Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Refluks i čudni zvukovi

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Refluks i čudni zvukovi

Molim za pomoć, ima li netko slično iskustvo?
    Naša curica (23 dana) ima želučani refluks. Povraća u prosjeku jednom dnevno, dobro napreduje ali uglavnom vrlo nemirno spava, puno izvija glavicu i tijelo u luk, a najviše me brinu čudni zvukovi koje proizvodi. Kao da čisti grlo, kao kad stari ljudi prije pljuvanja onako zagrebu grlo, ali više kao stenjanje, ma teško je opisati. Čitala sam da se kod refluksa vraća kiselina u jednjak ali patronažna me uvjerava da od mog mlijeka ne može imati kiselinu? Zašto onda nemir i ovi ružni zvukovi. Od ugode sigurno nisu. Možda stolica, vjetrovi? Što kažu iskusne mame?

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Stenje odnosno napinje se po noči jel da? I moja isto.
    U početku sam se trzala na svaki takav zvuk, ali shvatila sam da obožava spavati na trbuhu (a glavu već sama okreće na drugu stranu) i kada sam je počela tako namještati preko dana, prestala je.
    Ipak kada po noći spava na leđima, vrlo je nemirna i brzo se budi.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nađi malo na googlu o GER-u. Koliko ja znam izvijenje glavice je jedan od simptoma ger-a baš zbog te kiseline koja se vraća u jednjak. Kiselina se ne dobiva od mlijeka nego ju stvara želudac kao i kod svakog čovjeka tako i kod dojenčeta.
    Jesu li joj radili UZV želuca ili PHmetriju?

anna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I mi smo se uhvatili u kostac s zelucanim refluksom. Moja curica uma 2 mjeseca, a GER je prisutan mjesec dana. Bili smo u bolnici na UTZ gdje je dijagnosticiran, a na PHmetriju ja nisam htjela ici. Sve ove simptome koje si navela ima i ona, ali i jos jedan vrlo bitan, ne dobiva dovoljno na tezini jer izbaci pola obroka. Ja je dojim, a od ovog tjedna uveli smo mlijeko (kršitelj koda) AR 1 koje bi trebalo ublaziti povracanje. Nakon hranjenja drzim je uzdignutu najmanje 20tak min. a madrac njezinog krevetica i naseg smo podignuli. Inace stalno smo mokre, presvalcimo se i peremo masinu za masinom.
    Kazu da treba samo puno strpljenja i proci ce, no moze trajati nekoliko mjeseci, dok taj misic sfinkter ne ocvrsne.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

anna, u kojem tjednu je rođena tvoja malecka? mi smo 39+3, prokidanje vodenjaka i nekako si stalno mislim da smo čekali prirodne trudove da nebi imali ovaj problem. a opet, isti problem sam i ja imala kao beba, čak do 7. mjeseca i to izgleda u puno jačem obliku, nisam napredovala nikako, dok naša bumbarica za sada odlično dobiva na težini. Važno je dojiti na zahtjev, pa makar i svakih sat i pol kao što je često naš slučaj.
    Gdje ti spava malena, u svom krevetiću ili s vama? Pitam se kako ćemo je "učvrstiti" na uzdignutom madracu za mjesec, dva jer već sada klizi po mom krevetu?! Jesi li razmišljala o marami ili slingu, meni ramena otpadaju od nosanja, naročito noću :/
    ..i nek nam lijeni mišić brzo ojača i vrati nam osmjeh na lica

albaalba

Početno

Cure kak ste uopće skužile da imaju refluks?

anna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mayda ja sam rodila tocno na termin, u 40. tjednu. Moram priznati da nisam razmisljala o uzroku refluksa zbog nacina poroda. I meni su prokinuli vodenjak i dali drip, a na kraju (nakon 16 sati) rodila sam carskim rezom. Malena uglavnom spava u svom kreveticu, a povremeno na nasem. Ona uredno klizi ko na toboganu (jako je ziva), ali joj podmetnem jastuk pod guzu tako da su joj nogice slobodne, a spava iskljucivo na boku.
    I meni ruke otpadaju od nosenja jer sam uglavnom sama s njom (MM radi vani), ali ja je nakon 20 min. spustam u krevetic ili nosiljku, podmetnem gaze, pelene i stalno imam na oku. Inace ne bih mogla obaviti niti glavne fizioloske potrebe.
    albaalba pedijatrica je na temelju simptoma pretpostavila da se radi o refluksu, a na UTZ je i utvrdjeno. Ja sam reagirala zbog ne dobivanja na tezini i prekomjernog bljuckanja i povracanja.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Refluks nema veze s načinom poroda. Probavni sustav svakog djeteta je nezreo kad se rodi i on se razvija do cca 3. mjeseca života. Nekoj djeci se sfinkter razvije ranije, nekoj kasnije. Tako da kod 90% djece refluks nestaje kad navrše 3 mjeseca. Naravno ima i kroničnih slučajeva koji traju dulje.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam skužila u rodilištu : malena je povraćala plodnu vodu i nakon 2. dana, a i mlijeko odmah nakon dojenja, onako u mlazu. mm i ja smo inzistirali da se odmah naprave nalazi krvi da nije neka infekcija u pitanju, a zatim su joj napravili utz abdomena na kantridi. kad sam došla kući na netu sam provjerila i ustanovila da imamo gotovo sve simptome, osim što dobro dobiva na težini, Bogu hvala. zato mi je jako važno uspješno dojenje što duže zadržati. ova situacija me stoga dvostruko baca u očaj, bojim se da ne izgubim mlijeko.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mayda, jel to bio obicni uzv abdomena ili nesto posebno. mojoj curki je uzv abdomena uredan, a isto se borimo s povracanjem i bljuckanjem. no kad je raden uzv, raden je iz drugih razloga pa me brine da doc nisu mozda na ovo obratili paznju ili bi svakako to vidjeli.

anna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mirnic mojoj curi su radili UTZ abdomena ciljano trazeci refluks, ali su usput pogledali i ostale organe (jetru, bubrege). Pretpostavljam da i tvoja cura ima refluks, a gledali su zeludac, da bi bili primjetili. No, povracanje i bljuckanje su najcesci simptomi refluksa pa ukazi pedijatrici.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

anna, doc to ne zabrinjava dok fino dobiva na kilazi.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mirnic, nama su u otpusnom napisali da je rađen uzv abdomena koji pokazuje konstantni i obilni GER. za detalje ne znam, nisu bili jako pričljivi uz svo naše inzistiranje. da budem malo slikovitija, na viziti u rodilištu kad me je dr. koji mi je bio na porodu pitao kako sam i ja odgovorila "zabrinuta sam jer mi je dijete kod pedijatra" (naravno da nisam dobro kad mi je već drugi dan života dijete bilo oduzeto radi nekakvog promatranaj, a nitko mi ništa nije govorio cijelu noć i jutro?!!), a na to će drugi dr. za kojeg se poslije ispostavilo da je PEDIJATAR : "ha ha, pa šta bi vi više voljeli da vam je kod ginekologa?" na što se cijela vizita veselo nasmijala (valjda im je to u opisu radnog mjesta, da se smiju kretenskim doskočicama.) žao mi je što sam ovako ogorčena ali teška noć je iza nas..opet.
    i istina je da su pedijatri mirni dok beba dobro dobiva na težini i ne treba dizati frku, nije to neka bolest. ipak, treba biti oprezan kod spavanja, nikako na leđima jer bi sadržaj koji se vrati iz želučića mogao završiti u dušniku ili plućima.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

A nama pedijatrica rekla nikako spavanje na boku u rolicama kao sto smo radili, vec na leda zbog kukova. e pa ja cu vise p......ajd mi recite koliko cesto vase bebice povracaju ili bljuckaju, i da li ima veze s tim dali su uspjele podrignuti ili ne i koiko je to obilno.mozda ja pretjerujem i od buhe pravim slona.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mirnić moja malecka ti bljucka stalno: nakon obroka, nakon podrigivanja, za vrijeme podrigivanja, nakon spavanja, nakon presvlačenja... Mi se presvučemo 3-4 puta na dan samo radi toga jer bude sva mokra oko vrata. Neki put bljuca svježe mlijeko, kasnije sirić i tako. Ne zabrinjavam se previše jer dobiva na težini. Jedino mi je tlaka prati toliko robe (moje i njezine). I kad ti se čini da joj ništa nije ostalo u želučiću, ne brini, ako je gladna pitat će još. Prije sam svaki put kad bi se pobljucala davala cicu da "nadoknadi" ali sam skužila da je onda još gore jer opet sve izbaci van. Sad ju pustim da joj se smiri želučić i dam joj tek kad joj je vrijeme za jesti i nisam primjetila da joj baš fali taj izbljucani dio. Ma, sve će to proći kad navrše 3 mjeseca.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moj maleni isto obilno bljucka. ma glupo mi je to uopce zvati bljuckanje kad toga izlazi hrpa. i tako od pocetka. prvo izlasi samo mlijeko, pa se podrigne glasno, pa onda vise puta necujno podrigne, pa pocne izlaziti ono sirasto u velikim kolicinama i to 2 sata nakon jela. stalno su mu ruke u ustima. bas sam jako zabrinuta jer ima 2 dana je bas grintav, placljiv, a nije bio. spava mi gotovo stalno na trbuhu. jede svaka 3-4sata. vec sam ukazivala na ovaj problem pedici a njen odgovor je bio da je to zato jer halapljivo jede. prvi mjesec je dobio 1600g, a drugi mj 1300. dobro napreduje pa mi je lakse. ne zelim nepotrebno panicariti ali mi je muka jer se on stvarno muci s tim podrigavanjem, zeludac mu se bas napinje.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ajme kikki pa tvoj malecki raste "ko iz vode" :shock:
    Ma ne brini. Digni ga češće da podrigne i sve će biti ok.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I moj maleni ima refluks samo što je blažeg oblika. Nije povraćao ali je bljucao u mlazu. Mi smo to bljucanje smanjili zgušnjavanjem hrane (malo rižinih pahuljica u mljeko) jer djeca s refluksom ne smiju jesti rijetko, nakon podrigivanja polegli bi ga 10 min na trbuh se ti plinovi rasporede i nošenjem jer naš sin ima veliku potrebu za podrigivanjem zbog tog refluksa. Jer dok god zrak ide van nema bljuckanja ni štucanja.

zimenabe

Početno Re: Refluks i čudni zvukovi

Citiraj mayda prvotno napisa
    Naša curica (23 dana) ima želučani refluks. Povraća u prosjeku jednom dnevno, dobro napreduje ali uglavnom vrlo nemirno spava, puno izvija glavicu i tijelo u luk, a najviše me brinu čudni zvukovi koje proizvodi. Kao da čisti grlo, kao kad stari ljudi prije pljuvanja onako zagrebu grlo, ali više kao stenjanje, ma teško je opisati. Čitala sam da se kod refluksa vraća kiselina u jednjak ali patronažna me uvjerava da od mog mlijeka ne može imati kiselinu? Zašto onda nemir i ovi ružni zvukovi. Od ugode sigurno nisu. Možda stolica, vjetrovi? Što kažu iskusne mame?
    UPRAVO TE PROBLEME I MI IMAMO. SVE ISTO. SAMO MOJ DECO JOS I POVRACA OGROMNE KOLICINE MLIJEKA! NE ZNAMO STO JE . DOBIVA NA TEZINI. PEDIJATRICA KAZE DA JE TO NORMALNO. I IMA VJETROVE I TO GLASNE. I EKSPLOZIVNE STOLICE. I POVRACA. I NOS MU SE CESTO ZACEPI TJ. SVAKI DAN MU SA WC PAPIROM VADIM SEKRET IZ NOSA. A DA NE KAZEM NAKON PODRIGIVNJA UHVATI GA STUCAVICA!!! I ONDA JOS GORE POVRACA!

mocica

Početno

Mi se sa tim borimo vec 21 mesec, pa Vi vidite! Reflux je reflux i ma koliko da je zgusnuta hrana ona je povrati, cak i pire, pulu i sl. Najbolje resenje je dojenje i to garantujem!!! Vala sam ispitala taj reflux do tancina i znam sve o njemu, pa ako Vas nesto interesuje pitajte. Phmetriju nam nisu radili, al zato smo gastroskopiju radili 3 puta, a redngen tj. pili barijum 4 puta, pa vi vidite.

mocica

Početno

Citiraj kikki prvotno napisa
    moj maleni isto obilno bljucka. ma glupo mi je to uopce zvati bljuckanje kad toga izlazi hrpa. i tako od pocetka. prvo izlasi samo mlijeko, pa se podrigne glasno, pa onda vise puta necujno podrigne, pa pocne izlaziti ono sirasto u velikim kolicinama i to 2 sata nakon jela. stalno su mu ruke u ustima. bas sam jako zabrinuta jer ima 2 dana je bas grintav, placljiv, a nije bio. spava mi gotovo stalno na trbuhu. jede svaka 3-4sata. vec sam ukazivala na ovaj problem pedici a njen odgovor je bio da je to zato jer halapljivo jede. prvi mjesec je dobio 1600g, a drugi mj 1300. dobro napreduje pa mi je lakse. ne zelim nepotrebno panicariti ali mi je muka jer se on stvarno muci s tim podrigavanjem, zeludac mu se bas napinje.
    To sto izlazi posle dva sata je visak hrane koji njegov zelucic nije mogao da svari. Daj mu cesce da jede po manje, na dva sata i resices problem.

mocica

Početno

I kad ti se čini da joj ništa nije ostalo u želučiću, ne brini, ako je gladna pitat će još. Prije sam svaki put kad bi se pobljucala davala cicu da "nadoknadi" ali sam skužila da je onda još gore jer opet sve izbaci van. Sad ju pustim da joj se smiri želučić i dam joj tek kad joj je vrijeme za jesti i nisam primjetila da joj baš fali taj izbljucani dio.

To si odlicno primetila!!!

mocica

[ UPRAVO TE PROBLEME I MI IMAMO. SVE ISTO. SAMO MOJ DECO JOS I POVRACA OGROMNE KOLICINE MLIJEKA! NE ZNAMO STO JE . DOBIVA NA TEZINI. PEDIJATRICA KAZE DA JE TO NORMALNO. I IMA VJETROVE I TO GLASNE. I EKSPLOZIVNE STOLICE. I POVRACA. I NOS MU SE CESTO ZACEPI TJ. SVAKI DAN MU SA WC PAPIROM VADIM SEKRET IZ NOSA. A DA NE KAZEM NAKON PODRIGIVNJA UHVATI GA STUCAVICA!!! I ONDA JOS GORE POVRACA![/quote]
    Nosanje najmanje pola sata posle jela, a onda ga stavis u onu stolicu njihalicu sto ima metalno postolje sa vise polozaja. Onaj sa 30 stepeni za pocetak i nikako na ravnom da lezi cak ni kad ga presvlacis.

mocica

Početno

Citiraj Davidovamama prvotno napisa
    I moj maleni ima refluks samo što je blažeg oblika. Nije povraćao ali je bljucao u mlazu. Mi smo to bljucanje smanjili zgušnjavanjem hrane (malo rižinih pahuljica u mljeko) jer djeca s refluksom ne smiju jesti rijetko, nakon podrigivanja polegli bi ga 10 min na trbuh se ti plinovi rasporede i nošenjem jer naš sin ima veliku potrebu za podrigivanjem zbog tog refluksa. Jer dok god zrak ide van nema bljuckanja ni štucanja.
    Pa dete koje ima reflux ce odmah da povrati dok mu pritisnes trbuh! To nikako!!!!

mocica

Početno

mirnic, nama su u otpusnom napisali da je rađen uzv abdomena koji pokazuje konstantni i obilni GER. za detalje ne znam, nisu bili jako pričljivi uz svo naše inzistiranje. da budem malo slikovitija, na viziti u rodilištu kad me je dr. koji mi je bio na porodu pitao kako sam i ja odgovorila "zabrinuta sam jer mi je dijete kod pedijatra" (naravno da nisam dobro kad mi je već drugi dan života dijete bilo oduzeto radi nekakvog promatranaj, a nitko mi ništa nije govorio cijelu noć i jutro?!!), a na to će drugi dr. za kojeg se poslije ispostavilo da je PEDIJATAR : "ha ha, pa šta bi vi više voljeli da vam je kod ginekologa?" na što se cijela vizita veselo nasmijala (valjda im je to u opisu radnog mjesta, da se smiju kretenskim doskočicama.) žao mi je što sam ovako ogorčena ali teška noć je iza nas..opet.
    i istina je da su pedijatri mirni dok beba dobro dobiva na težini i ne treba dizati frku, nije to neka bolest. ipak, treba biti oprezan kod spavanja, nikako na leđima jer bi sadržaj koji se vrati iz želučića mogao završiti u dušniku ili plućima.
    Ah saosecam sa tobom! Koliko samo neprospavanih noci je iza mene, a tek onih kad kao spavam napola, a sve slusam da li ce joj se vratiti hrana i da li ce se zagrcnuti! Uzas!

mocica

Početno

[quote="mayda"]anna, u kojem tjednu je rođena tvoja malecka? mi smo 39+3, prokidanje vodenjaka i nekako si stalno mislim da smo čekali prirodne trudove da nebi imali ovaj problem.

I ja cesto razmisljam na tu temu: Moja beba je rodjena 12tog, a trebala je 20tog, a bez razloga po meni!

mocica

Patronaza NEMA POJMA!!! Nosanje, uzdignut krevetac, pazi da joj ne prestegnes pelenu jer i to moze izazvati pozracanje, kad drzis bebu pazi da joj rukom ne pritisnes stomacic. Kad se setim jos neceg napisacu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •