Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: Povoljni krediti za prosvjetare?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Povoljni krediti za prosvjetare?

Evo ja ni sama ne znam što da mislim o tome?
    Pročitala sam na stranicama MZOS-a sve što piše-uglavnom,subvencionirani krediti do 800 000 ,korisnik plaća 1,67 kamatu,ostatak ministarstvo.
    Prednost-deficitarni predmeti(moj tu ne spada)i mala sredina(tu spadamo

:/

Hoće li biti šta od toga?
    Imam osjećaj da će to biti jako teško dobiti.

Mi sljedeće godine dižemo kredit,uštedjeli smo za depozit,tako da bi mi ova mogućnost bila zanimljiva... :/

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sad si me popalila, baš mi treba jedan bogovski kredit, a di to ima???

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..i mi to čekamo,spadam u ta deficitarna zanimanja..neznam hoće li šta od toga biti..ali bio već topic na ovu temu..-potraži malo...

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Eh, taj drugi topic je bio za znanstvenike, čini mi se. Tu ja nisam spadala.
    A kako sam deficitarno zanimanje, mislim da tu spadam.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    Sad si me popalila, baš mi treba jedan bogovski kredit, a di to ima???
    Odi na stranicu ministarstva,sve ti piše!

Ja bila na moru,pa nisam vidjela temu??

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da,Rene,to je to!

Nego,pročitala sam onaj topic ali ništa konkretno tamo nije pisalo,osim svađe zaslužuju li nastavnici takav kredit ili ne!

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nisam ništa drugo našla o ovome, sutra zovem ministarstvo a danas im šaljem mail.
    Uh, jako sam zapaljena na ovo.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajde onda napiši što si saznala!

Mislim da to još nije krenulo,da tek starta od jeseni!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ima još zainteresiranih !

Ovim putem bih zamolila se mrzitelje dokonih prosvjetara da svoje komentare i pimjedbe upute na nadležno ministarstvo ,a ovaj topic ostave nama za izmjenu informacija,ako ga u međevremenu netko ne zaključa !

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja bila u Zagrebačkoj banci pa se informirala kod osobnog bankara.
    Žena mi je odmah rekla da oni još ništa službeno nisu dobili,ali da zna da je za sada predviđeno samo 500 kredita. Prednost će imati: profe matematike,stranih jezika (ne znam da li to uključuje i ruski,češki,mađarski.. ) i informatike, zatim manje sredine, otoci, općenito mjesta u kojima teško dobiju i zadrže profača, naravno da ti suprug/a nemaju na sebi nekretninu itd.
    Mene samo zanima da li ako uzmeš kredit na 30 godina time potpisuješ i da ćeš 30 godina ostati u školstvu i to pod istim uvjetima (npr. u Babinoj Gredi ) i što ako poželiš promjenu u životu?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Maria 71 :
    Ovim putem bih zamolila se mrzitelje dokonih prosvjetara da svoje komentare i pimjedbe upute na nadležno ministarstvo ,a ovaj topic ostave nama za izmjenu informacija,ako ga u međevremenu netko ne zaključa !

U potpunosti se pridružujem!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa
    Mene samo zanima da li ako uzmeš kredit na 30 godina time potpisuješ i da ćeš 30 godina ostati u školstvu i to pod istim uvjetima (npr. u Babinoj Gredi ) i što ako poželiš promjenu u životu?
    Ne, u slučaju da odeš iz prosvjete uvjete kredita ti prebace u normalne tržišne uvjete.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Još sam se sjetila da je jedna od prednosti da su oba supružnika u prosvjeti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Samo 5oo kredita!!!!! :shock: :shock: :shock:

ali ova riječ otoci mi se jako sviđa

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel ima netko link na one kredite za znanstvene novake?

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo još link
    http://www.skole.hr/nastavnici/podrska?news_id=494

Anyway, prednost dakle imaju profesori koji sele u manje mjesto, zatim matematičari-informatičari (ta sam) i strani jezici i treći kriterij je izvrsnost profesora, e živo me zanima, tko će mi tu ocjenu dati
    Od jeseni će to krenuti, znači treba na vrijeme prirediti papire.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jedini kriterij je mentorstvo ili savjetništvo,ako imaš .....

valjda

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    I je li se to pomaklo s mjesta ? MM je na Veleučilištu dobio obavijest tipa "napravite popis zainteresiranih (sa svim detaljima - koliko veliki kredit, koja valuta, na koliko godina, koliki stan...) u roku od 15 dana od datuma primitka obavijesti..." , a to su dobili na uvid 7. dan od datum primitka, pa su došli godišnji... I nitko ni riječi o tome A u ZABI pojma nisu imali o detaljima, "još ništa ne znaju".

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Citiraj marta prvotno napisa
    I je li se to pomaklo s mjesta ? MM je na Veleučilištu dobio obavijest tipa "napravite popis zainteresiranih (sa svim detaljima - koliko veliki kredit, koja valuta, na koliko godina, koliki stan...) u roku od 15 dana od datuma primitka obavijesti..." , a to su dobili na uvid 7. dan od datum primitka, pa su došli godišnji... I nitko ni riječi o tome A u ZABI pojma nisu imali o detaljima, "još ništa ne znaju".

TO, TO i mene zanima. Znaci jos nista?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

U banci vam neće ništa znati dok ne dobiju listu imena i prezimena onih koji imaju pravo na kredit (a i tada vi morate često znati pravilnik bolje od njih).
    Prvo Ministarstvo mora donijeti Pravilnik i zatim stvar kreće, prijavljujete se sa svom dokumentacijom i dodjeljuju vam se pripadajući bodovi itd.

A brojčica od 500 mislim da se ne odnosi na vas nego na kredite za znanstvenike...
    SRETNO

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pročitala sam da je jedan od kriterija izvrsnost u nastavi :shock:

što to pobogu znači????
    tko to određuje,kojim parametrima.... :/ :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa ako si mentor ili savjetnik ,jedini papirnati kriterij za izvrsnost u nastavi

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Samo da vam javim,mi smo dobili :D :D znači krenulo je i možete se nadati!!!
    SRETNO!!!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D
    Idem se sad jaaako nadati.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Pink-OS prvotno napisa
    Samo da vam javim,mi smo dobili :D :D znači krenulo je i možete se nadati!!!
    SRETNO!!!
    Dobili ste taj kredit?
    U kojoj banci?

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

EJ sori pogriješila sam topić,dobili smo onaj za znanstvene novake!!!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ufff ubi nas u pojam.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne bu mene taj grom strefio

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

jeste vidjeli???
    kredit je samo za učitelje i profesore s nestručno zastupljenom nastavom za 2007. god

http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=8060&sec=1933

mogu se samo nadati da će uskoro biti i za druge :/

nije mi jasno, možda griješim, zašto nas tako uvjetuju, a znastvene novake ne

jasno mi je da se da prednost nekima, više bodova za one na otocima i po manjim, udaljenim mjestima ...., ali tribali su dati šansu svima, pa neka se bar nadam da ću dobit povoljan kredit 8)

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Toliko uvjeta, nemam šanse ...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo ja malo podižem topic da priupitam ima li koga tko je taj kredit dobio?
    spremam se u kredit pa bih htjela stvarno vidjeti ima li ili nema šanse za ovo,jer ja sa svojih pet tisuća plaće mogu dobiti jedan mršavi kredit,mogu kupiti recimo 20 kvadrata

mislim,ako se to odnosi samo na onaj kriterij nestručne nastave,onda 95 % prosvjetara nema šanse za taj kredit...onda su svi pompozni naslovi u novinama bili čista patka :/ ,ono,predizborna godina

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    evo ja malo podižem topic da priupitam ima li koga tko je taj kredit dobio?
    spremam se u kredit pa bih htjela stvarno vidjeti ima li ili nema šanse za ovo,jer ja sa svojih pet tisuća plaće mogu dobiti jedan mršavi kredit,mogu kupiti recimo 20 kvadrata

mislim,ako se to odnosi samo na onaj kriterij nestručne nastave,onda 95 % prosvjetara nema šanse za taj kredit...onda su svi pompozni naslovi u novinama bili čista patka :/ ,ono,predizborna godina
    Kak sam ja skužila, možeš dobiti kredit ako si se zaposlila na radnom mjestu na kojem je prije tebe bila nestručna osoba. Naravno, to vrijedi samo za one koji se zaposle nakon objave natječaja za kredit. A nas koji smo već godinama vjerni prosvjeti i deficitarni, tko šljivi.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da.
    zvala sam danas ministarstvo i ti su krediti predviđeni za ljude koji su zaposleni na radnim mjestima gdje je prije njih bila nestručno zastupljena nastava
    iako su bombastični naslovi u medijima govorili drugačije
    a i inače me u banci dočekao hladan tuš
    jer je HNB postrožila kriterije i od plaće se oduzme automatski 3 000 kn,i više ako su klinci na mene,što jesu,pa bi mi po toj logici rata kredita smjela maksimalno biti tisuću i nešto kuna
    što znači da sa svojom plaćom od pet tisuća mogu dignuti maksimalno 30 000 eura
    i kaj da kupim za te novce???ne mogu vam opisati koliko sam ogorčena

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a stigao mi je danas i mail-odgovor iz MZOS-a na moj upit od prije par dana

Poštovana,

vezano za Vaš upit o uvjetima i načinu odobravanja subvencioniranih kamata za
    stambene kredite učitelja u osnovnim i profesora u srednjim školama s nestručno
    zastupljenom nastavom za 2007. godinu želimo istaknuti da se spomenuta Odluka
    odnosila na razdoblje od 31. 08. do 31. 12. 2007. godine.
    Nadalje, u Odluci je naznačeno da suglasnost za subvencioniranu kamatu mogu dobiti
    samo oni podnositelji zahtjeva koji su se na neodređeno zaposlili nakon 31. 08.
    2007.godine, te da je prije njihovog zapošljavanja na tom mjestu radila nestručna
    osoba.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

a stigao mi je danas i mail-odgovor iz MZOS-a na moj upit od prije par dana

Poštovana,

vezano za Vaš upit o uvjetima i načinu odobravanja subvencioniranih kamata za
    stambene kredite učitelja u osnovnim i profesora u srednjim školama s nestručno
    zastupljenom nastavom za 2007. godinu želimo istaknuti da se spomenuta Odluka
    odnosila na razdoblje od 31. 08. do 31. 12. 2007. godine.
    Nadalje, u Odluci je naznačeno da suglasnost za subvencioniranu kamatu mogu dobiti
    samo oni podnositelji zahtjeva koji su se na neodređeno zaposlili nakon 31. 08.
    2007.godine, te da je prije njihovog zapošljavanja na tom mjestu radila nestručna
    osoba.
    Skraćeno: Izbori su im bili pred vratima.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Obična prevara.
    Pitam se koliko je bilo ljudi u Hrvatskoj koji su se nakon 31.8. zaposlili na radnom mjestu gdje je prethodno bila nestručno zastupljena nastava i u ova tri mjeseca zatražili subvencionirani kredit?
    5?

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jer je HNB postrožila kriterije i od plaće se oduzme automatski 3 000 kn
    ovo nema veze sa HNB, HNB ne kreira poslovnu politiku bankama, niti pod kojim će uvjetima banka plasirati sredstva svojim klijentima, već je propisan koliki rast plasmana banke mogu imati bez posebnih sankcija i to nije nikakva novost, već prošle godine su imale to ograničenje.

ako je tvoja banka promijenila kreditne uvjete, onda neka ti to referent lijepo tako i obrazloži, a neka se ne vadi na "onog gore"

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj paci prvotno napisa
    jer je HNB postrožila kriterije i od plaće se oduzme automatski 3 000 kn
    ovo nema veze sa HNB, HNB ne kreira poslovnu politiku bankama, niti pod kojim će uvjetima banka plasirati sredstva svojim klijentima, već je propisan koliki rast plasmana banke mogu imati bez posebnih sankcija i to nije nikakva novost, već prošle godine su imale to ograničenje.

ako je tvoja banka promijenila kreditne uvjete, onda neka ti to referent lijepo tako i obrazloži, a neka se ne vadi na "onog gore"
    Tako mi je rekao jučer osobni bankar u PBZ-u?
    To su onda uvjeti njihove banke?Očito ću morati u šetnju po bankama.Hvala na info.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Obična prevara.
    Pitam se koliko je bilo ljudi u Hrvatskoj koji su se nakon 31.8. zaposlili na radnom mjestu gdje je prethodno bila nestručno zastupljena nastava i u ova tri mjeseca zatražili subvencionirani kredit?
    5?
    Ovo je čisto nevjerojatno da su prodavali samo izbore, dokle su samo spremni ići :shock:

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sramota!

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Predobro da bi bilo istinito.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Obična prevara.
    5?
    mi smo isto htjeli taj kredit, ja sam se zaposlila 20.4. i naravno nisu nam ga odobrili zato sto nije 3.9. :/ , ali na kraju nam i nije toliko zao zato sto daju kredit za kvadraturu koliko je clanova u obitelji, nama bi npr. subvencionirali 55kvadrata

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i da, ja mislim da ih niti 5 nije uzelo taj kredit koji su im uvjeti da se dobije

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Samo da vam kažem da sam bila jako ljuta zbog ove očite prevare i napisala sam mail zastupnici najače oporbene stranke izloživši joj ovo svoje iskustvo i zamolivši je da se Primorcu javno postavi ovo pitanje.

Odgovorila mi je u brzinskom roku,poslala je Zastupničku molbu predsjedniku Hrvatskog Sabora Luki Bebiću da proslijedi zastupničko pitanje gdinu Primorcu

ukratko,pitanje glasi koliko su točno zahtjeva zaprimili,
    točan broj djelatnika koji su ostvarili pravo na te
    kredite
    i da se precizira koliko se sredstava iz državnog
    proračuna planira POTROŠITI na te kamate

Svjesna sam da osobne koristi ja od ovog možda neću imati,no ne želim šutjeti,u svoje ime i u ime svojih prevarenih kolega.

Dakle,možemo očekivati raspravu o tome.

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Samo da vam kažem da sam bila jako ljuta zbog ove očite prevare i napisala sam mail zastupnici najače oporbene stranke izloživši joj ovo svoje iskustvo i zamolivši je da se Primorcu javno postavi ovo pitanje.

Odgovorila mi je u brzinskom roku,poslala je Zastupničku molbu predsjedniku Hrvatskog Sabora Luki Bebiću da proslijedi zastupničko pitanje gdinu Primorcu

ukratko,pitanje glasi koliko su točno zahtjeva zaprimili,
    točan broj djelatnika koji su ostvarili pravo na te
    kredite
    i da se precizira koliko se sredstava iz državnog
    proračuna planira POTROŠITI na te kamate

Svjesna sam da osobne koristi ja od ovog možda neću imati,no ne želim šutjeti,u svoje ime i u ime svojih prevarenih kolega.

Dakle,možemo očekivati raspravu o tome.
    Bravo! :D

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bravo, ronin, svaka čast!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove