Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: pohovanje

  1. #1

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno pohovanje

    ako mi ista ima mrze

    mm voli pohovane snicle, pa hajd rekoh da mu ih napravim. I zagore mi A tako sam se trudila
    i vrlo cesto mi se to desi Skoro svaki put mi zagore.
    e, sad odoh skidat onu zagoretinu kako se ne bi potrovali

    sta vama nikako ne ide od ruke

  2. #2

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    zaboravih

    jos nikako ne mogu naucit ispec kore za tortu i smotat kiflice...

    al zato su mi palacinci mljac

  3. #3
    vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Postovi
    888

    Početno

    pomalo ... praksa čini čuda

  4. #4
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno Re: pohovanje

    Citiraj snorki prvotno napisa
    i vrlo cesto mi se to desi Skoro svaki put mi zagore.
    kikica je bila mala kad mi se to dogodilo. a onda mi je rekla:

    drugi puta će biti bolje. a ovo ćemo nazvati - šnicli "a la burn"

    poham u teflonskoj tavi (u drugima mi zagore), stavim dosta masnoće i "bdijem" nad onim što se poha.

    nakon toga izvadim, i stavljam na papirnate salvete da se iscijedi masnoća.

  5. #5
    Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    tu negdje...
    Postovi
    601

    Početno

    bitno ti je da ima dosta masnoce, kad je ulje dosta vruce stavis mesinu unutra i peces na jakoj vatri (jedna i druga strana) ,pa kad se onako dobije boja smanjis vatru i peces na laganoj vatri do kraja,naravno svako malo okrenes stranu

  6. #6

    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    188

    Početno

    Budući da moj tata voli pohano, a ne smije zbog zdravlja, moja mama priprema "pohano" meso tako da ubaci u začinjene mrvice i ubaciti u pećnicu na nenamašćen pleh na nekih 30-40 minuta, dok ne dobije zlatnu-smeđu boju. Jednostavno, brzo, i skoro da ne može zagorjeti. (I još k tome skoro pa zdravo...)

  7. #7
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    kao što su cure rekle, bitno da ima masnoće , jača vatra na početku da se napravi korica ,pa smanjiš ili u pećnici

  8. #8
    Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Na svom mjestu.
    Postovi
    1,905

    Početno

    U svakom slučaju mora biti toliko masnoće da meso pluta u njoj.
    Ako su u pitanju šnicle:
    - ne smiješ izlupati pretanko (kao flispapir)
    - zareži rubove nožićem, kako ti se šnicla ne bi uvijala
    - meso nemoj soliti, nego posoli jaja
    - u jaja ne dodavaj mlijeko i slične gluposti
    - možeš pohati pariški i bečki (pariški je brašno-jaja i odmah na vrelo ulje, bečki brašno-jaja-prezle-ulje)
    - vatra ne smije biti prejaka i poha se jedna strana dok nije zlatnožuta (oko 2min), pa onda druga isto tako. Ukoliko držiš dulje, ili će zagorjeti, ili će ti meso unutra biti tvrdo kao opanak.
    A ono što izgleda zlatnožuto u tavici, kad staviš nna pladanj izgleda rumeno, samo što meso ostane sočno iznutra.
    Dakle, kad pomisliš da bi se moglo peći još barem minutu, odmah izvadi van.
    Ako je u pitanju piletina (osim file bez kostiju):
    - vatra treba biti još manja nego za šnicle
    - ukupno vrijeme pečenja je oko pola sata do 45 minuta (ovisno o jačini vatre)
    - mora biti više ulja, jer su deblji komadi mesa
    Moja preporuka:
    Uzeti za pohanje neku duboku tavicu ili plitku šerpu s poklopcem, staviti oko prst ulja (količina ovisi o promjeru i količini mesa).
    Zagrijati na umjerenu temperaturu (kad kapneš jaje za pohanje da odmah cvrči, a ne prska), poslagati ispanirane komade mesa i peći 15ak minuta poklopljeno.
    Kad je donja strana pečena, okrenuti i otklopiti. Važno je pratiti curi li sukrvica u predjelu kostiju, tek kad više nema sukrvice, onda je meso pečeno.
    Dakle, piletina na nižoj temperaturi i dilje, a bijelo meso isto kao šnicle od teletne ili svinjetine, kraće na većoj temperaturi.


    Jes, da sam napravila studiju od pohanja, ali vidjela sam kod moje kume, kako to izgleda kad netko ne zna. :/

  9. #9
    mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,463

    Početno Re: pohovanje

    Ja nikako ne znam smotat kiflice, ali pohovanje mi super ide. Bdijem nad tavom dok ne bude gotovo, okrenem par puta i gotovo. Praksa čini čuda, nitko se nije rodio i da sve zna

  10. #10
    iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,675

    Početno

    Za pohance preporučam fritezu (imam teflonsku, neznam ima li to veze il ne) i staviti na papirnate ubruse da upiju masnoću.
    Gotovo je za čas, nema sumornog okretanja i "bdijenja" nad mesom.

  11. #11
    ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Njemacka
    Postovi
    853

    Početno

    A joj, tol'ko savjeta... a ja se samo sjetim moje mame kad je rekla tetki kojoj su isto tako uporno zagarale snicle "przi ih na dvojci" (stednjak je imao podjelu jacine plamena od 1-4).

    Dakle, samo na laganoj vatri.

    Mi smo danas imali tako pohane purece snicle, i bile su mljac.

  12. #12
    haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    deutschland
    Postovi
    1,352

    Početno

    Citiraj ornela_m prvotno napisa
    A joj, tol'ko savjeta... a ja se samo sjetim moje mame kad je rekla tetki kojoj su isto tako uporno zagarale snicle "przi ih na dvojci" (stednjak je imao podjelu jacine plamena od 1-4).

    Dakle, samo na laganoj vatri.
    evo tako sam ti i ja htjela objasniti :Smile:

    peci sad cesce snicle da udjes u stos i "upoznas" na kojoj jacini je kod tebe "lagana vatra"

    sretno!

  13. #13

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    kvarner
    Postovi
    207

    Početno

    i meni se to zna dogoditi, ali sad imam drugaciji nacin pohanja:

    umutim zajedno jaja, soli, papra, narezanog cesnjaka, persina,naribanog parmezana, brasna i malo mlijeka da dode malo gusca smjesa. u to potrpam meso i kad se ulje dovoljno ugrije ubacim ga. kad je gotovo izvadim na tanjur na kojem obavezno stavim salvetu da pokupi visak ulja. ovaj nacin "pohanja" mi je puno jednostavniji i ukusniji.

    na taj isti nacin poham i srdele i vjerujte tkogod je probao lizao je prste i cak nisu mogli vjerovati da je riba u pitanju. za sredele je vazno kad se ciste da im se skine glave i da se od repa lagano prstom otvore i izvadi sredisnja kost.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •