Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Pitanja zabrinutog supruga

Metropolitan

Početno Pitanja zabrinutog supruga

Pozdrav svima!

Koliko sam primijetio, ovdje pitanja (i odgovore) pišu samo žene. Kako bilo, odlučio sam pokušati iznijeti svoju situaciju i nadam se da ću dobiti kakav koristan savjet, preporuku ili makar riječ utjehe.

Naime, ne znam kolike su nam šanse, supruzi i meni, da ikad postanemo roditelji. Prešli smo četrdesetu (42), pokušavamo godinama dobiti klinca, ali ništa. Supruga povremeno padne u očaj, padaju i teške riječi, spominje se razvod itd. Pa onda isprike i pomirenje. Emocionalno iscrpljujuće.

Meni je dijagnosticiran smanjen broj i pokretljivost spermija (koliko sam primijetio, čest slučaj), a kod nje je, kako izgleda, sve u redu. Pokušali smo s inseminacijom, neuspješno.

Što sad? Da idemo na umjetnu oplodnju? Ima li to smisla u našim godinama? Zna li netko ikaoga tko je uspio, a da je prešao četrdesetu?

Koju instituciju izabrati? Ima li netko iskustva s poliklinikama Vili i Škvorc?

Hvala na komentarima!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

imaš privatnu poruku

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobrodošao na forum.

Pohvalno je da se u zadnje vrijeme muški dio ekipe sve više javlja.

Ja ću vam samo poželjeti sve najbolje.

Koliko tvoja supruga ima godina?

Tvoje godine nisu nešto kritične.

Pogledaj sljedeći link:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=32944

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nase iskustvo: poliklinika vili kod dr radoncica-2 aih donio duplu radost.

sretno i vama!!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

imaš privatnu porukicu

Metropolitan

Početno Hvala

Hvala na brzim i ohrabrujućim reakcijama. Supruzi je isto 42. Pogledao sam temu +39; da, izgleda da je sve individualno. Kako bilo, nešto sam se osjećao jadno neki dan nakon jedne bračne rasprave; mislim, pa ne mogu ja na silu stvoriti dijete. Pojma nisam imao da bi mi to u životu mogao biti problem...

Znači, postoje neki preparati za poboljšanje spermiograma? Zna li netko kako se zovu?

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o preparatima za popravljanje spermiograma će ti više reći druge cure.

Vidim da se problem kod vas odražava i na bračni odnos, uf, uf...naravno da ne možeš na silu stvoriti dijete i ne možeš ga stvoriti sam.

Ali nikako vam u namjeri da dođete do djeteta neće pomoći svađe i nabijanje osjećaja krivice, optuživanja.

Baš mi je žao da vam odnos ide u tom smjeru.

Možda zaista sad već trebate probati IVF jer nemate što čekati u tim godinama, a onako iskreno 42 godine za ženu već otprilike znače, makar to grubo zvuči, godine smanjene plodnosti-to je prirodni proces pa u kombinaciji s tvojim lošijim spermiogramom ne dolazi do trudnoće.

Metropolitan

Početno

Ma nije naš odnos loš, ali kao da se nakupilo frustracije i valjda se supruga uplašila da ćemo ostati bez djece...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo nesto i s muske i zenske strane, moje ljubavi i mene koji vec godinama strpljivo cekamo svog andjela..
    *MISLJASMO da je nas put dokoncao, i da nas snaga vec
    izdaje - da se staza pred nama zatvara, da zalihe su
    iscrpljene, i da je vrijeme da se sklonimo u bezglasnu
    tminu.
    Ali nalazimo da volja u nama nema kraja! I kad stare
    rijeci na usnama zamru, iz srca siknu nove melodije, i
    gdje stari trag se gubi, tu raskriva se nova svjetlost u
    sjaju svojih cuda!*

Ne odustajte! Koje ste prerage do sada radili? Dali je stvarno kod supruge "sve" u redu? Ne zamarajte se brojkom 40 +, suprug i ja smo u 30-ima ali znamo drage ljude kojima se i u 40-ima ostvario toliko zeljeni san djeteta. Brojka 40 + je lijepa brojka i nist joj ne fali!
    Od vam zelimo svu srecu i ustrajnost.
    Mozda 'Wunschbaby' klinika u Becu, navodno je 'najobecavajuca'(?)
    Slijedeci mjesec suprug i ja jurimo tamo s novom nadom i veeelikom vjerom u obacanje s neba.
    Pozdrav...

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ne zelim vas obeshrabrivati - ali hitno, hitno morate na IVF ako zelite dijete - ne gubiti vrijeme na inseminaciju. Svaki mjesec je vazan, cak i da imate super plodnost, oboje, nemate vremena za gubljenje. Holivudske trudnoce u tim godinama koje se vide po novinama i tv-u su cesce postignute doniranim jajnim stanicama - a ljude uljuljavaju u iluziju da se moze cekati - zenama vec nakon 35. godine plodnost pocinje padati.

Sto se tice bracnih razmirica - razliciti ljudi razlicito reagiraju na mogucnost zivota bez djece - pogotovo kad to pogodi prvi put ono ozbiljno i covjeku/zeni dusu raspara. Nemoj zamjeriti rijeci u afektu. Uglavnom je taj problem, nakon tog pocetnog udarca, ipak nesto sto brak ucvrsti.

Sretno!

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Samo te htjedoh pozdraviti i ohrabriti u vašim nastojanjima.

Naš je nalaz dosta lošiji od vašeg, ali smo uspjeli (doduše godine su nešto niže). I baš zbog toga...slažem se s curama...hitno ubrzajte i velikim koracima prema IVF-u. Kad obavite sve potrebne pretrage i uđete u žrvanj postupaka stvari će se brzo odvijati same po sebi, ali zato nemojte više čekati, morate igrati na sigurniju kartu od inseminacije, iako možda nalazi ne zahtjevaju, ali vaše godine da...jer vi, nažalost više ne možete čekati nekoliko godina (ili bilo koje duže vrijeme) da se nalazi poprave ili sama inseminacija uspije...

I kad zajedno krenete u taj ludi ritam koji će vas oboje ponijeti, najvjerojatnije će se dogoditi ono što je pino napisala...postat ćete bliskiji i učvrstiti odnos kroz jedno zajedničko, teško, ali plodonosno iskustvo koje će vas dalje nadograditi i na kraju, vjerujte u to, donijeti katarzu.

Ja misli da još nije prekasno i želim vam svim srcem da dočekate svoju bebicu.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Obicno se nakon 3 neuspjesne inseminacije odmah krece sa iVF postupkom, cudno pa vas vas dr nije na to uputio(?)
    Iako zvuci grubo no vremena ca 'cekanje' nemate, kakvo cekanje(?)
    Dali ste radili imunoloske pretrage i kakvi su nalazi?
    Od svih mogucih pretraga, koje su nam, koliko znamo, u redu, meni i suprugu ostao je jos jedino LAD test, pa ako i to bude u redu, a molimo Boga da bude, onda opet, po vec 'puno' puti put krecemo u nove, sto prirodne, sto IVF 'akcije'.
    Volite se i imajte vjeru u obecanje s neba...

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

[
    Dali ste radili imunoloske pretrage i kakvi su nalazi?
    suprugu ostao je jos jedino LAD test,

Yana, Kakve su to pretrage i test ?

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sory, zbilja ne znam kako samm ovo gore zbrljala, htjela sam tebe citirati, a ne sebe, nikako da skužim kako se to radi

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Držim vam palce , teni i TŽ....a najbitnije i je da ste zajedno u svemu...jer podrška je jako bitna....i nemojte čekati više, što vrijeme više teče to je teže začeti....

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Cure su ti sve rekle ja ti zelim svu srecu ovoga svijeta ..
    Volite se i dalje .. budite jedno drugome utjeha/potpora i nema odustajanja.

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

želim vam da što prije uspijete, puno sreće!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sama činjenica da si se javio na ovom forumu tvojoj dragoj mora značiti ogroman znak ljubavi i želje za bebom, što nažalost nije uvijek slučaj kod muškaraca - ipak majčinski instinkt je nešto što žene generacijama nose u svojim genima a za što su naše bolje polovice uskraćene. Normalne su frustracije i krizni momenti u ovoj teškoj borbi i nema para koji ih ne proživljava. Uživajte jedno u drugom, u svemu lijepome što volite i ne predajte se! Mi smo uspjeli iz prvog IVFa (MM 38, ja 36).
    Želim vam uskoro jednu predivnu bebu

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dobrodošao! Ženine godine su ti najbitnije, tvoje nisu tako kritične. Koliki je ženin FSH? To ti je hormon koji ukazuje na menopauzu, ako je veći od 10, bit će je teže stimulirati tj. dobije se u postupku manje jajnih stanica. Ako je i tvojoj ženi 42, bilo što drugo osim IVF-a doslovno nema smisla i nemoralna je sugestija po meni za ženu starosti preko 40 godina. Ako vam dr-ovi sugeriraju inseminaciju, okrenite se i potražite drugog doktora jer to vam je u ženinim godinama preko 40 čisti gubitak dragocjenog ovarijskog vremena, uz skoro pa nikakve šanse za uspjeh. Postotak uspješnosti IVF-a opada nakon 35, pa nakon 37, pa nakon 40, ali ja osobno znam barem 3-4 forumašice koje su zatrudnjele (a imale su problema i liječile se) nakon 40.-te. Samo, to je puno teže nego u 30.-tima zbog starosti ženinih jajašaca, spermiogram, ako nije totalna katastrofa (npr. azospermia - da uopće nema spermija u ejakulatu) za IVF-ICSI nije nikakav problem jer tu ti izoliraju u labu JEDAN spermij za oploditi ženinu j. stanicu. Inače, ovo su ti postotci za žene tipa 30-tak godina - inseminacija uspješnost po postupku 8-12%, prirodni IVF 10-15%, stimulirani IVF 30%. Ako TŽ ima veći FSH tipa oko 20 i više, možda joj dr-ovi budu sugerirali taj prirodni IVF jer ako je FSH prevelik stimulacijom se ne dobija ništa - dogodi se punkcija bez kvalitetnih jajnih stanica, a tzv. prirodni IVF-ovi imaju veći uspjeh, uspije se doći do transfera. Savjetovala bih vam da odete do nekih od Big 5 MPO-ovaca bilo u Hrv.(Sveti Duh, Vuk Vrhovec, IVF Poliklinika ili Pol. Vili - prva dva su državni, druga dva privatni, ali vama će biti svejedno ako je TŽ prešla 38 jer se onda sve plaća). Pol.Škvorc je tek počela pa vam njih još ne bih savjetovala - bilo u Sloveniji (Postojna tj. Ljubljana, Maribor se čeka godinu dana, a mislim da si to u 42.-goj ne možete priuštiti) i da vas ti dr-ovi upute. Sretno, imate šanse u umjetnoj (IVF-u), nisu velike, ali postoje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Htjela sam reći, šanse s IVF-om su vam realne (naravno, ključno će bit vidjet kakve su kvalitete j. stanice t. žene i kakvi će vam bit embriji, a to se ne može unaprijed znati, osim preko FSH-a). Šanse s ineminacijom su nerealne.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja ti samo mogu potpisati ovo što je ina33 napisala, ona zna i vjeruj joj!

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Dobrodošao i sretno u vašoj borbi.
    To je borba i to znači da morate uzeti stvari u svoje ruke. Ako vaš liječnik još nije predložio IVF svakako idite na to.

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja bih ti samo poželjela sreću, ustvari vam poželjela sreću i mislim isto što i pino .... odmah na IVF, svaki mjesec vam je važan, a što se tiče klinika mislim da je ovo što nam se nudi sve tu negdje slično. Bitno je da vam "legne" ekipa, da imate povjerenje u tim, a labosi su ja mislim svi tu negdje po kvaliteti.
    Ali čini mi se da su skoro svi naši reproduktivni ginekolozi onako fini, topli i dragi ljudi i da nema razloga da ne nađete doktora koji vam paše.
    Ajmo brzo plan i u akciju

Metropolitan

Početno Plan i akcija

Hvala još jednom svima na vrijednim informacijama i podršci!
    Uskoro ćemo krenuti s konkretnom akcijom; svakako ću javiti kako ide.
    Sretno svima!

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Želim vam poželiti svu sreću u borbi za bebača.Još ima nade,ali ne gubite vrijeme na svađe,vaše psihičko zdravlje odnosno nestresno stanje je jako bitno u svemu tome zato samo hrabro i sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •