Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
Curke, ako ćete uloviti koju minuticu, bilo bi mi jako drago da mi ukratko odgovorite na par sljedećih pitanja (možete i s da ili ne, a možete i detaljnije):

1. Odaziva li vam se dijete na svoje ime? Uvijek, rijetko ili nikad?
2. Je li još uvijek u fazi bacanja svih predmeta na pod ili u dalj?
3. Cca. koliko minuta možr biti skoncentrirano na neku aktivnost, a da ta aktivnost nije fizička, dakle da nije jurnjava, penjanje i da nije gledanje crtića?
4. Hoda li unatraške?
5. Voli li se penjati i naizmjence se penjati na povišene podloge i silaziti?
6. Zna li se igrati s drugom djecom? Kako? Čini li vam se da se već igra s drugom djecom ili još uvijek samo uz njih?
7. Boji li se nekih ljudi i protestira li ako vi razgovarate s nekim? Kako reagira kad mu/joj se obrati netko tko mu/joj nije blizak (a opet da nije stranac)?
8. Kako najradije provodi vrijeme?
9. Kako vam u pravilu izgledaju noći? Koliko puta se budi i plače li kad se probudi?
10. Ima li neke radnje koje često ponavljaju (npr. zatvaranje i otvaranje vrata)?
1. Uvijek
2. Ponekad, ali sve manje. Kad nešto baci onda mu kažem da to ne smije i zamolim da meni donese - to i napravi (možda jednom -dvaput nije poslušao)
3. Ako ga jako zanima može biti zaokupljen i pola sata...ali rijetko...
4. Da već skoro dva mjeseca
5. O, daaaaa
6. Mi nismo puno izlazili u okoline u kojima ima klinaca, ali one koje vidi uglavnom promatra. Jedanog malog susjeda našeg je uhvatio za ramena i stiskao ga tako jako da je pocrvenio (u onu 1 sekundu dok ga nismo odvojili) i to sve zato jer sam ja tom drugom dečkiću davala meso da papa...
7. Ako ga držim onda se stisne uz mene. Ako je negdje u okolici i vidi da mu se netko nepoznat ili čak poznat a kojeg nije vidio neko vrijeme približava odmah potrči k meni i sakrije se iza mojih nogu. Ako mu se netko posebno ne sviđa onda se rasplače ili ako se radi o poznatome onda viče a a kao da se svadi - tipa pusti me na miru i ja ću tebe...
8. Vani u vožnji, "vozeći" tatin auto, igrajući se s loncima (deda odmah dobi fraze jer su skoro svi Zepterovi), kremicama, flašicama...
9. Ne brojim koliko puta ON MENE budi po noći (javlja se kroz san uglavnom), ali uglavnom mu uvalim cicu i dalje spava; recimo 4-6 puta, ako su u pitanju zubi ili zaštopan nosić onda i više.
10. Vrata, ladice, SMEĆE otvara/zatvara, čupa van, sve šta stigne...[/b]