Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 72

Tema: nedostatak mlijeka??

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno nedostatak mlijeka??

mislim da nemam dovoljno mlijeka za svoju klinku jer joj dam i 2 flasice na dan ad mlijeka jer mislim da je gladna!cice su mi onak mekane a prek noci se onak ful napune jer mala spava cijelu noc.htjela bi izbaciti flasice i kad joj dam cicu ko da duda na prazno i onda joj iz sazaljenja napravim ad.,i ona to sve poduda.
    i jedna cica mi je veca dosta i u njoj je puno vise mlijeka recimo omjer izdojenog(kada su mi skroz pune)120ml:40ml! :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nije neubičajeno da jedna sisa proizvodi više od druge
    adaptirano nemožeš izbaciti preko noći, mislim da se preporuča max 30ml svaka 3-4 dana
    vidi ovaj tekst:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=603
    koliko je beba stara?
    kako je išlo napredovanje na težini?
    kad si uvela bočicu?

vidi ovu uspješnu priču:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...=asc&start=200
    str.5

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...ht=relaktacija

prvo bi trebalo dodati noćno dojenje, jer prvo trebaš povećati proizvodnju mlijeka, a noćno dojenje ti je jako važno jer ono puno utječe na povečanje količine mlijeka
    dakle između pražnjena obje sise treba proći max 4sata, a ako ti prespava čitavu noć to je preveliki razmak pa neće doći do povečanja proizvodnje
    pogledaj ove linkove dok ti se ne jave savjetnice

polako, sve će doći na svoje

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

beba je stara 2 i pol mjeseca.ma super je dobivala na tezini.recimo u 17 dana je dobila kilu sto je bila samo na cici.
    zadnjih pola mjeseca joj dajem te 2 bocice ad.
    navecer oko 9 je na cici
    oko 11 navecer joj dam flasicu u snu i ona spava do 6-7 ujutro i od tad je pristekana na cici do 10.
    onda joj oko 12 popodne isto dam flasicu i cijeli dan opet do 11 je na cici

mogla bi biti stalno na meni i dudati..i zbog toga mi se cini da je gladna.nema ono da je recimo mirna par sati ko kaj je kad joj dam ad..

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

elizabet, bebe spavaju dulje kad piju ad mlijeko jer je ono teže probavljivo nego majčino i opterećuje im trbuščić. Zato vjerovatno i prespava cijelu noć. Moj prijedlog je da umjesto te bočice u 23 sata daš cicu.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

al onda nekak imam filing da nije dosta pojela i onda bi se i dosta budila po noci
    recimo ona nikada nije sama maknula cicu iz usta nego ju ja micem ili bi ona zaspala pa joj ispadne.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

al onda nekak imam filing da nije dosta pojela i onda bi se i dosta budila po noci
    recimo ona nikada nije sama maknula cicu iz usta nego ju ja micem ili bi ona zaspala pa joj ispadne.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj elizabet20 prvotno napisa
    normalno je da se budi po noći, to ti je jedan od načina prevencije SIDS-a.
    moja se u to doba budila svakih 2-3 sata, spasila sam se kad sam je prebacila u svoj krevet, a zaspala bi s cicom u ustima pa bi joj ispala

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=1964
    o dojenju i noćnom spavanju.

uskoro vam slijedi skok u razvoju (oko 3. mj)
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=260

ako ne želiš da joj za sad remetiš noćni san onda se ti probudi i izdoji obje sise oko 3-4-5 ujutro kad ti odgovara, stavi u friđ pa joj daj umjesto jutarnjeg adaptiranog

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ovako je bilo i kod mene prva tri mjeseca. bojala sam se da li ima dovoljno mlijeka pošto je imao i zelene stolice. također nije nikada sam pustio ciku, ja bi mu davala istu unutar 3 sata. umirila sam se kod prvog vaganja kad je dobio 1.2kg.
    moj savjet je da brojiš mokre i ukakane stolice. ako ih ima dovoljno, beba nije gladna. samo stavljaj na ciku čim više pa će navuči koliko joj treba.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

koliko joj das adaptiranog toliko ce se manje tvog mlijeka stvarati. zato joj daj cicu sto cesce (iako mi nije jasno zasto si joj uopce isla davati adaptirano ako je dobila kilu za 17 dana. moj je toliko dobio za 2 mjeseca!)

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ma kaka ona 3 puta dnevno i piski isto..
    pa prvu bocicu sam joj dala kad smo morali nekam ici, a izdojenog nisam imala dosta za obrok pa je pila ad. drugi dan joj je toliko falilo pa sam joj opet dala...i tak ukrug i sad sam na te 2 flasice..a probat cu izbaciti ih ali recimo kad je gladna i dam joj cicu a ne najede se nemirna je i nemoze nikak zaspat,nije sita a cim joj maknem cicu razbudi se i place..nakon nekoliko pokusaja isto tako
    kada joj dam ad pojede i zaspi da nema sanse da ju probudis a i pojede cijelu flasicu i to mi je dokaz da je bila gladna

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kada joj dam ad pojede i zaspi da nema sanse da ju probudis a i pojede cijelu flasicu i to mi je dokaz da je bila gladna
    pojede i zaspe ko top. kao sto bi i ti napravila da pojedes kilu odojka s raznja i tanjur pecenog krumpira.
    adaptirano mlijeko je teska hrana, i normalno je da beba zaspe tvrdim snom nakon toga.
    i to sto popije flasicu isto nije dokaz da je gladna. neke bebe i site struse flasicu. npr moj malac, jedini put kad sam mu dala adaptirano. popio je punu bocicu nakon podoja, odspavao 5 sati u komadu-isto jedini put-probudio se i sve povratio.
    ako zelis i dalje dojiti, polako izbacuj adaptirano, procitaj par tekstova s rodine stranice i bit ce sve ok.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

..a probat cu izbaciti ih ali recimo kad je gladna i dam joj cicu a ne najede se nemirna je i nemoze nikak zaspat,nije sita a cim joj maknem cicu razbudi se i place..nakon nekoliko pokusaja isto tako
    jeste gladna jer tvoja trenutna proizvodnja mlijeka zaostaje za njezinim potrebama upravo za te dvije boce adaptiranog

ne možeš preko noći navuči toliku količinu mlijeka.
    možeš maksimalno svaka 3-4 dana smanjiti količinu adapt. za 30 ml. i to preporučujem u večernjem obroku, dakle nakon što ti isprazni obje sise daš bocu (smanjene količine) i ako joj to nije dosta daš joj opet obje sise dok ne zaspi (svaki sekund se u sisama stvara mlijeko, dakle dok beba pije bocu u tvojim sisama će se stvoriti po 10-15 ml u svakoj, najmanje

što se sise češće prazne mozak dobiva signal koji kaže: nema se dovoljno mlijeka, i onda on izbacuje prolaktin u krv koji ubrzava proizvodnju mlijeka
    što su danas sise praznije utoliko će sutra biti punije

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

elizabet, ja bih te nalupala!
    beba super sisa, dobila je kilu i nesto, nemas ostecene bradavice, nemas soor, i ti joj ides davat bocicu? svasta.

sori ak ovo nije u skladu s forumskim pravilima... bas sam ljuta kad netko kome ide super ovak zasere bez veze

grubi ti je dala dobre savjete, poslusaj. polako i navuc cete mlijeka opet

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

to sto pojede cijelu bocicu nije dokaz gladi.
    moj bi se nakon obje sise bacio na bocicu kao gladna piranja.
    a kad nije bilo bocice (u vlaku, npr) sisao, sisao i zaspao svejedno.

jos uvijek je zderonja, pojede sve sto mu ponudim - sisu, bocu, kasicu, i jos mm-a milo gleda kad jede i otvara usta da mu da malo banane

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj blazena prvotno napisa
    ... bas sam ljuta kad netko kome ide super ovak zasere bez veze
    nemoj tako naglo, ne znaš cijelu priču i kako se bočica ubacila u igru
    ima patronažnih koje šetkaju okolo i forsiraju adaptirano, a neke imaju i vizitku s logom proizvođača adaptiranog
    sad nije ni bitno kako je došlo do toga, bitno je da se kreće s relaktacijom, a ona nije baš laka pa je dobrodošla svaka riječ podrške

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    sad nije ni bitno kako je došlo do toga, bitno je da se kreće s relaktacijom, a ona nije baš laka pa je dobrodošla svaka riječ podrške

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo bas joj smanjujem ad za 40ml..a i cesce ju stavljam na cicu i vec danas sam skuzila da i kad je onak mlohava cica da u njoj ima mlijeka..
    ali me jos uvijek muci to kaj mi je jedna cica ocigledno manja i u njoj je puno manje mlijeka?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ali me jos uvijek muci to kaj mi je jedna cica ocigledno manja i u njoj je puno manje mlijeka?
    to se zna desiti, ali nije strašno, češće joj davaj tu sisu
    ima mama koje doje samo na jednoj sisi (npr. beba neće nego samo jednu sisu..)
    kasnije se sve vrati u normalu, a privremeno pomažu ulošci za grudnjak

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

evo bas joj smanjujem ad za 40ml..a i cesce ju stavljam na cicu i vec danas sam skuzila da i kad je onak mlohava cica da u njoj ima mlijeka..
    Meni je jedna cica isto naizgled manje proizvodila, a sad kad smo prestali, iz nje ide i dalje mlijeko, a iz druge skoro više ne. Nije sve kako nam se čini

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I meni jedna cica više proizvodi .
    Nema ti to veze. (Osim s estetikom).
    I meni su patronažna i pedica forsirale adaptirano jer je mala jako slabo dobivala prvi mjesec na težini ali ja nisam popuštala. (Jesam jednom i niked više .) Sada me patronažna hvali i pita ako želim sudjelovati u grupi za potporu dojenju u Rijeci.
    Želim ti reći da ti mala ima odličan prirast (mi smo imali 220 g u 28 dana) i da se potrudiš malo oko navlačenja mlijeka. Vidjet ćeš da vrijedi .

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja navijam za vas! jako dobro znam, kako ti je...samo hrabro...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma eto, čitam ja ove vase probleme i da se i ja javim.....Ja dojim svoju vec 5 i po miseci i isla mi je po kilo i po po misecu i dojim svaka 4h, medutim....cini mi se da ni meni mliko ne navire toliko ko prije pa sam i ja počela dodavat navečer ad mliko i to prvo dam obe sise i potom napravim još 150ml mlika koje ona sa zadovoljstvom pojide....naglasavam da nakon sta je skinem sa prsiju obavezno place dok joj ne dam jos bocu ad mlika....tila sam pitat.....kako navuc mliko da mi opet prsi budu pune....jer su mi se opet vratile na velicinu kao sta su bile prije trudnoce i nakon cile noci ne dojenja ujutro su opet skoro prazne....da li se onda moje mliko stvarno povlaci..... :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

smanji razmak podoja na 2-3 sata, za povečanje mlijeka je bitno često pražnjenje sisa

Datum pristupanja
    May 2005

Početno problemi sa dojenjem

Drage forumašice !

Imam jedno pitanje za vas , naime prije jedanaest dana rodila sam svog sinčića Jana i naravno htijela bi ga doiti u rodilištu nam je to nekako išlo a kod kuće neko vrijeme sve je bilo ok . no sada u zadnjih par dana ima problema naime Jan često trači ciku a ja nema toliko mlijeka , pokušala sam izdojiti mlijeko iz obje dojke i sve ukupno je bilo 100 ml a ponekada ne bude niti 20ml . Inaše sam imala problema sa hormonima prije trudnoće iako mi je prolaktin prije trudnoće bio u granicama normale . Jućer sam mu u noći dala bočicu a u 6: oo dobio je ciku . Danas opet imamo problema nema dovoljno mlijeka . Kako mogu povećati kolićinu mlijeka ( pijem čaj za doilje i puno mlijeka ) .
    Staršno sam žalosna .
    Molim vas za pomoć
    Moj mali anđeo Jan stigao mami 20.08.2007 u 11: 23 na St.Duhu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vlatkapeno, ne moras piti mlijeko da bi stvarala mlijeko (to su bapske price). pij dovoljno tekucine (najbolje vode, moze i caja). kolicinu mlijeka mozes povecati tako da mu das da navlaci u prazno (nekada to znaci da visi na cici 24/7). koliko bradavica dobiva podrazaja od bebinih usta toliko se mlijeka proizvede (znaci svaka flasica je gubitak podrazaja za stvaranje). samo bebu sto cesce na cicu. mozda nije uvijek gladan ako place, mozda je nesto drugo.
    sretno!

tina parada, prsi ti nisu pune jer se vec davno uspostavila ponuda i potraznja. to je normalno. kao sto je MGrubi rekla, smanji vrijeme izmedu podoja (pusti ju da ti bude cesce na cici pa ce se proizvoditi vise mlijeka), a vidim po starosti da se uskoro blizi vrijeme dohrane! nadam se da ce ti dobro prihvatiti zlicicu.
    sretno i tebi.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mikka....počela sam ja već davat i voćne kašice....žlicu je prihvatila bez problema.....a šta se tiće dojenja....pokušat ću davat šta više podoja....iako mi je pedijatrica rekla da moram smanjit podoje jer mi je išla kil i po misečno.....pedijatrima ne valja kad krešije dobro....niti valja kad ne krešije....ko će ih znat....javit cu se da van rećen kako je prošlo..... :?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj tina parada prvotno napisa
    iako mi je pedijatrica rekla da moram smanjit podoje jer mi je išla kil i po misečno
    ne slusati takve "pametne" savjete

potrazi malo po forumu, ima mama cije su bebe dobivale i po 2 kile mjesecno

samo daj cikiti kad trazi

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Re: problemi sa dojenjem

Citiraj vlatkapeno prvotno napisa
    Jućer sam mu u noći dala bočicu
    draga, ja mislim da je on premali da mu ukines nocne podoje - ako se ne varam, upravo je nocno dojenje jako bitno za proizvodnju mlijeka

a maleni bi mogao prolaziti i skok u razvoju - prvi je s cca 3 tjedna (i ja sam tu skoro poklenula, ali zvala sam sos telefon ) - samo ga stavljaj na ciku kad trazi i nemoj se opterecivati s time jel proslo sat, pola sata ili sat i pol - samo mu daj. procitala si sigurno i na forumu da kolicina izdojenog mlijeka nista ne znaci (ja bi uspjela izdojiti do 50 ml kroz cijelo poodne!).

kolicinu mlijeka ces povecati samo time sto ces davati malenome da sisa kad on hoce - pa čak i na prazno (ja sam prvi skok u razvoju provela u krevetu s malenim).

a ako sumnjas na probleme s hormonima, napravi testiranje pa da budes s tim nacisto.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mikka....počela sam ja već davat i voćne kašice....žlicu je prihvatila bez problema.....a šta se tiće dojenja....pokušat ću davat šta više podoja....iako mi je pedijatrica rekla da moram smanjit podoje jer mi je išla kil i po misečno
    kila i pol mjesecno je sasvim normalno za dojenu djecu i ne moras smanjivati podoje. ako si pocela s dohranom, probaj nuditi i vodu, mozda nije gladna nego zedna.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

....ne mogu a da ne javim sta je bilo danas....davala sam joj da sisa kad je god tila....veceras sam je okupala i nakon toga sam je izvagala i onda dojila.....dala sam joj obe sise i potom opet vagala....i zamislite.....NULA!!!!
    ....nista nije povukla....a nije do vage jer sam je vagala na pocetku kad se tek rodila....i vazem je inace da vidim kako s kilima stoji.....tako da sam stvarno tuzna ....
    ne mogu virovat da mi se to dogada.....

morala sam joj dat ad mliko i plakala sam kad sam vidila kako papa.....

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Tina parada, a koliko ona adaptiranog popije dnevno? Zbroji mi sve kolicine u 24 sata. Koliko pije druge tekucine (vode, caja, soka), isto u 24 sata? Pije li sve to na bocu?

Vlatkapeno, kako ide? Dodajes li adaptirano?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ad mliko popije navecer oko 150ml a po danu popije oko 100ml vode...caj ne pije...ni sokice....
    evo jutros sam joj dala samo prsi i to obe jer mi se nekako cini da su se napunile....sam cemo vidit koliko ce bit sita....

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

......zaboravila sam napomenit da to pije na bocu.....

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Znaci, sve skupa imas oko 250 ml mlijeka manje nego sto joj treba.
    Ajde za pocetak izbaci vodu, ostavi adaptirano, doji na zahtjev i vidi kako ce proci dan. Javi sutra.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a sta da kazem...jucer sam cili dan bila doma s malom i dojila svaka dva-tri sata....ma vukla bi ona...cula sam ja da nije bas na prazno...ispocetka bi bilo nesto....sinoc sam joj dala opet obe cice a posli je pojila jos 180ad mlika....nisam joj cili dan dala nista, ni vode ni ad mlika, samo to sinoc....jutros opet isto...dojenje...ali mi se ne cini da mi je nesto mliko opet krenilo.... :? :? :?
    koliko to triba proc dana da se opet uspostavi dolazenje mlika?
    vec me bole i bradavice od njenog sisanja na prazno a ona ima potisak za izvlacenje nafte iz busotina.....

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

natasa....nema nigdi neki broj telefona da mogu nazvat da se jos malo raspitam.....bar ga ja nisam nasla.....i kada mogu nazvat----? hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tina parada, zasto vazes bebu od 5,5 mjeseci koja je dobivala kilu mjesecno :? ?
    nije valjda da mislis da nije dovoljno dobila na kilazi
    sta ti se cini da je ona gladna? da nisu zubi? ili nesto trece? bez uvrede, meni se cini da ju prejedas.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

natasa....nema nigdi neki broj telefona da mogu nazvat da se jos malo raspitam.....bar ga ja nisam nasla.....i kada mogu nazvat----? hvala!
    SOS telefon za pomoć majkama u dojenju

SOS - telefon za dojenje 05. svibnja 2003. krenuo je Rodin SOS - telefon za dojenje. Sve mame koje imaju problema, pitanja ili nedoumica oko dojenja slobodno nas mogu nazvati na ove telefone:

01 61 77 520

091 22 77 220

Pozive primaju naše educirane volonterke, mame za pomoć u dojenju. Na ovom telefonu ne možete dobiti medicinske savjete.

Na telefon možete zvati svaki dan,

ali kako su volonterke isto mame, molimo vas da zovete

radnim danom od 15 do 21

vikendom od 9 do 21 sat.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mikka....ne vazem je radi kila....ona je meni odlicna sta se tice toga, kao sta sam rekla, toliko napreduje da mi je pedijatrica rekla da smanjim podoje i da uvedem kasicu od voca tako da malo po malo kako sam davala kasice i kako je lito tako sam joj davala dosta vode pit, tako sam pocela gubit mliko pa sam je pocela vagat prije i posli podoja da vidim koliko ja imam mlika i da li joj je to dovoljno! jer na početku kad je ona imala tek misec-dva dana toliko sam imala mlika da bi mi po podoju znala pojist cak i 180ml i par puta i 200ml!
    a ad mliko dam samo navecer i to poslije podoja kad vidim da joj nece biti dovoljno.....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa nece ona zauvijek samo sisati. normalno da ti se smanjuje kolicina mlijeka kada ona pocne jesti dohranu. kako uvodis nove obroke, tako se smanjuje mlijeko.
    ako joj dajes kasicu, daj ju jednom dnevno, nakon nje vodu, a ostalo neka sisa.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

.....ali znaci li to da ja gubim mliko.... :? :? :?
    jer ja sam se nadala da cu dojit jos par miseci?
    a i kako to da neke zene iako dohranjuju dite ipak doje i imaju mlika?
    da li da izbacim skroz ad mliko navecer na zadnjem obroku pa da mi se ipak budi po noci za podoj ili..... :? :? :?
    HvALA VAM SVIMA NA ODGOVORIMA

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=603
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1474

nemoj odmah izbaciti svo ad, postepeno 30-40ml svaka 3-4 dana, trebaš dati vremena tijelu da ubrza proizvodnju

kad je beba počela spavati čitavu noć?
    [/quote]

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Gle, nece ti mlijeko NESTATI, samo ga sada ima manje.
    Uopce se ne cudim sto je malecka popila toliko ad. kad si joj izbacila vodu.
    Opet joj daj ad. veceras i sutra javi koliko je popila, tako da znamo kad i koliko treba smanjivati.

Kakve kasice joj dajes?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

.....ali znaci li to da ja gubim mliko.... :? :? :?
    jer ja sam se nadala da cu dojit jos par miseci?
    moj malac jede 4-5 puta dnevno a dojim ga jos uvijek, nekada cak i 15 puta dnevno, + minimalno 2 puta nocu (ima 14 mjeseci). dok ona sisa, mlijeko nece nestati.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

.....ali znaci li to da ja gubim mliko....
    ne, ne gubiš, nego se proizvodnja smanjuje ..
    zamisli špinu : koliko je odvrneš toliko će vode teči, zar ne?
    tako ti i sise "rade" koliko beba traži sisajući bradavicu toliko će mlijeka ići (toliko će se mlijeka proizvoditi), ako beba manje sisa , sise će smanjiti proizvodnju , ako beba pno češće sisa brzina i količina mlijeka će se povečavati
    koliko traži - toliko dobije
    ako jedan dan traži malo, taj dan će sise biti pune - al već drugi dan će se proizvoditi manje mlijeka
    ako jedan dan isprazni sisu do pete - slijedeći dan će mlijeka biti više
    beba sisa danas da navuče za sutra

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

....jucer je bila svaka dva sata na sisi pa ne primjecujem danas da su mi punije....ne zelim gubit nadu ali me ipak bole bradavice od njenog sisanja....
    da li da nastavim sa 1 kasicom+voda+ad navecer?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sve zavisi sto ti zelis.

Ako zelis izbacivati adaptirano, onda to ide postepeno: sljedeca 3 dana joj dajes istu kolicinu i ni mililitra vise (npr. 150 ml). Onda u petak smanjis tu kolicinu za 30 ml (na 120 ml). Onda sljedeca 3 dana jos 30 ml manje ...

Ako iza te kasice zelis davati vodu, OK, ali mislim da nema potrebe davati joj vodu neovisno o tom obroku. Medjutim, ako ti mislis da joj treba ...

Ti si najveci strucnjak za svoje dijete, mi ovdje samo dajemo savjete.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

..evo opet nas....dojila sinoc-dojila jutros i mlika mi se cini da opet nesto ima....valjda je malo i krenilo....sinoc sam joj opet dala posli dojenja ad ali samo 150ml i bilo joj je dosta. jucer sam stalno bila kraj nje i dojila svaka 3h i nadam se da ce to ic sve skupa na bolje....a i rekla sam sam a sebi da se ne triba zivcirat i ako ne bude sve ok....pa sam valjda bila i smirenija pa mi je i radi toga mliko opet pocelo vise dolazit.....

jos bi nesto rekla.....kako mi je mala isla 1,5 misecno a samo na mom mliku, zanima me kako mi moja pedijatrca (a to znaci ne bilo ko?!) i moja patronazna sestra (koja zivi u mojoj ulici!?) kako mi mogu rec od pocetka da mi beba previse debela i da previse napreduje iako sam ja rekla da je samo dojim!!!! ona se rodila sa 3900 i misecno....sad ima 9 kg! i skoro 6miseci!

mislim....ako je dojenje tako sad vec istrazeno da je najbolje za bebu i ako se zna da dite na materinom mliku ne moze bit debelo, odakle njima pravo da mladim mamama koje doje, vec u startu govore kako tribaju prorijedit dojenje i uvodit neki sokic ili caj tako da se dite zasiti od toga....i kako mi moze rec da ce mi malu stavit na dijetu ako ovako nastavim???
    mislim da to nije u redu.....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dobro ti ide, opušteno, bez previše opterečivanja

a za dr. i patronažu, a šta da ti kažem, velika većina njih i dalje nema pojma o osnovama dojenja a kamoli o nekim rješenjima za probleme
    bebe na adaptiranom ne smiju previše dobivati na kilaži jer je veliko dobijanje na kilaži od adaptiranog povezano s kasnijom pretilošću,
    bucmasta dojena djeca nemaju tih problema, zato beba na majčinom mlijeku ne može biti predebela .. i sama znaš

svi pametni pedijatri znaju za važnost isključivog dojenja (dakle bez sokića, čajića i sl.), dakle, ja iskreno sumnjam u stručnost tvoje pedijatrice .... i oni su ljudi i mogu biti svakakvi

moja Nera je rođena s 4kg, i s 5 mj je imala 10kg, ravnih ... pedijatrica je rekla: u redu je, ona je dojena

o biserima patronažnih imaš čak i poseban topic

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •