Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: koliko vas je rodilo na zadak?

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno koliko vas je rodilo na zadak?

dr. mi je nedavno rekla kako je to i dalje redovna praksa u petrovoj,moja beba se jos nije okrenula,pa me zanima.po uzv-u sam trudna 30 tj.
    iskreno,pomisao na to mi je stravicna.

Mama Martina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jedino na Sv. Duhu prvorotkinje kojima je beba na zadak idu na carski. Možda bi bilo dobro da odeš tamo.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mojoj prijateljici su htjeli riskirati vaginalni porod iako je bila prvorotka, a beba skoro 4 kg i na zadak. Na svu srecu, na zadnjem UZV u bolnici su skuzili da je beba ima omotanu pupcanu vrpcu oko vrata pa je isla na carski.

Mislim da ako je beba na zadak, a ti zelis carski, da te ne smiju prisiljavati na vaginalni porod. Inace, ti si u 30tj, pa mozda ima jos sanse da se beba okrene.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da se ubacim s pitanjem, moja prijateljica, prvorotka, ima bebu okrenutu na zadak. Ušla je u 9 mjesec trudnoće i šanse da se beba okrene su sve manje i manje. Ona nije posebno sitna ni uska, beba je prosječne veličine a dr. joj je rekao da ona odluči bi li rađala vaginalno ili na carski. Mislim, nije to baš tako laka i jednostavna odluka, ne? Ona sad ne zna ni sama šta da radi, naginje vaginalnom porodu ali ipak ju je strah da nešto ne pođe krivo.
    Ima li tko kakvih iskustava, sugestija....?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dva dečka na zadak i oba na carski.
    stvarno preporučam...
    našla sam negdje video poroda (na netu, ne znam sad gdje stvarno) prirodnog na zadak i nije mi bilo milo gledati...
    ja sam mislila da ću uvijek i bez iznimke ići na prirodni porod, ali nakon razgovora s dr. ipak smo napravili carski. oporavak nije bio strašan kao što se priča

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ima još puno vremena da se bebica okrene.
    Nemoj se tim opterećivati previše.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam rodila sina na zadak, iako je moj gin rekao da će biti carski. Ali kad sam rađala je bio neki drugi koji je htio probati prirodno. Ja sam htjela carski ali me nitko nije doživljavao. Uglavnom porod je trajao 16 sati, beban se rodio sa plavom guzom, imao je hipoksiju, krvarenje u mozgu, trebalo ga je oživljavati, bio je 5 dana u inkubatoru. Rođen je sa 2950g .
    Srećom sve je završilo dobro, imao je malih problema sa motorikom, govorom, grafomotorikom.
    Sve smo to riješili i sada je veseli i zdravi prvašić. Ali nije moralo biti tako...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

marta je bez ikakvih problema rodila deckica na zadak vaginalno. ms. ivy isto, iako je ona sama sitnijih proporcija. pitajte njih sto misle o tome i da li bi radije na carski.

sve je to vrlo individualno - a uostalom, ima vremena. postoje nacini da se beba okrene, neka prosnjofaju po forumu i po portalu.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Istina, ja sam rodila vaginalno srednjeg sineka na guzicu. I dan danas mu je guzica na prvom mjestu.

I opet bih tako. Porod je trajao duze, ali nije bio tezak ni kompliciran. Malac se rodio s 3650 grama i opsegom glave 39 cm.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja sam sina rodila vaginalno na zadak, porod ka porod, bolilo je jednako kao i porodi glavom (znam jer sam isprovala), trajalo je kratko, s bebom sve ok....

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moj prvorođenac je izašao na glavu, a drugorođenac na zadak. Nisam primijetila neku razliku. Drugorođenac je motorički bolji.
    Koliko znam, porod na zadak se ne smije forsirati, ne smije se dati drip.
    Ako i kreneš u porod na zadak, vjerojatno će te prebaciti na carski u slučaju komplikacija.
    E da, meni su ipak dali drip, vjerojatno zato što je prvorođenac bio na glavu pa je "proširio" put. Al da su me pitali, izabrala bi carski zbog straha da se nešto ne dogodi (npr. jedan rodi vag. a drugi na carski. Mogla bi si samo pucati u glavu, mada znam mame s tim iskustvom. Al nisu me pitali.
    Sad mi je drago da sam rodila vaginalno.

Btw, i ja sam se rodila na zadak pa mi mama kaže da sve naopako radim.

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da,rekla mi je doktorica da ako bas inzistiram,onda idem na carski.i sta ako tu podje naopako?mislim da to ne bi trebala biti moja odluka. :/

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jenny prvotno napisa
    da,rekla mi je doktorica da ako bas inzistiram,onda idem na carski.i sta ako tu podje naopako?mislim da to ne bi trebala biti moja odluka. :/
    Cuj, nisi prvorotka, imas iskustvo porodjaja, znaci nije ti to bas sve novo. Moj savjet ti je da pokusas vaginalno, a da carski ostane za slucaj neke komplikacije.

Ja isto mislim da carski rez ne treba biti odluka rodilje nego iskusnog opstetricara i tesko mi je uopce prihvatiti da neke zene zele carski bez medicinske indikacije. Sam po sebi zadak nije indikacija za carski, jer i takav porodjaj moze biti lagan.

U svakom slucaju, sretno!

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Citiraj jenny prvotno napisa
    Cuj, nisi prvorotka, imas iskustvo porodjaja, znaci nije ti to bas sve novo. Moj savjet ti je da pokusas vaginalno, a da carski ostane za slucaj neke komplikacije.

Ja isto mislim da carski rez ne treba biti odluka rodilje nego iskusnog opstetricara i tesko mi je uopce prihvatiti da neke zene zele carski bez medicinske indikacije. Sam po sebi zadak nije indikacija za carski, jer i takav porodjaj moze biti lagan.

U svakom slucaju, sretno!
    hm..ne znam bas o svome iskustvu porodjaja..beba bila sicusna,pa srceko palo u depresiju,pa dobila drip i epiduralnu,pa opet srceko palo u depresiju,pa me htjeli voziti na carski i onda skuzili da sam se jako naglo otvorila..pa sam samo 2 puta stisnula i laruska je bila vani sa svoje 2200g...ja u biti nisam dozivjela one prave trudove i nagon za tiskanjem tako da nekako mislim da ne znam radjati,kak da se drugacije izrazim...
    u svakom slucaju,hvala na lijepim zeljama

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Zanimaju me argumenti pro i kontra carskog i vaginalnog poroda bebe na zadak. Ja ni sama nisam na čisto s tim. Čitala sam jako puno, raspitivala se, čini mi se da rizici postoje tu i tamo... Zašto netko misli da je carski bolji? Ili vaginalni? Ja kad kažem da ću roditi najvjerojatnije vaginalno, većina me pogleda doslovno ovako :shock: . Pa me pitaju zašto ne tražim carski. A ja sve zbunjenija :/ :?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Argumente imas i za jednu i drugu opciju...

Meni je najvazniji argument bio moj strah od komplikacija.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja je bila na zadak do dana termina, na sam termin nije krenuo porod nego se ona okrenula u pravi polozaj. cisto kao info...da se nikad ne zna...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

moja je bila na zadak do dana termina, na sam termin nije krenuo porod nego se ona okrenula u pravi polozaj. cisto kao info...da se nikad ne zna...
    Je li ti to bio prvi porod ili?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam svoje prvo dijete rodila vaginalno, na zadak. Stigla sam u bolnicu par dana prije termina jer mi je tog jutra puknuo vodenjak i istjecala plodna voda. Učće maternice zatvoreno, bez ikakvih trudova. Pripremali su me za carski. Nakon dobivenog laganog dripa počela sam se otvarati i lijčnici su se odlučili ipak za vaginalni porod. Mene nitko nije ništa pitao. Porod je trajao 9 1/2 sati od čega zadnja dva sata je bilo najteže. Do tada podnošljivo. Bila sam svake sekunde pod budnim okom, a porodilo me točno 3 liječnika, 3 babice i još par promatrača sa strane uključujući i mog mužeka. Sve je prošlo super, rodila se moja ljepotica savršene guze i preljepe glavice, bez ikakve ogrebotine, plavice, otekline ili slično. Meni su napravili epiziotomiju koju nisam ni osjetila i nakon tri dana bile smo kući.

Kao što sam već negdje napisala moja cura danas se smatra posebnom jer je rođena na guzu (to joj je baš fora).

Drugo dijete sina, rodila sam vaginalno, glavicom i porod mi je bio puno teži i traumatičniji, no to je već druga priča.

Moje mišljenje je da o tome ipak trebaju odlučivati liječnici. Komplikacije su uvijek moguće kako god okreneš.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Joj što volim pozitivne priče!
    mamasunce
    Ali ovo:
    Citiraj mamasunce prvotno napisa
    Bila sam svake sekunde pod budnim okom, a porodilo me točno 3 liječnika, 3 babice i još par promatrača sa strane uključujući i mog mužeka.
    Kakvi promatrači sa strane? :shock: Nisu valjda bili neki stažisti tamo? Ja se toga užasavam :?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je kolegica otišla u Vinogradsku, beba je trenutno isto na zadtku i zakazali su joj carski. Koliko znam, trudnoća je sasvim uredna inače. Ja sam isto mišljenja da to treba biti doktorska odluka, takav položaj sam po sebi ne mora biti problematičan, puno beba je tako okrenuto i normalno se rađalo daleko prije nego kaj je medicina ovoliko uznapredovala. Navodno su danas liječni preskloni porodu na carski i to pogotov kod nas. Ne znam, ako imaš povjerenja u svoje doktore, to bi po meni ipak na njima bilo da odluče. A ti da ne brineš, bu ovak i onak ziher sve ok

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mamažabica prvotno napisa
    Joj što volim pozitivne priče!
    mamasunce
    Ali ovo:
    Bila sam svake sekunde pod budnim okom, a porodilo me točno 3 liječnika, 3 babice i još par promatrača sa strane uključujući i mog mužeka.
    Kakvi promatrači sa strane? :shock: Nisu valjda bili neki stažisti tamo? Ja se toga užasavam :?
    zasto se toga uzasavas?mislim da ce ti to tog trena biti najmanji problem(ako ce koga biti)
    sto se mene tice,neka ih bude koliko hoce samo da sve prodje u najboljem redu!!!(mozda bi mi bilo neugodno da tamo bude bivsi decko iz srednje koji je na medicini )

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvi

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne brini se, bilo bi ti svejedno u tom trenutku.
    I ja sam ih imala brdo u rađaoni i bila sam sretna zbog toga. Više mi se to sviđalo nego da sam morala zvati doktora jer imam izgon, a nikog nema.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pa ne znam, svi smo mi različiti. Ja do sada nisam rodila i ne znam kakav je to osjećaj, ali ovako mislim da je to ipak jedan sveti čin i da ne bi trebalo biti prisutno više ljudi nego je nužno potrebno. Mislim, to je dolazak novog bića na svijet i ne želim da to netko gleda kao na tehnički proces. :/
    Uostalom, nije baš bilo svjedoka ni kad je čudo nastajalo pa zašto bi sada? Ja bih najviše voljela da je sve OK i da je prisutna jedna ili dvije primalje koje sam već ranije upoznala i u koje imam povjerenja, a liječnici da su spremni u slučaju nekih komplikacija ako ih primalja pozove - ali to su nažalost pusti snovi

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja beba od prvog dana bila na zadak i dosta sam se raspitivala i citala o vaginalnom i carskom. Zakljucak je bio da je svaki slucaj za sebe, ali ipak je kod zadka povecan rizik za komplikacije. Iako sam cijelu trudnocu bila uvjerena da cu roditi prirodno, u zadnjim tjednima strah je prevladao i ipak sam odlucila da cu, koliko je god u mojoj moci, inzistirati na carskom. Naravno, odluka je ipak bila na doktorima, ali saslusali su me i moje argumente, i uvazili ih jer sam rodila carskim.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam rođena na zadak,da mi vidite gu.. :shock: nije ni čudo!!Mama me rodila prirodnim putem i kaže da je bolilo ko vrag,ali ja sam bila prva pa nije mogla ni uspoređivati.Nije bilo nikakvih problema.Mojoj priji je doktor napravio okret bebe u stomaku prije poroda.Rodila prirodno ,u bebi bilo 4 kg. ,a kaže da je okret ništa nije bolio.Pa možda da probaš i to.Ja sam svoje rađala glavom dolje pa ti ne mogu prenijeti osobno iskustvo.SRETNO u svakom slučaju!

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa ne znam, svi smo mi različiti. Ja do sada nisam rodila i ne znam kakav je to osjećaj, ali ovako mislim da je to ipak jedan sveti čin i da ne bi trebalo biti prisutno više ljudi nego je nužno potrebno. Mislim, to je dolazak novog bića na svijet i ne želim da to netko gleda kao na tehnički proces. :/
    Uostalom, nije baš bilo svjedoka ni kad je čudo nastajalo pa zašto bi sada? Ja bih najviše voljela da je sve OK i da je prisutna jedna ili dvije primalje koje sam već ranije upoznala i u koje imam povjerenja, a liječnici da su spremni u slučaju nekih komplikacija ako ih primalja pozove - ali to su nažalost pusti snovi
    Razumijem te. Čak mislim da bi bez problema moglo biti tako kako si zamislila. Nisu se baš ljudi skupljali po rađaoni iz čista mira, meni su bili jer sam rađala blizance. Inače je samo osoblje u smjeni, a ako rađa nekoliko mama istovremeno onda dobiješ babicu, eventualno liječnika na izgonu ili ako se ne daj Bože nešto zakomplicira. Ne vidim razlog da imaš publiku.

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

E da, al sam sigurna da ćeš imati i liječnika na porodu jer je zadak u pitanju. Za svaki slučaj.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kada je zadak, obavezno porađa doktor i dođe pedijatrica.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Hvala cure na dobrim željama!
    Ja ću im reći da ne želim publiku pa ćemo vidjeti... Inače, prema onom što su meni rekli u Rijeci ne rade vanjski okret

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kada sam trebala roditi moju mišicu koja je bila na zadak nitko nije niti pomišljao na nikakav okret ili bilo što slično (doktori nisu niti spomenuli, pa zaista mislim da se to i ne radi).

Što se tiče promatrača sa mog poroda na zadak, iskreno bila sam već pred kraj u takvom stanju da je bio prisutan i brad pit ne bi ga niti zamijetila niti bi me bilo briga. Ono što mi je najviše pomoglo je bilo prisustvo mog mužića. Draga mama žabice, ako budeš rađala na zadak pripremi se na duuuug porod i vjeruj ispratiti ćeš dvije ako ne i tri smjene doktora i sestar, za to se ne brini. Oni su tamo da ti pomognu i da ti olakšaju, a svaka pomoć je dobro došla pa i poneki radoznao i suosjećajan pogled.

Vjeruj mi, jer sam drugi porod koji je bio ''školski'' i puno kraći odradila sama samcata i to je sigurno bilo najteže i najgore iskustvo do sada. I to ne želim nikome.

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da, to je moja poanta, bolje da ima osoblja nego da nema u rađaoni.
    No, ako te tješi moj porod na zadak je bio 4 min nakon poroda na glavu, a sve 4,5 h od pucanja vodenjaka. Tako da nikad ne znaš za duljinu poroda, sve je individualno.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sto se tice vanjskog okreta, on se radi, ali sve manje doktora je dovoljno strucno za tako nesto, velik je rizik od komplikacija tipa omota pupcane vrpce ili cak njenog pucanja. Konkretno u Splitu to radi samo jedan doktor i obavezno u rađaoni...Ja sam se i o tome dosta raspitivala, ali na kraju sam odustala jer je uspjesnost tek oko 50%, a rizik od komplikacija puno veci. Dosta se beba nakon takvog okreta jednostavno vrati natrag.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Drimm, u kojoj si bolnici rodila blizance?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Draga mama žabice, ako budeš rađala na zadak pripremi se na duuuug porod i vjeruj ispratiti ćeš dvije ako ne i tri smjene doktora i sestar
    ja sam rodila 3 i pol sata nakon prvog najslabijeg trudića. doduše, s dripom - to drugi put ne bih olako dozvolila. nije bilo teško, trudovi su mi bili lako podnošljivi, smisleni i s pauzama, uopće ih nisam osjećala u leđima, jedino su me usrećili velikom epiziotomijom.

uopće nema dvojbe da bih (osim kad bi postojale nedvojbene indikacije za carski) opet rađala zadak vaginalno. ali ovaj put prirodno.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Cure moje, mene su skroz izludili zbog tog zatka..Marta se oko 28 tj okrenula na zadak i ni makac.. Prvo mi je dr dao da radim neke vjezbe, nista to nije pomoglo, a ja se satrala.. Onda sam isla na pregled kod sefa ginekologije koji mi je jedan tj rekao da on sigurno ne bi okrecao dijete, a drugi da mi to preporuca.. i od silnoga stresa rodila sam 20 dana ranije. Prvorotkinje u ST s bebicom na zadak obavezno salju na carski. A M je bila 2500/49 pa sam je mogla roditi i normalno.. Ali bolje ovako, ona se nije mucila..

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sanja-m prvotno napisa
    Drimm, u kojoj si bolnici rodila blizance?
    U Merkuru.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •