Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Beba od 3mj. krivi glavu!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Beba od 3mj. krivi glavu!

Prije dva dana sam primjetila da moja beba od 3mj.krivi glavu na lijevu stranu.Ima li ko kakva iskustva s tim?
    Ne znam je li to normalno jer je još mala pa ne drži čvrsto glavu ili postoji neki problem?

Ovo se može primjetiti samo kada se nosi a kada leži na leđima i stomaku ne.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Znači, kad leži potrbuške i diže glavu, može ju držati ravno, znači gledati pravo ili joj pada na jednu stranu?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moja malena ima tortikolis iliti krivi vrat...njen desni misic vrata je skracen pa krivi glavu na desnu stranu...ali u svim polozajima i od prvog dana...

ako joj je glava u normalnom polozaju kad lezi ili kad je okrenes potrbuske pa ona podigne glavicu i glava joj stoji uspravno u odnosu na vrat i ramena onda ne bi trebalo biti problema (kad je u portbusnom polozaju i kad digne glavu/pogledaj ju s ledja, najlakse ces tako primjetiti je li nagnuta ka ramenu ili nije)

jos je mala pa mozda nema dovoljno snage....

ipak da bi bila mirnija odite svakako na pregled kod fizijatra...svako odstupanje kad se pocne korigovati na vrijeme moze se ispraviti...
    bolje je sprijeciti nego lijeciti, zar ne

nadam se da se bez razloga brines....

pozdrav

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

josip je neko vrijeme preferirao lijevu stranu... ali on je nedonosce pa je nama pregled kod fizijatra bio ''pod mus''
    da budes mirnija otidji fizijatru (iako je nama za to preferiranje lijeve strane samo rekao da mu okrenemo krevetic tako da mu mi prilazimo s desne strane)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kada je Damian imao desetak dana otkrila sam da ima kvrgu na vratu,poslije se ispostavilo da mu je pukao mišić pri porodu.Dobili smo vježbice i poslije je bilo sve ok.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fizijatru svakako. vjerujem da nije ništa strašno, ali bolje provjeriti.

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kod nas je bio isti slucaj s djetetom. Kad je lezao, sve OK, ali kad je bio u polusjedecem polozaju, stalno mu glavica skretala nadesno. Ljekari su nam rekli da nije nista strasno, da mu jos misici nisu dovoljno jaki, ali da mu stavljamo nesto pored glavice da mu je ravnom drzi (mali plisani slonko je imao cast ), da pomognemo misice s druge strane da se ne naprezu previse. Nije dugo trajalo, sve se sredilo. Ali pitajte za misljenje.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ipak je tortikolis.U ponedjeljak idemo da nam pokažu vježbe.Zna li ko koliko je uspješno izlječenje i koliko to sve skupa traje?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •