Imam kćer od 7 mj. i ima 8.5 kg, doktorica kaze da dobro napreduje i da je sve ok, ali me ipak muci par stvari. Da pocnem od pocetka ... Prije poroda je zeni puknuo vodenjak i plodova voda je bila zelena, porod je uslijedio nakon 14 sati i sve je proslo ok. Jako smo se brinuli zbog zelene plodove vode ali doktori su rekli da je sve ok i da se ne moramo brinuti, no to me i dalje muci. U pocetku smo imali problema sa dojenjem i malom porodjajnom tezinom ali smo sve savladali i sve je ok. Prije mjesec i pol smo postepeno poceli dohranu po savjetima i tablici. Inace je vesela i razmazena beba.
Od rodjenja Petra ima po licu blage crvene tockice (kao potkozne pristice) koji se povremeno povlace i opet pojavljuju i tako stalno. Doktorica se ne obazire na njih i smatra ih prolaznim i normalnim. Takodjer su joj vidljive plave zilice i kapilari po licu, celu, nogama, ... no to bi moglo biti nasljedno jer se i mami vide, a i mama ima po licu crvene tockice, samo nas muci sto se ne zna uzrok.
Muci me i njeno kakanje tj. naprezanje. Kaka normalno 1-2 puta na dan (ovisi sto jede i kakica je mekana - normalna, neki dan se prvi put pojavilo tvrdo ali samo malo) ali problem je kad pokusava kakati i jako gura, a ne ide i tada se sva napreze, zacrveni i pocne plakati. Tocno se vidi kako ju to muci. To radi svakodnevno barem jednom.
Kad je netko nosi tj. kada su joj nogice u zraku stalno mlatara njima i rukama to nam ne bi bilo cudno ali nam ljudi govore kako je aktivna, kako bi trcala, kako bi ovo, kako bi ono, pa da to nije malo previse, pa da nije hiperaktivna, ... Inace kad je u setnji u kolicima je mirna i sve samo gleda ili se igra sa zveckom. Dok smo doma na krevetu je isto nemirna stalno se vrti i pjevaKazem ne bi mi bilo cudno da drugi ne komentiraju to mlataranje nogicama.
Najveci problem i razlog sto ovo pisem je spavanje. Ni sami ne znamo kako je doslo do toga ali moze zaspati iskljucivo ako je netko nosi ili ako je popodnevna setnja onda zaspe u kolicima. Dan prolazi otprilike ovako: Probudi se oko 9 ujutro i sve ok, presvlacenje, papanje, igranje, ... oko podneva joj se opet spava pa odspava pola sata do sat. Opet je sve ok i popodne oko 17-18h odspava jos jednu turu od pola sata - sat. Oko 20h je idemo kupati i sve umirimo i pripremimo da oko 21h idemo spavati ali ona postaje nervozna. Ne znamo sto joj se desava ali ne zeli spavati. Nosimo je i uspavljujemo, a ona nam se vrti po rukama, nervozno okrece glavu lijevo, desno, sve gleda kao da nesto ocekuje ili kao da se neceg boji, lagano cvili. Postaje sve nervoznija, zacrveni se, jako place kao da je nesto boli. Ne znamo kako da je vise smirimo, nece da sisa. Pokusavamo paliti svjetlo, pustamo laganu muziku, nista ne pomaze. Ona histericno place i vristi. Na kraju se smiruje ali ne skroz. I dalje je nervozna i mlatara nogicama i tiho cvili. Na kraju tone u san i stavljamo je u krevetic. To uspavljivanje i nervoza traje nekad sat, nekad dva, ponekad i tri sata. Po noci se budi 2-3 puta ali mamina sisa joj najcesce produzi san. Samo zadnjih par dana ni mamina sisa ne pomaze pa histericno vristi pa opet duuugo uspavljivanje 2-3 puta na noc. Pokusali smo pomaknuti kupanje i uspavljivanje ranije ali ne pomaze. Citam na forumu da ima slicnih problema ali nama se to desava gotovo svakodnevno i uspavljivanje traje satima. Rijetko se dogodi da zaspe unutar pola sata. Ne znam sto vise da pokusamo, nevjerojatno kako je preko dana dobra i vesela, a navecer tako nervozna
... savjeti i komentari dobro dosli...