Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 67 od 67

Tema: Pekmez od drenjaka

  1. #51
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Mali dućan na moru, ali mislim da su u velpro distribuciji.

  2. #52

  3. #53
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa

    jubimte

  4. #54
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    imaju vegafriut
    ima i vitaminka mislim od drenjaka

  5. #55
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Mislim da je to-to, ali je sličica mutnjikava pa nisam sasvim siguran.

  6. #56

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Evo pitanje jedne gotovanke....ljenčine....mogu li umjesto miješanja jednostavno ubaciti u multipraktik ....nemojte me odmah popljuvati da je bit u tome da se miješa tri sata.....jer ću u tom slučaju morati odustati....

  7. #57
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Odustani.

  8. #58
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    onda ti je lakše u veš-mašinu, pa na centrifugu

    poanta je u sporom miješanju...

  9. #59

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno


    znala sam....a tako sam se htjela folirati sa zmiksanom marmeladom..

  10. #60
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    onda ti je lakše u veš-mašinu, pa na centrifugu
    Ajmeeee, otkud samo ovo izvlačiš?!

  11. #61
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Uh, ja sam neki dan skužila da je naš drenak prošao, valda zbog velikih temp.

  12. #62
    ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    503

    Početno

    Kaj če se desiti ako sam mješala cca sat i pol i malo sa elek. mix.?
    Ispao je izvrstan po okusu samo malo rijedak.
    Dali može imat veze prekratko mješanje(rijetkoča) sa kvarenjem :?

  13. #63
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    može
    ali i ne mora

    eh što sam odgovorila

  14. #64

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,951

    Početno

    kad mi god ovaj topic isplovi na tražilici ja pročitam pekmez od kenjaka

  15. #65
    ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Lokacija
    sisak
    Postovi
    588

    Početno

    Dobila drenak, upravo kuham sok, a radila bi i pekmez. Nisu mi baš jasni recepti na netu, piše pasirati drenak - jel to sa košticom? pa koštica je ogromna, valjda neću sje... pasirku. Probam pa javim

  16. #66
    ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Lokacija
    sisak
    Postovi
    588

    Početno

    pasirka uzvraća udarac, odnosno gađa košticama... odustajem od soka ide sve u pekmez. Ne kužim te silne recepte za sok od drenka... kuha se u vodi pa procjedi pa pasira... a jel se ta voda baca ili kaj? i samo pasirana masa kuha sa šećerom? Jel tko radio da mi pojasni?

  17. #67
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ja sam radila pekmez od drenka. Kuhala drenak bez vode kad je bio kašastc, ispasirala na staroversku pasirku za paradajz. Nije jednostavno krupne su koštice ali išlo je. Šećer sam dodavala po ukusu jer je jako kisel. Radila sam ga 2009 god, još ga ima i ne kvari se.
    Radila sam i drenak + med bez kuhanja. umjesto šećera na kg. ispasiranog drenka dodala sam 1 kg. meda, mješala to i spremila u flašice
    Još sa radila i rakiju sa drenkom. U bocu sa rakijom dodala šaku zrelih čitavih drenaka i ostavila stajati. Rakija pocrveni, kažu da je dobro za probavu.
    Dobro je drenak staviti u zamrzivač, izvrstan je kod proljeva.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •