Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Pomoč:imamo aero kolike

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Pomoč:imamo aero kolike

Beba je stara 3 tjedna(u ponedjeljak).Jako se grči dok kaka.Boli ju,vrišti a mi joj ne znamo pomoći.Kad ju stavim na cicu mičem ju svakih 5 minuta da podrigne,stiščem joj nogice prema trbuhu,masiram joj trbuh kružnim pokretima.MM je danas kupio ****-ov čaj od komorača koji ja pijem u nadi da će joj od njega biti barem malo bolje.Patronažna nam je rekla da ima aero kolike.Ja nekako sumnjam u to.Ne vjerujem da je to samo od zraka.Pelene znaju biti samo malo zmazane od prduckanja,ali ima i punih.Obilno se zna pokakati.A i piški dobro.
    Šta da radimo?Kako da joj pomognemo da se lakše pokaka?

diva7 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mimoza, probaj zagrijati pelenicu peglom, pa preko bodića (ne na golo tijelo) staviti i tako par puta da joj malo zagriješ...ne znam što bi joj drugo moglo pomoći. Ne znam uopće šta znači aero...čula sam samo za kolike. :? Ja našeg Brunu znam nositi onako potrbuške i rukom istovremeno kružno masirati stomačić. Mi nismo imali nekih pretjeranih problema s tim grčićima, ali ovo nam je barem malo pomoglo. Isto sam od tibice čula za taj čaj, pa ga ja uzimam...ne znam uopće šta ima najveći učinak od toga...nekad je bolje, nekad gore...samo se nadam da će uskoro i to biti iza nas.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Meni je friendica donijela kapi iz Engleske INFACOL i OK nam je to. Može lakše prdnuti od njih i ne napreže se.
    Koštaju jedno 3-4 funte (40-50 kn) pa ako imaš koga da ti donese, probaj.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Diva7,probat ću to sa pelenom.Već mi je to netko rekao.Nadam se da će nam pomoći.
    anam,na žalost,nemam nikog tko bi mi mogao nabaviti te kapi.Možda čaj i pelena i masiranje pomogne.
    Cure,hvala vam.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi smo imali aerokolike, dakle, nagutavao se zraka, ali kod nas je to počelo s prestankom dojenja i početkom bočice... ja sam se spasila kad sam mu promijenila bočicu s drugim sisačem jer je ispalo da ovu koju smo prvu koristili nije dobro obuhvatio usnama...
    znam da ti to ništa ne pomaže, ali možda beba nije prihvatila dobro bradavicu pa sauga i zrak...ne znam...javit će se netko pametniji...
    inače, mi smo probali i sa babynos kapima i sab simplexom, mada nam nije pomoglo ni najmanje...vama možda pomogne, a ima u svakoj ljekarni...

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Što se kolika tiče,nama nije pomoglo baš ništa,od svih domaćih lijekova, sab simplexa,babynosa i sl.,do stranih iz Amerike,Engleske,Australije,svugdje imamo nekoga pa su nam slali sve živo što postoji,ali ništa nije pomoglo,i dugo su grčevi trajali,mjesecima,samo je manje i kraće plakao s vremenom,a i danas još ima problema s nadutošću i vjetrovima!
    Mislim da kad jede češće i manje da je manja mogućnost napuhivanja stomaka

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo probali:
    1.sab simplex - ne znam da li je pomoglo, nisam vidjela neku razliku
    2.masaža trbuha - nije pomoglo, možda nismo radili pravilno :/
    3.dojenje u svim pozama - malo je pomagalo dojenje u položaju kad sam ja ležala na leđima, a on na meni. imala sam prejaki letdown pa bi se nagutao zraka
    4. često podrigivanje - samo smo pokušavali, on ne bi podrignuo ni nakon sat vremena nošenja na ramenu, dok bi ponekad podrignuo u 2 minute

prestalo je kad je imao 3 mjeseca. cijelo vrijeme je imao zelene stolice. spavao je nemirno, uzdisao, stenjao, budio se od bolova, prdio u snu...

ono što nismo probali, a možda smo trebali je izbacivanje kravljeg mlijeka iz moje prehrane. Tek sa 6 mjeseci smo skužili da mu smeta (dobije osip po licu i zacrveni se guza).

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I Marta je imala kolike, nemirno je spavala, pistala ko dupin u snu, morali smo je stalno nositi.. uzas jedan.. Ja sam slucajno procitala da je uzrok mozda kravlje mlijeko i izbacila sam sve mlijecne proizvode i.. sve je nestalo.. pokusaj, mozda i vama upali..

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

nama je jedino od svega pomoglo nošenje u marami i kupanje u tummy tub. nikakve masaže ni oblozi ni cicanje...ništa. a ovo dvoje doslovce kao anestetik. probajte
    samo nemoj bebu odmah izvaditi iz marame ukoliko bude plakala prvih 5 minuta u marami, tako je S. npr. prvih 5 min. još uvijek jako plakala a onda bi zadrijemala. tako smo preživjeli mjesec dana s kolikama...

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

mi smo također patili od aerokolika, lijeka nema ali proći će. probali smo sab simplex kapi i nama su pomogle. nisu aerokolike nestale ali je bilo blaže. termofor na trbuh, masaža trbuha, držanje bebe uspravno naslonjeno nama na prsa a ne polegnuto... sve pomogne ali ne mogu nestati. nemoj se čuditi aerokolikama jer su taaaako česte, ipak je u pitanju uspostavljanje probave, sazrijevanje probavnog i živčnog sustava i to je faza koju beba mora proći. blago onima koji ih nisu imali, ali takvi su rijetki.

pomozi sebi da budeš jaka jer te beba treba. tebi je teško slušati kako neutješno plače ali bebi je još teže. već sam pisala ali meni je jako pomoglo u njegovim neutješnim plakanjima kada mi je već svega preko glave sam hopsala s njim na lopti i sebi u glavi govorila kao on "mamice pomozi mi, boli me, mamice trebam te...". zvuči možda bedasto, ali ja sam mislila da ću prolupati a to mi je pomoglo.

dakle samo hrabro, proći će. rijetko traje dulje od tri mjeseca... nama je prestalo sa dva. jako utješno, znam, ali vjeruj mi više se toga ni ne sjećam. drži se .

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    samo nemoj bebu odmah izvaditi iz marame ukoliko bude plakala prvih 5 minuta u marami, tako je S. npr. prvih 5 min. još uvijek jako plakala a onda bi zadrijemala. tako smo preživjeli mjesec dana s kolikama...
    meni je krivo jer se prvih mjesec dana nisam usudila bebu vezati u maramu, nekako mi je "fragile" bio a kada sam spoznala koji je to spas...ne znam kako bi izgurali sve bez marame. no pravilo je bilo, nema marama i mama ti sada sjedi. prva dva puta je plakao i htjeo van, onda sam ga vezala izašla brzo van i žustro hodala ispred kuće, od onda nema problema ali uvijek kretanje u marami. ili na lopti, ili njihanje s noge na nogu, tek kada čvrsto zaspi bih smjela stati. toplo preporučam!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

da li je moguće da dijete od skoro 9 mjeseci ima aerokolike? dojim ga ujutro, navečer i preko noći. preko dana mi fino papa i skoro pa ne plače. međutim, po noći je strašno. okreće se, stenje, prducka. nekad pomogne kad ga malo nosam ili kad mu dam malo vode, ali uglavnom mu moram ponudit cicu. i onda kada počne jesti pod svojom rukom osjetim kako mu kruli u želučiću. on se ne budi, ali plače. najgori je prvi dio noći ( do 12 ili 01h ) kada ga moram stavljati na grudi gotovo svakih pola sata. da li ima netko kakvo rješenje ili savjet???? :?

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

infacol ti je isto ko i sab simplex po sastavu.nama je sab simplex pomogao,a imao je grozne kolike.lefaxin ništa skoro,mada je gotovo isti sastav.babynos ima alkohola pa nismo htjeli davati.čajevi su pomogli utoliko što se nije prežderavao mlijeka ( a imao je potrebu non stop jesti od čega mu je zapravo bilo poslije još gore,bljuvao je i kolike su se pogoršavale).davali smo mu razblaženi (kršitelj koda)ov čaj od komorača,anisa i kamilice od prvog tjedna (tak piše na kutiji).moja očajna kolegica čije dijete je gotovo umrlo od kolika kakve je imalo dobila je od doktora ilamed,nekakav persen za bebe.ali to se daje stvarno kad je bebin opstanak ugrožen.naravno,treba ipak doktor pregledati da li postoji kakva opstrukcija unutarnjih organa itd,a ako kolike ne prođu otprilike nakon 3-4 mjeseca valjalo bi se posavjetovati i sa pedijatrom gastroenterologom.od toplih obloga itd.ništa nije imalo koristi,jedino ljuljanje u stolcu za ljuljanje i umotavanje u dekicu da nemo
    že micati ni rukama ni nogama.i ponekad duda,ali rijetko.dosta je ok bila i kupka.ali to naravno u prikladno vrijeme,nemreš ga stalno kupati.mada imali smo mi i dva dnevna kupanja kad je zagustilo. vožnja autom isto je ok,kao i kolicima po onim kockicama.u svakom slučaju neka vrsta treskanja nam je dosta pomogla,ali ključno je bilo da mu sputamo rukice i nogice u zagrljaju jer se tako brže smirio.i smanjiti podržaje u okolini.mi smo znali puštati u mraku snimku majčinih otkucaja srca i tekuće vode dok smo se ljuljali u dekici i to je bio pun pogodak.ali najviše je pomoglo dobro,dobro podrigivanje.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nama e sve lošije.U početku ih je imala samo pred jutro sad to više nema nikakvog reda.po cijele dane se pati.ja sam pila čaj od komorača ali ništa bolje.od jučer ga njoj dajemo pa ćemo vidjeti.probali smo sve što ste savjetovale osim marame.sad smo i nju nabavili pa ćemo se nositi i nadati da će joj biti bolje i da neće toliko patiti.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam svoga malog miša nosila na trbuhu ( mislim, na njegovom trbuhu ) i full sam pazila šta ja jedem i pijem. tada, kada je imao 2 mjeseca...sada je drugačije. ali on je imao grčeve u točno određeno vrijeme i trajali su točno određeno vrijeme.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

prvo smo malenoj davali ****-ov caj, ali bez ucinka. kad dojis, moj savjet, nemoj djetetu ama bas nista davati, ni caj ni vode, nista, samo dojku. kasnije sam u biobio trgovini kupila caj od komoraca za odrasle, pila sam ga 3x dnevno, grcevi su se smanjile. kapi babynos su joj pomogle oko stolice, dosta ih je imala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •