-
Neutazivo gladan dok spava (ili: kako zamijeniti noc i dan)
Tece noc u kojoj sam od uspavljivanja bebe pa do sadasnjih sitnih sati imala tek 2 "intervencije". Pravo cudo u usporedbi sa nedavnom noci, kada moj mali gladus nije sastavio duze od sat vremena u komadu.
Osim sto se nazire prvi zubic koji sigurno ima svog udjela u bebinom nemirnom spavanju ovih dana, i sto vjerojatno vec prolazimo novi skok u razvoju, pitanje cestog budjenja je nesto sto traje vec 2-3 mjeseca. Ritam je takav da trebam ocekivati neocekivano, dvije noci nam nisu jednake. No, da se ne bi ova tema pretvorila u jos jednu zalopojku o malim nespavacima, mene zanima veza hranjenja i spavanja. Preciznije, ima li sanse promijeniti broj dnevnih podoja ne bi li kao rezultat eventualno imali manje nocnih budjenja iskljucivo zbog gladi?
Naime, svaki put kad se probudi bebu probam dojiti i on kroz san uredno isprazni jednu ili cak obje dojke. Neki dan, kao sto rekoh, takav sam ritam imala u prosjeku svakih sat vremena. On definitivno ima vise podoja i veci apetit nocu, nego danju. Danju je sve aktivniji, mogu proci i dva-tri sata izmedju dva hranjenja, dok se to nocu vrlo rijetko desava. Primjetim i dane kada ima manje mokrih pelena, sto je direktno vezano za njegov manji dnevni apetit (posebno kada je vruce, tada doslovce povuce samo par puta da ugasi zedj).
Da li bi bilo drugacije kada bi danju vise jeo? Pokusavala sam ga dojiti cesce, no nikakav pristup ne pali - vec sam do sada naucila da on sam najbolje zna kad je i koliko gladan, bez obzira na sve moje pokusaje. Ili se mozda ipak nesto moze napraviti po tom pitanju?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma