Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Spavanje na siki...

Koraljka

Početno Spavanje na siki...

Drage mame, kakva su vasa iskustva sa bebama koje zele spavati samo na siki? Moja malena ima 3 mjeseca i u posljednje vrijeme nocu se budi svakih sat - dva, posise 2 gutljaja i spava. Inace je imala samo jedan nocni obrok. Danju je ista prica, samo vrijeme kad ne spava, zahtjeva da sam samo s njom... Imam jos cetverogodisnjaka koji isto treba mamu pa balansiram izmedu zahtjeva jednog i drugog...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sebastian ima 19 mjeseci i uglavnom i dalje spava prikopcan na mene

jedina je razlika u tome da sam se ja naucila spavati u najneobicnijim polozajima i vise mi zbog toga ne trnu ruke ili noge

dok je bio mali koristila sam rolice rucnika da osiguram da se slucajno ne otkotrljam na njega (nisam se nikad otkotrljala na njega)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sebastian ima 19 mjeseci i uglavnom i dalje spava prikopcan na mene

jedina je razlika u tome da sam se ja naucila spavati u najneobicnijim polozajima i vise mi zbog toga ne trnu ruke ili noge

dok je bio mali koristila sam rolice rucnika da osiguram da se slucajno ne otkotrljam na njega (nisam se nikad otkotrljala na njega)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja malena ima 3 mjeseca i u posljednje vrijeme nocu se budi svakih sat - dva, posise 2 gutljaja i spava
    kod nas je ista situacija.
    samo što moja malena ima 2 godine i mjesec dana

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ha, ha, ha.... da se ne ponavljam... (makar je malecko bolje u zadnje vrijeme, na žalost Lutonjice )

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=11423

Koraljka

Početno

Znaci nisam jedina...
    Skuzila sam da Tonkica izgleda ima veliku potrebu za sisanjem, pa kad je nemirna, nervozna trazi siku ili joj je rukica u ustima. Savjetovali su mi da probam sa dudom...ali to mi je posljednje sto bi napravila.
    Sad posljednja dva dana, u razdoblju kad je budna, nastojim je sto vise zabaviti, pricati s njom, sve drugo ostavljam za kasnije. nakon sat - dva tak joj je svega dosta , da kad zaspi ne budi se uopce...
    Budemo vidjeli koliko ce to trajati.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja isto imam problem spavanja na siki, ali malo drugačiji, pa da ne otvaram novi topic - evo moj problem:

Vito većinom zaspe na sisi u 90% slučajeva, ali problem je što on zaspe i ne posisa dovoljno mlijeka. Ja ga moram podići u okomit položaj radi čestog povraćanja, on spava 10-15 minuta i onda ga glad probudi, pa opet traži, ali opet ista priča.
    Na kraju ispada da je ustvari stalno na sisi, a stalno gladan jer količinski ne pojede puno, a majčino mlijeko se lako probavlja, pa mu je želučić stalno prazan.
    Pošto je to tako uvijek jednom dnevo dođemo do potpuno iscrpljenosti i mene i mojih dojki i dogodi se da nema više ni kapi mlijeka, a Vito vrišti od gladi.
    Imam osječaj da se vrtimo u krug.
    Inače napreduje super (vjerojatno jer jede samo masno mlijeko konstatno) i već su mi ljudi rekli da je debeli (zloćke jedne).
    Sve to mene umara jako, ne mogu nikoga pozvati u goste, fali mi drženja, fali mi vremena za sebe....
    Vito rijetko kad odspava 1-2 sata u komadu. To traje 5 tjedana i stalno je isto.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I još nešto... nikada mu nije dovoljna jedna cika kod papanja. Obvezno obje do kraja i traži još.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Slatchice i ja imam taj problem. Srecom nije cijeli dan nego se to uglavnom dogadja za vrijeme popodnevnih dojenja. Mala mi spava na cici i cim ju ja izvadim van iz usta poludi. I tako smo npr danas jeli od 17.30 do 19.00 i još je naravno bila gladna, a mene su cice boljele za poluditi. Morala sam joj dati adaptiranog mlijeka. Uzas.
    I moja beba (btw ima 2,5 mjeseca) isto jede u jednom podoju obadvije cice. Ujutro lijepo pojede na jednoj, a na drugoj malo i kad je sita bas kao što bi trebalo biti izbaci ju iz usta. Drugi jutarnji podoj veće temeljito isprazni obadvije, a onda ovo jedno popodnevno i jedno večernje hranjenje je užas.
    Ja sam iscprljena i totalno nezadovoljna.

Koraljka

Početno

Citala sam tekstove koji govore da duda varalica nije potrbna, da je najprirodniji nacin tjesenja i uspavljivanja stavljanje bebaca na siku.. To zaista pali, ali... Ponekad postaje vrlo nezgodna navika jer Tonkici (4,5 mj.) sad vise nije dovoljno samo sisanje, vec trazi određeni polozaj da zaspe. Kako jos opcenito dosta spava, to postaje nezgodno kada imamo goste ili zelimo otici nekuda s njom... Eh, da ne zaboravim onaj molecljivi pogled pun zudnje i kad rukicom krene drapati moju bluzu, onda ja bjesomucno trazim krevet, na kojem ona mora zaspati samo na desnom boku i sisati samo desnu siku. Sad se to ponavlja i po noci.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •