Mali dućan na moru, ali mislim da su u velpro distribuciji.
Mali dućan na moru, ali mislim da su u velpro distribuciji.
imaju vegafriutms. ivy prvotno napisa
ima i vitaminka mislim od drenjaka
Mislim da je to-to, ali je sličica mutnjikava pa nisam sasvim siguran.
Evo pitanje jedne gotovanke....ljenčine....mogu li umjesto miješanja jednostavno ubaciti u multipraktik....nemojte me odmah popljuvati da je bit u tome da se miješa tri sata.....jer ću u tom slučaju morati odustati....
onda ti je lakše u veš-mašinu, pa na centrifugu![]()
poanta je u sporom miješanju...
![]()
znala sam....a tako sam se htjela folirati sa zmiksanom marmeladom..
Uh, ja sam neki dan skužila da je naš drenak prošao, valda zbog velikih temp.![]()
Kaj če se desiti ako sam mješala cca sat i pol i malo sa elek. mix.?
Ispao je izvrstan po okusu samo malo rijedak.
Dali može imat veze prekratko mješanje(rijetkoča) sa kvarenjem :?
kad mi god ovaj topic isplovi na tražilici ja pročitam pekmez od kenjaka
Dobila drenak, upravo kuham sok, a radila bi i pekmez. Nisu mi baš jasni recepti na netu, piše pasirati drenak - jel to sa košticom? pa koštica je ogromna, valjda neću sje... pasirku. Probam pa javim![]()
pasirka uzvraća udarac, odnosno gađa košticama... odustajem od soka ide sve u pekmez. Ne kužim te silne recepte za sok od drenka... kuha se u vodi pa procjedi pa pasira... a jel se ta voda baca ili kaj? i samo pasirana masa kuha sa šećerom? Jel tko radio da mi pojasni?
Ja sam radila pekmez od drenka. Kuhala drenak bez vode kad je bio kašastc, ispasirala na staroversku pasirku za paradajz. Nije jednostavno krupne su koštice ali išlo je. Šećer sam dodavala po ukusu jer je jako kisel. Radila sam ga 2009 god, još ga ima i ne kvari se.
Radila sam i drenak + med bez kuhanja. umjesto šećera na kg. ispasiranog drenka dodala sam 1 kg. meda, mješala to i spremila u flašice
Još sa radila i rakiju sa drenkom. U bocu sa rakijom dodala šaku zrelih čitavih drenaka i ostavila stajati. Rakija pocrveni, kažu da je dobro za probavu.
Dobro je drenak staviti u zamrzivač, izvrstan je kod proljeva.