taj problem sa spavanjem imali smo i mi sa curkom baš tako nekako je i bila stara. plakanje, vrištanje, nervoza sve indentično. jedan dan puko mi je film i bila sam preumorna od tolikog uspavljivanja i ostavila sam je pokraj nas da sjedi i igra se, nakon 2,3 sata samo se naslonila na nekog od nas i zaspala. njoj se nije spavalo kad sam ja mislila da treba. sad nedavno sam pročitala knjigu veznu za dječije spavanje u kojoj piše da od spavanja do spavanja mora proći 4 do 5 sati. kad sam vratila film unazad shvatila sam da je tu ta kvaka jer njoj nije bilo prošlo toliko već manje. a što se nogica tiće i naša je mlatila i to nam je bio znak da je nešto vidjela pa ju treba tome približiti, da joj smeta stajanje na mjestu, nešto je htjela primiti ...
mislim da ništa neobićno nije kod vaše curice sve je ok. možda je strah kod vas jer znate da je bila plodova voda zelena. moja frendica ima sina s kojim je sve ok ali ona stalno nešto nalazi kao problem. u 7 mj je navršio godinu i još ne hoda noj je to smak svijeta čak je tražila pedijatra uputnicu za fizijatra. ali slučajno je čula od sestara da je imao pupčanu vrpcu 3x oko vrata i u noj je ostao strah da je to nekakvu posljedicu ostavilo i ona ju samo traži, a djete super. razgovarala je s doktorom i on joj je rekao da je to sasvim normalna njena reakcija, jer joj nisu rekli na vrijeme i objasnili i sad to nju muči vjerovatno je i kod vas tako jer oni nisu uzeli vremena pa da vam objasne i umire. a i sve je to sindrom prvog djeteta kad si u stahu zbog svega, kad je sve ok i niš nije ok.