Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Neutazivo gladan dok spava (ili: kako zamijeniti noc i dan)

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Neutazivo gladan dok spava (ili: kako zamijeniti noc i dan)

Tece noc u kojoj sam od uspavljivanja bebe pa do sadasnjih sitnih sati imala tek 2 "intervencije". Pravo cudo u usporedbi sa nedavnom noci, kada moj mali gladus nije sastavio duze od sat vremena u komadu.

Osim sto se nazire prvi zubic koji sigurno ima svog udjela u bebinom nemirnom spavanju ovih dana, i sto vjerojatno vec prolazimo novi skok u razvoju, pitanje cestog budjenja je nesto sto traje vec 2-3 mjeseca. Ritam je takav da trebam ocekivati neocekivano, dvije noci nam nisu jednake. No, da se ne bi ova tema pretvorila u jos jednu zalopojku o malim nespavacima, mene zanima veza hranjenja i spavanja. Preciznije, ima li sanse promijeniti broj dnevnih podoja ne bi li kao rezultat eventualno imali manje nocnih budjenja iskljucivo zbog gladi?

Naime, svaki put kad se probudi bebu probam dojiti i on kroz san uredno isprazni jednu ili cak obje dojke. Neki dan, kao sto rekoh, takav sam ritam imala u prosjeku svakih sat vremena. On definitivno ima vise podoja i veci apetit nocu, nego danju. Danju je sve aktivniji, mogu proci i dva-tri sata izmedju dva hranjenja, dok se to nocu vrlo rijetko desava. Primjetim i dane kada ima manje mokrih pelena, sto je direktno vezano za njegov manji dnevni apetit (posebno kada je vruce, tada doslovce povuce samo par puta da ugasi zedj).

Da li bi bilo drugacije kada bi danju vise jeo? Pokusavala sam ga dojiti cesce, no nikakav pristup ne pali - vec sam do sada naucila da on sam najbolje zna kad je i koliko gladan, bez obzira na sve moje pokusaje. Ili se mozda ipak nesto moze napraviti po tom pitanju?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

možda mu preko dana svijet oko njega odvalči pažnju. jesi li pokušala dojiti u polumračnoj tihoj prostoriji?
    ja mislim da kod vas postoji veza između malog broja dnevnih podoja i noćne gladi

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

potpisujem Mgrubi. i mi smo neko vrijeme imali jako mali broj dnevnih sisanja ali zato noću i 7 puta. jedna od savjetnica je negdje napisala da je to u redu, jer da je situacija obrnuta da se sigurno ne bih brinula. znači, bitan je broj sisanja uopće, a kad su raspoređeni svejedno je.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    možda mu preko dana svijet oko njega odvalči pažnju. jesi li pokušala dojiti u polumračnoj tihoj prostoriji?
    ja mislim da kod vas postoji veza između malog broja dnevnih podoja i noćne gladi
    Definitivno! Raste, sve pocinje zapazati, nista mu ne promice. Na tu njegovu znatizelju najvise "sumnjam" kao na glavni uzrok smanjenog dnevnog apetita, kao da nema kad jesti. Pokusavala sam ga vec hraniti u tihoj sobi, sjetivsi se da sam citajuci forum jos u trudnoci na nekoj temi nasla taj savjet, no ne ide bas. Stvar je u tome da on kad nece jesti, onda izgleda nema smisla siliti. Desilo se par puta kada sam pokusavala i uspjela podojiti ga bez da sam uocila znakove gladi, da se vrlo skoro nakon toga pokaka.

On super napreduje i ne brine me dinamika hranjenja, naucila sam vec da on zna najbolje sto i kada hoce. No, ipak me zanima ima li smisla uopce pokusavati zamijeniti noc i dan kad je njegov apetit u pitanju? Ima li mozda jos neko slicnih iskustava i sta je upalilo?

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi smo imali isti problem. Odjednom je usla u tu fazu kad je otkrila svijet i sisa je uopce nije vise zanimala, nikako nije jela preko dana, samo par gutljaja tek toliko da utazi glad, ja se brinula, brojala pelene, gledala hoce li dehidrirati itd itd...a po noci sve pet, jela ko luda, i to cesto. Onda sam otkrila trik jedenja u snu ali po danu! Dakle, kad je pospana, krenem je uspavljivati, mi to radimo s dudom, ne znam kako vi, a onda kad je vec skoro pred san, spustim je na sisu i jede! Inace mi nikako ne uspijeva da jede dok je budna, cak se ljuti ako je krenem uspavljivati na sisi. Ovo funkcionira vec kojih mjesec i pol, jede samo dok je u polusnu i dok spava, a ja za to vrijeme moram setati po stanu i "pjevusiti", ljuljati je u narucju i tako...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •