Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Stolica -koliko često?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Stolica -koliko često?

Jona ima 11 mjeseci. Zadnja dva tjedna kaka 4 puta u par sati razmaka.
    Stolica normalno izgleda, ne znam da li je to ok? Prije je kakao samo jednom dnevno, a nije da sada jede količinski više ili sl.
    Ne bi me to toliko brinulo da već dva tjedna nemamo drame s presvlačenjem, jednostavno ne želi u vodoravan položaj, ništa ne pomaže, tako da ga moram presvlačiti stojećki, što je stvarno iscrpljujuće jer je dosta aktivan. Da li je sve ok iskusne mame?

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi isto imamo problema s presvlačenjem.... svuda je po krevetu i stalno ju moram hvatati i polijegati.... to nam je postala nemoguća misija....

Mi kakamo 1-3 puta dnevno, ovisi..... ako ti je izgled stolice i opće stanje bebača OK ne vidim razloga za brigu.....

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moj kaka 2-5 puta dnevno!
    pravi je pokakanac.
    on i puno jede, pa obzirom na ukrcaj i iskrcaj je žešći.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi 1-3 puta dnevno..znam ponekadnać mrlju od prdca al kažu da se i to broji kako kakanje..znači 1-5...najčešće 2

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I mene ta tema zanima. Mi puno jedemo i puno kakamo.
    Stolica od 2 do 5. Tri puta u životu mu se dogodilo da nije imao cijeli dan stolicu pa bi drugi dan nadoknadio.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moje cure kakaju jedan put dnevno eventualno dva put al s naglaskom da smo prešli na adaptirano

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

duška moram komentirat predivana avatar

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj duška prvotno napisa
    moje cure kakaju jedan put dnevno eventualno dva put al s naglaskom da smo prešli na adaptirano
    ista stvar
    dok je bila na mom mlijeku - i po 5 puta na dan
    adaptirano - skačemo od sreće kad je jednom dnevno, čekamo ju kao da je najmirišljaviji 8) poklon i to uz dva obroka dnevno na kamilici

mamaunevolji

Početno novi problem kod stolice

Moj sin ima 5 mjeseca i do sada je bio samo na dojci. Nisu ga zanimali ni sokovi ni voda. Ali problem s kakanjem je postojao od prvog dana. Nije kakao čak i do 12 dana. U drugom mjesecu je kakao svakih 6 dana i tada smo otišli na pikicu i poslije toga doviđenja kakanje. Zadnji period bez kakanja bio je 20 dana i to smo završili jučer tako damo smo bili u bolnici na klistiranju. Pedijatrica mi je rekla da je to radi toga što imam kvalitetno mlijeko i nema puno otpadaka. On inače nema nikakvih poteškoća, spava cijelu noć, ima vjetrove, smije se i igra. Probala sam sve moguće naćine: pula kamilicu, donat mg, masirala ga, vježabala s njim, pio je sokove od šljive )to nam je bio prvi). Sada smo uveli kašice (naravno od šljiva) i **** 2 kao dopunu dojenju - kao možda će pomoći dodatna hrana. Čitam sve forume ali nitko se ne jada radi ovog problema. Zar smo mi jedini?

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mamaunevolji, ako je tvoje mlijeko do sada bilo dovoljno, možda je pametnije da zaboraviš adaptirano. šteta da se navikava na neku drugu hranu osim tvojeg mlijeka barem do 6 mjeseci.
    jesi li probala stavljati bebi mali komadić sapuna u guzu?
    nama je to pomoglo kod prvog djeteta.
    bebe koje su na majčinom mlijeku rjeđe kakaju od one koja su na adaptiranom.

mamaunevolji

Početno

sapun nisam jer sam čula da nije dobro i čitala sam da se jedino stavljaju čepići, a nikako sapun ili voda. Potičem mu jedino s toplomjerom. Znam da djeca na majčinom mlijeku rijeđe kakaju ali ne po 20 dana perioda. Preporuka je pedijatra da se daje šljivina kašica, koju on sada i jede. Inače nismo odustali od dojenja, samo smo uveli kašicu popodne i ujutro oko 80 ml hip2. Kaliko dugo nije vaše djete kakalo?

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moja mala nikad nije imala takve velike pauze u kakanju, ali se gadno napinjala pa sam kao najbolje laksative otkrila:
    - pomješano moje mlijeko s prokuhanom vodom i kašicom od šljiva
    - sok koji bi napravila tako da suhe šljive stavim u vruču vodu da se moče preko noći
    - definitivno joj najbolje ide od soka od jabuke, u sokovniku bi ocjedila one brašnaste jabuke, ne znam kako se zove ta sorta, te joj davala nerazrijeđen taj sok.

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

mi sad imamo 5,5 mj. iskljucivo dojimo i desi se po 3-4 dana da nema stolicu (ali to samo zadnjih mjesec dana)
    pitala sam pedicu i isto mi je rekla da moje mlijeko nema otpadaka pa da nije problem dako ne kaka i 7 dana, a u Klaicevoj obicno kazu da je do 14 dana nekakanja normalno.

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i mene ovo malo brine...otkako smo poceli s dohranom, a ima tome vec 2,5 mj. Val je poceo kakati sve rijedje i rijedje, sad se pokaki svaka 3-4 dana, nekad bude i duzi period. Znam da je to normalno dok dijete doji, ali sto sad kad je tu i dohrana, dali bi sad to ipak trebalo biti cesce?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Uh,a mi smo izgleda pravi posranci
    Mi kakamo barem 5 puta dnevno,rijetko se desi pelena a da ije pokakana, a mijenjam mu je skoro svakih 2 sata(po noći ne).
    Najgori iskrcaj je ujutro za vrijeme prvog jutarnjeg hranjenja-tada nam obavezno procuri ili na leđa ili sastrane.

mamaunevolji

Početno sanji30

da i nama je pedijatrica stalno govorila da je to radi mlijeka, ali sad kad je bilo period od nekakanja od 20 dana sad je priznala da takav slučaj nije još imala da beba tako dugo ne kaka. Jučer smo imali kakanje i to jako tvrdu stolicu iako je na mojem mlijeku, i kašicama od šljive i jabuke + kamilica (zaslađena). Inače se veli da je majčino mlijeko sredstvo za otvaranje stolice. Moj mali nema nikakvih komplikacija: veselo i sretno je dijete koje spava po cijele noći i igra se puno, jedino ga mući kad se ujutro mora probuditi ili kad po danu spava tada se budi u suzama jer ga grči u crijevima. Tosu mu jedine suze koje on zna. Da li tvoja mala ima takvih smetnji?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sapun u guzu?! :shock: Nemojte to raditi, isto kao ni podrazavati toplomjerom! Ako su bebe u redu, nema potrebe za zabrinjavanjem. Kako bi vama bilo da vam se ne ide na wc, a netko vas klistira!

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dori je danas 5. dan nekakanja

U početku je kakala svaki dan po više puta, kako smo joj uveli željezo zbog anemije počela je kakati svaki drugi dan a sada već 5. dan ništa

Papa moje mlijeko i ima 3 mjesec.

Trebam li se brinuti?

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

U početku oko 8 puta a od kada je počeo sa nadohranom oko 5 i to puuno

mamaunevolji

Početno Snješki

Draga mama, meni su govorili da je normalno da diejte koje je samo na maminim prsima nema stolicu i do 14 dana i da se ne brinem (hahaha koja mama se ne brine -i nek doktori budu bez stolice po 2 tjedna). Budući da ti je sad prvi put kako nema duže vrijeme stolicu - probaj TI konzumirati neke "laksative" pa joj prenesi preko mlijeka -zaslađenu kamilicu (ne prikuhanu - nek voda se samo zagrije), pij sokove od marelice ili ananasa, donat mg (više dana uzastopce).... Ako ne dobije stolicu u par dana probaj joj malo s toplomjerom. Mada vele ljudi da nije dobro, ali mišljenja sam da je zdravije da se malo potakne crijeva toplomjerom (pa nije to svaki dan) , nego da dijete ne kaka po dva tjedna i može se napraviti čep i i već stolica počinje smrditi. Vježbaj s djetetom (diži mu noge, masiraj crijeva, guzu) i prati da li ima vjetrove.
    evo ti savjeta iz prve ruke (iskustvo).
    puno sreće i strpljenja

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Snjeska prvotno napisa
    Dori je danas 5. dan nekakanja

U početku je kakala svaki dan po više puta, kako smo joj uveli željezo zbog anemije počela je kakati svaki drugi dan a sada već 5. dan ništa

Papa moje mlijeko i ima 3 mjesec.

Trebam li se brinuti?
    Slično je i kod mene, samo što ne dajem Noi željezo. Samo doji i zadnjih 15ak dana kaka svaka 4-5 dana, jučer je konačno došao taj peti dan i bilo je kakice, i to dva puta, pa smo MM i ja skakali od sreće, a do tad smo se smirivali infomacijama da je to ok za dojene bebe :/

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

prvih 6 mjeseci dok je bio isključivo dojen kakao je više puta dnevno, i obavezno noću oko 3,4h. naravno, morala bi ga presvući, a to znači i razbuditi

otkad smo počeli sa dohranom kaka 1 put dnevno, ujutro.

preporodili smo se

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Snješkić, to ti je normalno kod djece koju se doji. Nama je dr. rekla da je normalno do osam dana bebz stolice. To će sve sve regulirati. Probaj s čajem od kamilice, malo slađim. Nama je pomagalo. Pusa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •