u čemu je najbolje smrznuti gulaše, punjene paprike i sl.? dal u vrećicama ili onim alu posudicama ili čemu već...?
u čemu je najbolje smrznuti gulaše, punjene paprike i sl.? dal u vrećicama ili onim alu posudicama ili čemu već...?
ja stavim u plastičnu posudicu i onda kad se smrzne prebacim u vrečicu
mislim da su one Al posude za pečenje? il sam u krivu ...
ne znam, ja sam do sada koristila samo one velike i to za posluživanje. a jel se može ostaviti u plastičnoj posudi ili je bolje ne čuvat u plastici? koliko čujem sada je i alu folja jako štetna
mislim da može ostati u plastičnoj posudi ako je na njoj bila ona oznaka za zamrzavanje (pahuljica snjega)
ja prebacujem u vrečice jer nemam baš puno plastičnih posuda
ja imam plastične posude za dostavu iz kineskog restorana. najnormalnije zamrzavam u njima, kad izvadim jelo van - operem ih i spremne su za novo zamrzavanje.
Ja se u tu svrhu poslužim plastičnim posudama od sladoleda ( 1 ili 2 litre). Imaju poklopac i četvrtaste su, pa se dobro slažu u škrinju - ostaje zanemarivo malo neiskorištenog prostora (za razliku od okruglih posuda).
i ja koristim one od sladoleda, a ako ću to poslije zapeć poput lazanja, stavim odma u one kutijice od folije jednokratne s kartonskim poklopcem. ostalo mi je uglavnom, što nije tekuće, u vrećicama.
super za sladoled kutije! a koliko otprilike može stajat zamrzivaču npr. gulaš, punj. paprike...
ja sam totalno nemaštovita i sve trpam u vrećice
Samo Tupperware!One za zamrzavanje.
Skupe posude jesu ali se isplate.
zna li netko?willow_tree prvotno napisa
A smijem ja upasti s glupim pitanjem?
A zakaj uopće zamrzavate takve stvari tipa gulaš?
Ja u škrinji imam malo smrznutog mesa-sirovog, grašak, višnje i eventulano lisnato tijesto, njoke i sladoled.
![]()
ja ništa nemam smrznuto, plac je 2 min hoda, tako da uvijek sviježe. ali uskoro krećem na posao, bebač u vrtić, a kako radim jedan dan ujutro, jedan popodne, mislim da bi si tako dosta olakšala kuhanje (i MM-u) i više vremena bi provodili zajedno. mislila sam smrznut samo te stvarčice koje se duže kuhajuana.m prvotno napisa
kolači oko 2-3mj.
voće,povrće-oko 3mj,ali mogu i 6mj......![]()
meso,umaci,juhe....6mj-godinu bez problema![]()
sam stavi ako možeš regulirati da ti je temp. u dubokom barem -10 ili -15
tokom tjedna radim dvokratno i nemam bas vremena kuhati, pa vikendom iskoristim priliku i napravim maraton kuhanja. posto prakticki samo ja jedem doma jer je lara u vrticu, ja napravim manje porcije i stavim u led. koristim sve plasticne posude koje imaju poklopac, i one od sladoleda pa cak ako je mala porcija i one od marga. bitno je da se dobro zatvori a ako nisam sigurna, stavim jos i u vrecicu za led. jednom sam bila dobila paket americkih vrecica za zamrzavanje sa onim zip lockom i bas je steta sto mi to ovdje nemamo za kupiti jer su super i za vise puta upotrijebiti.
super hvala!ribica tina prvotno napisa