-
Mama mi je bila tu prvih 20-ak dana, sveki ih kupala prva 2 meseca a onda svi tutanj na svoju stranu. Mm radi od jutra do večeri, sveki se 'ne meša', mama daleko...U se i u svoje kljuse :/
Dolazile su mi doduše ako ne svakog a ono svakog drugog dana komšinice da se malo poigraju sa jedva dočekanim bebama i da tu i tamo ponešto pomognu (da ih nosaju, ljuljaju, pomažu oko kupanja - sve u svemu ništa krupno). Ipak, one su dolazile kad su želele i nisam imala slobodu da ih eksplicitno pozivam već ako svrate svratile su. Kako su momci prestali da budu bebe opala je i njihova zainteresovanost pa jedne nema više uopšte a druga svrati ponekad.
U šetnju sam ih vodila sama ili opet u pratnji neke od komšinica ako bi izrazile volju da prošetaju sa nama. Živimo u ne baš toliko velikom gradu pa bih znala ako sam sama da zamolim neku poznatu prolaznicu da mi pripazi na kolica dok ja kupim hleb i mleko - kasnije su me zapamtile prodavačice pa bi jedna izašla da ih pričuva dok ja jurim sa korpom po prodavnici. Na pijaci smo od starta atrakcija - koliko su se oni nadobijali domaćih jaja i voća to samo mi znamo - uvek se nađe neka bakica da nam podari jabuku ili jaje
Kuvanje, peglanje i sav posao po kući je samo moj i naročito tu niko nema volje da mi se meša. Uzimala sam jedno vreme ženu za peglanje tamo kad su oni prohodavali ali je to bilo pusto bacanje para (recomendation, cvrc
). Takođe su samo moja i bolesna deca i bilo je situacija kada sam za ceo mesec spavala po 2h u 24h - niko me nije ni pitao kako mi je i mogu li.
prilično sam ljuta na porodicu zbog njihove apsolutne nezainteresovanosti kad smo u pitanju moja deca i ja. Sada sam postala aždaja u malom pa uzmem tako pa pošaljem decu u dvorište i doviknem svekrvi 'sad ću ja!' pa me nema po sat vremena (usisavala, potirala, čitala, dremala, šta****lištasamradila). Uvaljujem ih i tati pa tu i tamo odvede jednog sa sobom na posao dok se ja bavim onim drugim. I samu decu sam počela da 'šikaniram' tako što im podelim igračke i naredim da ne želim d aih čujem pola sata a za to vreme ili odradim nešto po kući (van njihovog vidokruga inače ništa od osame) ili se izvalim na krevet i čitam čisto da odmorim noge.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma