izgube taj refleks. mi bi ga na jen, dva, tri u vodu, odma van i odmah mu počet pričat i gledat ga u oči. uđe voda u usta, ali ju je odmah pljuvao van. to mu je bilo ludo, tako da sada stalno to radimo i na moru, a u kadi si raširi noge, nagne skroz naprijed i onda si prska vodu u lice.
-
Mi smo bili jednom na plivanju u bazenu i bilo je odlicno.
-
Petra je od prvih mjeseci jako voljela vodu i kupanje, sa nekih 7 mjeseci smo ju počeli kupati u velikoj kadi punoj vode gdje je ona sama probavala plivati i roniti - na kraju se kupala svakadnonevno po 30 minuta u kadi! Ove godine na moru se pokazalo da nije izgubila taj refleks "zadržavanja daha" te je bez problema ronila i plivala u moru! Naravno to je sve bilo na plažama gdje nema puno ljudi i gdje voda iznimno čista!
-
Marko ide od 1. godine na bebe ribe. Sad ima 2. i ludo se zabavlja skačući sam u vodu s ruba bazena. Skoči, zaroni, ispliva na površinu i onda ga tata uhvati jer malac naravno još ne zna plivati.
-
pridružujem se....Roko je također lud za kupanjem.....puzao je uz rub mora i odjednom hop ode on sam prema dubljem (naravno, u skladu s njegovom visinom).
Mali čovjek skužio kako da drži glavu iznad vode, ali i kad bi se zagnjurio ili ga prelio val samo bi pljunuo vodu ili na vrijeme zatvorio usta. Da nas nije bilo strah pustila bi ga skroz samostalno da vidim može li se održati na površini. Njemu je bilo dosta da ga malo pridržavamo jednom rukom.
Bio je glavna atrakcija na plaži. Dijete takoreći trči u vodu, bez ikakve frke, a ne da se van kao veći klinci...
Već vrebam utrinski bazen i bebe ribe..
-
Mi smo bile prvi puta na kupanju sa četiri mjeseca, i uživala je! Mlatila nogama, rukama, drhtala od uzbuđenja. Kada bi je stavila na trbušćić bi "plivala" s rukama i nogama ali i redovno zabila glavu u more. Ni jedne suze zbog vode u očima, ništa.
To napravi i u kadi, ali nije fora
-
moj roni kao mutav, sam ode u more, dođe do struka u more i onda zabija glavu, baca se... smiješan je za poludit! I cijelo vrijeme gleda pod vodom. Danas sam se sjetila da bi mogla kupiti jedan onaj jednokratni fotić za pod vodu pa da napravim koju slikicu
-
Šimun pliva kao peso
Od njegovog 13-tog mjeseca idemo na bazen. Vodu obožava. Čitala sam o tome kako voda pozitivno djeluje na dijete, između ostalog i na stjecanje ravnoteže kod prohodavanja, što sam primjetila kod Šimuna.
-
moja se počela kupat u moru sa 9 miseci i bila je glavna atrakcija na plaži na kojoj se kupamo. obožavala se kupat i muke bi prolazili za izvuć je iz mora. malo bi i sama otplivala uz našu pomoć, ali najviše sa rukavićima.
glavu bi zaronila pod more bez problema, urlanja i protesta.
najdraže bi joj bilo kad bi je na mulu uzeli za rukice i bacili u more.
moram li napomenit da se slijedeće lito nije želila približit moru
ove opet gušta u moru :D
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma