Ja mislim da je to dr. Vlašićmamma Juanita prvotno napisa
Ja mislim da je to dr. Vlašićmamma Juanita prvotno napisa
pirko, porod na zadak ne znači automatski težak, bolan, pateći porod i strašne komplikacije. ovisno o položaju i veličini tvoje bebe, zadak možeš roditi sasvim lako i lijepo, bez ikakvih posljedica za tebe ili bebu. ono što je zaista važno, to je pronaći iskusnog porodničara koji te neće nepotrebno plašiti nego će realno procijeniti situaciju i reći je li zaista pametnije učiniti carski (jako mala ili velika beba, nezgodan položaj nožica, ima puno čimbenika) ili nema prepreke za vaginalni porod.pirko prvotno napisa
pročitaj neke lijepe priče o porodu zatkom, npr. martinu ili moju i ne boj se.![]()
kako izgleda dr.vlasic i koliko god ima (onako odprilike)?Elinor prvotno napisa
i meni je na porodu bio jedan zgodnjak ali nazalost neznam ime
O čemu mi razmišljamo kad se porađamo!Kao, ništa ne primjećujemo, mo'š mislit. 8) Mislim da dr. Vlašić ima oko 35-37g. Isto crnokos. Za svog zgodnjaka stvarno ne znam jel ćelav ili nije; bilo je ljeto, bio je preplanuo
i kratko ošišan. Trebalo bi objaviti fotorobote svih pa da glasamo koji je naj!
A kad sam čekala da me prvi put pregleda docent Finderle, očekivala sam uštogljenog tipa sa kravatom ispod mantila. Kad ono, tako simpatičan, drag i pristupačan čovjek!![]()
i ja sam rodila ljetos(6mj),moj zgodnjak je smedokosi a dr. finderle je legenda od covjeka, tako fini, dobar, njezan i ljubazan dr. i covjek. poslije poroda sam morala na kiretazu posteljice i on me cistio. samo rijeci hvale za njega imam.
samo da kažem da je u RI u sobi sa mnom bila cura koja je rodila vaginalno na zadak. sve je bilo ok. bebica je bila, doduše, nešto sitnija ali nije bilo problema. tako da potpisujem ovo što Ms. Ivy kaže
Cure baš Vam hvala na podršci i pametnim riječima. Ja samo želim ono što je najbolje, naravno!
Sandy2006, već sam jednom prije pročitala tvoju priču; žao mi je zbog toga što ti se dogodilo na CR i jaaaako mi je drago što ti je drugi porod protekao puno bolje!
Ne bojim se ni jedne ni druge opcije, samo su me zanimala iskustva iz riječkog rodilišta.
Još malo pa ću tamo....
Hvala!!! puse
Ja sam dva dana ležala na 4. katu i pregledali su me svi ... i dr. Prodan, Vlašić, Petrović, Sindik, Vlastelić i još neki i doista imam riječi hvale za SVE. Vodenjak mi je bušila jedna plava zgođušna dr. , bila je jako ugodna i simpa, s njom je bio i dr. Petrović i dvije mlade simpa specijalizantice koje su bile i tokom cijelog poroda a na porodu dakle dvije mlade, plava gin. koja me tu i tamo pogledala jel sve ok, i dr. Petrović i Vlašić, o njima sve najbolje, pošto sam tokom poroda popila dosta vode a babica mi nije uspjela staviti kateter, par min. prije izgona mog Mateja, sve sam ih popiškila![]()
, u toj boli sam im se ispričavala a oni su se smijali. Vlašić me šivao i bio je super, nježan i spretan, pričao sa mnom cijelo vrijeme. Na kraju mi je rekao "bili ste odlični, dođite nam opet" na što sam mu rekla "jedino po spiralu"
![]()
pirko ma ja znam da će tvoj porod proteći bar kao moj drugi ako ne i bolje![]()
pirkojoš samo 18 dana! :D Ma bit će sve u redu, vibramo za tebe!![]()
Jutro!
Eto, još 17 dana!Cure, hvala vam na sreći koju dijelite sa mnom, i na dobrim željama! To mi puno znači!
U srijedu idem na kontrolu pa ćemo znati kako dalje. :D
Puse svima!![]()
Ispravak - još 18 dana! He he!
Vidi se da sm nestrpljiva!![]()
pirko ~~~~~~~~ da sve bude najbolje što može biti!
Moja sestra je rodila u 8 mj. ove god., na porodu joj je bio dr.Vezmar, za kog ima samo riječi pohvale,pošto radim u KBC Ri ali ne na ginekologiji, a i sama sam trenutno trudna, zainteresirana sam za stanje u rađaoni, tj za osoblje,moje kolegice koje tamo rade također hvale od mlađih dr.Vezmara, a sto se tiče zagonetnog dr. iz rasprave znam da su tamo 3 specijalizanta- muška, Klarić, Vejnović, Vezmar, očito je netko od njih kog trazite.
Ovako, ja mogu samo pohvaliti osoblje iz radaone. Babica super, bila cijelo vrijeme uz mene, disala samnom i do zadnjeg momenta me nije htijela rezati ali kad je vidjela da cu jako puknuti malo me recnula. Doktor, mlad, zgodan, uglavnom super frajer, ljubazan, drzao me za ruku kad sam radala i na kraju me sivao. Sivanje nisam ni osijetila a tako me lijepo sasio da se rez vise ni nevidi. Stvarno samo rijeci hvale sto se osoblja tice a i radaone su ok. Nove, moderne, ciste, ugodne, sa klimom.
Jedino mi je zao st nezam kako mi se zove zgodnjak ali nema mi druge nego se baciti na pravljenje druge bebe i nadati se da ce me zgodnjak opet poroditi. Eto, nadam se da sam ti barem malo pomogla.
3 specijalizanta- muška, Klarić, Vejnović, Vezmar, očito je netko od njih kog trazite.[/quote]
Daj nam malo opisi te doktore mozda je koji od njih nas zgodnjak
Hm,klarić je crnokos, a vejnović i vezmar smeđokosi,najkraće ošišan je Vezmar,znam da ima plave oči,btw,svima su cure med. sestre
ajte pls dalje o zgodnim doktorima i sestrama na pp, on topic!
Pirko, još 11! :D Baš me zanima svježa priča iz Rijeke!
samo riječi hvale za Rijeku. od početka - do kraja - čista petica.
imala sam sreću i Barbara Findrle nam je bila primalja. ako opet bude bilo prilike - ponovno porod u vodi i Rijeka![]()
Barbara sad radi na petom katu
Ali i sestra Andrea je predivna! Za svaku pohvalu!![]()
Znali netko mozda dali u novom listu izlaze imena trudnica koje su rodile i imena beba?
koliko ja znam izlaze, ali svakih (sad ću bubnut) 7 dana, ne svaki dan, možda i rjeđe
Izlazi ali ne svaki dan.Kada se rodila Laura bili smo u novinama nako 10-ak dana a s Emili tek nakon mjesec i pol.Ideš na stranicu NL,izabereš Rijeku pa rođene i pratiš kako izlaze datumilolao52 prvotno napisa
![]()
pirko termin je bio jučer,ništa se ne javljaš???
Žene koje nose na zadak a ne rode do termina ostaju u bolnici čekati porod.sandy2006 prvotno napisa
Žao mi je da nisam ovo ranije vidjela da je malo utješim, ali moja je bebica jako zahtjevna i niš ne stignem.
Uglavnom, sam porod na zadak nije takav bauk.
evo i mene, samo da bih pohvalila dr. Vlašića.
Bila jučer na pregledu, 10 dana nakon termina, a bile su uz dr i dvije studentice. I kaže on njima kako doktori toliko dana nakon termina vole zadržati rodilju i inducirati porod, ali da ćemo mi sada napraviti detaljni pregled kako bi odlučili što dalje...
Pregledao je svaki papirić od UZ rađenih od početka trudnoće, pitao mene što ja mislim postoji li mogućnost da je začeće bilo kasnije (što je sigurno jer nikad u životu nisam imala ciklus od 28, već najmanje 35 dana), napravio UZ, provjerio protoke...
rekao da ne voli nasilu inducirati porod, i provjerio je apsolutno sve kako bi me mogao pustiti doma...
A tek ljubaznost, nježnost, smirenost....
Nadam se da će biti dežuran kad ja budem rađala....
Vlašić mi je bio na prvom porodu i sve je bilo super. Nedavno kad sam završila u poliklinici jer su sumnjali da mi curi plodna voda također me on pregledavao. I praktički je jedan od rijetkiih koji se slaže s tim da se meni termin promijeni jer je beba od samog početka 2 tjedna manja po mjerama, što je i istina jer u cijelom životu nisam dobila menstruaciju na vrijeme. Rekao je nešto tipa: ja i još neki kolege se zalažemo za takav pristup i ne želimo nikakve nasilne porode. E sad mene zanima koji su ti kolege?Mislim, lijepo bi bilo znat kome vrijedi doć u ruke![]()
Ja isto imam samo riječi hvale za dr. Vlašića.... kad sam nedugo bila na kiretaži, čovjek se stvarno trudio naći bebino srce, ali nije bilo pomoći... ujutro je obavio kiretažu i uspavao me totalno (nije mi jasno da to uoće još neko radi na živo). Rekao je da bi me uspavao ako se ja slažem jer da je onda bezbolno. kad ju muž došao u posjet, pustio ga je iako nije bilo 4 sata (vrijeme posjeta) i rekao mu na hodniku da je sve prošlo ok, neka se ne brine, da su sve očistili i da se ja oporavljam ok. uglavnom, to je prvi doktor koji je MM prišao, rekao sve što su mi radili i da je sve ok. od svih posjeta Riječkoj bolnici (u većini slučajeva bio je MM samnom) nitko ga nije ni pozdravio, a dr. Vlašić mu je sve objasnio. MM je bio oduševljen pristupom jer nisam samo ja bila izgubljena time što smo izgubili dijete nego i on, a nitko njega nije pitao kako je, nitko ga nije ni pogledao, osim tog doktora.
Svakako doc. Finderle! Za ostale ne znan, nek dopiše tko zna. Bravo za dr. Vlašića!Nina_ri prvotno napisa
:D
Ajmo sastavit listu prirodnjaka u RI rodilištu:
1. dr. Finderle
2. dr. Vlašić
3.
svake pohvale dr.Vlašiću...on ima ono šta većini doktora nedostaje, a to je čovječnost....ne vodi pacijentice kao broje i slučajeve nego kao ljude sa stvarnim problemima....svaka mu čast![]()
ja sam rodila 08.09.2007. moje malo čudo - u riječkom rodilištu. porod je bio na stolčiću - i imam samo riječi hvale.
porodile su me dvije primalje, doktorica me jedino šivala.
ma sve super - za razliku od 1999. kada sam rodila prvo čudo i kada je sve bilo katastrofa - doslovce, od babica do rodilišta.
dobila sam sve što sa poželjela - vode, loptu i sve drugo. ma jednostavno super.
sve te pitaju i jako su susretljivi - i ja sam pristala na sve što su mene oni pitali jer - ženske moje, kada počne boliti ja ipak mislim da većina nas jedva čeka da to prođe - pa tako i ja.
Ajmo sastavit listu prirodnjaka u RI rodilištu:
1. dr. Finderle
2. dr. Vlašić
3. prof. Petrović
nedavno me porodio prof. Petrović koji me dan prije poroda i zaprimio na pregled u poliklinici gdje sam došla s 41+6. Kad me sestra vidjela da sam opet došla, rekla je ''Imate sreće, sad je profesor ovdje i što on kaže, u to budite sigurni''. I kasnije na odjelu gdje sam ležala, samo sam slušala o njegovoj stručnosti i strahopoštovanju koje sve sestre i ostali doktori osjećaju prema njemu....
Dosta sam se namučila, dugo je trajalo, i već sam i sama htjela zahtijevati carski rez, ali vjerovala sam mu do kraja i slušala svaki njegov savjet.
Nisam imala prirodan porod, ali u jedno sam sigurna - vjerujem isključivo u stručne ljude, a dr. Petrović je sigurno jedan od njih...
ja sam bila na pregledu kod dr.Finderle, on je stvarno jako drag i njegova pojava je djelovala vrlo umirujuce na mene i na pregledu i na porodu, ali priznajem da sam ostala malo zatecena kad sam pitala moze li bez epiziotomije, a on je rekao da cu i moci proci bez jer sam drugorotka, dok je kod prvorotki to teze ostvarivo :? , a isto tako inzistirao je na prokidanju vodenjaka iako sam se ja i brzo otvarala i sve je islo dobro i brzo i po meni je to bilo nepotrebno ili bar da se jos malo poceka ili zasto ne, krene i izgon bez puknutog vodenjaka, ali taj je dan bila velika guzva i svima su pozurivali porod. Ponavljam, on je stvarno divna osoba i njezan pri pregledu i pristupacan, ali te dvije stvari su me nekako zasmetale.
Ja imam divno iskustvo s dr. Vlašićem na porodu i na kiretaži, uz malu napomenu da mi je prokinuo vodenjak bez riječi, iako je porod išao vrlo lijepo, prirodno sam se brzo otvarala. Stoga mi se baš ne sviđa sastavljanje ovakvih listi. Mislim da možemo razgovarati o iskustvima kao takvima.
ovca i janje, ženama koje nisu iz RI i ne znaju ama baš ništa o tamošnjim doktorima, takve liste mogu biti okvirni orijentir. Naravno da sve ovisi o trenutnoj situaciji, raspoloženju, tijeku poroda, ali barem otprilike znati s kim imaš posla nije loše. Meni je, npr, jako puno značilo kada mi je na početku smjene sestra Andrea rekla svoje ime, a ja sam putem Rode čula lijepe stvari o njoj. Odmah sam se bolje osjećala; znajući da sam u dobrim rukama, opuštenije sam čekala od 7 ujutro do 2 popodne, kada je počela akcija. Sestra je potom opravdala sve lijepo što sam čula o njoj!
ja bih dodala da je cijenjena doktorica "zblajhana" šim ili šti (znam da je po nekom nogometašu??)
koja (ni)je bila na mom porodu..... :smajlićbljucbljuc:
bila jako hladna,gruba....(bolje ne ići dalje)
dr.zgodni- bio je neki crni tip,jako mlad u viziti,a ja sa mobitelom u ruci,sam se nasmijao,pitao jel sve ok i rekao da slobodno nastavim...
....ak je to taj,onda je
![]()
![]()
dr.ćuk mi je ok, veseljak![]()
ali dr.finderle![]()
svaki put kad ga vidim dođe mi da ga zagrlim,jer sam sretna što takvihipak ima
![]()
(a za četvrto ili doma ili kod njega ak bude dežuran 8) )
ribica tina prvotno napisa
šti... meni je bila
sjećam se da sam je u najjačim trudovima, dok me otvarala nasilno, zamolila da me tretira malo nježnije nego veterinari kravu.
odvratna je. odurna. ispričavam se ako kršim forumska pravila, ali zbog te žene se ja ne usuđujem više ići u hr rodilišta. sljedeće rađam doma ili vani.
ribica tina prvotno napisa
Al da baš žena gin bude najgora...![]()
![]()
nisu sve takve,iako sam još za par ženskih gin. čula da su grozne i grube....![]()
jedna divna gin. ima u opatiji -dr.salamon![]()
ali ne radi u bolnici,već samo pregledi...
ja sam bila na 4om katu dan prije oroda i svaka pohvala i doktorima i sestrama, isto tako i 3 kat - meni su na porodu bili dr. Prodan i dr. Sindik i ja mislim dr. Vlašić i babica Kornelija - i za svih apsolutno samo riječi hvale, divni ljudija bi svaki dan išla rađati
![]()
ali 5 kat.. nemam riječi hvale... sestre su koma... općenit pristup - nula bodova.. jedva sam čekala ići doma
Dr Petrović i dr Sindik :mod.editirala uvredljiv smajlić:![]()
Dr Frančišković :D
I meni je na porodu bio dr.Zgodni. Pitala sam babicu kad je sve završilo kako se zove, jednostavno sam htjela znati tko je bio uz nas, rekla je da je to dr.Klarić, a ona je babica Nataša.
Cijela ekipa na porodu je bila ziher mlađa od mene (hm...), ali su bili više nego odlični. Dr.Klariću je smjena završavala u 7h, ali je ostao dok nisam rodila. Iako nije bio prirodni porod kakav sam priželjkivala, sve u svemu bilo je super.
Inače, moj No1 iz riječkog rodilišta je dr.Finderle. Slijedi dr.Vlastelić, dr.Marić, dr.Prodan... Ma bila sam kod puno njih (što zbog neplodnosti, što zbog jednog spontanog, što zbog rizične trudnoće) i samo jedan mi se malo zamjerio (dr.M.O.- prezime pa ime), ostali su mi bili stvarno super, ugodni, pažljivi, razgovorljivi...
Ako sam pretjerala s navođenjem imena, molim moderatoricu da izbriše. Imala sam najbolje namjere.
hm... M.O... hebate ko je to, nemrem se sjetitSandrij2 prvotno napisa
![]()
ovo kao da sam ja pisala*lubenica* prvotno napisa
![]()
Moj doktor No. 1 je definitivno dr. Vlastelić.
On je porodio moju mamu, moj je ginić od uvijek, vodio mi je obe trudnoće i obožavam tog čovjeka- veliki stručnjak i divna osoba![]()
Mamula, a vidiš meni je on zakon.Ineska prvotno napisa
Ja sam uvjerena da je on izuzetan stručnjak, čula sam to iz nekoliko izvora, ali meni nije "sjeo" zbog jedne izjave. Možda se nas dvoje nismo razumjeli, možda njemu ili meni nije bio jedan od boljih dana, možda..., možda...japanka prvotno napisa