Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 150

Tema: Rodiliste u Rijeci 3. dio

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

na istoku

Vežica

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

thalia, opak ti je avatar! 8)

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Imam opet jedno pitanje ali za one koje su rodile u Ri a nisu iz Ri. Zanima me kakva je procedura sa izvatkom iz matične knjige rođenih - jer to ide po mjestu rođenja. Mislim da je malo daleko za to ići iz Zg-a do Ri pa me zanima da li ima tko iskustva s tim? Mogu li to prenijeti na Zg? Gdje se to sve obavlja? Baš sam znatiželjna ali bolje pitat nego skitat

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mommy3 prvotno napisa
    Imam opet jedno pitanje ali za one koje su rodile u Ri a nisu iz Ri. Zanima me kakva je procedura sa izvatkom iz matične knjige rođenih - jer to ide po mjestu rođenja. Mislim da je malo daleko za to ići iz Zg-a do Ri pa me zanima da li ima tko iskustva s tim? Mogu li to prenijeti na Zg? Gdje se to sve obavlja? Baš sam znatiželjna ali bolje pitat nego skitat
    Dijete moraš prijaviti u matičnom uredu u Rijeci. Za to ti treba vjenčani list ne stariji od 6 mjeseci, osobne iskaznice i domovnice oba roditelja. Tom prilikom dobiješ rodni list i domovnicu za dijete, s time da domovnicu možeš kasnije "preseliti" te ju ubuduće vaditi tamo gdje stanuješ. Rodni list se ne može preseliti, ali šalju ti ga poštom, stigne za tri dana. Kad izvadiš dokumente kopiraj ih 5-6 puta, za sve ti priznaju kopije (a original daš samo na uvid). Radi se i na tome da se u budućnosti sve to vadi preko interneta, pa neće biti frke.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Imam jedno pitanje, da li u trudničkoj ambulanti pojedini doktor ima svoj dan kad je dežuran? Ja sam bila već na jednom pregledu u Ri ovog ljeta, a planiram ići 3 tjedna pred porod opet, pa bih htjela opet kod dr. F.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

školjkice, i ti nam stižeš :D

mislim da se ne zna previše unaprijed, rasporede rade početkom mjeseca za taj mjesec (bar je tako bilo ljetos), najbolje nazovi i pitaj direktno.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

da, ja se nadam da ću stić, idem ranije kod mojih pa neću morat jurcat iz zg pod trudovima, veselim se jako rijeci i nadam se da će bit bolje nego u zg

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Elinor, šta nije da bolnica automatski prijavljuje dijete rođeno u Rijeci svom matičnom uredu. Ja sam dobila takve informacije od jedne cure koja je tamo rodila. Kad se vratila u Zg, poslala im je zahtjev za izdavanje domovnice i rodnog lista i nešto novčeka i oni su joj vratili papire. Nikakav vjenčani list, osobne i slično mi nije spominjala. Osim toga, šta je onda s onima koji nisu vjenčani?

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja sam iz Pu rodila u Rijeci. nakon mjesec dana smo otišli u matični ured u Puli i onda oni šalju zahtjev u matični ured nadležan za područje gdje je bolnica. i onda smo poštom dobili rodni list. ne moraš ići u Ri i kasnije kad ti opet treba rodni list, šalješ poštom zahtjev. uopće ne moraš ići tamo. ja čak ne znam ni gdje je to u Rijeci

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Zna li netko pouzdano da klinci ne smiju u posjet ako je mama u apartmanu? Ako je tako, mogu li klinci barem čekati ispred ulaza odjela da ih mame izađu vidjeti? Grozna mi je pomisao da sina neću vidjeti nekoliko dana

sandy2006 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj vitekova mamuška prvotno napisa
    Zna li netko pouzdano da klinci ne smiju u posjet ako je mama u apartmanu? Ako je tako, mogu li klinci barem čekati ispred ulaza odjela da ih mame izađu vidjeti? Grozna mi je pomisao da sina neću vidjeti nekoliko dana
    Nisam sigurna za apartman,moja L. nije mogla kod mene u "normalnu" sobu ali mislim da klincima na žalost nije dozvoljen ulazak na odjel.Djete ti može doći ispred ulaza i ti ga možeš izaći vidjeti,to znam sigurno.

Školjkice doktori imaju svoje dane u ambulanti i informaciju o tome možeš dobiti prvoga u mjesecu.Nadam se da ne ideš kod "mojega" dr.F,meni se zamjerio do groba.

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mommy3 prvotno napisa
    Mi smo se rodili u Ri a živimo u Zg-u.
    Riječka bolnica šalje matičnom uredu Rijeka obavijesti o rođenim bebama. Dakle, vi ne morate ništa raditi u Rijeci.
    U Zagrebu u općini se morate prijaviti unutar mjesec dana. U istoj općini uzmete papire (pitate tamo što sve treba) koje ispunjene pošaljete u matični ured u Ri. (broj tel. sam dobila na 098, nazvala ih i pitala za adresu) Pošaljete također taksene markice/biljege (koje smo također kupili u Zg općini). Kada pošiljku prime u Ri, za par dana vam je šalju natrag, tj. pošalju vam izvod iz mat.knj., domovnicu, rodni list. To je to.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam iz Pu rodila u Rijeci. nakon mjesec dana smo otišli u matični ured u Puli i onda oni šalju zahtjev u matični ured nadležan za područje gdje je bolnica. i onda smo poštom dobili rodni list. ne moraš ići u Ri i kasnije kad ti opet treba rodni list, šalješ poštom zahtjev. uopće ne moraš ići tamo. ja čak ne znam ni gdje je to u Rijeci
    Evo isto ovako je bilo s nama

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Poslije poroda jedna teta obilazi rodilje po sobama i uzima podatke za matični ured. Kad smo nakon izlaska iz rodilišta došli u matični, oni su već imali sve zapisano. Međutim, ja sam prije poroda negdje pokupila informaciju da trebamo prijaviti sami pa sam pribavila navedene dokumente. U matičnom su nam uzeli kopiju vjenčanog, pogledali osobne i pitali nas za domovnice (koje nismo imali), ali dali su nam rodni list i domovnicu za malog i bez toga. Da šalju poštom, saznali smo u matičnom.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sandy2006, mislim da školjkica ne govori o "tvom" doktoru F. I mene je prije poroda pregledavao dobri dr. F i nadala sam se da ću roditi u njegovom dežurstvu, ali otišao mi je na godišnji. Nikad me nitko nije tako lijepo pregledao!

sandy2006 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    sandy2006, mislim da školjkica ne govori o "tvom" doktoru F. I mene je prije poroda pregledavao dobri dr. F i nadala sam se da ću roditi u njegovom dežurstvu, ali otišao mi je na godišnji. Nikad me nitko nije tako lijepo pregledao!
    Nije moj dr.F sva sreća,njen je ipak ovaj dobri F. :D

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni je na kraju bio tvoj dr F. ali vidjeh ga samo na trenutak; sve ostalo je riješila sestra Andrea!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

E sad mene zanima koji je dobar? FR ili FI?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

FI je sjajan

FR nije loš ako nema loš dan.... kakodakažem

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Imala sam priliku upoznat i jednog i drugog s tim da me FI pregledavao a FR nije već samo poslao na klistir, nije mi se učinio strašan Al sam ja zato imala s jednim P takvo veselje od pregleda da su mi oči ispale-otvorio me ručno za 2 cm , oči su mi ispale a kolege odmah skočile na njega.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja nisam ni s jednim ni s drugim imala iskustva ali su mi i sestra i frendica bile oduševljene sa FR. Mene je u nekoliko navrata ručno otvarao SI.....

sandy2006 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Fr je toliko grub dokor da sam se ja ježila kada mi je previjao ranu od carskog da ne kažem kako me je vozao preko mjesec dana nakon poroda s tom istom ranom.Pa bi mogli ovako,pa onako...Čovječe nisam pokusni kunić

Nina ri koji P?Pe ili Pr?Pr je mene ručno otvarao i nije da mi je baš bilo ugodno ali mislim da zahvaljujući njemu nisam otišla na carski.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A kako se zove onaj mladi, visoki, (zgođušan ) gin? Pregledao me poslije poroda sa spekulima i uzeo bris lohija, ali je bio tako nježan da stvarno nisam ništa osjetila. Poslije sam ga vidjela par puta na viziti ali nisam nikad saznala kako se zove. :?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

A kako se zove onaj mladi, visoki, (zgođušan ) gin? Pregledao me poslije poroda sa spekulima i uzeo bris lohija, ali je bio tako nježan da stvarno nisam ništa osjetila. Poslije sam ga vidjela par puta na viziti ali nisam nikad saznala kako se zove. :?
    jel tamnokos?

mene je Pr šivao poslije poroda i bio je oduran i bezobrazan

A Si sam, srećom, izbjegla

koja šifrirana komunikacija

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mene je dr. Krpina šivao i bio je super ( kad već hvalimo, zašto ne napisati cijela prezimena)

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    jel tamnokos?
    Hm, nema baš previše kose! Premlad da bude ćelav; možda se tako šiša. :? Ali ja se nekako više sjećam njegovog lica, kosu sam skroz zaboravila. Jedino znam da nije dr. Klarić, on je mlad i tamnokos ali ovaj drugi je puno viši. Možda je specijalizant.
    I ja sam se susrela sa dr. Pr., bio je bahat. Šivao me dr. Vezmar, ništa nisam osjetila.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

i mene zanima kako se taj zove jer me taj porodio

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam, nažalost imala iskustva sa Si i sa Pe i obojica su mi odvratno bahati i bezobrazni, a pregled kod Pe - bolje da ni ne pričam, umalo se nisam srušila od boli, a hodati nisam mogla cijeli dan poslije pregleda.
    Dr Fr mi je super. On je povukao sve veze i pomogao da sve protekne u najboljem redu (ali to možda zato jer smo kućni prijatelji , ali on je i privatno super osoba).
    Na porodu mi je bila jedna tamnokosa dokotrica iz Senja, ne znam joj ime, ali bila je odlična.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sandy riječ je o Pe, Pr neznam tko je, nisam imala čast. Nije bilo potrebe za ručno otvaranje jer je to bio samo pregled na dan termina a ja otvorena jagodicu prsta. Porodio me dr. Vlašić i bio baš ok, on mi djeluje mlado, možda je to dr. Zgodni :/

Za dr. Pe sam u rodilištu čula da inače ima poseban tretman za žene koje prijeđu termin, ručno otvaranje i klistiranje bez potrebe, kao da potakne trudove- osobno sam to doživjela ja i još nekoliko žena s 4. kata koje smo prešle termin a bile na patologiji..naum mu nije uspio, moja je princeza izašla kad joj je bilo vrijeme, 2 dana nakon njegove "intervencije"

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Nina_ri prvotno napisa
    Porodio me dr. Vlašić i bio baš ok, on mi djeluje mlado, možda je to dr. Zgodni :/
    Nije, Vlašića znam, pregledao me na poliklinici. Ovaj ješ još dosta mlađi od Vlašića.
    Dečko, a da se javiš? Imaš obožavateljice, uh što si odabrao specku!

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Super mi je vaša rasprava, sapunica, nema šta. Samo da priupitam jel vi to možda pričate o dr. Mariću?
    Kad već hvalite/kudite, ja sam valjda prošla sve doktore na svojim kontrolama s 12 dana prenesenosti, samo pitajte .
    Dr. Fr. neodlučan u ključnom trenutku, kao liječnik ne baš najbolji, ali pokazao se čovječnim, što cijenim
    Dr. Si. je najlošiji liječnik koji me pregledao i nažalost porodio, ne samo što sam radi njegove epiziotomije zaradila napuknuće sfinktera nego je bio i vrlo bezobrazan prema meni (a zaista bez razloga)
    Dr. Krištofić, da nije bilo nje koja me sašila, strah me i pomisliti što bi bilo, ugodna i ljubazna
    Dr. Saftić ugodan i stručan
    Dr. Finderle, najbolji liječnik, jedini koji je točno procijenio težinu mog djeteta, pregledava nježno, stručan je i ljubazan
    Dr. Marić, ugodan, stručan
    Dr. Že, kod njega stvarno ovisi o raspoloženju, misli da je jako duhovit, a takav stav u biti dosta opušta, pregledi su mu nježni, ali ja mu zamjeram jer mi je probio vodenjak i ogrebao Niki glavicu, plus što mi je rekao da vidi glavicu na pregledu 10 dana prije rođenja, i daj je beba mala i plave kose, a Niko je imao preko 4 kile i crnu kosu
    Dr. Pr. stvarno neugodan pregled i pristup
    Dr. Mamula, službeni i neloš pristup
    Još ih znam, ali zaboravila...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ovo je stvarno iscrpan izvještaj

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Školjkica prvotno napisa
    ovo je stvarno iscrpan izvještaj
    i još nepotpun

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Candy ako nam opišeš dr. Marića, možda i identificiramo dr. Mističnog!

sandy2006 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Candy prvotno napisa
    Samo da priupitam jel vi to možda pričate o dr. Mariću?
    Marić nije visok ali da je dobar liječnik, dobar je.
    Meni je Že bio na porodu i pregledao me je jednom.Pregled mu je skroz ok a najviše mi je žao što ne znam ime doktorice koja me je šivala.Mlađa,ja bih rekla oko 30-35 god,plava,duge kose skupljene u punđu.Bila je jako nježna,šivanje nisam ni osjetila i sada mogu reći da me je stvarno sašila prva liga.
    Ja bih izdvojila kao najbolju docenticu Smiljan,kod nje sam gotovo cijelu trudnoću išla na preglede,nježna,stručna i uvijek otvorena za razgovor.

Nina ri taj isti Pe me je pregledavao prije prelaza iz predrađaone u box i stvarno je bljak tip.Nije mi se svidio ni kao čovjek ni kao liječnik.

iridana2666 ni riječi više neću reći o Fr ali ne mijenjam mišljenje.Još jednom

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dr. Že, kod njega stvarno ovisi o raspoloženju, misli da je jako duhovit, a takav stav u biti dosta opušta, pregledi su mu nježni, ali ja mu zamjeram jer mi je probio vodenjak i ogrebao Niki glavicu, plus što mi je rekao da vidi glavicu na pregledu 10 dana prije rođenja, i daj je beba mala i plave kose, a Niko je imao preko 4 kile i crnu kosu
    Pogađanje boje kose mu je izgelda specijalnost. I meni je 5 dana prije poroda rekao da joj vidi kosu i da je crna. I bila je. A težinu je pipanjem trbuha procijenio u 100 grama dok je UTZ pogriješio za 500 g.
    Uglavnom, meni je pregleda kod njega bio jedan od najugodnijih, najzabavnijih i najihformativnijih od svih u bolnici. Baš sam mu se razveselila kada mi je došao gledati porod.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi se zakačili oko dripa. :/ Ali da je nježan, nježan je; to mi je bio jedan od najboljih pregleda ever. Dobro poznaje žensku anatomiju, ali žensku psihologiju bi mogao još malo proučiti.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj blis prvotno napisa
    Pogađanje boje kose mu je izgelda specijalnost. I meni je 5 dana prije poroda rekao da joj vidi kosu i da je crna. I bila je.
    i meni je gađao boju kose , bio je dežuran na poliklinici taj dan i nakon njegovog pregleda sam (napokon) dobila trudove. ne zato što je bio grub, nego je S. valjda bilo dosta ćubljenja u trbuhu.

ali ostao mi je uz Fi u najboljem sjećanju.

inače, ima jedan zgodan doktor, ali je tamnokos i nadr*an i grub , dr. Man, mislila sam da na njega mislite.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Izgleda da ovako nećemo dokučit tko je dr. Zgodni, jer nisu ni dr-i uvijek dobro raspoloženi, nekome su zgodni, drugima ružni, nekome ljubazni, drugima gadni... A iz ležećeg položaja svi izgledaju visoki!
    Dan poslije poroda kad sam morala na bris, usr... sam se od straha kad sam vidjela spekule u dr-ovim rukama; mislila sam da će boljeti ko sam vrag. Kad ono, ništa! :shock: Poslije na vizitama je samo lijepo pozdravio, smješkao se, pitao kako smo; naravno da mi se svidio.
    Kako god da se zvao, neka samo tako nastavi!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kakva rasprava, definitivna potvrda 100 ljudi - 100 cudi.

kod prof. Petrovica sam odlazila u obje trudnoce i imam samo rijeci pohvale. Prodan me je pregledao jednom i bio je vrlo ljubazan. Krpina mi je bio na porodu, al onako leteci, bacao je sale i posalice, bez konkretnog djelovanja, al je zdusno navijao na samom kraju. petica za bodrenje.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

[inače, ima jedan zgodan doktor, ali je tamnokos i nadr*an i grub , dr. Man, mislila sam da na njega mislite.
    Ako misliš na dr Manestra, mislim da je on anesteziolog, nikad neću zaboravit kad se pojavio na vratima boxa dok su me prali trudovi, čim sam ga ugledala sam počela vikat:" recite gospodinu da ode" (užasavala sam se da ne dobijem epiduralnu ) a babica mi kaže da je samo došao pitat ako mi treba, on se otkinuo od smijeha.

A kad već govorimo o svima, nisam spomenula dr. Vlastelića-vodio mi je cijelu trudnoću i imam samo riječi pohvale za njega.

Što se tiče Žentila, s njim sam se svaki put nasmijala, imam osjećaj da nema pojma koliko je smiješan, mislila sam da je zalutao tamo

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Prije nego nas zaključaju evo malo i od mene:
    Manestar - zgooodan, kad sam došla pred termin na pregled a on prošao pogledala sam mm-a i , on prasnuo u smijeh...
    Budući da mu bivša radi kao sestra na patologiji trudnoće bili smo si kvit....
    Marić - jako ljubazan, drag.
    dr. Kristofić- znam je iz djetinjstva, slučajno bila u smjeni i sašila me savršeno, sjedila sam drugi dan, šavove nikad osjetila.
    Prodan i Ćuk bili na porodu ali stajali sa strane i gledali, dragi obojica, Ćuk se ponudio da slika.
    Stravično me pak razočarala jedna dr. kojoj se imena ne sjećam (dva prezimena), na tečaju sve super, 1. pregled u predrađaoni u 3 ujutro, nju valjda probudili, gruba, okretanje očima kad sam rekla da mi je pukao vodenjak a otvorena 1 cm....
    Sindik - kako rekoh, svaka dva sata njemu na stol, ručno otvaranje, on u gumenoj pregači kao mesar, ja se u svoj toj muci trudim kominicirati i šaliti se a on smrtno ozbiljan. Kasnije se malo smekšao pa čak i nasmiješio.

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Nina_ri prvotno napisa
    [inače, ima jedan zgodan doktor, ali je tamnokos i nadr*an i grub , dr. Man, mislila sam da na njega mislite.
    Ako misliš na dr Manestra, mislim da je on anesteziolog,
    Ma, neeeee. Ona! Anesteziologica koja radi na ginekologiji je ona, Manestrica, iako ima još Manestara i ginekolog i otorinolaringolog. A dotična anesteziologica je meni bila na kraju poroda i bila je fantastična, dala mi je pravi lijek u pravo vrijeme (problemi sa srcem, nema veze s epiduralnom ili slično).
    Dr. Marić izgleda kao novi zaručnik od Gabrielle iz Kućanica, samo malo manje sijed a više proćelav . Sad baš da je ludo zgodan, ne znam, ok je.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

bok, cure!

Ne znam je li se o ovome već pričalo i jesam li na pravom mjestu. Ali, zanima me kako je s CR u Rijeci. Čula sam da u Ri ne vole baš CR, jer kao više vole prirodne porode. A ja bih nekako radije CR nego teško rađati - jer beba je na zadak pa sam svašta čula o patnjama pri takvim porodima. Inače me nije strah "normalnog" poroda, i sama želim stolčić, ali kad je situacija takva kakva jest....
    I kako je s bebom nakon CR - jel ostaje s mamom u sobi, jel ju odnose i donose?

Hvala!

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pirko, cr nije stvar izbora, nego potrebe. Koliko ja znam, zadak ako je sve ostalo u redu većina liječnika u Rijeci pokušava poroditi vaginalno, i to je bolja opcija i za tebe i za bebu. A svaki porod u sebi ima malo patnje, to je tako. Ako treba cr, većina se radi s djelomičnom anestezijom tako da odmah po porodu možeš vidjeti svoju bebu. A to da će ti je odmah dati, ne znam baš. Mislim da ćeš morati debelo inzistirati na tome i ponavljati, ja želim dojiti, dajte mi dijete i slično. Sretno da bude kako treba!

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pirko ja sam čula da je dr. Žentilj tata-mata za porode na zadak. Možda da probaš kod njega na pregled pa malo popričajte.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mr zgodni nije bio proćelav nego crnokos. i visok je. i mlad. ne priča puno ali kažu da je duhovit kad priča

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

to je valjda Manestar onda

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kopiram na ovaj topic:
    Citiraj lolao52 prvotno napisa
    Dali netko mozda zna kako se zove jedan mladi doktor(28-32, ako ima i toliko,predpostavljam da je dr. jer su ga sestre i babice tako oslovljavale), smede kose, visoki i jaaako simpatican? radi u KBC Rijeka u radaoni. Unaprijed hvala na informaciji!

sandy2006 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pirko pliz,pliz pročitaj moju priču s poroda.
    Ja sam uvijek mislila da se to događa nekome drugome.
    Na žalost dogodilo se meni.
    Ne inzistiraj na CR ako nije potreban!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •