MOJ Janko (pravi, a ne plišani

) se strašno vezao za plišanog delfina kad je imao oko godinu dana. taman sam ja počela raditi, prestali smo dojiti, on je otišao na čuvanje baki, i valjda od svih tih novotarija i šokova dijete si je odabralo konstantu - defina Perija.
kojih 6 mjeseci je bio intenzivno vezan za njega - čitaj: kud Janko, tud i Pero. za uspavljivanje, za kod bake, kad god smo nekud išli, i doma ga je stalno vukao za sobom, na WC, na pješčanik, jeo je s nama za stolom. ja sam bila luda: za utjehu nisam bila dovoljna ja, moral je biti i Pero. za njega je prvo pitao kad bi se udario ili pao.
ali, kak je vrijeme išlo, kak se priviknul na novonastalu životnu situaciju, Pero je igrao sve manju ulogu u našim životima. tamo negdje oko drugog rođendana Pero je postao samo ukras na krevetu. samo ponekad bi ga se sjetio, malo ga je pomazio i vratio natrag na krevet.
danas je Pero u kutiji na vrhu ormara, s ostalim igračkama koje smo prerasli. sad na krevetu caruju Tigar, medo Winnie i magarac Sivko. tražimo i plišanog Praščića. ali oni nemaju funkciju tješitelja, nego sudjeluju u predstavama mog sina, budućeg kazališnog redatelja

, koji svakodnevno nastoji kopirati scene iz crtića medo Winnie. on glumi Kristofera Robina, pa šefuje ovoj ekipi, razmješta ih po sobi (čitaj: Stojutarskoj šumi), i sposoban se satima tako igrati.