Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 137

Tema: DPP 2006. (8. dio)

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sandrich i Patrik je pomalo takav. Jednom mu je neka curica (malo starija i ne baš AP odgajana) nekaj jako grubo odbrusila, pa ga je mamila s loptom a ne da mu i onda mu uzela igračku i bacila ju daleko.. on je samo jadničak stajao prvo s osmjehićem onak nesigurnim, a onda sve ozbiljniji i vidjelo se daa je zbunjen jer kod nas nema takvog ponašanja. Ja to osuđujem jer je grubo, neotesano, nelijepo i ne želim da se ikad prema
    ikome tako ponaša. (ja sam pustila da vidim što će biti, reagirala sam tek kad je mala bacila njegovu igračku i ozbiljnim i odmjerenim glasom sam rekla: "Molim te nemoj bacati njegovu igračku. On je mali." Svi su me razumjeli. PAtrik, vidjela sam jer je čekao da vidi nekakav ishod iz te čudne situacije, curica me isto jako dobro razumjela jer se zacrvenjela i lagano otišla malo dalje, a i njeni starci, iako nisu reagirali, nego su se međusobno častili grubim riječima, ispijali pive i klincima prijetili da se smire ili ćeš ih nalemat reketom za badminton i da dodam da mi je muka od takvih. A ful su mladi. )

Znaš, ja sam ponosna na Patrika. Drago mi je da je takav. Ponekad zna mahnut s nekom igračkom isl ali ne da nanese bol ili jer je grub, nego jer je mali. Ja ga stalno učim što nije dobro. I govorim mu da ga volim i pokazujem mu to i td. Mislim da je ipak to najvažnije.

I da, zato sam jaaako protiv vrtića. Nadam se da će mi se željica ostvariti pa nećemo morati ni malo misliti o toj opciji

Sanja ne/igračke - kvačice, odavno, skoro br. 1. No, tu su i kreme (kutijice sve moguće), pa šamponi, tupperware, žličice, kutije kartonske, plastične ma svakakve, boce (no naučio je da ih spljoštimo nogm i spremamo za recikliranje i to mi je ). Ugl, klinci često vole ambalažu, bedastoće poput gumice i koješta, pa se mi na taj način često i igramo. Btw: jako voli miščaflin i kefice sve moguće (čak i veli KeKe).

Jučer je rekao Kii (kiša) i šešee (šećer) :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moram skomentirati slikice, ne znam čije su ljepše. Baš sam uživala gledajući ih.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

LR je napisala
    i vidjelo se daa je zbunjen jer kod nas nema takvog ponašanja. Ja to osuđujem jer je grubo, neotesano, nelijepo i ne želim da se ikad prema ikome tako ponaša.
    Potpuno se slažem s tobom. Mi doma tako ne funkcioniramo, ne vičemo ni međusobno, ni na njega pa je njega zbunila beba koja sad nešto viče, ili kad netko nešto uzima bez da ga zamoli da mu on to da. Ne želim da ikada postane mali harambaša, i uvijek bi rađe da je nježnica i dobrica, samo je i mene malo zbunila cijela situacija. Nama doma je takvo ponašanje normalno. Ali postajem sve svijesnija da ljudi okolo nas nisu takvi, pa ne mogu da se ne zabrinem kako će Luka to savladati. Kad sad razmišljam i meni je često teško nositi se u takvo grubom današnjem svijetu.Puno bolje funkcionira igra sa starijom djecom pa se tješim da će ipak uspjeti s vremenom skužiti s kim se može igrati, a koji su mu pregrubi za igru i onda takve izbjegavati.

Joj kak sam sad isfilozofirala. Valjda ova kiša utječe na mene.

.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Flora se danas pokakala u kahlicu. :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Curke, ako ćete uloviti koju minuticu, bilo bi mi jako drago da mi ukratko odgovorite na par sljedećih pitanja (možete i s da ili ne, a možete i detaljnije):

1. Odaziva li vam se dijete na svoje ime? Uvijek, rijetko ili nikad?
    2. Je li još uvijek u fazi bacanja svih predmeta na pod ili u dalj?
    3. Cca. koliko minuta možr biti skoncentrirano na neku aktivnost, a da ta aktivnost nije fizička, dakle da nije jurnjava, penjanje i da nije gledanje crtića?
    4. Hoda li unatraške?
    5. Voli li se penjati i naizmjence se penjati na povišene podloge i silaziti?
    6. Zna li se igrati s drugom djecom? Kako? Čini li vam se da se već igra s drugom djecom ili još uvijek samo uz njih?
    7. Boji li se nekih ljudi i protestira li ako vi razgovarate s nekim? Kako reagira kad mu/joj se obrati netko tko mu/joj nije blizak (a opet da nije stranac)?
    8. Kako najradije provodi vrijeme?
    9. Kako vam u pravilu izgledaju noći? Koliko puta se budi i plače li kad se probudi?
    10. Ima li neke radnje koje često ponavljaju (npr. zatvaranje i otvaranje vrata)?

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Curke, ako ćete uloviti koju minuticu, bilo bi mi jako drago da mi ukratko odgovorite na par sljedećih pitanja (možete i s da ili ne, a možete i detaljnije):
    Evo malo detaljnije:
    1. Odaziva li vam se dijete na svoje ime? Uvijek, rijetko ili nikad? Rijetko
    2. Je li još uvijek u fazi bacanja svih predmeta na pod ili u dalj? Nije nikad imala tu fazu
    3. Cca. koliko minuta možr biti skoncentrirano na neku aktivnost, a da ta aktivnost nije fizička, dakle da nije jurnjava, penjanje i da nije gledanje crtića? Koncentracija cca 30sec npr. “citamo” odnedavno, TV uopce ne gledamo
    4. Hoda li unatraške? jucer je prvi put hodala unatraske
    5. Voli li se penjati i naizmjence se penjati na povišene podloge i silaziti? to izvodi s pentranjem na kauc koji joj je jos previsok zapravo
    6. Zna li se igrati s drugom djecom? Kako? Čini li vam se da se već igra s drugom djecom ili još uvijek samo uz njih? Enea koja je najdrustvenija od svih proljetnica se igra uz drugu djecu!
    7. Boji li se nekih ljudi i protestira li ako vi razgovarate s nekim? Kako reagira kad mu/joj se obrati netko tko mu/joj nije blizak (a opet da nije stranac)? Enea se svima smjesi osim crnim frajerima s bradom na njih se uozbilji a nekoc je znala i plakati.
    8. Kako najradije provodi vrijeme? Jurca okolo, pipka, istrazuje, cica, brije po svojim igrackama.
    9. Kako vam u pravilu izgledaju noći? Koliko puta se budi i plače li kad se probudi? 100 x – evo mm je i sad pokusava uspavati po 3 put ni idem ja u pomoc
    10. Ima li neke radnje koje često ponavljaju (npr. zatvaranje i otvaranje vrata)? Naravno: otvara i zatvara vrata od ormara, zatvara vrata od sobe, iz cista mira ide u krug po stanu i to vidim da je veseli, otvara i zatvara flase i sl

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

jupiii leksikoooon :D

Uvijek. Već prilično dugo.

Ne, mislim da lagano izlazimo iz te faze. Naravno, ulovi ga brija bacanja, onak na finjaka da ja kao ne služim, ali samo kad je u hranilici, pa kad mu već dosadi klopa.

3. Cca. koliko minuta možr biti skoncentrirano na neku aktivnost, a da ta aktivnost nije fizička, dakle da nije jurnjava, penjanje i da nije gledanje crtića?
    Crtiće baš i ne gleda. Rijetko, veli MM da nekad nekakvu Hoplu pogleda i na moru sam vidla da se zagledao u jagodicu bobicu, ali ja sam nemajka i ne sjetim mu se ni pustiti crtić.
    Primjetila sam da se sve više zna zaigrati sam, uz naravno moju sveprisutnost na nekih metar - metar i pol, ali bez interakcije. To zna potrajati po nekoliko minuta. Danas evo se igrao s tupperware posudicama, nekaj je mutil i nosal okolo, dobih 10 minuta a onda se opet sjetio da ima mamu pa je dovukao nešto od toga meni. Isto se zna zaigrati s legićima ili autićima, pa nekad rani macu ili medu (na žlicu ili svoju cicu).. od minutu dvije do 10 minuta.

4. Hoda li unatraške?
    Da, u manjoj mjeri nego kad je to otkrio ali još uvijek je to jedna od jačih zabava. Slično kao okretanje oko svoje osi.

Ooooo da. Svaki dan nešto novo, Jučer na stol. Danas na autić munjeviti, onu guralicu, pa stane - gleda me i balansira. Meni muka.

6. Zna li se igrati s drugom djecom? Kako? Čini li vam se da se već igra s drugom djecom ili još uvijek samo uz njih?
    Iako se uvijek pokušava igrati s drugom djecom, mislim da je još premali ali i djeca često ne razumiju ili ne žele igru. No, prekjučer je recimo u parku pokušavao uspostaviti kontakt s curicom od 13 mjeseci. Malička je slatkica promatrala kako joj nosi lopaticom pijesak i stavlja u njenu kanticu isl, no kad se ona nije pridružila onda je odustao. U igraonici isto ponekad pokuša ali djeca (ne znam zašto) uvijek stoje u čudu dok im se on smješka, mrda guzicom (jer je happy) i pokušava se igrati. Valjda su još premali..

7. Boji li se nekih ljudi i protestira li ako vi razgovarate s nekim? Kako reagira kad mu/joj se obrati netko tko mu/joj nije blizak (a opet da nije stranac)?
    Ne baš. Ima jedan krupni tp kojeg se uplašio ali onda obično zbriše k meni i to je to. Ali protestira kad sjednem za stol (komp) - onda me vuče za nogu i dere se dok ne popustim Ljudima i životinjama se smiješi. Uvijek.

Igrajući se. Vozeći se na bicu. Ili naganjajući loptu. Čitajući slikovnice isl. Ali u društvu. Onda je turbo sretan!

9. Kako vam u pravilu izgledaju noći? Koliko puta se budi i plače li kad se probudi?
    Kad kooonačno zaspi, onda je mir, do nekih 4 kad cica, pa u 6, pol 7 i oko 8 se diže. No, u međuvremenu ga ne smijem pokrit jer se ljuti, stenje, gunđa i vrti, dok se ne otkrije. Zatim, priča u snu, kao i njegov tata, pa ja ponekad nemrem vjerovat stereo doživljaju, ali je zanimljivo. Mora me imati u blizini ruke, tako da me može primiti za ruku isl. Nemiran je od kad mu izlaze četvorke, zbog zuibižća je znao ponekad zaplakati. Inače se baš i ne budi. A ako se probudi onda smo nadrapali, jer donese slikovnicu, pa pjeva isl.

10. Ima li neke radnje koje često ponavljaju (npr. zatvaranje i otvaranje vrata)?
    Ne, za sad nisam primjetila.

Eto, gotovo! Baš je bilo zabavno. Puse svuma

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i naših slikica, ažurirala sam album

http://public.fotki.com/Tristana/kal...7---drugi-dio/

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo i naših slikica, ažurirala sam album
    Meni je Kajeb pjedivan i zabavan skoro kao njegova mama

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Malo uz jutarnju kavicu:
    Da, skoro uvijek. Dobiti ga da dođe k nama, malo teže, jer se naceri pa otrči u drugom smjeru. Jako zabavna igra, pogotovo kad ga treba obuti.
    2. Je li još uvijek u fazi bacanja svih predmeta na pod ili u dalj? Sada baca samo loptice.
    3. Cca. koliko minuta možr biti skoncentrirano na neku aktivnost, a da ta aktivnost nije fizička, dakle da nije jurnjava, penjanje i da nije gledanje crtića? Crtiće baš ne gledamo, ali zato obožava čitanje knjigica, pa je to vrijeme miran. Zna se zaigrati i sa nekim svojim igračkama. Uglavnom do 10 min.
    4. Hoda li unatraške? I na prstima i diže jednu nogicu kao paradni konj. Već sam spomenula da se voli glupsati?
    5. Voli li se penjati i naizmjence se penjati na povišene podloge i silaziti? Tek je sad počeo na krevete. Vani na bilo kakvu uzbrdicu i nizbrdicu, malu ili veliku.
    6. Zna li se igrati s drugom djecom? Kako? Čini li vam se da se već igra s drugom djecom ili još uvijek samo uz njih? Uglavnom pored njih, sa starijom djecom voli čitati knjigice, nositi im igračke...Male baš ne voli. LR čitala sam u nekoj knjizi da se djeca do 3 god. niti ne znaju igrati zajedno, jer još nisu razvili tu društvenu domenu nego se igraju jedni pored drugih. Mislim da ima dosta literature na tu temu pa ću malo proučavati i javiti ako nađem nekaj zanimljivo.
    7. Boji li se nekih ljudi i protestira li ako vi razgovarate s nekim? Kako reagira kad mu/joj se obrati netko tko mu/joj nije blizak (a opet da nije stranac)? Malo se srami s nepoznatima i drži se mene ili nekog svog. Ali sve ovisi o toj nekoj drugoj osobi koliko se potrudi oko njega. Većinom se brzo sprijatelji.
    8. Kako najradije provodi vrijeme? Knjigice, vožnja bicom, hodanje po vani.
    9. Kako vam u pravilu izgledaju noći? Koliko puta se budi i plače li kad se probudi? Normalno stanje (kad ne rastu 3ke) - zaspi oko 9, probudi se oko 5,6, prebacim ga u k nama u krevet i nastavimo svi spavati. Ne budi se baš previše. Ako smo imali preuzbudljiv dan ili ga nekaj boli spava cijelu noć s nama. Da kucnem, sa spavanjem i uspavljivanjem nismo imali nikad problema.
    10. Ima li neke radnje koje često ponavljaju (npr. zatvaranje i otvaranje vrata)? Oponaša mene pa zatvara vrata i ladice, otvara ih kad mu nekaj ne paše pa na taj način protestira. Dva dana je fora jedno pa to ponavlja, pa to zaboravi i drugi dan opet je fora nekaj drugo i tak...

Eto i kavica je pri kraju...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Luna, evo:

Često se odaziva, ali ne uvijek.

Bili smo u toj fazi, no u zadnje vrijeme sve rjeđe baca radi bacanja. Prije je znala sve što se nalazilo na najnižoj polici vrlo izbvježbanim pokretom puknuti na pod, pa sam na njoj dostupnim policama držala paperback izdanja knjiga koje mi se nisu sviđale (ono, poklon uz engleski Cosmopolitan i slična vrhunska djela ) i mala je tu haračila.

Pa, dosta dugo. Recimo, kockice zna slagati i po pola sata, ali uz uvjet da sam ja uz nju. Idealno je da slažem s njom, no ako je dobre volje, oprašta mi recimo spremanje sobe u kojoj se nalazimo, glavno da sam joj u vidokrugu. Zadnjih dva-tri tjedna ima foru da uzme neku knjigu (često svoju, ali bude tu i stvari poput Ikeinog kataloga i sl.), sjedne u svoj viper (već dugo je namješten u položaj stolice) ili u Fioninu fotelju i ženska si čita i to od pet minuta čak do nekih pola sata.

4. Hoda li unatraške?
    Da, hoda u svim smjerovima, pleše, skače, trči i izuzetno je brza.

O, da. Penjanje na sve što joj je nadohvat ruke je jedna od omiljenih aktivnosti. Stepenice je savladala odavno, kao i svoj tobogan (kupili smo veći, znači, nije onaj za bebe s dvije-tri stepenice, nego prelazi visinu mog ramena). Na tobogan se penje i normalno i po onoj strani koja je za spuštanje. Također je osvojila sve komade namještaja, a kad želi dohvatiti nešto što smo zbog nje stavili jako visoko, dobro razmisli i isplanira si put do te stvari, a najčešće i dođe do nje. Prilično zabrinjavajuće, kad bolje razmislim.

Ne znam koliko se mogu uspoređivati djeca koja imaju stariju braću ili sestre s onima koji nemaju. Flora se jako lijepo igra s Fionom. Ponekad kraj nje, ali najčešće baš s njom.

Rijetko kad protestira, uglavnom se smije ljudima i vrlo je druželjubiva. I Fiona je bila takva i moram priznati da zbog toga osjećam nelagodu. Kad smo pretprošli put bili u Beču, konobarica u hotelu nas je pitala smije li ju uzeti u ruke i odnijeti je pokazati kolegici u kuhinju. Rekli smo da smije - mala je bez riječi otišla s njom i vratila se s osmijehom od uha do uha i kiflicom u ruci.

Kad je odmorna, obožava biti u vrtu i igrati se, a kad je umorna, slaže kockice ili si čita. Ne voli kad joj mi čitamo, nego baš sama uzme knjige i lista ih. Ako joj mi čitamo, brzo gubi interes.

Ah. Rastu joj zubići, sve četiri trojke odjednom. Budi se oko ponoći, jedan i polubudna je na cici do pet-šest ujutro. Zatim si odspava do nekih sedam-pola osam. Dok nije imala taj cicoperiod, budila se oko pet, pola šest i tada je počinjao ekšn.

Hm, čekaj da razmislim.
    Nakon što se probudi i pocica, obavezno odjuri probuditi Fionu. Nakon što joj se baci na krevet, tj. na nju, da joj deset sekundi da se probudi i baca se na Legače, koje jednim preciznim pokretom otklopi, a drugim, jednako preciznim i odlučnim, prevrne na pod.
    Kad nešto želi, dođe do mene, primi me za prst i vodi me točno do mjesta koje ju zanima - npr. do sudopera kad je žedna, do frižidera kad je gladna i sl.
    Jesi mislila na takav tip navika?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nisam baš aktivna u pisanju na ovom pdf-u , ali evo odgovora - nadam se da će ti pomoći:

Skoro uvijek. Izuzetak su trenuci kad je zaigran ili okupiran s nečim.

O da. Istina, sve rjeđe to radi, jer sad provede neko vrijeme proučavajući te predmete, pokušavajući ih negdje složiti. Ali na kraju završi bacajući ih oko sebe.

S pojedinom aktivnosti: 20-tak minuta do pola sata. Ako je okružen igračkama i slikovnicama, zna se i sam zaigrati do sat vremena.
    Slikovnice ga jako okupiraju i stalno traži da mu imenujemo likove. Većinu ih raspoznaje prema pitanju "Gdje je xxx", i točno ih pokaže na stranici. Još uvijek ne može naći neki lik tako da lista stranice, nego one moraju biti otvorene na toj poziciji.

4. Hoda li unatraške?
    Ne.

Jako. Silaženje baš i ne može, ali penjanje da - stepenice, kauč, klupa u parku ... koristi svaku priliku

E za to mislim da je još premalen. U jaslicama je ipak najviše orjentiran na tete, i samostalnu igru. Iako su ga svekar i svekrva našli da se svađa :shock: s jednim mališanom - vikali su nešto jedan na drugoga.

Ne, skoro uvijek je otvoren prema stranim ljudima, pogotovo ako mu se osmjehuju. Prodavačicama i konobaricama je već i mahao, nama ne :?

Igrajući se, najviše s nama ili bakom, tetom i didom. Dio vremena provede igrajući se sam.

Budi se 2-3 puta tokom noći (oko 2-3 sata i 5-6 ujutro) i ne plače, jedino ako ga ignoriramo. Umirujem ga cicom, nikako drugačije ne ide.

Pa, zna otvarati i zatvarati vrata - od sobe, frižidera, ormarića, ... i to ga zabavlja. Ali nakon nekoliko puta promijeni zanimaciju i okrene se nečem drugome. Voli lupati po televizoru tim više jer mu to izričito branimo.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Prvo Luna, veliki i nadam se da ces se sto prije rijesiti svih sumnji. Kaleb je na slicicama predivan, svi ste, a u tvojim komentarima uvijek uzivam. Za onu sliku s igrom prvo sam pomislila - wow, kako je super smrsavila, vidi kako su joj mrsave noge, onda me komentar odusevio
    Hvala tebi i Aniti na komplimentima za nase slicice. I drugi proljetnici su vec standardno prekrasni i sarmantni...

Skoro uvijek.

Ponekad, mada sve manje i manje. Jedino loptice stalno baca, ali tako se njima igramo pa to ne brojim.

3. Cca. koliko minuta može biti skoncentrirano na neku aktivnost, a da ta aktivnost nije fizička, dakle da nije jurnjava, penjanje i da nije gledanje crtića?
    I do dvadesetak minuta - slaganje kockica, listanje slikovnica ili casopisa, igranje figuricama saha, starim flomasterima, sada voli sarati po papiru...

4. Hoda li unatraške?
    Ne. Jos to nije 'otkrio'.

Ponekad, ne bas cesto. Bas sinoc se jedno desetak puta popeo i sisao s trosjeda, ali nije mu to bas omiljena vrsta zabave.

Da, izrazito je drustven. Ponekad je to igra uz drugu djecu, ali znaju se dobacivati loptom, 'otimati' si stvari, puniti kantice kamencicima na plazi, vece prati u stopu...

Sve ljude docekuje osmijehom. Ako ga netko ignorira, on inicira kontakt. Stane ispred njih, pokazuje rucicama kako vozi motor i slicno. Smije im se, sarmira, plese im. Voli paznju. Takodjer bez problema prilazi neznancima, mogu ga nositi, dirati, nema apsolutno nikakvih ograda. Nikad se nije pobunio sto ja s nekim pricam a zaplakao je na strance doslovno jednom ili dvaput u zivotu (nikad u mom prisustvu).

Igra s nekim i setnja vani, istrazivanje.

Ah, nase blazene noci. Spava u komadu otprilike od 21 do 7. Skoro nikad nije plakao kad se probudi, ni kao beba, samo ako ga boli ili mu je prevruce pa je nervozan. Sjedi budan i ceka da dodjemo po njega, nekad ga zateknemo potpuno budnog u igri u kreveticu i nemamo pojma kad se probudio i zasto nas nije zvao Jutros me probudilo njegovo veselo brbljanje.

Ponekad, ali ne traje dugo. Svidja mu se kako npr. lupaju vrata ormarica pa to napravi par puta, ali brzo se izgusta.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

skoro uvijek

da, na veliko, trenutno je igra, sve igracke pobacati po sobi

pa moze jedno vrijeme kad lista knjigice ili skuplja igracke i stavlja ih u neku kutiju, vadi vlazne maramice iz kutije i tako
    nekad to traje 2 min., a nekad 15min

4. Hoda li unatraške?
    josne, tek je poceo prema naprijed

o da, obozava

ne zna se igrati sa njima, zna im davati svoje igracke, al obozava sjediti i gledati ih

ne boji se, cak pruza ruke i nepoznatima da ga dignu

trenutno seta jer je tek prohodao, ali obozava bilo kakav oblik vode, pa onda stavlja i vadi igracke u vodu, rukice, pere sebe i ostale

otprilike 1x se probudi i ne mogu bas reci da place, vise on zove nekim cendranjem i vikanjem, onda pije vode i zaspi dalje

obozava otvarati i zatvarati sve, vrata, prozore, ladice...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

LUNA - slike su predivne, a komentari pregenijalni! Mislim da bi stvarno trebala napraviti neki biznis sa tim talentom! Razmisli o tome!

Odgovore na pitanja ću drugi put.. sad me mužić tjera da zajedno skupljamo veš (i pri tom ne misli na ništa dvosmisleno ).

Danas je Liam, kad smo se lovili po stanu, a ja sam stala vikao: "AJDE!!" i to nekoliko puta! Pravo, pravcato AJDE.

Baka nam je ovih dana doma, pa je jutra provodio s njom. Ma kako mi samo fali! Strašno! Jutra sa njim su nezamjenjiva i kad ću početi raditi na jesen, raditi ću popodne, ne ujutro. Želim naša jutra za nas.

Sutra idemo ljenčariti na našu viksu... roštiljat malo, ležat u dobrim ležaljkama, gledat u nebo i udisati savršeno čist zrak. A nakon toga sam opet sama... Filip putuje.

Tražio je svoju putovnicu još od neki dan. Znate gdje ju je našao? U malom wc-u ispod police! Liam je već počeo sa pohodima i premještanjima iz ladica...

Sad odoh da ne razljutim MM-a.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Lunaaaaaa slike su predivne, idem opet gledat, koji mali macan!!!!!!
    Sorry, nebum ti sad pisala odgovore jer bi mi trebalo cca sat vremena .

NOVOST!!!
    Lea zna reč svoje ime!!!
    Pitam je : ljubavi, kako se ti zoveš?
    A ona: eja

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Iki :D bravo za curicu!!

Moj dječarac se isto trudi reći svoje ime, nešto uvijek promrmlja, i kad ja velimPatrik? on veli Da. Kad nisam smislila normalno i nekomplicirano ime ovak, bit će dobro ako će reći ime i prezime u prvom osnovnjaka.

No, pročalica ponavlja sve živo i iz dana u dan je sve bolji.

Jučer:

- tene
    - kapa
    - dekik (dekica)
    - tite zize i sve nešto takvo (zna se kaj je to)
    - bisi (bicikl)
    nemrem se više sad sjetiti...

odoh dalje raditi - puse svima!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Bok svima!
    Jel nas se sjećate?

Nekak ili nas nema ili ne stignem na net ili nas zeza komp, svaki čas MM nešto popravlja, reinstalira, kupuje nove dijelove- ja to ne kužim...
    i tako prođe vrijeme, sad će mi trebati sto godina da pročitam što se sve događalo

Uglavnom, mi smo dobro, živi, zdravi, uspjeli smo malo s tatom na more...
    Sad sanjamo o nekoj kućici, gledali smo neke ali namse ništa nije svidjelo,
    sve bliže smo odluci da sami gradimo ali nas svi odgovaraju i vele da nam je to skuplje...

Mia je svaki dan sve naprednija, sve više priča... Jedino nikako da nauči svoje ime. Ali slatko mi je što veli za sebe da je beba .
    Kad ju pitaš kako se zove veli -beba.
    Kad hoće cicu, mama- beba- tita

Ne znam kak vaši mališani, Mia stalno nešto udara glavom posvuda... Svaki čas se negdje lupi glavom. Kao i Stella ne voli izgleda spavati danju- valjda da ne propusti nešto. Stella je sa 20 mj počela izbacivati spavanje (neki dan je jedva u pola šest popodne :shock: zaspala, cijeli dan na nogama na zraku i svejedno dijete od 16 mj ne želi spavati) Onda je preumorna a hoće hodati pa zaroni po betonu i izguli lice ili udari u štok svom snagom. Baš prekjučer, prvi radni dan i zazvoni mob, baka zove Mia bubnula u štok i natekao kapak, pola lica, bojala se da nije oku nešto
    Osjećam se ko nemajka jer svaki čas negdje lupi glavom, uvijek izgleda kao da je u ratu, već nas susjedi valjda misle prijavit socijalnoj. Ne sjećam se da je Stella toliko, znam jedino da je imala fazu kad je sama, namjerno lupala glavom u pod ili zid kad nije bilo na njeno, ali ovako da svakih sat vremena nekud lupi

Čini mi se kao da je savladala hodanje, presigurna je u sebe i želi potrčati, ubrza a nije još spremna za trčanje pa izgubi ravnotežu, zatetura i bum glavom

Sad moram bježati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eto, ipak smo bubani. Ona temperatura koju smo imali prije nekoliko dana se ponovila (vjerojatno i našom krivnjom jer smo ga jučer, misleći da je skroz zdrav, vodili u toplice, gdje je, doduše, bilo prekrasno), sinoć mu nije padala ispod 38,5, čak ni iza žličice Lupoceta. Ujutro sam ga otuširala mlakom vodom i pala mu je nakratko, ali se brzo opet popela na 38 pa smo otišli kod pedice. Vadili smo krv i urin (MD je sad otišao po nalaze), ali mene su frapirali savjeti...Ja fakat ne znam tko je tu lud.

Prvo, digla je paniku što nisam skidala temperaturu čim je prešla 38, nego sam čekala 38,5, odnosno gledala hoće li sama pasti (neki dan mu je bila 38,5, ali je tad spontano pala). Rekla je da se skida 38,5 u guzi, odnosno 38 ispod pazuha. A onda sam od sestre dobila jezikovu juhu što kompliciram s mjerenjem ispod pazuha ( :shock: ). Ne znam, ja stvarno, ali stvarno ne kužim tu barbarsku metodu mjerenja temperature u guzi. Nema šanse.

Sljedeći biser bio je da moram davati zaslađenu tekućinu (?!), a moju opasku da sisa non-stop (rekla sam joj to tri puta) je elegantno zanemarila.

Njušim svađu oko antibiotika ako mu krvni nalaz ne bude savršen.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, upravo mi je MD očitao nalaz. Leukociti su mrvu povišeni, ali još uvijek u granicama normale (8,9), limfociti su nešto viši (37, gornja granica je 33), urin je ok, ali dolje stoji neka opaska o svježim eritrocitima (krv?!), 1-2 leukocita, nešto sluzi. Željezo je 113, nije urnebesno, ali mislim da je u ovoj dobi donja granica 110 (referentne vrijednosti pišu - donja granica 140 za muškarce, 120 za žene, za djecu ne piše).
    Sve ostalo super. Baš me zanima što će mu pedica reći.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Krećem odozada...

Luna, žao mi je što ste bubani, a vidim da vam je pedica negdje u rangu s našom. Mislim, zaslađena tekućina, wft?! Nadam se da ćete proći bez antibiotika i da će mišić brzo ozdraviti.

mina, baš dobro što si se javila, već sam se pitala gdje si.

Tiwi, impresionirana sam Patrikovim rječnikom!

Anita, dobro se odmorite na viksi.

Iki, čestitam na izgovorenom imenu!

Moram vam nešto napisati - znate kako su moje curke sinoć zaspale? Svaka u svom krevetiću u istoj sobi!

Naime, bile su umorne od igranja u parku, pa su nakon kupanja i večere za vrijeme zajedničkog spremanja igračaka jednostavno legle u krevet, najprije Fiona (a to se događa izuzetno rijetko ), zatim Flora odmah do nje i pokrile su se navlakom za pokrivače (sad kad je toplo pokrivamo ih samo navlakom). Samo su im glavice virile van, bile su preslatke. No, Flora ipak nije htjela zaspati bez cice, pa sam zajedno s njom legla na susjedni krevetić (koji tu stoji kao skladište za igračke), Floru sam stavila na cicu, Fioni pružila ruku i zaspale su za petnaestak minuta.

Naravno, Flora se probudila malo iza ponoći, pa smo ju prebacili u naš krevet i prištekali na cicu, no do tada su spavale zajedno. Koji preslatki prizor!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naknadno sam se sjetila - Luna, zašto ne mjerite u uhu? Mi imamo digitalni toplomjer kojeg samo na sekundu-dvije prislonimo na uho i to mi se čini kao najbolja i najpouzdanija metoda.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bokic na brzaka, dok mi Nura sjedi u krilu s telefonom u rukama i viče alooo tata . Mi se pakiramo na more. Nura je malo prehladjena, samo curi nosek, nadamo se da se neće ništa zakomplicirati i da će joj morski zrak dobro doći.

pusa svima do ponovnog pisanja

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Luna, pusice Kalebu. Pedici , baš me zanima daljnji slijed događaja.
    Ti i td samo razmišljajte, slijedite zdrav razum i vašu intuiciju.

Mi smo se vratili sam mora i moram priznat da ste mi svi jako falili.
    Nisam stigla isčitati baš sve kaj ste natrkeljale, ali pomalo ću pohvatati.

Ostajemo zgbu do 24 pa onda još tjedan dana na more i to je to.
    Mirta je fenomenalno spretna.
    Ne prestajem se čuditi.
    Dokazala je da je rođena plivačica kupajući se u brrr-zmrrr moru (iza bure)
    Brblja svašta, ponekad razumljivo, ponekad ne.
    No kuži apsolutno sve.
    I jako je kooperativna.

Sve drukčije nego sestra joj....
    sad spavaju skupa u velikom krevetu, a ja mozak na pašu!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pedica je rekla da su nalazi ok, ali Kaleb je u 13 h zakurio preko 39! Ja sam GROOOOOZNA paničarka i odmah sam htjela trčati na Zaraznu (prijateljica mi je umrla od meningokokne sepse sa 16 godina, bojim se te bolesti nenormalno), ali me MD (koji je srećom ostao doma!) skulirao. Dali smo mu čepić, padne na 38,5 ali ne ide niže. Sad spava.

Najviše me ustrtarilo što mu je skočila tako naglo, zaspao je u 12:15 i oko 13 sam skužila da jako nemirno spava, popipam ga - a glavica kipuća, obrazi zažareni...Ostatak tijela ok! Katastrofa! Tad je imao 39 (dakle, cijelo vrijeme govorimo o temperaturi ispod pazuha, ne znam koliko bi to bilo rektalno - 40?), a nakon čepića i tuširanja mu je 38,5, ali uopće više nije vruć. :? Odnosno, cijelo mu je tijelo jednako toplo, ali nigdje ne gori...Pa kako onda 38,5? A sa samo pola stupnja više ličeko mu je gorilo!

Kad je imao 39 je čvrsto stiskao okice, mislim da ga je bubala glava...

I što sad? Na Zaraznu ili ne? Pedica veli da da, ako ne pada nakon čepića, a meni ga je bed maltretirati...Joj, pojma nemam. Prva bolest i odmah tako grda.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jooj Lunić evo malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i malom vrućem mišiću. Ja ti neću davat savjete, ipak je to individualno. Treba slušat intuiciju.

Ja sam koma u tim situacijama, ne bi doktoruuuu (mene frka svih onih priča o bolnicama isl).

Ma ja brijem da on sad ima "trodnevnu"

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Luna ja sam Lei mjerila u uhu, a temperaturu sam spuštala kupanjem u mlakoj vodi (37 pa za 5min na 36 pa 35 pa 34), te sa sirupom.
    Trajalo je 4-5 dana, imala je tzv "trodnevnu".
    Evo link kak smo se nosili sa temperaturom:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=38591
    Kalebu

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Joj, Luna, puno ~~~~~~~~~~~~ i od nas. Nadam se da je nesto kratkotrajno. Budi hrabra, a znam da ce i Kaleb biti. Temperatura u guzi je za 0,5 veca od one pod pazuhom. I na nas se sestra izderala zbog mjerenja pod pazuhom, rekla samo guza (i meni je to bilo uh) jer tako malo dijete kao ne moze dobro drzati toplomjer pod pazuhom, cak i uz nasu pomoc.
    I mi smo Kresu kupali u mlakoj vodi i to mu je snizavalo temperaturu. Na hitnu smo isli treci dan, kad je vise nismo mogli ucinkovito sniziti ni cepicima ni sirupom.
    Puno vam saljemo!

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sljedeći biser bio je da moram davati zaslađenu tekućinu (?!), a moju opasku da sisa non-stop (rekla sam joj to tri puta) je elegantno zanemarila.

Njušim svađu oko antibiotika ako mu krvni nalaz ne bude savršen.
    Vjerojatno je mislila da si napraviš nešto kao ORS pogotovo ako ima proljev
    Nadam se da če sve to bezbolno i brzo proči.
    I od nas~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala cure.
    Jučer me oko 18 h uhvatila panika - temperatura mu je nenormalno rasla, a ni na što nije reagirao, pa smo zapalili za Zaraznu. Tamo su nas praktički ismijali ( ), a jedino što je doktor našao za shodno komentirati jest da mali nije cijepljen. Da, stvarno je nerazumno ići u bolnicu kad se temperatura 17-mjesečnog djeteta bliži 40 i ničim se ne da skinuti!!

Vele da je riječ o toj famoznoj trodnevoj groznici. I, da, ismijao me zbog sumnje na menigokok, ali potvrdio je da Kaleb ima jednu petehiju na leđima. :shock: Kao, događa se. I onda se čudi što sam se usr***a. Mah. Jesam, paničarka sam, ali nemam iskustva s temperaturom i ne mogu kulerski gledati kako se živa u manje u minute penja na 39,6 pod pazuhom iako je prošlo sat vremena od davanja lijeka i iako se stalno tuširamo.

Noć je prošla relativno ok, na Ibuprofen dobro reagira...Ali jutros ga je povratio čim sam mu ga dala. Kombinirali smo čepić i tuširanje i sad je napokon pala na 38 (to nam je praznik, mali luduje od sreće kad je ispod 39). Idemo u laganu šetnju u kolicima, muka nam je više od stana.

Jedino pozitivno - dijete mi se zadnjih dana opasno raspričalo!! Ne radi se o nama poznatim riječima, ali se bogme radi o pravoj smislenoj komunikaciji - dođe do tate i kaže mu Ta! Odno beble me te ogon! s odgovarajućom intonacijom i gestikulacijom. SVE ga kužimo! Upire prstić i savršeno intonira želje, pa nam i taj njegov jezik (zvuči kao mali Čeh ) bude totalno razumljiv.

Evo i jedne slikice od sinoć, da vidite kako brijemo s 39:
    http://www.pixilive.com/viewbig.php?.../16.8._028.jpg

Puse!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Dobro je da nam je Kalebić okej, ma vidim i na slici, frajer će to odraditi bez pol frke. Zgodni mali buco I bravo za pričanje.

Kak smo fora s tim pročanjem, brijem da jedva čekamo da nam djeca progovore, onak zapravo. Bar ja.

Jučer, ja ispirem MMovu "specijalnu bijelu nogometnu majicu" koju iz predostrožnosti perem na ruke, pa sve puno vode u kadi. Patreik se mota oko mene, gleda, brije, brblja klingonski i čudi se kako voda otiče u malom viru... Voda oteče, malac stane na prste, zaviri u kadu i veli Nema. Otkinuli smo!!! Obožavam kad mu se tak zalete prave riječi, to mi je totalni mrak.

Ja na poslu. Gladujem. I pijem B komplex pa još više gladujem... uuuuh.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kaj si ono rekla luna, kome je Kaleb obećan?

Presladak je i sa tempicom!
    I drago mi je da je bezazleno!

Mi smo jučer bili u novom parku na Tuškancu preko puta Jabukovca, to je pobudilo mnoge dobre uspomene

Parkić je super, a nema gužve.
    KAd se odlijenim stavim slikice. Uhvatila sam Mirtin spektakularni pad sa ljuljačke, izgleda prestrašno, no mala je samo trepnula i hopa dalje na ljulju.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ta! Odno beble me te ogon!

Kaleb ~~~~~~~~~~~~~ da sve brzo i bezbolno prođe

Umorna sam. Muž na putu, nisam ostala na vikendici ipak, volim ja svoj raspored, krevet i mir... Čitam vas, ali ne da mi se pisati. Bok.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Bravo za Kaleba i super da je sve ok!
    Luna kaj je to petehija?

Mi se upravo vratili iz Maksimira, Lea je izljubila sve bebe tam

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kajeb san ~~~~~~~~~ da cim prije ozdravis.
    Draga LR normalno da ima tako veliku temperaturu kad je sav veliki
    Mislim da ce kod njega sve u zivotu biti posebno. To je zapravo dobro i ti to znas.
    Mi smo se vratili iz Sibenika gdje smo samo na kratko (srijeda - petak) skocili obici babu i dedu. Jucer smo bili i na kupanju i jedva sam je nagovorila na kraj kupanja. Totalno je ludo kako pliva tj mase nogama pa se sretno smijemo jer je eto Enea plivala.
    Misuljica je put nazad podnijela iznenadjujuce dobro s obzirom da smo se vozili starom cestom 5 sati. Odspavala je 2 sata a ostatak puta smo proveli u grickanju brbljanju i igranju. Misica premedena ima vise energije nego svi ostali ukucani zajedno. Jos smo predvece isli kod tetke u goste a ona ima dvoriste pa je ova ludovala dok je nismo odvukli doma u 20h.
    Odoh sad malo ljencariti. Mozak mi je kasica.
    Puse

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    Luna kaj je to petehija?
    Potkožno krvarenje, manifestira se u formi crvene točkice koja na pritisak ne blijedi. Kod meningokokne sepse javljaju se petehije na udovima i trupu.

Danas je Kaleb u dva navrata kurio malo preko 40. Ispod pazuha. Cure, taj užas ne želim da ijedna od vas ikad proživi...Kad vidiš da se živa za dvadesetak sekundi popela na 40 i penje se i dalje...Nikad ništa strašnije i stresnije nisam doživjela. Još ti prokleti čepići kod nas tako sporo djeluju, a Ibuprofen sirup povraća...

Dok je temperatura ispod 39, on je sjajno. Igra se, smije, brblja, veseli. I onda, odjednom, horror, onaj pogled, skoči s 39 na 40 u par minuta...I onda sat i pol užasa dok napokon ne padne.

Ne mogu vam opisati taj strah i užas.

Sad je na 38,5 (nakon čepića koji je prodjelovao nakon sat i pol, uz tuširanje) i svako malo ga provjeravam i bojim se noći...

Da, bili smo 17 mjeseci zdravi, ali zato sad imamo vatreno krštenje, u punom smislu riječi.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Samo sam brzinski iščitala jer se spremamo na more. I luda sam od svega, hrpa posla i hrpa drugih sr.nja u isto vrijeme.

Kalebu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    (a i mami ). I da što prije prođe.
    Mi smo u ponedjeljak kurili (ali ne znam koliko, nisam mjerila-nemajka), pa u utorak 39,3 u guzi (dala sam mu pola čepića) i poslije toga ništa. Niti temperature niti prehlade. Za sve krivim zube, konačno je provirila donja dvojka i sad smo ponosno vlasnici 7 zubića. Ima li tko manje nas ?

Svima i vam do ponovnog javljanja.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Luna

I meni je prvo bila meningokokna sepsa na pameti kad je imala visoku temp, ali mi je dok rekla da se to vidi po leukocitima...
    Obzirom da li su visoki ili niski oni odmah znaju dal je virus ili bakterija... pa prema tome šalju dalje na pretrage

Ne vjerujem da bi vas sa Zvijezde poslali doma samo tako da postoji i mrvica sumnje...
    A ona petehija možda mu je to nešto kao madež ili Rodin ugriz- jednostavno neki biljeg koji nosi
    Znam da je strašno ali vjerojatno je nešto bezazleno, trodnevna ili sl...

Što se tiče mjerenja temp ja isto ispod pazuha mjerim, rekla mi je dok da je to Ok, da se malim bebama mjeri u guzi a kasnije je Ok ispod pazuha
    Jedino na Zvijezdi mjere svima u guzi... pa kad dođeš veliš pola stupnja veću temp

To se sjećam kad smo bili tamo, ja toplomjer pod pazuh a dođe sestra i veli: Na zaraznoj ste, toplomjer u guzu. Doma možete pod pazuhom...
    Da, i na 37.5 mi je rekla da to nije temp jer je mislila da je to temp u guzi, a ja to sve tek kasnije skužila da je nastao nesporazum jer sam ja cijelo vrijeme govorila pod pazuhom a oni mislili na guzu...

Pozdrav svima

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    Luna kaj je to petehija?
    Potkožno krvarenje, manifestira se u formi crvene točkice koja na pritisak ne blijedi. Kod meningokokne sepse javljaju se petehije na udovima i trupu.

Danas je Kaleb u dva navrata kurio malo preko 40. Ispod pazuha. Cure, taj užas ne želim da ijedna od vas ikad proživi...Kad vidiš da se živa za dvadesetak sekundi popela na 40 i penje se i dalje...Nikad ništa strašnije i stresnije nisam doživjela. Još ti prokleti čepići kod nas tako sporo djeluju, a Ibuprofen sirup povraća...

Dok je temperatura ispod 39, on je sjajno. Igra se, smije, brblja, veseli. I onda, odjednom, horror, onaj pogled, skoči s 39 na 40 u par minuta...I onda sat i pol užasa dok napokon ne padne.

Ne mogu vam opisati taj strah i užas.
    Hvala na odgovoru.

Što se tiče visoke temp. jaaaaako dobro znam koji je to strah i užas.
    Lea je samo jednom imala temperaturu tj. tu trodnevnu groznicu sa godinu dana, moš si zamislit kad više od sat vremena nemožeš djetetu spustiti ispod 40, a dobilo je sirup, bilo u mlakoj kadici, cijelo vrijeme ima obloge...brrrrrrr kad se sjetim, a još je ponoć, naravno.
    Zoveš hitnu, zoveš zaraznu, svi te otpile sa nije to niš :/ ...

Hvala Bogu nije nikad prije ni ikad više imala temp. niti bila bolesna!!!
    Majke mi, potpisala bi dojenje do škole samo da mi bude ovak zdrava, puc,puc, ne urekla.

Kalebu još jedan kiss.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kako nam je danas lijepi dečko Kaleb??

Nadam se da je bolje. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ne stignem pisati puno jer malac ad ne spava nema ni blizu stola a kamoli na komp. Sad spava..

Jučer sam slučajno ugledala obje gornje četvorke, dolje desno samo što nije izašla, dakle, još lijeva pa mali predah. Kad se samo sjetim da sam s njegovih 10 mjeseci mislila da nikad ne bu imal zube

Irchi Tinček je slatki veliki dečkić (bar po avataru). Nadam se da ćemo popit kavu kad se vratiš s mora. PPaj me obavezno, ili sms-aj.

Iki potpisujem dojenje do škole

Uh, evo ga - probudio se. Odoh

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

4. Hoda li unatraške?
    1. Uvijek
    2. Ponekad, ali sve manje. Kad nešto baci onda mu kažem da to ne smije i zamolim da meni donese - to i napravi (možda jednom -dvaput nije poslušao)
    3. Ako ga jako zanima može biti zaokupljen i pola sata...ali rijetko...
    4. Da već skoro dva mjeseca
    5. O, daaaaa
    6. Mi nismo puno izlazili u okoline u kojima ima klinaca, ali one koje vidi uglavnom promatra. Jedanog malog susjeda našeg je uhvatio za ramena i stiskao ga tako jako da je pocrvenio (u onu 1 sekundu dok ga nismo odvojili) i to sve zato jer sam ja tom drugom dečkiću davala meso da papa...
    7. Ako ga držim onda se stisne uz mene. Ako je negdje u okolici i vidi da mu se netko nepoznat ili čak poznat a kojeg nije vidio neko vrijeme približava odmah potrči k meni i sakrije se iza mojih nogu. Ako mu se netko posebno ne sviđa onda se rasplače ili ako se radi o poznatome onda viče a a kao da se svadi - tipa pusti me na miru i ja ću tebe...
    8. Vani u vožnji, "vozeći" tatin auto, igrajući se s loncima (deda odmah dobi fraze jer su skoro svi Zepterovi), kremicama, flašicama...
    9. Ne brojim koliko puta ON MENE budi po noći (javlja se kroz san uglavnom), ali uglavnom mu uvalim cicu i dalje spava; recimo 4-6 puta, ako su u pitanju zubi ili zaštopan nosić onda i više.
    10. Vrata, ladice, SMEĆE otvara/zatvara, čupa van, sve šta stigne...[/b]

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sad vidjeh ostale postove...

Leabravo za ime!!

Imoj Soren je kurio 39 u dva navrata - 2 tjedna razmaka. Prvi puta skoro došlo do 40. Otišli kod pedijatra koji nas je poslao vaditi krv odmah - leukociti sniženi - kaže ništa ozbiljno, dao nam lupocet i ibuprofen i poslao doma. 2 tjedna kasnije slična situacija samo nije temp prelazila 39,6 pa smo mu davali istu terapiju i prošlo za dva dana...

Jadne male bubice ljubice kak to njih muči.. Radije bi da se ja 50 puta razbolim nego moj miš jednom...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danas smo konačno bolje! Temperatura nije prelazila 38,2, pa je nismo ni skidali, bili smo u šetnjici...Čak je i mrvicu jeo.
    Smršavio je pola kile! Sad ima 12,5.

Inače, moj mali osobenjak osebujan je i u bolesti - pod najvećom temperaturom svladao je nekoliko vještina, tipa, stavljanje onih kolutova na štap, silazak s kauča na noge bez okretanja (kao odrasli), još par novih riječi (na svom jeziku, naravno), a s temperaturom 40 je tijekom tuširanja na upit pokazivao sve stvari točno, dok inače skroz ignorira takve upite. Čak je i pokazivao točno slikice u slikovnici! Izgleda da Kalebov mozak super radi malo zakuhan!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://public.fotki.com/Tristana/kal...io/188003.html

Još par bubinih slikica, idite na next.

Peseka na zadnjoj slici (kod nogu) si je sam odabrao u dućanu i to je prvi plišanac kojeg voli!

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

http://public.fotki.com/Tristana/kal...io/188003.html

Još par bubinih slikica, idite na next.

Peseka na zadnjoj slici (kod nogu) si je sam odabrao u dućanu i to je prvi plišanac kojeg voli!
    Jel to Baset?
    Mi imamo takvog istog baseta, dobili smo ga prije mjesec dana, i jedini je plisanac kojeg volimo.
    Nevjerojatno...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm, ne znam, baseta ima jedan tip iz parka (Kaleb je luuuuud za njim!), ovaj mi više liči na nekog buldoga...Evo, vidi ga:

http://www.pixilive.com/viewbig.php?...he_dog_001.jpg

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hm, ne znam, baseta ima jedan tip iz parka (Kaleb je luuuuud za njim!), ovaj mi više liči na nekog buldoga...Evo, vidi ga:

http://www.pixilive.com/viewbig.php?...he_dog_001.jpg
    Pise negdje na etiketi koju si ti sigurno luda kakva jesi vec odavno bacila jer sta: Etikete su opasne!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kaleb

Mame sinčića... Da li vaši mališani imaju na spolovilu bijele nakupine? Liam ih ima posljednjih nekoliko mjeseci i to je sve normalno i ok (kaže pedica, bit ću baka.. )... ispod kožice. Večeras je malo tog bijelog provirilo, pa sam malo čeprkala po tom... tj. pritisla malo i uglavnom to bijelo je pod pritiskom ustvari probušilo kožicu i sad mu se može skoro skroz navući, ali je miš jako plakao i boli ga svaki put kad mu kožicu malo povučem dolje.
    Nisam uspjela sve bijelo što viri izvući (nakupina je tvrda, kao smrznuti maslac recimo...) jer je plakao kad bi to radila.... nadam se da će to sve sutrašnja dulja kupka rješiti.

Imate li kakve savjete u vezi ovog i inače - da li već možete povući kožice, imate li nakupine, što vam kažu pedijatri (moja je cool i rekla je da će ovo puknuti do 3. godine...), moram li sad što prije ići do pedijatrice da sve pogleda ili ne moram oko toga raditi nikakvu strku?

Thanks svima.

Puno vas sve pozdravljamo i grlimo...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kalebu. Nadam se da je danas bolje!!!

Anita i mi imamo povremeno tih nakupina. Ja ih čistim koliko mi da, ali s vremenom i same odu. Pedica mi nije niš posebno rekla za njih, ali kako se redovito s tim srećemo, više ne radim paniku jer kako dođu tako prođu. A osim toga stvarno se i kožica odvoji kad naslage izađu. Njegova se kožica može spustiti, recimo trećinu. Dio od toga se drži tek toliko. Pedica nam rekla:Ah dobro, to ćete mama guliti kao bananu! .
    I Luku boli pa uvijek cendra. Izbjegavam to tj. ne diram baš prečesto, ali me i strah pustiti, jer šta ako se ne odvoji, zaraste pa onda na operaciju. :/

Luki svaki dan proširuje rječnik, što nas jako veseli. Počeo je dozivati i tete, dede i ba pa su oni presretni. Kad mu kažemo da se nasmije, iskesi sve zubiće i toliko je slatki da bi ga najrađe stavila u đep i nosila sa sobom na posao tako da se ne moramo odvajati ni sekunde.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Luna - velika Kalebu

Anita - F je imao 2 nakupine smegme (od svog 6mj) pod kozicom i to je izlazilo malo po malo, ja sam malo to istiskivala (agano, lagano) i cistila i jucer sam skuzila da nema vise ni trunke... samo nam se kozica bas i ne da...
    veli nasa ped da je to normalno, i da to samo odlazi... jedino ako se zacrveni i jako poveca (kao upala) da onda treba doci njoj (ili valjda u bolnicu ako je vikend) da to onda prevuce i ocisti jer tada moze biti gadno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •