Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: srce - molim savjete!? beba reži

Lelas

Početno srce - molim savjete!? beba reži

Moja beba sada ima 6 mj. Sa 2 mj. nas je pedijatrica poslala kardiologu radi šuma na srcu. Kardiolog nam je rekao da to nije ništa strašno te da beba ima i malu rupicu na srcu koja bi se tribala zatvoriti. U slučaju da se nezatvori beba nikad neće imati problema. Kardiolog nas je opet naručio na kontrolu za 4 mj.

Imate li slična iskustva?

Beba ponekad kad je u polusjedećem položaju počme režati kao da kaki (ali to nije kakanje, kada kaki nedaje nikakve zvukove)dali to ima veze sa srcem?

Inače beba super papa, spava, dobro napreduje vesela je i razigrana.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moja nećakinja je imala rupicu na srcu, sa godinu dana je već sve bilo u redu, nije imala nikakvih problema

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno ciao

Lelas nemaš se čega bojati i moja beba koja ima 4 mjeseca ima rupicu na srcu koju redovito kontroliramo...smješno mi je da misliš da reži zbog te rupice ,sorry..nema nikakvih problema ako ona normalno jede,spava,normalno se ponaša...hrabro i bez straha..

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Niki su u rodilištu dijagnosticirali šum na srcu (rupicu) i rekli da će se to najvjerovatnije zatvoriti. Na kontrolu smo išli sa 3,5 mj. i bilo je sve ok :D .

Anđela4

Početno

perpetua ...smješno mi je da misliš da reži zbog te rupice ,sorry..nema nikakvih problema ako ona normalno jede,spava,normalno se ponaša...hrabro i bez straha..

ĆITALA SAM OVAJ TEKST NEGSI NA STRANICI PLIVE PA SAM SE ZATO UPLAŠILA JER MAMA TA ISTO SPOMINJE STENJANJE. MA DA NEZNAM KOJA JE TO DIAGNOZA Vitium cordis cong. Defectus septi ventriculorum partis subaortalis U MOJE CURICE JE SAMO ASD II

Naša curica ima 2 i pol mjeseca i dijagnosticirano joj je: Vitium cordis cong. Defectus septi ventriculorum partis subaortalis + ASD II (manji). Ona povremeno stenje pa je kardiologinja na drugom pregledu ultrazvukom i EKG-om preporučila terapiju Lanitopom. Inače djevojčica nema nekih drugih simptoma, ne plavi, na znoji se pojačano, na masi dobiva. Doktorica je u povijesti bolesti tkđ. navela da je greška hemodinamski značajna, pošto se radi o dvije rupice koje se zbrajaju.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sorry Anđela ali htjela sam je malo ohrabriti i ne treba u životu sve gledat crno....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

treba redoviti ici na preglede!
    Mojoj necakinji je otkrivena rupica na srcu (tocnu dijagnozu neznam) kad je imala 3god (dosta kasno), za koju su isto rekli da ce se rastom zatvoriti, ali nije se zatvarala, operirana je lani (dob od 5god.) u Rijeci metodom 'kisobran' (u krvnu zilu se uvlaci sonda i 'kisobran' zatvara rupicu), sve je proslo ok i danas je zdravo dijete; nema nikakvih problema niti smetnji!

Nije imala nikakve specijalne simptome niti smetnje!
    Jedino je bila dosta mrsava (ali ni sada bas nije krupno dijete)!

Dakle... nije sve tako strasno, bolje da se odmah primjeti i na vrijeme sanira!

Ma biti ce sve ok!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •