Probala nedavno i odličan mi je...kupovni mu ofkors nije ni blizu tako da sam odlučila da ga napravim sama![]()
Kako ga vi radite?
Probala nedavno i odličan mi je...kupovni mu ofkors nije ni blizu tako da sam odlučila da ga napravim sama![]()
Kako ga vi radite?
He, he baš sam ga jučer smutila.
Odokativno preprženih pinjola, dosta bosiljka (da bude zeleno), malo češnjaka, puno maslinova ulja, sol, papar, naribani parmezan.
Sve se smiksa u onoj spravi za sjeckanje.
meni je barillin dovoljno dobar
mmmmmmmljac
ja isto vjerujem g. barilli 8)
u zadnje vrijeme obozavam onako tanko namazati po kruhu, odozgo paski sir i paradajz na kriske, mljac
isto.ivarica prvotno napisa
sa širokim rezancima i prženom puretinom.
moj omiljeni pesto!
saka i pol bosiljka
cesanj, dva cesnjaka
mala saka pinija lagano preprzena na tavi
puristi bi rekli stucati u muzaru, ja ipak izmiksam s mikserom
zatim umjesati naribani parmezan (moze i pola pola sa pekorinom)
dodati maslinovo ulje (ja dodam i malo vode do zeljene gustoce/rjetkoce, da ne bude previse masno)
i onda na vruce spagete.
ako su sastojci prvoklasni, nema tog pesta iz teglice koji bi i priblizno bio ovako dobar kao ovaj iz kucne radinosti. mljac
I cirio. Ali nekad poželim sama napraviti.sladjanaf prvotno napisa
Bez e-ova.
ti to mene za******* ???????ivarica prvotno napisa
Pa zgražala si se onaj jedan put kad sam ga kupovala???? :? :?
otada sam deset kila deblja bejbe
jedem i bicikle
Aj dobro, ja već mislila da haluciniram.
Al sad znam kaj bum večerala.
ne budite lijene cure![]()
pesto je stvarno u 3 minute gotov. a ukus je mmmmmm
mislim, nista protiv barille & co, ali ovaj kucni je puno bolji
seni, draga. rekla si prvoklasni sastojci, a ja se bojim da takve trenutno ne posjedujem.
Osim toga, napisala si bez količina, ne znam ti ja tako.
maja duso, ja sam to onako pjesnicki rekla: prvoklasni, misleci da bosiljak nije sparusen i smedi, pinije uzegle, a ulje neko mjesano sojino-maslinovo.![]()
a sastojci: lijepo pise - saka
evo jos sto fali: saka naribanog parmezana i pola decilitra ulja.
I ja pravim Pesto na isti nacin, ali ponekad dodam feta sir u multipraktik zajedno sa ostalim nabrojanim sastojcima i FENOMENALNO JEE![]()
![]()
ja ga upravo pojela - barillin, meni je ekstatican...mmmm...
ma da samo parmezan bi ustvari trebao biti Grana Padano da bi okus bio pravi![]()
i zaboravih reći, meni je to staviti u multipraktik isto kao i bakalar na bijelo staviti u multibraktik - nezamislivo!
lupati -lupati - lupati![]()
Slinim....
Do sad jela samo kupovni uglavnom samo sa tjesteninom.
Morat ću ga i ja napraviti. Obožavam pinjole, ali nisam sigurna da ću ih uspjeti nabaviti ovdje (na moru). Jel grijeh napraviti ga sa bademima?
danas nas je izgleda vise jelo pg zbog ovog topika![]()
ali, sljedeci ce biti domaci :D
sto topik nije otvoren dok sam jos bila na moru, sad pinije moram kupovati :/
ako ih nećeš nabaviti na moru ne znam gdje ćešznatizeljna prvotno napisa
![]()
a bademi - mislim da to nije to!
A gdje se u Rijeci kupuje svježi bosiljak? Listovi, ne sadnica, kod mene ništa ne preživljava.
misliš da ovdje ljudi znaju iskoristiti 'reputaciju' pinjola? Nema šanse.....a pred nosom im hrpa.Sun prvotno napisa
Ja bi ih sama istuckala ali brijem da će mi Maša u školu krenuti dok ja napravim pesto.
Neki dan sam ženi s placa objašnjavala kako se suše pomidori; kad sam joj rekla po kojoj se cijeni prodaju sušeni u maslinovu ulju, ostala je :shock: i kaže da nikad nije čula da se oni mogu sušiti (zato ih i uvoze iz Turske)...![]()
ja cu se preporuciti sun na degustaciju 8)
Mislim da se to svuda kupuje na tržnici, ali u Zg sam vidjela i u Mercatoneu (sadnicu, ali dobro razraslu, za očerupatBalarosa prvotno napisa
). Onako su tegle zamotane u celofan (ima i drugog začinskog bilja).
Ja sam jednom radila doma, dok još nije bilo Barillinog, i ... g. Barilli je bolje ispalo...
ima tih tegli bosiljka i pinjola u vrećici i u konzumu, zapravo u svim tim većim dućanima
Sun prvotno napisa
...tako je!
i ja radim sama pesto; neusporedivo je bolji od kupovnog, a gotov za čas.
Evo još jedan odličan pesto recept by Jamie Oliver:
PESTO TRAPANESE
1 češanj češnjaka
2 šake svježih listova bosiljka
150 g oguljenih badema
150 g svježe naribanog parmezana
sol, papar
maslinovo ulje
500g pelata
Usitniti* prvo bademe, pa češnjak i bosiljak, pa sve pomiješati, zajedno sa parmezanom. Doliti maslinovog ulja i pelate nasjeckane na komadiće. Posoliti i popapriti po želji.
*..tj. dooobro izlupetati u mužaru/ma nakon toga lupanja se osjećate pobjedonosno, mužar je zakon/
Ja obično pripremim večer prije, i onda drugi dan samo lagano ugrijem i prelijem preko toplog tijesta.
Zar sam ja u zabludi da se u pesto stavlja kozji sir, a parmezan može i ne mora :/ ?
evo copy-paste recept sa barilline stranice
Bavette Barilla 350g
Pinienkerne 50g
Basilikum 40g
Kaltgepresstes Olivenöl 2dl
Knoblauch 1 Zehe
Parmigiano Reggiano 2EL
Pecorino 1EL
Salz nach Belieben
Pfeffer nach Belieben
Nisi u zabludi, stavlja se pecorino.Angie75 prvotno napisa
pekorino nije koziji, vec ovcji.![]()
stavlja se i parmezan (po mogucnosti pravi parmigiano reggiano) i pekorino.
ali moze i samo jedno i samo drugo.
sun i anek, koliko vama traje lupanje? probala sam par puta, ali mi se ruka umori.
kad smisksm ne sasvim glatko, nije mi neka razlika. ili se toliko umorim od muzara...pa vise ne osjecam razliku.![]()
ili mi je muzar malo premali, pa tesko ide....
Da, da, istinu zboriš. Tako mi i treba kad čitam "napamet".seni prvotno napisa
![]()
Što se lupanja tiče, traje oko 5-6 min., ali ja imam veliki mužar pa možda zato. Kojim redosljedom stavljaš sastojke?
pesto genovese je zakon, pogotovo sa njokima!! ja obavezno na kuhinjskom prozoru imam bosiljka u teglici i stavljam ga u skoro svaki gulas jer daje posebnu aromu, kao i kadulja
Našla sam ga na tržnici kod jedne bakice.mamazika prvotno napisa
ja nemam muzar(( a tako mi se jede pesto ( imam puno bosiljka u vrtu) mozda sam
![]()
fali mi vise od pol poruke :?
pa cu se ponoviti....nemam muzar i trebala bih mutiti u mltipraktiku da li stavljate na neku od onih brzina ili na puls ? cini mi se da bi se na "puls" malo bolje smljelo...tj ne bi bilo previse glatko?
probam i trapanese napraviti ovoh dana![]()