Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Problemi s perpucijem

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Problemi s perpucijem

Curke u velikim smo problemima!!!Naš Leon ima 3,5 mjeseca i doc mu je na kontroli na 2 mj. gledala pišu i rekla da je rupica jako mala i neelastična i da to moramo natezati jer će inače doći do fimozisa. MM je imao fimozis i obrezan je(već u kasnijim godinama života) i sam kaže da je to bilatrauma kroz odrastanje i seksualni život, te smo u panici i mi počeli dirati njegovog pišu. Ja moram priznati puno manje jer se nekako i ne usudim iako to njega ne boli. Rupica je očigledno veća a svaki puta me sve više strah da ne prevučemo previše..i onda čitam tu da se to ne bi smjelo dirati?!?!? Što raditi??

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nama je isto doc rekla da trebamo natezati i čistiti i bilo je super dok je MM to radio, a sada dok smo na moru to radim ja i rupica se smanjila :/ i to opako.... čak niMm više ne može dobiti onaj tzv. karfiolčić ... malo me frka ali mislim si ako drugi to ne rade pa bude ok, onda valjda bude i njemu

eto, niš ti nisam pomogla ali i mene zanima malo više o ovoj temi...

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma znate sto, po tom pitanju ja ne znam tko je tu lud, ima doktora koji govore da se perpucij ne smije ni slucajno dirati, a onda ima i onih koji govore da se mora svaki dan navlaciti kozica, ja malome svaki dan navucem, ali jako malo, dr. mu uvijek uspije napraviti tzv. karfiolcic, ali ja se ne usudim tako jako jer ako se prejako povuce moze se dogoditi da se kozica ne moze vratiti i tada opet imas problem tako da stvarno ne znam sto ciniti jer doktori kao i strucne knjige govore razlicito o tom problemu.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

"Vježbamo" pišu po malo kad se kupamo. Ništa ne forsirat jer može dođi do pucanja prepucija.
    Duji ništa nisam dirada (do godine i pol dana) a sad ima problem jer je dio kožice još "zaljepljen" za glavić. Doc kaže da bi to samo malo trebalo skalpelićom zarezat, a meni to bed...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ups...

dirada = dirala

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

joj, koliko sam toga čitala za i protiv!
    kao i kod većine stvari, što će se desiti s njihovim pišulinima bez obzira na naše intervencije ili neintervencije, prilično je individualno.
    to je jedini zaključak do kojeg sam došla.
    ja vrlo rijetko malo potegnem prepucij jer sam mišljenja da je priroda s nekim valjanim razlogom baš na tom mjestu ostavila takav višak kože.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nama je kirurg u Klaićevoj rekao ne dirati do godine dana, jer se može napraviti puno gore.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Tko je našim djedovima kroz sva ova stoljeća natezao prepucij?!

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa
    Tko je našim djedovima kroz sva ova stoljeća natezao prepucij?!
    naše bake

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    Nama je kirurg u Klaićevoj rekao ne dirati do godine dana, jer se može napraviti puno gore.
    Tak je i nama rekla pedica, da tek natezanjem može doći do komplikacija

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne bi trebalo ništa dirati, za tako malu djecu se i pedijatri starog kova slažu s time. A po novijoj literaturi ne bi trebalo dirati uopće i nema kritičnog trenutka do kojeg se to mora samo riješiti (obično pedijatri kažu do 3 godine, ili krajnje prije škole). Prirodno je da kožica ostane slijepljena i do 18. godine (tzv. fiziološka fimoza). Kožica je kod djece slijepljena a otvor uzak zato da štiti ono što je unutra od infekcija i ozljeda. Problem je ako dijete otežano mokri, ali mislim da ovdje niste spominjali takav slučaj..

Mogli bi možda pospajati topice, već su bar 4 na ovu temu?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Samo da se ubacim.
    Nama je pedijatrica rekla ništa ne dirati dok je u pelenama, a kad ih skine, onda ćemo vidjeti, navlačenje :/ ili ....
    Navlačim mu pišu koliko ide da se opere kak spada i to je to.
    Mislim da sam pročitala da je još netko dobio takvu uputu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •