Nažalost, izgleda da smo ovo ljeto prešli u pravu astmu.
Dosadašnji bronhitisi, manje više bez terapije i "nepostojanje" alergije (2 puta nije dokazana), prouzrocili su nam mjesec i pol dugu bronhoopstrukciju. Pocelo je nekom virozom pocetkom sedmog srpnja nakon koje kasalj i sviranje u plucima nisu prestali ni na moru gdje je lavic bio 3 tjedna. Trebali smo ostati jos, bas zbog tih problema, ali kad sam skužila da se stanje nikako ne poboljšava vratili smo se kuci i narucili na Srebrnjak. Bili smo u petak, dobili Seretide 50, izvadili su mu krv da vide ukupni igE i neke specificne (ukljucujuci ambroziju) i nutritivni mix.
Cekamo nalaze pa na kontrolu za 3 tjedna.
Ovako mu lose nikad nije bilo. Nazalost nismo imali srece da prerastemo bronhoopstrukcije i izgleda da smo prešli u pravu astmu. Jadna sam i tesko mi je zbog mog bebaca koji se tako pati. Živ je ko srebro i ne mogu mu dokazati da se mora pricuvati, a i kako sputavati dijete od 5 godina.
Ima li tko iskustva s tako dugom bronhoopstrukcijom ?
Još moramo obaviti neke pretrage vezano za ORL, a i nekako mi razum govori da je taj virus još više pojacao hiperreaktivnost njegovih inace osjetljivih bronha, pa zato nikako da to prestane. Ljudi koji su imali tu virozu, a inace nemaju prolema s dišnim putevima, žalili su se da su kašljali i 3 tjedna nakon tog virusa. U nadi je spas, ali....vidjet cemo.