Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: problemi sa stolicom, ludi smo od brige

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno problemi sa stolicom, ludi smo od brige

Šimun već mjesecima ima proljev, pa tvrdu stolicu, pa proljev, pa tvrdu stolicu. I to se tako izmjenjuje. Nekada u jednom danu kaka tvrdo, pa usljede dva, tri proljeva. Ima period kada se sve smiri, ponadamo se da je sve prošlo, no iznenadi nas isto stanje. No više nećemo čekati ni dan, sutra ćemo na razgovor kod pedijatrice, pa ćemo vidjeti što će nam reći. Inače Šimun se hrani zdravo. Domaće voće i povrće, puno žitarica, domaćeg mesa, nikada nije jeo smokiće, čips, čokoladu, gotova jela iz vrećice i sl. Zalomi se poneki keksić, a probao je i sladoled, iako nije oduševljen. I po tome što jede, trebao bi imati kakicu svaki dan u isto vrijeme, a ne ova čuda. Probala sam eliminirati neke namirnice. Dobila sam savjet i da mu u istom danu ne dajem voće i mliječne namirnice. No ništa se ne mijenja. Na mlijeko reagira tvrdom stolicom, a na jogurte proljevom. Za voće i povrće nisam sigurna, kao ni za žitarice. Ne znam više što napraviti. Mažen je i pažen, puno s njim radimo, igramo se, nije izložen nikakvom stresu, čuva ga baka, a ona je divna prema njemu. Da ima neku bakteriju sigurno bi dobio temp., a i mi bi imali neke simptome. Pogriješila sam što se ranije nisam javila pedijarici, mislila sam da će se sve posložiti s vremenom. Šimun je inače zdrav, kada se i javi temp., uvijek je zbog zubića, ili mu dan, dva curi nosić. U obiteljskoj anamnezi imam ulcerozni kolitis i intoleranciju na neke namirnice. Namjeravam pedijatricu zamoliti da pošaljemo serum Šimunove krvi na pretrage za alergije, navodno to radi Klaićeva bolnica i neki lab. u Đurđevcu. Jer mi je očito da on konstantno nešto jede što ga zeza, ili ima nešto uređeno. Stvarno smo ludi od brige Molim vas vibre, a ako netko ima neki savjet ili iskustvo pišite.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Lara je s cca 15 mjeseci počela s proljevima, kiselom stolicom koja bi u trenu ojela guzu. mi smo isto bili ludi jer se nije pokazalo da je alergija na bilo koju grupu namirnica, išli smo na Rebro na pretrage i specijalisti nije bilo jasno zbog čega ima takve stolice. nalazi su bili u redu a mi smo se 2-3 mjeseca mučili. prošlo je kako je i došlo, makar je u njenom životu u to doba bilo stresa, ne direktno ali smo bili u fazi seljenja više mjeseci+prestanak dojenja+mama ponovno trudna. kod nje je možda bilo ipak na psihičkoj bazi ali vjerojatno nikad nećemo saznati...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a da izbacite sve mlječne proizvode ?

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

To sada planiram. Iako je imao period kada nije jeo ništa mlječno, ali svejedno se izmjenjivala tvrda stolica i proljev. Od prekjučer smo krenuli sa flaširanom vodom. Čula sam za slučaj jedne malecke koja je imala strašnih problema zbog vode. Tješi me činjenica da se sve alergije i problemi sa stolicom kod večine djece smire do treće godine. Dok se probavni i imuni sustav u potpunosti ne razviju. No želimo poduzeti sve mjere, da mu se ne unište crijeva. Moj brat je imao problema, nitko nije znao što mu je (bilo je to dosta davno), bilo mu je sve gore, onda se stanje smirilo, a sada u tridesetima muku muči sa kolitisom. Jede sjemenjke i ima 60 kg na svojih 180 cm visine.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pripazite i na sve proizvode s mlijekom u prahu (npr .nutela)
    treba najmanje 7 dana da se tijelo "očisti" od kravljih proteina

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

koliko je dug bio period kada nije konzumirao mlijecne proizvode?
    ovo pitam jer ipak treba proci odredjeni vremenski period da se organizam oporavi od toga sto mu smeta

mi imamo, vjerujem donekle, slicnu situaciju
    nije rijec o proljevu ali je o kasastim stolicama, i kod nas je trajalo mjesecima
    doktori sumnjaju na intoleranciju glutena i mlijeka, pa smo te proizvode izbacili iz njene prehrane, ali ipak je morao proci skoro mjesec dana da se stolica izregulira
    cak i sad se nekad desi poneka kasasta, a ja budem :? , jer znam da ne unosi nista sto ne bi trebala u organizam
    za koji dan smo na kontroli pa cu traziti da dobijem uputnicu da i mi uradimo alergo testove iz krvi, jer zelim znati sta tacno ona ne podnosi
    imam utisak da nije samo gluten i mlijeko jer se onda te kasaste stolice ne bi ponavljale

saljem vam vibrice da sve bude dobro

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pogledaj malo informacije o netoleranciji glutena (celijakiji). Primjecujete li pad energije kod njega povremeno, promjene u raspolozenju, neobjasnjiv umor? Uz to, jedna od manifestacija kod djece je i ucestali proljev.

Glupo mi je pisati nesto ovako i (u)plasiti te bespotrebno, jer simptoma ima jos jako puno, no svakako sam htjela skrenuti pozornost i u tom smjeru, jer ne znam koliko pojedini lijecnici uopce sumnjaju na celijakiju.

Pada mi na pamet i da vodis dnevnik sto jede i kada mu se dogadjaju ovi problemi, mozda bi i tako lakse uocila uzrok problema?

Sretno sutra.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

kod nas je postojala sumnja na celijakiju i u nasem slucaju su vrlo brzo na to pomislili i radili pretrage da sumnju otklone ili potvrde
    cak za moj ukus su malo prebrzo pomislili na celijakiju, jer pretrage za istu su vrlo invazivne i nimalo lagodne

u nasem slucaju pokazatelji su bili; napuhnut trbuh, cesta kasasta stolica, slab prirast na tezini i nervoza (ena je imala jako nemirne noci)

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Cure hvala na informacijama.

Naša pedijatrica je odsutna, pa smo razgovarali s doktorom koji ju mijenja. Stvarno si je dao truda nas saslušati. Ugl., pošto se po prvi puta javljamo s tim problemom odlučio je krenuti od kompletnih krvih pretraga. A dalje čemo vidjeti. Nije htio nagađati o čemu se radi, rekao je da može biti u pitanju i alergija na masti. U svakom slučaju to ne može tako ostati, stvar nije bezazlena. A Šimun je i danas imao proljev dva puta.

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Šimunova krvna slika je uredna, osim povišenih limfocita i blage anemije, za koju dr. krivi proljeve. Dobili smo uputnicu na bakterije i parazite u stolici i ta je pretraga bila ok. Ništa nije pronađeno. U međuvremenu se stolica normalizirala (mlijeko nije pio dulje vrijeme, a izbacili smo i sve mlječne prerađevine). Vratila se je i Šimunova pedijatrica, danas je mm razgovarao s njom. Sve joj je detaljno objasnio i rekla je da je vrlo vjerojatno u pitanju intolerancija na laktozu, koja se može "povući" kroz dvije, tri godine. Dobili smo uputnicu za dr. na pedjatriji koja će testirati Šimuna. Idući tjedan ćemo do nje. "Guglala" sam na net-u o tom testiranju. Navodno se radi test na koži i test na dah. Nemam pojma kako će to izgledati, Šimun jako plače i na običnoj kontroli. Zabrinuta sam, nadam se da će sve dobro proći. Da li je itko bio s djetetom da takvom testu?
    Preživjet ćemo mi tu intoleranciju, sretna sam što nije u pitanju celijakija

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ena je radila prick test na kravlje mlijeko i to je test na kozi
    piknuli su je tri puta na podlakticu, i onda smo cekali mislim desetak minuta u cekaonici pa smo se vratili u ordinaciju i doktorica je provjerila reakciju na te ubode.
    da nije u pitanju takav test :?

a za test na dah ne znam nista.

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Vjerojatno je to takav test, iako ne znam zašto će ga testirati na alergiju kada alergija i intolerancija nisu ista svar. Koliko sam ja do sada uspjela shvatiti alergija je preosjetljivost, a intolerancija ja nemogućnost probave laktoze usljed nedostatka enzima laktaze. A vidjet ćemo. Bit će mi užasno grozno kada ću ga gledati kako plače Sve u svemu sretna sam što su mu se stolice skroz normalizirale. Znači nešto vezano za laktozu je, a da li je alergija ili intolerancija, vidjet ćemo. Raspitat ću se još da li se to testiranje negdje radi privatno, čisto zbog ugodnije atmosfere okružja. Čula sam za Đurđevački lab. Bacam se u potragu.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo radili test na netoleranciju na laktozu u Klaićevoj, ali kako je to bilo prije skoro 3 i pol godine, ne garantiram da su vremenski razmaci točni.
    Mislim da smo došli natašte, pa su mu vadili krv, pa je onda morao popiti neku otopinu laktoze, i onda su mu iz prstića svako malo vadili krv (mislim svakih 15 minuta, pa nakon nekoliko puta tako svakih pola sata). Dosta neugodno. Par sati smo presjedili u čekaonici (razmak od 15 minuta nije dovoljan da se odeš negdje prošetati, a i bilo je hladno i ružno, on je još bio beba, morala bih ga svaki put u skafander/iz skafandera), čekaonica je zapravo uski prolazni hodnik, morala sam ga nositi na drugi kraj bolnice ako sam ga trebala premotati, a jedino pozitivno je što ga nisu morali svaki puta ponovo piknuti jer mu se ranica još nije stigla potpuno začepiti, nego bi sestra samo malo stisnula postojeću ranicu.
    Uglavnom, pripremi se da to dugo traje, ponesi mu zanimacije, nisam više sigurna ali mislim da za to vrijeme ne smije ništa jesti ni piti, pa bi ti mogao biti nervozan.

A možda (daj Bože) sad imaju neku novu, podnošljiviju metodu.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ne znam u kojoj ste fazi vezano za pretrage koje radite,
    ali možda vam pomogne nešto od onog što mi praktikujemo u takvim situacijama.
    Znalo se i nama dešavati, doduše nikad duže od 7 do 10 dana, ali baš tako kako opisuješ, malo proljev malo tvrda stolica,
    a bez nekih drugih popratnih simptoma.
    Ja tad G. dajem bananu do dvije na dan, izbacim mlijeko,
    čaj od šipka (nikako čaj od mente),
    i ampren čorbu bez ikakvih masnoća - brašno se na suho "poprži", zalije se sa vodom, posoli
    i ubaci desetak zrnaca kima, baci još jedan ključ i gotovo!
    U to sam običavala staviti šaku na kockice izrezanog dvopeka.
    To je dobro i kod povraćanja.

Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •