Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Pesto genovese

  1. #1
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno Pesto genovese

    Probala nedavno i odličan mi je...kupovni mu ofkors nije ni blizu tako da sam odlučila da ga napravim sama

    Kako ga vi radite?

  2. #2
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    He, he baš sam ga jučer smutila.
    Odokativno preprženih pinjola, dosta bosiljka (da bude zeleno), malo češnjaka, puno maslinova ulja, sol, papar, naribani parmezan.
    Sve se smiksa u onoj spravi za sjeckanje.

  3. #3
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Hvala ti

    Javim dojmove kada ga napravim

  4. #4
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    meni je barillin dovoljno dobar
    mmmmmmmljac

  5. #5

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    bec, austrija
    Postovi
    60

    Početno

    ja isto vjerujem g. barilli 8)
    u zadnje vrijeme obozavam onako tanko namazati po kruhu, odozgo paski sir i paradajz na kriske, mljac

  6. #6
    sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    1,950

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    meni je barillin dovoljno dobar
    mmmmmmmljac
    isto.

    sa širokim rezancima i prženom puretinom.

  7. #7
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    moj omiljeni pesto!

    saka i pol bosiljka
    cesanj, dva cesnjaka
    mala saka pinija lagano preprzena na tavi

    puristi bi rekli stucati u muzaru, ja ipak izmiksam s mikserom

    zatim umjesati naribani parmezan (moze i pola pola sa pekorinom)

    dodati maslinovo ulje (ja dodam i malo vode do zeljene gustoce/rjetkoce, da ne bude previse masno)

    i onda na vruce spagete.

    ako su sastojci prvoklasni, nema tog pesta iz teglice koji bi i priblizno bio ovako dobar kao ovaj iz kucne radinosti. mljac

  8. #8
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    Citiraj ivarica prvotno napisa
    meni je barillin dovoljno dobar
    mmmmmmmljac
    isto.

    sa širokim rezancima i prženom puretinom.
    I cirio. Ali nekad poželim sama napraviti.

    Bez e-ova.

  9. #9
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    meni je barillin dovoljno dobar
    mmmmmmmljac
    ti to mene za******* ???????
    Pa zgražala si se onaj jedan put kad sam ga kupovala???? :? :?

  10. #10
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    otada sam deset kila deblja bejbe
    jedem i bicikle

  11. #11
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    Aj dobro, ja već mislila da haluciniram.
    Al sad znam kaj bum večerala.

  12. #12
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    ne budite lijene cure

    pesto je stvarno u 3 minute gotov. a ukus je mmmmmm

    mislim, nista protiv barille & co, ali ovaj kucni je puno bolji

  13. #13
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    seni, draga. rekla si prvoklasni sastojci, a ja se bojim da takve trenutno ne posjedujem.

  14. #14
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    Osim toga, napisala si bez količina, ne znam ti ja tako.

  15. #15
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    maja duso, ja sam to onako pjesnicki rekla: prvoklasni, misleci da bosiljak nije sparusen i smedi, pinije uzegle, a ulje neko mjesano sojino-maslinovo.

    a sastojci: lijepo pise - saka
    evo jos sto fali: saka naribanog parmezana i pola decilitra ulja.

  16. #16
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    printam te

  17. #17

    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Lokacija
    Miami
    Postovi
    35

    Početno

    I ja pravim Pesto na isti nacin, ali ponekad dodam feta sir u multipraktik zajedno sa ostalim nabrojanim sastojcima i FENOMENALNO JEE

  18. #18
    flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    land of hope and dreams
    Postovi
    4,145

    Početno

    ja ga upravo pojela - barillin, meni je ekstatican...mmmm...

  19. #19
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,379

    Početno

    ma da samo parmezan bi ustvari trebao biti Grana Padano da bi okus bio pravi

  20. #20
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,379

    Početno

    i zaboravih reći, meni je to staviti u multipraktik isto kao i bakalar na bijelo staviti u multibraktik - nezamislivo!
    lupati -lupati - lupati

  21. #21
    znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    Zagreb, Malešnica
    Postovi
    347

    Početno

    Slinim....
    Do sad jela samo kupovni uglavnom samo sa tjesteninom.
    Morat ću ga i ja napraviti. Obožavam pinjole, ali nisam sigurna da ću ih uspjeti nabaviti ovdje (na moru). Jel grijeh napraviti ga sa bademima?

  22. #22
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    danas nas je izgleda vise jelo pg zbog ovog topika
    ali, sljedeci ce biti domaci :D
    sto topik nije otvoren dok sam jos bila na moru, sad pinije moram kupovati :/

  23. #23
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,379

    Početno

    Citiraj znatizeljna prvotno napisa
    Obožavam pinjole, ali nisam sigurna da ću ih uspjeti nabaviti ovdje (na moru). Jel grijeh napraviti ga sa bademima?
    ako ih nećeš nabaviti na moru ne znam gdje ćeš
    a bademi - mislim da to nije to!

  24. #24
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    A gdje se u Rijeci kupuje svježi bosiljak? Listovi, ne sadnica, kod mene ništa ne preživljava.

  25. #25
    znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    Zagreb, Malešnica
    Postovi
    347

    Početno

    Citiraj Sun prvotno napisa
    Citiraj znatizeljna prvotno napisa
    Obožavam pinjole, ali nisam sigurna da ću ih uspjeti nabaviti ovdje (na moru). Jel grijeh napraviti ga sa bademima?
    ako ih nećeš nabaviti na moru ne znam gdje ćeš
    a bademi - mislim da to nije to!
    misliš da ovdje ljudi znaju iskoristiti 'reputaciju' pinjola? Nema šanse.....a pred nosom im hrpa.
    Ja bi ih sama istuckala ali brijem da će mi Maša u školu krenuti dok ja napravim pesto.
    Neki dan sam ženi s placa objašnjavala kako se suše pomidori; kad sam joj rekla po kojoj se cijeni prodaju sušeni u maslinovu ulju, ostala je :shock: i kaže da nikad nije čula da se oni mogu sušiti (zato ih i uvoze iz Turske)...

  26. #26
    flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    land of hope and dreams
    Postovi
    4,145

    Početno

    ja cu se preporuciti sun na degustaciju 8)

  27. #27

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    Citiraj Balarosa prvotno napisa
    A gdje se u Rijeci kupuje svježi bosiljak? Listovi, ne sadnica, kod mene ništa ne preživljava.
    Mislim da se to svuda kupuje na tržnici, ali u Zg sam vidjela i u Mercatoneu (sadnicu, ali dobro razraslu, za očerupat ). Onako su tegle zamotane u celofan (ima i drugog začinskog bilja).
    Ja sam jednom radila doma, dok još nije bilo Barillinog, i ... g. Barilli je bolje ispalo...

  28. #28
    mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,285

    Početno

    ima tih tegli bosiljka i pinjola u vrećici i u konzumu, zapravo u svim tim većim dućanima

  29. #29

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj Sun prvotno napisa
    i zaboravih reći, meni je to staviti u multipraktik isto kao i bakalar na bijelo staviti u multibraktik - nezamislivo!
    lupati -lupati - lupati

    ...tako je!
    i ja radim sama pesto; neusporedivo je bolji od kupovnog, a gotov za čas.

  30. #30

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Evo još jedan odličan pesto recept by Jamie Oliver:

    PESTO TRAPANESE

    1 češanj češnjaka
    2 šake svježih listova bosiljka
    150 g oguljenih badema
    150 g svježe naribanog parmezana
    sol, papar
    maslinovo ulje
    500g pelata

    Usitniti* prvo bademe, pa češnjak i bosiljak, pa sve pomiješati, zajedno sa parmezanom. Doliti maslinovog ulja i pelate nasjeckane na komadiće. Posoliti i popapriti po želji.

    *..tj. dooobro izlupetati u mužaru /ma nakon toga lupanja se osjećate pobjedonosno, mužar je zakon/

    Ja obično pripremim večer prije, i onda drugi dan samo lagano ugrijem i prelijem preko toplog tijesta.

  31. #31
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,867

    Početno

    Zar sam ja u zabludi da se u pesto stavlja kozji sir, a parmezan može i ne mora :/ ?

  32. #32

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    AT
    Postovi
    1,316

    Početno

    evo copy-paste recept sa barilline stranice

    Bavette Barilla 350g
    Pinienkerne 50g
    Basilikum 40g
    Kaltgepresstes Olivenöl 2dl
    Knoblauch 1 Zehe
    Parmigiano Reggiano 2EL
    Pecorino 1EL
    Salz nach Belieben
    Pfeffer nach Belieben

  33. #33

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa
    Zar sam ja u zabludi da se u pesto stavlja kozji sir, a parmezan može i ne mora :/ ?
    Nisi u zabludi, stavlja se pecorino.

  34. #34
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    pekorino nije koziji, vec ovcji.

    stavlja se i parmezan (po mogucnosti pravi parmigiano reggiano) i pekorino.
    ali moze i samo jedno i samo drugo.

    sun i anek, koliko vama traje lupanje? probala sam par puta, ali mi se ruka umori.
    kad smisksm ne sasvim glatko, nije mi neka razlika. ili se toliko umorim od muzara...pa vise ne osjecam razliku.
    ili mi je muzar malo premali, pa tesko ide....

  35. #35

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    Citiraj seni prvotno napisa
    pekorino nije koziji, vec ovcji.
    Da, da, istinu zboriš. Tako mi i treba kad čitam "napamet".
    Što se lupanja tiče, traje oko 5-6 min., ali ja imam veliki mužar pa možda zato. Kojim redosljedom stavljaš sastojke?

  36. #36

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    kvarner
    Postovi
    207

    Početno

    pesto genovese je zakon, pogotovo sa njokima!! ja obavezno na kuhinjskom prozoru imam bosiljka u teglici i stavljam ga u skoro svaki gulas jer daje posebnu aromu, kao i kadulja

  37. #37
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Citiraj mamazika prvotno napisa
    Citiraj Balarosa prvotno napisa
    A gdje se u Rijeci kupuje svježi bosiljak? Listovi, ne sadnica, kod mene ništa ne preživljava.
    Mislim da se to svuda kupuje na tržnici, ali u Zg sam vidjela i u Mercatoneu (sadnicu, ali dobro razraslu, za očerupat ). Onako su tegle zamotane u celofan (ima i drugog začinskog bilja).
    Ja sam jednom radila doma, dok još nije bilo Barillinog, i ... g. Barilli je bolje ispalo...
    Našla sam ga na tržnici kod jedne bakice.

  38. #38
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    ja nemam muzar (( a tako mi se jede pesto ( imam puno bosiljka u vrtu) mozda sam

  39. #39
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    fali mi vise od pol poruke :?
    pa cu se ponoviti....nemam muzar i trebala bih mutiti u mltipraktiku da li stavljate na neku od onih brzina ili na puls ? cini mi se da bi se na "puls" malo bolje smljelo...tj ne bi bilo previse glatko?

    probam i trapanese napraviti ovoh dana

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •