Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Simptomi - curica ili dečko

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Simptomi - curica ili dečko

Drage trudnice, ne znam da li postoji ovakav topic, no želja mi je malo čuti vaša mišljenja i iskustva.

Spol bebe možemo vidjeti tek poslije 4. mj. trudnoće. Da li mislite da se razlikuju trudnoće s curicama i dečkićima?

Moje zapažanje ide do toga da trudnice koje nose curice, imaju povećih problema s mučninama i povraćanjima. Uglavnom sve trudnice koje znam da su rodile curice (ili će ih roditi), bile su si najbolji prijatelj s WC školjkom.

Moje iskustvo - prvo djete je dečkić. Nisam niti jednom povraćala, jedino me je osjetilo mirisa ubijalo. Smrdio mi je čak i sapun s kojim sam se prala, a u kojem sam i prije i poslije uživala. Na omiljeni parfem nisam mogla ni pomisliti.

U ovoj trudnoći (7 tjedana) nisam povraćala, ali mi često želudac stoji u grlu.

Znam da ova tema može ići i do "babskih priča", što ne želim. Ali baš me zanimaju vaša iskustva.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: Simptomi - curica ili dečko

Citiraj zg franka prvotno napisa
    Drage trudnice, ne znam da li postoji ovakav topic, no želja mi je malo čuti vaša mišljenja i iskustva.

Spol bebe možemo vidjeti tek poslije 4. mj. trudnoće. Da li mislite da se razlikuju trudnoće s curicama i dečkićima?

Moje zapažanje ide do toga da trudnice koje nose curice, imaju povećih problema s mučninama i povraćanjima. Uglavnom sve trudnice koje znam da su rodile curice (ili će ih roditi), bile su si najbolji prijatelj s WC školjkom.

Moje iskustvo - prvo djete je dečkić. Nisam niti jednom povraćala, jedino me je osjetilo mirisa ubijalo. Smrdio mi je čak i sapun s kojim sam se prala, a u kojem sam i prije i poslije uživala. Na omiljeni parfem nisam mogla ni pomisliti.

U ovoj trudnoći (7 tjedana) nisam povraćala, ali mi često želudac stoji u grlu.

Znam da ova tema može ići i do "babskih priča", što ne želim. Ali baš me zanimaju vaša iskustva.
    U 1. trudnoći se uopće nisam družila s mučninama niti povračanjem i rodila sam curicu,a u ovoj trudnoći mi je bilo zlo,čak sam i povratila par puta pa nosim dečka! Tak da ovo prvo je glupost.

Xenia23 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

trudnice koje nose curice, imaju povećih problema s mučninama i povraćanjima.

nosim dečka....i imala sam strašne mučnine, sve mi se gadilo..od hrane do pogleda na neku prljavštinu....ujutro nisam mogla zube oprati sa kaladontom, taman dobila parfem od mm, nisam ga nego jednom stavila i taj put mi prisjeo...mučnine su mi najgore bile u večernjim i noćnim satima....

jednom riječju grozno.....

al istina sve se to loše nekako zaboravi....

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja nosim dečka a nisam imala previše mučnina, nisam imala problema s mirisima osim što nisam smjela zakoračit u Lidl A šta ću kad je istina

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Rodila sam curicu.
    Simptomi, otisla u sirinu, povracala, kava mi se zgadila, cigare su mi smrdile ( bivsi sam pusac ), miris vanilije mi bio odvratan.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Re: Simptomi - curica ili dečko

Citiraj zg franka prvotno napisa

Uglavnom sve trudnice koje znam da su rodile curice (ili će ih roditi), bile su si najbolji prijatelj s WC školjkom.

Draga moja, ja imam identicne simptome. Hranu koju sam prije toliko voljela sad ne mogu ni da smislim. A kad se MM ujutro namirise prije nego sto krene na posao, ja obavezno povracam :/

Doduse, kod mene su trojčeki pa je moguce da ima svega unutra

Ali inace, MM voli sinove. Morat cu mu pokazati ovaj topic 8)

Početno

nosim dečkića i od početka nisam imala problema, nešto slabo mučnine, povraćanja ništa, s mirisima sve ko inače... jedino me sada malo bol leđa ali ipak je to radi vejikeee buše

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i ja nosim muškića i nisan imala nikakve mučnine, ni jedan miris mi ne smeta, sve mogu jest, stomak mi i nije toliko velik a guza je otišla u širinu, ten mi je bolji i neman fleka od sunca (skoro san svaki dan na moru)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja nosim curicu i imala sam mučnine do 13. tjedna kad sam uzimala Utrogestane. Čim sam uzela zadnju tabletu za dva dana su mučnine totalno prestale pa sam bila uvjerena da je to od toga

Romana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja imam dvije curke i sa nijednom nisam imala mučnine ni odbojnost prema nečemu.Mislim da je ta spika o povezanosti smptoma sa spolom isto ono kao sa žgaravicom i kosom.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja nosim curicu i to mi je prva beba, mučnine do 4 mjeseca al bez povraćanja, cigareta i alkohol su mi se zgadili od toga (fala bogu, inače bi mi apstinencija bila koma ). Inače niš, jedem sve, radim sve.

Nekak mi se čini da to nemi smjelo imati veze osim ako spol bebe na neku foru ne utječe možda na lučenje nekih hormona u majke (pa slijede i fizičke posljedice). A to su vjerojatno već gledali? :?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i ja nosim muškića i nisan imala nikakve mučnine, ni jedan miris mi ne smeta, sve mogu jest, stomak mi i nije toliko velik a guza je otišla u širinu, ten mi je bolji i neman fleka od sunca (skoro san svaki dan na moru)
    evo san ovo napisala prije par dana ali sad iman mali ispravak jerbo je ispala cura a ko zna mozda nakon iduceg pregleda opet buden minjala

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim da u toj tvrdnji nema istine.

Ja sam oba puta nosila isti spol-dečke,pa mi je prva trudnoća bila s mučninama,druga bez ikakvih!

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

prvi put cura, drugi put decko... nista od povracanja ni prvi ni drugi put, prvi put mi se zgadile napolitanke, drugi put mi se nije jelo slatko... oba puta se natankavala vodom, wc mi je bio najbolji prijatelj
    lice u drugoj trudnoci mi bilo ocajno u prvoj super... hormoni u obe radili prekovremeno mirisi mi nisu smetali ni prvi ni drugi put...
    drugog se niceg ne mogu trenutno sjetit

joy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam s curama vise jela slatko,a sa deckicem slano.
    U sve tri trudnoce pila sok od jabuke na litre

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni prva trudnoća, nosim curicu i apsolutno nikakvih simptoma ako velike cice i trbuh ne ubrajamo u simptome
    nikakvih mučnina, povraćanja, smradova, želja za nekom hranom.....
    jedino što sam dosta kila natukla (čak su mi se i leđa nekako proširila)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja imam dva sina i imala sam dvije potpuno razlicite trudnoce. U prvoj mi uopce nije bilo zlo i izgledala sam super, u drugoj mi je svih 9 mjeseci bilo zlo i izgledala sam lose. Inace, ja sam cula jos jednu bapsku (ili ne) pricu da decki majci povecavaju ljepotu a curice oduzimaju (kao zbog hormona :? ), ali eto ja sam zivi primjer da ni ta prica nije istinita.

Jednostavno mislim da se po nikakvim simptomima to ne moze vidjeti prije nego vidi dr na uzv 8)

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Trini prvotno napisa
    Jednostavno mislim da se po nikakvim simptomima to ne moze vidjeti prije nego vidi dr na uzv 8)
    Ovo je izjava sa kojom se slažem u potpunosti!

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što se tiče mučnina, u prvoj trudnoći curica i nisam povraćala, sada dečko i opet nisam povraćala.

Jedina razlika je što sam s curicom u prvom tromjsečju dobila bubuljice ko pubertetlija, a sada sam imala lice čisto ko suza, čak su mi i bore nestale.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nosim dečka, povraćala sam tu i tamo i još uvijek mi se desi iako je već sredina 19. tjedna trudnoće. Jedino primjećujem da mi se jede slano, nikako slatko iako sam bila luda za slatkišima prije trudnoće..

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam nosila dečka, nisam patila od mučnina,
    nijednom nisam povratila,
    mirisi mi se nisu gadili,
    kad god bi mi bilo i malo "slabo" kafa me spašavala!!!

Ali sam zato koristila samo jednu vrstu paste za zube,
    svaka druga bila mi je "isto voda"

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Prva trudnoća curica, počela povraćati i prije nego sam znala da sam uopće trudna već krajem 3 tjedna, stala oko 14. Povraćala u svako doba dana (najgori period 7-10 tjedan). Otišla na bolovanje većsa mjesec i pol trudnoće.

Druga trudnoća dečko, povraćala još gore (psihički sam bila totalno u komi zbog toga, stalno opterećena što ću jesti i kada, samo da mi ne bude toliko mučno jer mi je bilo najgore kada je želudac prazan). Ni prvi ni drugi put nisam uzimala nikakve lijekove. Hvala bogu i to je prestalo oko 15 tjedna. Na bolovonju od trećeg mjeseca trudnoće, iako je doktor tražio da odem i ranije, ali zbog posla nisam. Kasnije je bilo sve OK.

Mislim da je to zbog visoke razine hormona progesterona. Ako se ne varam zovu ga i ''čuvarem trudnoće''.

Pomisao na treću trudnoću, mi prvo budi gore navedene uspomene

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni je bilo stalno zlo neko vrijeme, a i danas mi se zna desit da mi dođe na povraćanje..a nosim dečka (kako sam danas čula )
    ten mi se popravio i mirise ne podnosim

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

naravno ovo nisu simptomi što ću ja napisati
    ali su ""moji simptomi"";dakle otkad sam ostala trudna ja jednostavno kad uđem u dućan odmah idem na rozo,,jednostavno imam osjećaj da je cura ,moj muž naravno misli da je sin (barem je mislio).jutros mi je rekao da je sanjao curicu naravno nama je svejedno samo neka je zdravo...sljedeći tjedan idemo na pregled i baš me zanima :?
    inače u prvih 12tjedana nisam imala mučnine ali strašno mi se gadila neka hrana koju sam stvarno prije papala,i sve mi je smrdilo

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

bibita[/b] kad cujem tvoje komentare sjetim se sebe... svi su govorili bit ce decko, ma sto posto... povracala sam prva 3 mjeseca mislim da mi je skoljka bila vise pri glavi nego jastuk... i svi govorili to je sigurno decko... cak su i mene uvjerili tako da sam samo promatrala sve za deckice kaj ima i njih snimala po gradu..i tako ja reko bitno da je zdravo dosla na UZV sad u 20 tjednu i kad ono mala pisulja.. nema tu pravila...

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

nikad povratila, malo mi smetali mirisi, neka dva tjedna i eto moje cure!
    mislim da to više ovisi o našem tjelu nego o spolu djeteta!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Imam 2 curice, a trudnoće su bile skroz različite - počevši od mučnina, prištića, čestog mokrenja, žgaravice, opadanja kose, pritiska u trbuhu, bolova u preponama...

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj AnneMary prvotno napisa
    nikad povratila, malo mi smetali mirisi, neka dva tjedna i eto moje cure!
    mislim da to više ovisi o našem tjelu nego o spolu djeteta!
    isto ovako!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja nosim dečka i mučnine su mi se jako rano javile i trajale do 16-og tjedna.Nisam povraćala(mada sam često stajala pokraj wc-a u isčekivanju)vjerojatno i zbog tog što nisam jela gotovo ništa "normalno"-živjela sam od par banana i malo naranči ili lubenice dnevno.A kruh mi je smrdio nadaleko.
    Meni obično kad vide trbuh svi odmah kažu da nosim dečka-valjda zato kaj je dost nisko.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nemam pojma kako izgleda trudnička mučnina.
    jako dobro znam što je 24-satna glad i prežderavanje.
    znam kako izgleda kad ti se raširi nos i nabubre usne u trudnoći.
    poznato mi kako se trudnica cila "zaokurži"

i nakon svega upoznatog rodim curicu.

milijun puta sam čula onu staru bapsku: ako se ženi sa leđa ne vidi da je trudna, nosi sina. ako je cila okrugla, nosi kćer.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

U obadvije trudnoće sam imala jako izražene mučnine, čak i dosta slične trudnoće, prvi put se rodio dečkić, a sad bi trebala biti curica.
    Isto tako ovo što je Loryblue navela, ni u jednoj, ni sada u ovoj trudnoći mi se ne vidi s leđa da sam trudna, znači još jedna bapska.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Prva trudnoća - jako su me smetali mirisi i tu i tamo žgaravica... ali nakon 12-13 tjedana je sve prošlo - SIN malo kosice eto tek toliko!
    Druga trudnoća žgaravica od samog početka do odlaska u bolnicu, silno povraćanje do 12-13 tjedna tako da sam završila na infuziji - KĆER i to sa puno kose.
    Pa onda nek mi netko veli da od žgaravice ne raste bebi kosa.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj M@rtin@ prvotno napisa
    Ja nosim dečka a nisam imala previše mučnina, nisam imala problema s mirisima osim što nisam smjela zakoračit u Lidl A šta ću kad je istina
    Da znaš da sam te se sjetila jučer...čim sam ušla u LIDL zakolutala sam očima,želudac u grlu...dosad to nisam primjećivala...
    jedva sam čekala da izađem van...užas... :shock:

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo ja jucer saznala da je moja pisulja dobila pimpeka i da su ipak bili u pravu svi proroci koji su na moje simptome govorili da je decko
    Sada se moram malo preorijentirati sa svojim mislima usmjerenim na malu curicu prema malom muskom monstrumu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja nosim dvije curice i nijedne mučnine, malo bi mi neki miris zasmetao ali to bi se dogodilo i bez T.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

1 trudnoća-curica samo sam imala veliki trbuh(15 kg) :/
    2 trudnoća-dečkić bokovi leđa,noge....preko 20kg ko ormar :shock:
    Znači mučnine,apetit u obje tr. isti ali dobivanje na težini i trbuh- različiti

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Noklice,

I ja sam u prvoj trudnoći prvo nosila curicu, no na kraju mi je rečeno da je naraso pišek. Zaboravi lutkice, plesanje, ritmiku, i pripremi se na vožnju autića, nogomet, gledanje nogometa i svih sportova na TV. Kuhanje voli (valjda je to jedino zajedničko što može imati s curicama). Sada čekam drugo (15 tj.) i UZV, pa ćemo valjda vidjeti da li je bebolina curica ili dečko.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

1.trudnoca savrsena-bez mucnina, povracanja, predivna, osjecala sam se bolje nego ikad u zivotu. Tko god me vidio govorio je nosiš sina, čak mi je to i babica u rodilištu rekla: "gospođo po obliku vašeg trbuha 100% je sin", na ultrazvuku rekli da je sin, a li ja sam kupila sve rozo i čekala curicu. Kad sam rodila kaže babica iznenađeno: prekrasnu curicu ste rodili, a ja kažem: to znam, nego kolik joj je apgar?

sad sam trudna 12+2 i sve mi je naopako od bolova u trbuhu, umora, nemoći, sve mi smrdi, sve me boli, ne povraćam hvala Bogu, neznam što je, nadamo se sinu..vidjet ćemo. Svaka je trudnoća drukčija, pravila nema..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •