Beba je u virovitičkoj bolnici dobila dvostruku dozu cjepiva protiv tuberkuloze te je prebačena u Osijek
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clana...1,6,,147499.jl
Beba je u virovitičkoj bolnici dobila dvostruku dozu cjepiva protiv tuberkuloze te je prebačena u Osijek
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clana...1,6,,147499.jl
vibr~~~~~~~ da sve bude OK.
Uh kako sam ljuta!
i još su to htjeli zataškati! ŽALOSNO1Nadam se da će sa bebicom biti sve OK!
Vjerujem da su roditelji bili pored za vrijeme cijepljenja, manja je vjerojatnost da bi se to dogodilo. Ne razumijem zašto se novorođenče odnosi od roditelja da bi ga se cijepilo?
rijetko koja rodilišta funkcioniraju tako da pedijatar dolauzi u sobu kod bebe i mame
Grozno. I još ne žele reći šta se točno dogodilo.
Za bebu ~~~~~~~~~~~~~
Istina.MGrubi prvotno napisa
Ali nije uopće komplicirano i stvarno je korisno. Tako rade u VŽ.
znam , tamo sam bilaTiwi prvotno napisa
valjda je pedijatrima teško hodati
jerbo ne znam koji drugi razlog bi bio
čini mi se jednostavnijim da 1 pedijatar šeta uokolo nego da sestre svaku bebu uzmu i vrate mamama, i tako 10-20x
Ili kad već dolaze po dijete i nose ga nekamo, onda ga mati može odnijeti tamo nekamo skupa sa sestrom, zar ne?
Ja sam bila s djetetom cijelo vrijeme (U Feldbachu), pedijatar je pregledavao kukove, a ja sam je mazila, držala dok su joj vadili krv iz pete itd.
Nadam se da se naši dr. i tu ne vade na novce, jer to ne košta ništa!
Siroto dijete![]()
~~~~~~~ da sve bude u redu
![]()
Mgrubi napisa:
Možda sve zatefteruju u računalo( ili pisaću mašinu)...obzirom da naša doktorica veli da mora sve šifre znati napamet...da će sve ionako biti umreženo i dostupno u slijećih 100 godina...valjda je pedijatrima teško hodati
jerbo ne znam koji drugi razlog bi bio
...pa bi onda bilo teško...nositi računalo sa sobom...to tefterenje mi se ionako (kad ih gledam) čini važnije od njihove zainteresiranosti za dijete...
Pa, inače ih sigurno ne cijepe pedijatri - sestre to rade!!!
Kaj nije ovo bilo da je sestra dala duplu dozu cjepiva greškom, a ne da je dijete dva puta pikano?
strašno, jadno dijete![]()
~~~~~~~~~~ da s bebicom bude sve ok, da nema nikakvih posljedica
je.Mima prvotno napisa
a ne znam čemu bi onda koristilo da je cijepljena pred mamom, ja u svakom slučaju ne znam koliko ml cjepiva dijete treba primiti.
mima, cure su se samo malo zalaufale![]()
ma koliko tragično i tužno bilo, radi se samo o najobičnijoj ljudskoj pogrešci
ako ja i ti pogriješimo na poslu, neće neku bebuzbog nas hitno slati u drugu bolnicu
njihovi poslovi nose sa sobom malo drugačiju odgovornost pa greške imaju teže posljedice
mislim da je i curi koja je pogriješila grozno i ne vjerujem kako je plakala samo zbog mogućeg otkaza, kako navodno veli mama bebe
Ma joj, naravno :/ Meni je ovo najbolji dokaz koliko je posao medicinskih radnika težak i koja je to ogromna odgovornost. Ja se zeznem pa napravim file od 5 M umjesto 5 Gpa se grizem radi toga mjesec dana, a ovo .. jako teško
![]()
sorry, nisam mislila popovati nikome, najmanje tebi![]()
sad vidim da mi post tako izgleda
Težak posao, greške su im kobne, a svatko griješi.Grozno!
Inače, koliko vidim, sestra je bar priznala sama mami-mislim da je pošteno postupila, ima ih i drugačijih...
bebi sve najbolje!
E, skoro sam zaboravila:
u mom medicinskom kartonu piše da "majka tvrdi da je dijete već primilo cjepivo" (ne sjećam se koje)
Hvala mama (nitko joj se nije ispričao)!
nemam pojma što se točno dogodilo u VŽ.
Ali ako je sestra dala dvostruku dozu, a ispravno primijenila - intradermalno; ili ako je novorođenče dva puta BCG-iranona ispravan način.....
svejedno.
Neće mu ništa biti.
mujica prvotno napisa
Neće mu ništa biti Hvala Bogu.
Ajmo sad svi po trostruku dozu cjepiva protiv gripe![]()
mujice, nije bezveze!
U tvom tonu prepoznajem ton svog bivšeg doktora. Koji mi je stalno govorio "šta se brinete mama, ništa se neće dogoditi. Niste vi tu da mislite, zato smo Mi doktori tu."
Upravo si se izrazio na način da ti je to dijete još samo jedan broj u nizu.
Pogreske se dogadjaju, na zalost tko radi s ljudima mora sve ne dva puta provjeravai, vec pet put vise, i nema rutine.
Grozno je i to sto su sve bebe dosle osim njene i majka nije dva sata nista znala gdje joj je dijete.
Mislim da bih nakon 5 minuta prevrnula cijelu bolnicu.
Za bebicu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
![]()
Bezveze je način zaključivanja mame-jos-malo koja na moje tumačenje rizika zaključuje.maxovamama prvotno napisa
kaj to nije bezveze?Neće mu ništa biti Hvala Bogu.
Ajmo sad svi po trostruku dozu cjepiva protiv gripe
Je li to logično?
To je bezveze. I jhoš k tome blesavo.
Svi tvoji zaključci koji nadalje slijede u tvom postu su posljedica tvog krivog tumačenja mog "bezveze", pa se neću na njih osvrtati.
a čuj, da sam mama tog djeteta, najviše bi me smirio odgovor - "niš mu neće biti", sigurno - bez obzira jel je u nizu ili ne. :/maxovamama prvotno napisa
hvala Cvijeta.
![]()
Još uvijek čekam fotografiju tvoje svježe oprane kose![]()
Međutim, to da mu ništa neće biti je kondicionalno... tj. kao što sam napisao - pod uvjetom da se radi o dvije doze ili duploj, primijenjenoj na ispravan način.....
I kao što rekoh, bezveze se ne odosi na sam događaj, već na mama-jos-malo zaključivanje.
i ja bih da pohvalim mujicin odgovor.
mujice pp
ah da
mujica i "sveto" cjepljenje![]()
![]()
nuspojave i opasnosti cjepljenja mora da su "bijeli miševi"
Mene sigurno takav odgovor ne bi smirio, jel ima totalno omalovažavajući prizvuk.cvijeta73 prvotno napisa
Više bi me zadovoljio odgovor u kojem se doktor posveti pacijentu i pokuša mu objasniti u čemu je stvar kao sebi ravnom.
Ovako, em su napravili sranje, em ne mogu izdvojiti pola sata da ženi objasne.
Sramota!!!
Uostalom, svi smo različiti. I zadovoljavaju nas različiti odgovori.
je.... pak sad miješamo tri stvari.
1. je li bolje čuti da djetetu neće ništa biti od toga ili čueti da prijeti velika opasnost za zdravlje;
2. je li prihvatljiva takva pogreška i jesu li oni koji su je učinili razgovarali s roditeljima na pravi način.
3. je li moj raniji post imao omalovažavajući prizvuk.
1. Kaj se mene tiče, ja bih, kao i cvijeta radije čuo da će sve biti u redu. Ne znam kaj bi Maxovamama voljela čuti?
2. Mislim da nitko od nas ne može govoriti o tome, obzirom da nitko od nas ne zna točno što se dogodilo, zašto i kako su točno postupili nakon toga.
3. Na to sam odgovorio 8. 1. u 15:02. Još bih samo dodao da imam dojam da maxovamama samo traži gdje će prepoznati ponašanje svog bivšeg doktora da se malo "olakša". I u silnoj želji da ga pronađe, nalazi ga i tamo gdje ga nema.
Ma jedno je reći da će sve biti u redu s djetetom. A drugo je reći "niš mu neće biti". Po meni, ta rečenica ima omalovažavajući ton.
Ali mi smo tu na forumu...
Niti je mujica liječio to dijete niti mu je dao cjepivo...
Nadovezao se svojom rečenicom na tuđe postove.
Sad je mujica nešto pun odvjetnika![]()
hvala odvjetnici, hvala.....
![]()
samo mi nemojte slati račune.....
aha. kužim.Ma jedno je reći da će sve biti u redu s djetetom. A drugo je reći "niš mu neće biti". Po meni, ta rečenica ima omalovažavajući ton.
naravno, netko će ju protumačiti na taj način, a netko na drugi.
Ja sam odavno otkrio da je nemoguće odabirom riječi postići da apsolutno svi budu zadovoljni i da se nitko ne uvrijedi i ne shvati pogrešno.
Pa sam odustao od pokušavanja.
No, možda nisam trebao odustati. kaj ja znam......