Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 100

Tema: dolazak patronažne sestre

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Imam ja frišku dogodovštinu s patronažnom

Naime, prije 2 g. smo se doselili na ovu adresu, a mlađa curka je tada imala 7 mj.

Kad li prije cca 2 mjeseca - dakle, dijete ima skoro 3 godine - zvoni meni patronažna da vidi dijete :shock: i da provjeri knjižicu cjepljenja :shock: :shock: i da nas pita jel prijavljena kod pedijatra :shock: :shock: :shock:

A obje su kod istog pedijatra, obje cjepljene, obje je obilazila ista patronažna kad su se rodile - ne znam što bih mislila :/

I da stvar bude još bolja, evo nje opet nakon 2 tjedna istim poslom - jer je zaboravila gdje je sve zapisala

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Re: dolazak patronažne sestre

Citiraj Thlaspi prvotno napisa
    evo, mene zanima je li dolazak patronažne sestre kući poslije poroda obavezan?
    draga...nije obavezno...kada sam zvala patronažnu da dođe, pitala me jel imamo kakvih problema...kako ih (Bogu hvala) nismo imali onda je rekla da neće doći, ali da ju možemo zvati u slučaju ako zatreba...eto...tako smo mi prošli bez patronažne :D

Kako je Pavao? Daj mu pusu u moje ime

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja imam jako ružni iskustvo s patronožnom sestrom...
    Rodila sam u 11 mjesecu, kisa je naveliko padala i naravno svi gosti koji su dolazili vidjeti Laru u hodniku prije ulaska u stan (zivimo u kuci) su se izuvali i dobili su odgovarajuce papuce (cisto iz kulture) ali ne i nasa patronozna sestra...vani bljuzga imala je na sebi mokre čižme i na zamolbu mojega muža da skine cipele odgovorila je da je ona službena osoba i da nemora skinuti čižme...i tako mokra blatnjavih čižma hodala je po stanu
    Da stvar bude gora...isla je premotavati Laru u njezinu sobu u kojoj je fini bijeli tepih i bez pardona je ušla unutra s čižmama...ajme koje li kulture nemoram vam reci kako je kasnije izgledao tepih (nebi nista rekla , al zena doma ima sina od 2 god i prosla je isto porod i poslije porodajne muke)
    Sljedeci put ista prica, samo sto je moj muz inzistirao na papuce, sto je ona odbijala, al joj je rekao da ju nece pustiti u stan ako ne obuce papuce, zamislite sto je napravila...obukal je papuce na svoje cizme i tako hodala stanom...
    Ajde mi molim vas recite da li je to normalno od jedne takve ¨medicinske sestre¨ koja sebe zove Patronožnom sestrom :?

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Maya83
    ...no coment!

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ukratko i malo drugacije....
    ovdje 8 dana po porodu svakodnevno dolazi patronazna , i te troskove placa osiguranje.
    Meni je dosla odmah isti dan po porodu. Jako ljubazna osoba (mojih godina...) i prije svega profesionalnog ponasanja. Ona je radila sljedece (svaki dan):
    -pomogla mi oko bebe ,sve pokazala sto sam trazila i odgovarala na sva pitanja (kupanje, presvl, nosenje...)
    -kontrolirala moje zdrav. stanje (temp, krvarenje, iscrpljenost, cak sati moga sna...iako sam ja bila super fit...)
    -vodila 8 dana detaljan bebin dnevnik, temp, kakice, pelene , obroke...
    -pomagala mi oko dojenja (prepune dojke, oblozi, izdajanje, donosila izdajalice, jedne druge, trece....jer mi nisu sve pasale)
    -popeglala i oprala SAV VES! svaki dan ( i spremila na moje dopustenje u ormare)
    -pocistila kunjihnju (sude i masinu), podgrijala hranu, caj....
    -usisala kucu
    .....

-pricale , druzile se, narucivale preko neta potrepstine za bebu....
    svo to vrijeme MD koji je bio 2 tj doma i ja imali smo potpuno mogucnost
    SAMO UZIVATI U NASOJ BEBI!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj we&baby prvotno napisa
    -popeglala i oprala SAV VES! svaki dan ( i spremila na moje dopustenje u ormare)
    -usisala kucu

a u kojem tito paralelnom svemiru živiš ?

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

MGrubi...

vjeruj da ni prije ni poslije kuca nije bila tako pospremljena

(a sada bi mi trebale 5 "patronaznih" da sve stjeraju u red...)

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

-pomogla mi oko bebe ,sve pokazala sto sam trazila i odgovarala na sva pitanja (kupanje, presvl, nosenje...)
    -kontrolirala moje zdrav. stanje (temp, krvarenje, iscrpljenost, cak sati moga sna...iako sam ja bila super fit...)
    -pomagala mi oko dojenja (prepune dojke, oblozi, izdajanje, donosila izdajalice, jedne druge, trece....jer mi nisu sve pasale)
    -usisala kucu
    .....

eh kada bi tako bilo i kod nas

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ovdje 8 dana po porodu svakodnevno dolazi patronazna , i te troskove placa osiguranje.
    Meni je dosla odmah isti dan po porodu. Jako ljubazna osoba (mojih godina...) i prije svega profesionalnog ponasanja. Ona je radila sljedece (svaki dan):
    -usisala kucu
    .....

Pa kad je ona stigla drugima u posjetu? pa nije valjda imala samo vas za pregledati? ili?

Joj, meni bi bilo užasno neugodno da mi neka potpuno nepoznata žena kraj mene i MM pegla i čisti. Al to ne znači da smatram da je to loše. samo velim za sebe.

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

..mozes birati koji "paket usluge" zelis 4 ili 8 h dnevno...naravno da ona ima i druge klijente (uvijek ti se najavi zelis jutro ili podne....) koje stigne kad nije kod tebe....

nema ti sta biti neugodno...jer istu tu zenu TI placas po satu, bez brige budi i to "fino placas" (ovisno o vrsti zdravstvenog, ako imas visoku policu, oni je placaju, a ta polica je opet najskuplja, pa je opet TI PALCAS.... )

..na kraju uvijek potpises se iza njezinog "sta je danas radila" i dal si zadovoljna...nema nista "nismo znali..."

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo da napišem svoje iskustvo, budući da sam ja otvorila temu

naša patronažna je super, žena je iz kvarta i znamo se iz viđenja... uglavnom, najavila se prvi put, bila sveukupno 3 puta (dok nije otpao pupak) i svaki put se dogovorila s nama za slijedeći posjet... sad je rekla da više neće dolaziti jer da vidi da nema potrebe te da ju slobodno nazovemo ako ju trebamo...
    druga dva puta je izvagala bebu što mi je bilo super jer osim što se vidi po bebi ipak vidiš i na vagi da dobija na težini, odnosno da mu je dovoljno mlijeka...
    žena je bila čist okej, smirena, strpljiva za moja pitanja i nije uopće ništa pametovala... odgovorila na moja pitanja, pokazala kak s pupkom, zapisala podatke i to je to...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

..mozes birati koji "paket usluge" zelis 4 ili 8 h dnevno...naravno da ona ima i druge klijente (uvijek ti se najavi zelis jutro ili podne....) koje stigne kad nije kod tebe....

nema ti sta biti neugodno...jer istu tu zenu TI placas po satu, bez brige budi i to "fino placas" (ovisno o vrsti zdravstvenog, ako imas visoku policu, oni je placaju, a ta polica je opet najskuplja, pa je opet TI PALCAS.... )

..na kraju uvijek potpises se iza njezinog "sta je danas radila" i dal si zadovoljna...nema nista "nismo znali..."

aaaaaaaa! je, pa to je čisto nekaj drugo. to ti onda dođe skoro pa i ko kućna pomoćnica, platiš i ona napravi. kužim. onda sory na mom brzom zaključku.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni osobno se ne svidja to sto pise we&baby,tj.ne bih voljela da mi patronazna radi u kuci išta drugo osim da mi pokaze i objasni ono sto ju pitam.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Rayna prvotno napisa
    meni osobno se ne svidja to sto pise we&baby,tj.ne bih voljela da mi patronazna radi u kuci išta drugo osim da mi pokaze i objasni ono sto ju pitam.
    Ovo je malo više od patronažne čini se.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma ni meni se ne sviđa, al sam sad shvatila na kom principu uopće tamo funkcioniraju tzv. patronažne sestre.
    Ja nikad ne bi ni zaposlila ženu za čišćenje ili tetu čuvalicu, nekak mi je moj dom previše moj da bi neko nepoznat u njemu imao takve ovlasti.
    A ono kaj je doživjela Maja83 :shock: . Joj, ja bi si ju bome priuštila. Prvi put bi vjerojatno bila previše :? :shock: da bi mogla kaj poduzeti al bome drugi put bi joj rekla kaj mislim o službenoj osobi i neizuvanju.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj happyness prvotno napisa
    Ja nikad ne bi ni zaposlila ženu za čišćenje ili tetu čuvalicu
    tetu cuvalicu da,tetu cistilicu ne

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Maya83, strasno :shock:
    trebalo bi je prijaviti nekako...ili dati u novine.....

Meni je super to sto kaze we&baby. Najpre sam i ja razmisljala da mi je glupo da mi neka nepoznata teta radi po stanu, ali kad malo bolje razmislim, nemam nikog da mi uskoci i pomogne i jos mi je gluplje da zapostavim decu da bih usisavala stan bas tad kad sam najvise potrebna prvenstveno bebi. Ta patr. sestra lepo odradi svakodnevne poslice u tih nekoliko dana, i vise je ne vidis. Na kraju krajeva, ona uradi samo ono sto joj dozvolis tj kazes da uradi. Nece sigurno sama kopati po prljavom i cistom vesu.
    (a cula sam da su nekima donosile i dorucak u krevet )

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja nikad ne bi ni zaposlila ženu za čišćenje ili tetu čuvalicu,.
    bih, oboje
    i kad nas bude više i ne budem sve sitzala bez problema ću nazvati osobu da mi opegla veš i napravi generalku u stanu

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

...naša patronažna je super, žena je iz kvarta i znamo se iz viđenja...
    čula sam da je žena ok...baš mi je drago da si zadovoljna :D

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

...naša patronažna je super, žena je iz kvarta i znamo se iz viđenja...
    čula sam da je žena ok...baš mi je drago da si zadovoljna :D

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Ja nikad ne bi ni zaposlila ženu za čišćenje ili tetu čuvalicu,.
    bih, oboje
    i kad nas bude više i ne budem sve sitzala bez problema ću nazvati osobu da mi opegla veš i napravi generalku u stanu
    ja sam nažalost čula toliko groznih priča o jednim i drugim tetama da jednostavno nemam toliko povjerenja u nepoznate osobe. ne mogu si zamisliti da sad dođe neka žena koju nikad prije nisam vidjela i ostane s mojim djetetom sama u našem stanu. nažalost, toliko ljudima ipak ne vjerujem. a iz pouzdnih izvora vjerujte priče su bile strašne: od krađa, zlostavljanja djeteta...ma, uvijek ću si nekako složiti da počistim, uostalom hvala Bogu imam i MM koji isto pomaže, no naravno to je samo moje mišljenje i uopće ne zamjeram onima koji koriste takve usluge.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bas se užasavam sljedeci put ka cu biti trudna tj kad rodim....da opet nemam okrsaj s njom...jel mogu ja odbiti patronožnu sestru kada dode?

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Maya83 prvotno napisa
    Bas se užasavam sljedeci put ka cu biti trudna tj kad rodim....da opet nemam okrsaj s njom...jel mogu ja odbiti patronožnu sestru kada dode?
    nama nije bila. rodila sam u rijeci i trebala sam sama zvati tu u puli patronažnu da dođe. nismo zvali i to je to.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj aleksandra prvotno napisa
    Mene posjetila dva puta brzinski mi pokazala ono sto vec znam,doslovno se zadrzala 10 min,uzela podatke i ode.
    i meni ovako, samo što je došla tek 6 dan, pa sam se morala sama snalazit.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

....iako je moja patronazna tu iz ulice....i zna mi svekrvu od rodenja....i nije se pokazala neka pomoc....dosla je tri puta....pogledala pupak....stavila malcice bivacina...pogledala moje punte....stavila bivacina i isla je ca....preporuku za dojenje i kako dojiti i kako izdajati...dobila sam u rodilistu (splitskom) od babica koje se bave bebama i one su najbolje....moja patronazna je samo rekla da moram davat uvik caja nakon podoja i da moram kupit vagu da vazem bebu prije i posli podoja da vidim koliko je povukla....jos imam tu vagu.....negdi....

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nama je dolazila sveukupno 4 puta.
    Prva tri u roku dva tjedna od poroda jer mu je morala paliti pupak. Onda je bila ok dala nam je još poneki dobar savijet i poneki loš sve u svemu ok.
    Zadnji put kada je došla kada je došla opće se ne sjećam dobi bebe kada je došla čudila se kak ima tjemenicu.
    Bilo je nešto sitno ali se ona čudila kak to već godinama nije vidjela. Moja sestra je isto sa svojim bebačem imala problema sa tjemenicom.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

..nema ti sta biti neugodno...jer istu tu zenu TI placas po satu, bez brige budi i to "fino placas" (ovisno o vrsti zdravstvenog, ako imas visoku policu, oni je placaju, a ta polica je opet najskuplja, pa je opet TI PALCAS.... )
    :
    ne boj se, i kod nas se plaća i to itekako dobro od plaće, a od toga ne dobiješ NIŠTA. Kad bi se barem takav model uveo i kod nas, kolko plaćaš zdravstvenog, toliko ga i imaš.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja je htjela u čizmama,pa se brzo izula
    htjela pušit,nisam joj dozvolila čak ni na balkon,,,izvadila žena cigarete i traži pepeljaru... :shock:
    Morala sam je tjerat prat ruke...rekla je da do mjesec dana starosti ona brine za dijete i da za sve zovemo nju...kap je prelilačašu kad mi je dala djetetu 3 tjedna starom sirup sljez...pa mi se dijete ugušilo skoro jer je dobio bronhiolitis a mene je ismijavala kad sam rekla da čudno diše...
    sirup mu je razrijedio sluz i bio je pun šlajma..
    dr je rekao u pitanju su sati...pa smo bili u bolnici...miš mali...njoj sam zatvorila svoja vrata,kad je došla po našem izlasku iz bolnice,bila sam jako gruba...
    više ne dolazi...i ide u mirovinu,službeno...
    imala je 63 godine kad je dolazila

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Gago .... nemam rijeci...

Meni je bila dvaput, starija zena, vidi se da ima razraden govor koji svakoj mami odrzava, problem je samo sto ne slusa nista sto ju se pita. Na sve odgovara sa "da, da..." a vidi se da uopce nije cula pitanje.
    Treci put je trebala doci jedan cetvrtak i nije dosla. Dosla je tek u utorak sljedeci tjedan bez najave. Zvonila je na vratima a ja sam taman dojila malog. U takvim trenucima ne otvaram ni Brad Pittu. Pa je zvala na telefon s mobitela pa je zvonila i zvala na telefon u isto vrijeme. I taman kad sam htjela krenut da joj otvorim ona je uhvatila za kvaku i pokusavala uc u kucu. Srecom, bilo je zakljucano ali tu sam pukla i odlucila da ta zena pod moj krov vise nece. I nije se vratila.

A ovo za izuvanje sam vec par puta cula. Moja frendica ju je otpremila nazad kroz vrata kad se ova odbila izut.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam svoju jedino pitala kako se navlaci kozica deckicima a ona je rekla da ona svjim sinovima nije uopce povlacila.a ja tada imala 18 god.mene zanima dali se nju moze nekako odkantati da ne dolazi,kaj ce mi takva ludakinja u kuci koja nije sposobna nazvati i najaviti svoj posjet i onda ti jos samo smeta....meni je ovo druga trudnoca tako da mi uopce ne treba.....

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

da,da mene je jednom čak tražila da ga prekinem hranit zato jer se njoj žuri...rekla sam joj nek ode ak joj se žuri..mislite da nije otišla!!!!
    drska baba

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam ju zvala i jako mi je dobro došla iz dva razloga:

- obavila je prvo previjanje pupka pri čemu je došlo do krvarenja i to takvog da smo završili na hitnom kirurškom u Klajićevoj. Da sam kojim slučajem bila sama pri previjanju mislim da bih svisnula.

- nekih dva tjedna nakon poroda počeli su me jako boljeti šavovi i već sam mislila da mi se rana inficirala pa sam ju zamolila da ih pogleda al srećom je bilo sve ok.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

-usisala kucu
    .....

šta mi treba da se doselim gore :?

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moja mama je isto u nizozemskoj,rodila i isti dan doma.kaze isto tako za patronaznu samo sto je ona odbila patronaznu.naime ona se gore nikako nemoze naviknuti na njihov mentalitet.....i obicaje......svaceg se nagledala pa joj je muka...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Prva nije bila od neke koristi, a druga je bila IZVRSNA. Marina, hvala jos jednom, ma gdje bila. Da su bar svi tako strucni, informirani i zaljubljeni u svoj posao.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nama je patronažna bila nekoliko puta poslije poroda dok nije otpao pupčani bataljak. Pomogla je oko klasičnih stvari (previjanje, kupanje...) Savjeti su joj bili Bože pomozi. Sva sreća što ju odmah nisam doživjela pa sam radila po svom. Neki od bisera su bili komentar na platnene pelene: "Šta ste ga zamotali u tu plastiku (mislila je na zaštitne), zar nemate vi za Pampers?" i kad mi je stisnila dojku: "Mekana je, nema vam tu mlijeka."
    Bila je još tri puta. Kad je Zvrndalo napounio 6 mj, 9 mj i sad nešto prije prvog rođendana. Uglavnom je pregledala knjižicu cijepljenja i zdravstvenu knjižicu.
    Nikad se nije najavila prije dolaska
    Posljednji put joj je komentar bio: "Još dojite? Nije vam nestalo mlijeko?" A onda sam joj ja lagano održala slovo o nestajućem mlijeku i ostalim fenomenima. Bila je totalno obrnuta situacija negoli pri našem prvom susretu, a patronažna je ostala :shock:

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nasu patronaznu smo slucajno upoznali u domu zdravlja nekoliko mjeseci prije poroda i odmah nas je zabiljezila. Izasle smo u petak iz bolnice i patronazna je dosla u ponedjeljak. Pomagala nam je oko njege pupka, dojenja, kupanja, davala generalne savjete o njezi beba, brinula se o mojem fizickom i mentalnom stanju, procavrljala s muzem kako bi njemu dala samopouzdanje. Nikada se nije zurila, nikad gledala na sat. Zaista nam je puno pomogla i uz nju su nam prvi koraci roditeljstva bili puno laksi

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Naša patronažna sestra je isto bila super!
    baš se je trudila oko nas, pogotovo kad sam ja trebala ići doktoru jer sam imala neku mokračnu infekciju-ona je sve dogovorila s dr, doma mi je donjela one trakice za ispitivanje mokrače i nisam nikud morala ići- stvarno si je dala truda!

anny42 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

MI imamo losa iskustva. Dosla je na nas poziv, peti dan po izlasku, vec smo se uhodali, a pupak je bio otpao jos u bolnici.

Ispocetka je bilo sve super, pregledala ga, divila se njegovoj zilavosti, premotala ga, pokazala njegu pupka..itd.
    Onda je vidjela na otpusnom pismu da ima Escerihiju i vaganjem ustanovila da je 200 g laksi nego na otpustu, rekla da ODMAH moramo u bolnicu i da ga spremimo za ostajanje jer je vec imala takvih slucajeva.

Jakov je bio zadovoljna beba, lijepo smo uhodali dojenje i napokon imali svoj mir nakon rodilista.

Takvu je paniku napravila, da sam ja u jednom trenu pocela plakati a ona je samo govorila da odmah krenemo na hitnu jer tako maloj bebi zivot visi o koncu...

Srecom, imamo prijatelja pedijatra koji je dugo radio na neonatologiji, rekao da mu pratimo temp, koju nije uopce imao, i opce stanje i ponasanje te ako primjetimo nesto cudno da onda idemo u bolnicu.

Od silnog sekiranja, tu vecer nisam imala mlijeka, stalno je visio na cici a imala sam osjecaj da su prazne. Srecom to stanje se kroz noc popravilo.

Nakon tjedan dana smo po dogovoru isli u bolnicu gdje su ustvrdili da bakterije vise nema, a kolicina s kojom je otpusten je unutar dozvoljenih granica, dakle panika bez razloga.

Dolazila je jos 2 puta s vagom, napomenula da je upisala u karton da na vlastitu odgovornost nismo odveli dijete u bolnicu, ispricavala se za paniku i cudila se kako sad lijepo napreduje, za razliku od prvog puta. ( to isto.
    je govorila sve dok nije vidjela otpusno)

Sve u svemu, meni je vise odmogla nego pomogla, uz to je cijelo vrijeme kukala koliko jos djece mora obici.

Zvala sam ju zato sto je prvo dijete, pa me zanimalo sto ce nam pokazati, za drugo cemo se sami snaci, manje stresa.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Moja inaće ok dala mi je grozne savjete,da svakako dajem dudu varalicu i čaj od koromača jer je beba velika i nema potrebe jest svakih sat i pol do 2, može ona svakih 4 h , kako je beba imala sljomljenu ključnu kost nije mi niti rekla da ju nesmijem stavljati na taj bok
    Sva sreća na dobroj pedijatrici koja uporno svima inzistira da bace sve dude i samo cica dolazi u obzir!!
    Previla pupak, okupala bebu, ispitivala za dojenje i pitala kak su šavovi i to je to, ali da skinula je cipele pri ulasku

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

jucer mi frendica veli da ja moram pozvati patronaznu i dogovoriti se za dolazak.......znam da sam sa prvim zvala da ju obavijestim da sam dosla kuci i sve to.....kaj se mora zvati ili ona sama dode?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja nemam loše iskustvo sa svojom patronažnom. Sama sam ju zvala drugi dan nakon dolaska iz bolnice i odmah je došla. Prvo je dezinficirala ruke i vagu, pregledala pupak, okupala bebu, odgovorila smireno i strpljivo na sva moja pitanja, kavu, sok i kolače je odbila, jedino me zamolila da joj dam čašu hladne vode. Također se interesirala kak je prošao porod, gdje sam rodila itd. Drugi put je došla za 5 dana i opet se ponovilo gore navedeno. Svaki put je bila nekih 40-ak minuta, MM i ja smo prezadovoljni s njom

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj filip prvotno napisa
    jucer mi frendica veli da ja moram pozvati patronaznu i dogovoriti se za dolazak.......znam da sam sa prvim zvala da ju obavijestim da sam dosla kuci i sve to.....kaj se mora zvati ili ona sama dode?
    ak želiš zovi je meni su je drugi poslali

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni je došao patronažni brat i bio je super,u mjesec dana došao 3 puta i odgovorio na puno nedoumica,otkako sam se vratila od mame kući patronažna mi je bila jedanput,najviše smo pričale o dohrani i bila je ok.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    Citiraj filip prvotno napisa
    ak želiš zovi je meni su je drugi poslali
    ma da?kako ti ju mogu drugi pozvat........znam da su moji doma na sve spremni samo da guraju nos,ali ....nemam rijeci....

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam oduševljena patronažnom sestrom. Kak čitam tu svakakva iskustva mislila sam da bu mi došla neka stara baba koja bu mi pričala neke zastarjele gluposti.
    Došla je mlada cura, simpatična i jako nježna prema bebi. Pričala je o dojenju ko da je došla iz Rode, o skokovima u razvoju itd. Pokazala mi je i rodin letak o platnenim pelenama (koje mi već koristimo) i razgovarale smo o svemu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    moja je bila mislim dva puta... došla je provjeriti da li sam koknula potomka :? . pa sam joj pokazala da je živa i zdrava, i izbacila ju van.

onda je došla da pogleda kak dojim :shock: , i da mi pokaže kak se stavlja pelena (bebi od PAR TJEDANA). btw - u tri pokušaja nije uspjela zamotat pelenu.

pa sam ju izbacila iz sobe, a onda zauvijek.
    a i mi smo zajeb. stvorenja-da ne dolaze onda bi se tuzile kako ne dolaze i kako nikog nije briga,kako nam je društvo sjeb.
    Meni je patronazna pomogla iako je bila mlada cura koja u zivotu nije vidjela platnene pelene-sigurno je zato nisam izbacila iz sobe..pogledala mi je savove,bebi pupak (sve je bilo ok),a za pelene sam joj pokazala kako je jednostavno kao i Pampersice ,poklonila joj Mersi i uredno joj zahvalila.Dolazila je 3-4 puta,došla bi i više da je bilo potrebno.Bilo mi je drago sto je poslanajer lijepo je znati da i oni koji nemaju iskustva s djecom i dvije bake uz sebe imaju mogucnost da dobiju (kakvu takvu) pomoc.Za pocetak je i to nesto

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

dobro nije bas kao u nizozemskoj ali i u njemackoj je nesto slicno...

ako zelis da ti babica dolazi kuci-i to samo ako zelis-uzmes kod svog ginekologa popis svih u svom gradu i odes na razgovor kod onog kojeg TI izaberes. mozes odraditi tecaj sa ili bez vjezbanja, akupunkture a i ne moras i ostavis podatke pa se cujete kad rodis.

moja je radila u rodilistu (nazalost nije bila njena smjena kad sam radjala) ali me dosla posjetiti u sobu i pomogla mi ispuniti svu papirologiju oko prijave djeteta i sve je sama poslala di treba, sredila mi sve oko izdajalice ali to je druga prica i kad sam dosla kuci nazvala me i pitala kad meni odgovara da dodje i tako 15 dana svaki dan.

vodila je mali dnevnik svega sto radi, kako zarasta pupak,vagala ga na moje inzisiranje svaki dan, nadzirala kad ga je TATA kupao prvi put, meni pregledavala cike i pomagala mi oko dojenja i jos puno lipih stvari...

i nikad nije ostajala duze nego sto treba, jednom sam je jedva natjerala da uzme kolac inace ni vode se napiti,divna.

i danas je znam nazvati kad u nesto nisam sigurna, divna....

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj ema1980 prvotno napisa
    a za pelene sam joj pokazala kako je jednostavno kao i Pampersice ,poklonila joj Mersi i uredno joj zahvalila.
    Blago njoj!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moja patronažna sestra?smješno ali istinito.kad god je došla zapisivala si kako se zove koji ljek jer joj pričala kaj sve prošla sa djetetom do 6mj starosti jer stalno bilo boležljivo.nije čula za dentinox kapi i zašto služe.nezna kaj je to bronhovit sirup,ventolin sirup a ni fenistil kapi.a patronažna od starijeg djeteta umjesto stručnih savjeta govorila da moram govoriti rodnim jezikom a ne jezikom županije u koju sam se udala.to mi ponavljala svaki put kad dolazila tak da kad sam vidjela da dolazi pravila se da nema nikog kod kuće.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •