mommy, zelim ti sve najbolje na porodu, a ovo cu ukratko komentirati:
Citiraj mommy3 prvotno napisa
Srednju i višu školi sam odradila po njima tako da znam kako je ali isto tako znam zašto se sve to i radi. Ako je nekome problem klistir i brijanje prije poroda zapitajte se da li bi radije da vam se rađa dijete a vama popusti sfinkter u tom trenu i...zamislite sliku!!! Da ne govorim o mogućim infekcijama bebe koje joj ne trebaju prije nego je uopće vidjela svijet. :/ Znam da se velika većina žena toga užasava, a meni je valjda normalno jer sam se toga nagledala. Ali ipak mislim da je to sve iz dobrih razloga.
ovo sto pises se mozda smatralo za tocno prije 20-30 godina, ali u zadnjih 25 godina je provedeno mnogo istrazivanja u svijetu i niti jedno jedino ne opravdava brijanje i klistir - nema nikakvih pozitivnih rezultata na zenu i dijete, ne smanjuje mogucnost infekcija, sve u svemu dvije potpuno nepotrebne i ponizavajuce procedure koje se kod nas i dalje provode samo i iskljucivo zbog toga sto se tako radilo dosad, pa ce i ubuduce. svi koji dodju u hrvatsku, strucnjaci ili samo roditelji, iscudjavaju se i zgrazaju kad cuju da se to kod nas jos uvijek radi.