-
Malo uz jutarnju kavicu:
1. Odaziva li vam se dijete na svoje ime? Uvijek, rijetko ili nikad?
Da, skoro uvijek. Dobiti ga da dođe k nama, malo teže, jer se naceri pa otrči u drugom smjeru. Jako zabavna igra, pogotovo kad ga treba obuti.
2. Je li još uvijek u fazi bacanja svih predmeta na pod ili u dalj? Sada baca samo loptice.
3. Cca. koliko minuta možr biti skoncentrirano na neku aktivnost, a da ta aktivnost nije fizička, dakle da nije jurnjava, penjanje i da nije gledanje crtića? Crtiće baš ne gledamo, ali zato obožava čitanje knjigica, pa je to vrijeme miran. Zna se zaigrati i sa nekim svojim igračkama. Uglavnom do 10 min.
4. Hoda li unatraške? I na prstima i diže jednu nogicu kao paradni konj. Već sam spomenula da se voli glupsati?
5. Voli li se penjati i naizmjence se penjati na povišene podloge i silaziti? Tek je sad počeo na krevete. Vani na bilo kakvu uzbrdicu i nizbrdicu, malu ili veliku.
6. Zna li se igrati s drugom djecom? Kako? Čini li vam se da se već igra s drugom djecom ili još uvijek samo uz njih? Uglavnom pored njih, sa starijom djecom voli čitati knjigice, nositi im igračke...Male baš ne voli. LR čitala sam u nekoj knjizi da se djeca do 3 god. niti ne znaju igrati zajedno, jer još nisu razvili tu društvenu domenu nego se igraju jedni pored drugih. Mislim da ima dosta literature na tu temu pa ću malo proučavati i javiti ako nađem nekaj zanimljivo.
7. Boji li se nekih ljudi i protestira li ako vi razgovarate s nekim? Kako reagira kad mu/joj se obrati netko tko mu/joj nije blizak (a opet da nije stranac)? Malo se srami s nepoznatima i drži se mene ili nekog svog. Ali sve ovisi o toj nekoj drugoj osobi koliko se potrudi oko njega. Većinom se brzo sprijatelji.
8. Kako najradije provodi vrijeme? Knjigice, vožnja bicom, hodanje po vani.
9. Kako vam u pravilu izgledaju noći? Koliko puta se budi i plače li kad se probudi? Normalno stanje (kad ne rastu 3ke) - zaspi oko 9, probudi se oko 5,6, prebacim ga u k nama u krevet i nastavimo svi spavati. Ne budi se baš previše. Ako smo imali preuzbudljiv dan ili ga nekaj boli spava cijelu noć s nama. Da kucnem, sa spavanjem i uspavljivanjem nismo imali nikad problema.
10. Ima li neke radnje koje često ponavljaju (npr. zatvaranje i otvaranje vrata)? Oponaša mene pa zatvara vrata i ladice, otvara ih kad mu nekaj ne paše pa na taj način protestira. Dva dana je fora jedno pa to ponavlja, pa to zaboravi i drugi dan opet je fora nekaj drugo i tak...
Eto i kavica je pri kraju...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma