Vidi rezultate ankete: koliko vam dnevno klinci gledaju TV?

Glasači
13. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • 5-10 minuta

4 30.77%
  • 10-30 minuta

3 23.08%
  • 30 min.-1 sat

6 46.15%
Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: jeste čitali ove knjige i..

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno jeste čitali ove knjige i..

Što mislite o knjigama koje preporučuju u Makronovinom centru:
    Velika knjiga igara-Profil, Zagreb
    365 dana bez TV-a-Mozaik knjiga, Zagreb
    Igrom do sebe-Alinea, Zagreb
    2000 igara-Tisak-More, zagreb
    Ako su dobre, mislimo ih priuštiti, jer iako smo inventivni, već nam polako ponestaje inspiracije, a ne želimo baš pustiti Lucu da gleda TV.
    BTW koliko vam klinci (u min., satima) pr0vedu ispred TV-a? Luce stvarno malo gleda TV, čak nekad ni jednom tjedno..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se jako dopao komentar nekog pedagoga jako davno koji je rekao da ne postoji apsolutna mjera za gledanje TVa. Nego relativna, dakle ovisno o tome koliko je dijete na zraku. Po njemu trecinu vremena koje je bilo na zraku moze provesti pred TVom

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

baš mi se sviđa taj odgovor..čini mi se to skroz pametno..doduše, mi smo još u fazi negledanja, pa me to toliko ne muči, više sam zabrinuta zbog mog malog brata (pubertet) koji mi se toliko zalijepio za TV i kompić da nam se svima već povraća od toga..nikako mu objasnit neke stvari

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: jeste čitali ove knjige i..

Citiraj MajaMajica prvotno napisa
    Velika knjiga igara-Profil, Zagreb
    ta je knjiga stvarno super i mi je imamo, ali je ipak za nesto stariju djecu (stariji vrticki - nizi skolski uzrast)

inace, moja djeca u dobi tvoje malene tv nisu skoro uopce gledala, samo onako usput bi bacili pogled na kakvu reklamu... veci interes se pojavio s oko 2 godine

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ovaj Alamamin komentar je super!
    Orka je prvi crtić pogledala pretprošli vikend - dopalo joj se.
    Odonda, svaki dan desetak minuta - da mogu u miru u kupaonicu.

Početno

Karlo voli imat upaljen TV, ali ga većinom ne gleda u smislu da sjedi pred njim i bulji, nego tokom igre baci pogled na par minuta pa se opet okrene i ide dalje...

Jedino što obožava su Disney crtići, ali i njih maksimalno na 40min...tako da smo Aristocats, Brother Bear i Nema pogledali kao mini serije, pola jeda, pola drugi dan.

Trudim se zainteresirat ga drugim stvarima, ali nemam ništa protiv toga da pola sata-sat gleda crtić ili neki dokumentarac sa životinjama kad ih toliko voli...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh... bas ste me sad...
    Mi upalimo telku (citaj: crtice) u 19:00 kad joj je vrijeme vecere. I onda do spavanja (21:00). U medjuvremenu mi pogledamo dnevnik. I cinjenica jest da Pal ne gleda cijelo vrijeme. Ali ipak, tu je negdje tokom ta 2 sata crtica/dnevnika.

A onda mi je i cuvalica rekla da kad se popodne probudi - da joj upali crtice dok sjedi na tuti :/

Sve u svemu - too much...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi gledamo uglavnom dugometražne crtiće na DVD-u. Ovi kratki je ne zanimaju.
    Dakle, provede oko sat vremena pred TV-om. Ali isto toliko, pa i duže provede vani u šetnji ili u igri.

Ako se ujutro gleda TV, poslijepodne nema gledanja. Ne volim kad mi TV zvrnda cijeli dan pored uha.
    I biramo što će se gledati.

A o ovim knjigama gore, preporučam Veliku knjigu igara, ali to je stvarno za veću djecu (baš kako je rekla Wildflower). Ja sam tu knjigu kupila kako bih se zabavila sa svojim učenicima u školi.
    Vrlo slične toj knjizi su knjige Igre mozgalice (0-3) i Igre učilice (2-6). Profilova izdanja.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MajaMajice, tu ti fali i četvrta kategorija, oni koji gledaju TV i više od sat vremena, ja ih znam dosta takvih .

Klinac mojih prijatelja od 4,5 godine čim dođe iz vrtića upali TV, i igra igrice ili upali Cartoon network (ili slično) i nema veze što ne kuži ni riječ, svejedno bulji u to kao hipnotiziran. Dugometražne crtiće gleda jednog za drugim, zna sam zaustaviti crtić ako ide na WC ili po hranu, i upaliti kad se vrati, mijenjati kazete ili DVD-ove.... Tu su najviše 'krivi' roditelji, ali tata je tjednima poslovno odsutan, kad je kod kuće onda sređuje novi stan u koji bi trebali preseliti, a mama ima pune ruke posla s vrlo zahtjevnom malom bebom, tako da im je, eto, odgovaralo da on bude 'tiho i na miru'. Sada ga pokušavaju odviknuti, što pokušajima da ga se zainteresira za nešto drugo, što češćim izlascima van, a vrlo često i prijetnjama i kaznama, ali teško to ide....

Moj mali pogleda Teletubbiese prvih 5 minuta, a mala zna pogledati dugometražni crtić (i uz baku neku sapunicu ), ali uglavnom ne gledaju TV. Ako ga mi gledamo, pažnju joj tu i tamo privuče kakva reklama, ali nakon tog se vrati svojoj prijašnjoj zanimaciji.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama se TV isto pali "planski" kad znam da nekaj hoću gledati, a ostalo vrijeme piči na liniji neki r'n'r jer je mala luda za gitarom i bubnjevima

Inače je TV još uopće ne zanima osim časne iznimke, Discovery chanella jer kad vidi bilo kakav dokumentarac o životinjama oduševljeno se priljepi uz televizor i baš smo se smijali kad je jučer pokazivala prstićem na jato kitova i veselo vikala vau-vau jer su za sad još uvijek sve životnje vau-vau

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •