Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: otac pri porodu?

bebelinija

Početno otac pri porodu?

Bok! evo nas dvoje (suprug i ja) novi smo na forumu. Zanima nas da li netko zna kako otac može prisustvovati porodu? Jos u peti mjesec smo se prijavili na tecaj u kbc-u Split ali nam je rečeno da su gužve velike i da najvjerojatnije necemo moci upasti na predavanja. Bliži nam se termin za porod (8.10.) a mi smo još uvijek u neznanju i ne znamo mozemo li proci tecaj u nekom drugom klubu trudnica ili negdje??? molimo vas da nam pomognete s bilo kakvom informacijom. Unaprijed zahvalni!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

potraži topic gdje se okupljaju splićanke, probaj pod Podružnice.
    Raspitaj se da li se vrijedi boriti oko toga rodlišta, ili je bolje tražiti alternativu i ići u neko drugo.

bebelinija

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    potraži topic gdje se okupljaju splićanke, probaj pod Podružnice.
    Raspitaj se da li se vrijedi boriti oko toga rodlišta, ili je bolje tražiti alternativu i ići u neko drugo.
    Thnx

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

za prisustvo na porodu u rodilištu u splitu-priznaje se samo tečaj koji je odrađen kod njih u kb-u split (znači ovaj na koji ste pokušali upast).....nažalost je tako...pokušajte nazvati u sinj i pitati da li se može ući na porod i treba li proći neki tečaj.....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

čini mi se da sam čitala negdje da se u Sinju puno više trude oko svake rodilje, i da otac može biti na porodu

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    čini mi se da sam čitala negdje da se u Sinju puno više trude oko svake rodilje, i da otac može biti na porodu
    šta im je s izvođenjem CR-a?

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

i mene je toga strah, manja rodilišta su 'druželjubiva' ali šta kad zapne :? . Nedaj Bože, ali za takve stvari, do Splita imaš juhuhu. Mislim da što se okolice tiče, da ni sinj, ni knin, ni makarska, nemaju salu. zatos u i na braču ukinuli rodilište, a zamisli da valja jugo s valovima 1,2 metra a moraš za split.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne znam, ali zato se vjerojatno više trude da ne dođe do carskog

hrpa carskih (iz usta struke čula) dođe baš zbog prtljanja i nepotrebnih intervencija, koje služe samo zato da netko može ranije doma.

E sad, ako je trudnoća uredna, i ne miriši na carski, ja bi karte dala na rodilište u kojem se trude da ne dođe do carskog, a ne na ono gdje se ne trude jer će se sve brljotine ionako riješiti carskim.
    Kakvi su ovi u sinju, ne znam.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma mislim, a kaj je sa ženama kojima babica niti doktorica neće doći doma, nego ih svjesno navuku na brod, i ova se porodi na brodu.
    A takvih slučajeva gdje žena živi na otoku i juri na brod ne bi li ulovila porod u većem gradu, vjerojatno ima još. I kaj da treba carski. Tko bi joj na brodu to napravio ? Po meni je veći rpoblem što nemaju stručnu osobu koja bi bila asistencija na otoku, i eventualno pratnja ako se treba ići na brod, jer ovako žene same sa muževima idu put pod noge voziti se dok ih ulove trudovi, i riskiraju da se porode putem. Rodilište pa i u Sinju je ipak pretpostavljam veći komfor od nekog čamca.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

no ok, svatko ima svoje prioritete koji su mu bitni, i odlučuje za sebe

bebelinija

Početno

Evo baš danas zvali Sinj i mogu reći da su bili izuzetno susretljivi.Kada smo imm rekli da zovemo iz Splita i dali je moguće da suprug prisustvuje porodu rekli su da nema problema.Netreba prolaziti nikakav tečaj nego samo doći na razgovor sa ginekologom.Navodno je njihovo rodilište "prijatelj dijece" :? .Vjerovatno će biti Sinj,a ako se nešto iskompicira bumo vidili jer to je ipak želja moje drage da ja budem uz nju,iako nemojte me krivo shvatiti i ja to želim

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

TinaZ, sve to stoji, ovo su bili primjeri pro i contra. eee, kamo sreće da sam ja išla s otoka na način auto/trajekt/rodilište. Pita me prija koja ima za rodit za 15 dana, kad sam išla za st. reko, najbolje ti je da ideš za supetar, već kad krene bolit, popiješ kavu, sjedneš na trajekt, prošetaš malo po dućanima po Splitu i onda odeš laganini u rodilište ženska je ostala :shock: . svi imaju viziju da to ide ko u filmovima 8)

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

e, da, šogorica je rodila u supetru, prije no što su zatvorili rodilište, beba je cijelo vrijeme kod nje, noću je spavala sestra kod nje i dodavala joj bebu, mogla je primati posjete uže obitelji, mir, tišina :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj snoopygirl prvotno napisa
    e, da, šogorica je rodila u supetru, prije no što su zatvorili rodilište, beba je cijelo vrijeme kod nje, noću je spavala sestra kod nje i dodavala joj bebu, mogla je primati posjete uže obitelji, mir, tišina :D
    wow

ja se ne bih brinula oko tog carskog, i prije su žene rađale, i liječnici i babice su imali svoje sisteme iako nisu mogli raditi carske

sigurno je da će se više truditi da niti ne dođe do carskog

Stolčić za rađenje je otišao negdje na more, zar ne ? onaj kojeg su poklanjeli u udruzi primalja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •