evo pogledaj ovaj topic

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=45373

bez uvrede, ali još nitko nije uspio dokazati da psiha nema veze s uspjehom IVF-a.

Svi ćete se vjerojatno složiti da je tijelo neodjeljivo od psihe, jedno bez drugog ne funkcionira, pa kako onda možemo tvrditi da psiha ne utječe na uspjeh.

Sorry što ću ja sad malo docirati, ali razmislite od čega se sastoji ljudsko ponašanje?

Po nekim teorijama koje su in ovih godina ono se sastoji od mišljenja, aktivnosti, fiziologije i osjećaja.
S ovim se ne moraju naravno svi složiti.

Vjerojatno ste se našli u situaciji da ste danima mislili nešto crno i onda vam netko ili nešto na neki način promijeni smjer razmišljanja u pozitivnom smjeru.

Sjetite se kako ste se osjećali kad ste mislili crnjake, a kako kad ste mislili nešto dobro.

Ili se sjetite kako ste se osjećali kad ste danima nepokretno čamili u kući, a kako dok ste malo izašli na zrak, u šetnju ili ako ste samo napisali na komad papira svoje misli.

Point ove priče je da čovjek sam odlučuje ono što će misliti i ono što će raditi, tj. kakvom će se aktivnošću baviti i da na taj POSREDNI način utječe na fiziologiju tijela i na ono što će osjećati.
Znači mi na fiziologiju ne utječemo direktno-osim ako ne uzmemo tzv. lijekove za živce, nego posredno preko svojih misli i aktvinosti.

Naš organizam nema istu fiziologiju kad mislimo crno i kad mislimo nešto lijepo, također nema istu fiziologiju kad sjedimo i kad smo aktivni.

Ovisno znači o tome što radimo i što mislimo takva će nam biti i fiziologija koja proizvede određeni osjećaj u našem mozgu.

S obzirom na to onda vidite da naša misao i naša aktivnost utječu na kemijske procese u tijelu, a svi mehanizmi u tijelu su povezani tako da to mora imati nekakve veze i sa začećem.

Svi ste vjerojatno čuli da ljudi lakše ozdrave ako se više smiju, ako su pozitivno nastrojeni.

Tako da konstatacija kako naša psiha ne utječe na uspjeh baš i ne drži vodu.
Na koji točno način utječe to baš i nije poznato, ali negativistični stav i zatvaranje u sebe tijelu sigurno ne pomaže.