Cure, jel neka zna:
Da li je zakonski regulirano da škola mora oglasiti svoju potrebu za profesorima u javnim glasilima te da li to mora javiti i HZZ-u?
Cure, jel neka zna:
Da li je zakonski regulirano da škola mora oglasiti svoju potrebu za profesorima u javnim glasilima te da li to mora javiti i HZZ-u?
Navodno te mogu držati 2 mj bez objavljivanja natječaja, ali nakon toga ga moraju objaviti. tako su meni rekli kad sam prošle god bila na zamjeni iako nisam nigdje pročitala taj zakon (doduše nisam ga ni tražila) ali ako i postoji ne poštuje se, jer ako nekome 'namještaju mjesto dogodilo se da izdaju oglas u drugoj županiji. npr u st na hzz-u osvanio oglas za prof tjelesnog odgoja u Humu na Sutli, mislim za očekivat se nitko iz St neće prijaviti. :?
U Zavodu za zapošljavanje su mi rekli kako nisu obvezni njima javljati pa i ne javljaju.
E, sad za dnevne novine ne znam jer u njima uglavnom i budu takvi natječaji.
Ja već naučila vrebati Vjesnik i Večernji list. Mislim da je u Večernjem jučer počelo pravo jer je bilo toga na više mjesta, a ne tek u jednom kutku neke sporedne stranice.
rosa prvotno napisa
u nekim novinama da, a kojim to oni izaberu
jučer je večernji bio pun oglasa
Negdje mora biti objavljen, ali, ako već imaju čovjeka za to mjesto, obično objave u nekim no-name-novinama tipa Školske novine, Glas Istre za posao u ZG i sl.
Oglas mora biti objavljen, ovisi u kojoj županiji živiš. znam kada je moja prijateljica počela raditi u školi, u Splitu, oglas je bio objavljen u slobodnoj dalamaciji. Također recimo jedan prijatelj već godinama radi kao apsolvent i svake godine se za njegov posao objavi natječaj i tako će biti sve dok on ne diplomira, ukoliko se netko javi tko je već dipl. može biti frka. Uglavnom oglas svaki mora biti negdje objavljen... a jedan prijatelj je bio primljen na posao i tek nakon 2 mj. oglas je objavljen zato što moraju ispuniti tu točku zakona, onda moliš Boga da se nitko ne javi...![]()
![]()
rebeca, ako ti je frend dobar s ravnateljem ne može mu ništa ni kandidat s 5 doktorata
natječaj se uvijek može poništiti
Tužno, ali istinito. Znam slučaj da osoba radi već punih 7 godina, sad će 8. kao apsolvent. A natječaj se mora objaviti NEGDJE, bilo gdje. Pa makar i u nekim no name novinama.maria71 prvotno napisa
No, šta se radi... Pred sam početak školske godine ravnatelj primi nekoga bez natječaja po "hitnom postupku" jer nastava ne može trpiti. Nakon 2 mjeseca mora objaviti natječaj i objavi ga ko_zna_gdje. Uglavnom, za natječaj se i ne zna, a ako netko slučajno zove dobije odgovor: Imamo kandidata. Mislim, ovo je javna tajna.
Kad sam se ja jednom javila u jednu školu (natječaja nije bilo, naravno) jer sam čula iz "povjerljivih izvora" da se traži prof. Na razgovoru mi ravnateljica otvoreno kaže da ona zapravo ima kandidata. E sad, kako sam ja znala da taj kandidat nema stručni položen, kažem to (jer ja imam), jer sam mislila da imam prednost u tom slučaju. A ona mrtva ledena meni: Pa napisaću u natječaju da nije uvjet stručni ispit.
da, to je tako.Sandrij2 prvotno napisa
položen stručni ispit nije prednost jer je volonterima uskraćena mogućnost da volontiraju i na taj način odrade pripravnički.
problem je u tome što nigdje nije precizirano tko pred kim ima prednost... tako da imaju prostora radit kako im paše, ako imaju kandidata bez stručnog ispita onda to nije uvjet, ako imaju branitelja onda oni imaju prednost i slične stvari...
kad sam se upisivala na fax nisam mogla ni zamisliti da baš ovako stvari funkcioniraju u prosvjeti ali s tim se očiti treba pomiriti i tražiti doooobru vezu.![]()
mislim da bi bilo bolje da se suzdržimo od opisa konkretnih situacija pa makar i ovako anonimnih ....ja sam jednom davno iskreno napisala ( ne ovdje,ali...) što mi se dogodilo kad sam se javila na jedan natječaj i bila tako popljuvana da sam doma plakala od muke,
ali godine forumiranja su sad učinile svoje, pa ja ko onaj arhetipski magarac, navikoh se( i ne zaboravih i ne oprostih
)
pa da vam uštedim sekiraciju jer predmnijevam kamo plovi ovaj topic
Hvala cure, tako nekako sam si i sama mislila. Ja ću zato ovih dana poslati brdo zamolbi na razne škole (jer želim prijeći u osnovnjak) pa ako slučajno bude sreće-bude. Nema šanse da svaki dan kupujem 7-8 dnevnih novina samo radi oglasa.
ja sam se jedno ljeto javljala na natjecaje tako da sam dokumente slala povratnicom, samo zato da im pomutim konce. jednostavno me je nakon hrpe tih odvratnih, namjestenih natjecaja po skolama veselilo da ih malo zaje..vam. inace u Sibeniku se skole oglase na hzz-u ali pisanim oglasom, u jednom primjerku, koji traje samo 1 dan i traze se obicno nekakve dodatne stvrari tipa potvrde o nekaznjavanju, bla, bla, samo da nitko ne bi zadovoljio uvjete, jer vam treba taj jedan dan da potvrdu izvadite... uglavnom, ja sam ju imala za nesto deseto pa sam ju dodatno iskoristila![]()
E, a ja svaki dan dam po 25 kuna za novine koje i ne stignem pročitati već samo tražim natječaje.rosa prvotno napisa
Ovako, puno ih bude u Večernjem, najviše u nedjelju.Zatim je tu Vjesnik, a u Jutarnjem tek svake prijestupne po par zalutalih komada.
Nekad znam otići na kavu i potražiti dnevne novine, da ne ganjam kioske budući da u svim trgovinama nema Vjesnika.
Jako se traže profesori stranih jezika. Ovih dana su aktualni Zagreb, Karlovac, Podravina i SZH.
Recite mi koja je koji dio Hrvatske pa vam javim na pp, aku bude nešto zanimljivo.![]()
cure došlo je do malog pomaka, ne znam da li je to i prije bilo tako pa su to u školstvu vješto izbjegavali, ali sad u Temeljnom kolektivnom ugovoru za javne službenike koji je potpisan 31.7.07. u čl. 24. piše ovako:"Za zasnivanje radnog odnosa u javnim službama raspisuje se javni natječaj... objavljuje se u opće-informativnom tisku koji izlazi na području na kojem se nalazi javna ustanova koja objavljuje natječaj, na oglasnoj ploči ustanove i oglasnoj ploči područne službe HZZZ." Sretno svima u traženju posla!
Eh, i ja sam imala odvratnih iskustava...
Nakon objavljenog natječaja i nakon što su zaprimili moju molbu za određeno radno mjesto, zovu me na razgovor s novopečenom ravnateljicom.
I gleda dotična moj životopis, klima glavom i zaključi da sam prekvalificirana za osnovnu školu, ja joj kažem da nema veze, da će mi biti zadovoljstvo okušati se u osnovnjaku, i nastavi ona klimati i ...gle!..fali mi stručni ispit, a to joj se baš ne sviđa. Ja joj kažem kako ga imam namjeru položiti i kako do sada nisam imala priliku. Ona negoduje, kao...to mi je veliki propust i ne zna ona kako će to ići. Ja joj kažem da po novom zakonu osobe s položenim stručnim ispitom više nemaju prednost i počnem joj nabrajati razloge zašto...Ona me prekine i ne može se načuditi kako to stručni ispit nije prednost, i da je ona ravnateljica pa valjda zna, a to što ja pričam apsolutno nije točno. OK, rekoh sebi i lagano se u glavi oprostih s tim radnim mjestom. Pruži ona meni ruku, oprostimo se, na izlazu mi dobaci kako još ima dosta kandidata, nakon što sa svima popriča i donese odluku, javit će mi sutra.
I zove mene tajnica nakon tjedan! dana da joj je žao, ali odlučili su se za jednu drugu varijantu. Ok, pomislih kako su garant uzeli nekog s stručnim ispitom, (iako se mislim kako nije fer...) i izbacim taj posao iz glave.
Nakon kojih mjesec dana zaposlim se u drugoj školi i tamo me pitaju kako to da se nisam javljala na natječaj u toj osnovnoj školi (svi su znali da sam u to vrijeme mahnito tražila posao), ja kažem da jesam ali su uzeli nekog s stručnim. A one meni, ma neeeee, uzeli su apsolventa (koji je i prije natječaja radio) jer nije bilo kandidata... :shock:
fritulice, dobro došla u moj svijet!
nažalost![]()
Izgleda da je u većini zbornica slično.![]()
U mojoj po najnovijem nikoga ne primaju na neodređeno,nego te tri godine vozaju i drže u šaci, a onda - ako si im pogodan materijal ( "Da, ravnatelju!") -možda i dobiješ ugovor na neodređeno.
Cure, moj savjet vam je sve papire slati s povratnicom. I vodit dnevnik ko vam je i sto i kad rekao. Otuzno, ali istinito.
E da...na kraju ispada da je prosvjeta zakinuta na više fronti. Nezgode krenu već na razgovoru za posao, nastave se s "Da, ravnatelju", ili "Da, baš danas moram ispitivati" ili Da, dragi roditelju, situacija je ipak takva...", na kraju ispadne da se svima moraš opravdavati jer radiš svoj posao, a danas se svi pozivaju na svoja prava... od ravnatelja, roditelja do učenika pa na kraju ispadne da ih prosvjetari u nastavi imaju najmanje. A o plaćama neću jer sam i ovako skrenula u oftopičarenje...
Držite se drage moje!
cure, jel provjeravate na HZZ stranici oglase? mislim da ih tamo moraju staviti. www.hzz.hr.
pravi link jethalia prvotno napisa
www.hzz.hr
ispričavam se, fullstop happy sam izgleda![]()
evo ima ovdje ako pomaže.
kidam nalijevo sad![]()
drago mi je da si napisala svoje iskustvo jerbo su me ovdje već etiketirali ko samoprozvanu zaštitinicu prosvjetarafritulica1 prvotno napisa
![]()
Dobro su došli svi zaštitnici i svi sveci prosvjetarski...jer prosvjeta je uistinu DEGRADIRANA. To je tužno.
Marija71,!
kod nas je sad u Glasu Slavonije bila hrpa oglasa za prosvjetu, no većina je mjesta popunjena....
Znate li možda smije li se predavati pola radnog vremena u osnovnoj, a pola u srednjoj?
Može. Kod nas (srednja strukovna škola) je par godina radila cura na pola radnog vremena,četvrtinu u jednoj osnovnoj,a četvrtinu u gimnaziji.
A kako ne bi moglo, viđu mene!babyiris prvotno napisa
![]()
I kako ti to sve skupa onda usklade?maria71 prvotno napisa
Škole su ti blizu i satnica odgovara ili?
ma sve je super, idila, sklad štoviše rapsodija...
detalji na pp
Pa naravno kada se svi zapošljavaju na određeno. Tek nakon 3 godine se dobije ugovor na neodređeno :/niccoleta prvotno napisa
U mom kraju je sasvim normalno raditi na 2 škole (ja sam jednom radila na 4 istovremeno), pa su satničari navikli prilagođavati satnicu. Na početku godine se ti i oba satničara dogovorite kada ćeš biti gdje i to je to. Problema može biti jedino ako je netko tvrdoglavo bezobrazan.babyiris prvotno napisa
moja frendica i ja zavrsili smo u 7 mjesecu fak za ucitelje razredne nastave i bili smo tako sretni... nadobudni... bla bla
poslao sam brdo zamolbi ali od posla u slavoniji nista a natjecaja je bilo mali milijun ali sada su mi stvari malo jasnije. ona je iz okolice siska i ista joj je situacija.
nemam vise snage slati te zamolbe, gade mi se ti ravnatelji i to iz samo jednog razloga: AKO ME VEC NECE ZAPOSLITI PA ZAR IM JE TESKO POSLATI ODBIJENICU! od ovih 30ak zamolbi dobio sam 7 odbijenica i niti jedan poziv!
kod nje je jos gore, pa zar stavrno trazimo previse?
najbolje od svega je to da smo spremni raditi bilo gdje, bitno nam je samo da u tom mjestu ili okolici mozemo pronaci stan i to je sve - AKO IMATE KAKAV SAVJET POMAGAJTE - hvala!
zabrinuo sam se i oko toga da nesto mozda nije u redu s dokumentacijom pa me zanima dal oni to uopce gledaju i sta imaju gledati osim zamolbe, zivotopisa i potvrde da sam diplomirao.
kad saljem tu potvrdu da sam diplomirao posaljem kopiju (diplomu jos ni nemam - tek cu je dobiti za koji mjesec kad svima bude promocija iako sam diplomirao) tog uvjerenja na kojem jasno sve pise. u jednom sam oglasu procitao da treze presliku uvjerenja ovjerenu kod javnog biljeznika, srecom samo sam jednom to dosad vidio.
a sta je s rodnim listom - sta ce im to ako im posaljem domovnicu! e da, koliko taj rodni list mora biti star? zar je njima mozda bitno to sto sam im ga ja izvadio u2 mjesecu, a ne u devetom.
jos nesto, kad frendica ide vaditi potvrdu o nekaznjavanju oni joj svaki dan daju 5 primjeraka i ona putuje 10km do siska radi te gluposti a meni su odmah dali 40 primjeraka (nije zaposlenica bas bila sretna ali dobro), ali sad kad opet vidi da trebam toliko bit ce veselo!
ben, koji ti je pojačani predmet ?
informatika
Pošalji papire i odi na razgovor sa ravnateljem. Nemoj čekati da te zovu.