-
nestaje, ili?
Zadnja dva dana su mi cice vidno manje i nekako opuštenije. Lijeva cica se skoro smanjila na predtrudničku veličinu.
Već dvije noći Luna jede oko 22,00 onda se probudi oko 23,30 i jede do 00,30, pojede skoro obje cice i onda spava do 6 ujutro.. No, u 6 meni su cice i dalje nekako mlohave. Ona jede mirno i lijepo spava (iako je i dalje prehlađena) i ima puno popiškinih pelena, ali jučer i danas nije kakala. Prije je znala i po dva obroka pojesti na jednoj cici, jer sam joj nudila istu dok ju nije ispraznila, a sada mi se čini jednu isprazni u času.
Jel moguće da nešto krivo radim pa da mi nestaje mlijeka? Da li da češće mijenjam cice ili da joj nudim istu dok ju ne isprazni?
-
Nisam baš kompetentna za savjete vezane uz dojenje, ali dok se cure ne jave da kažem šta ja mislim.
Mislim da ti se polako regulira proizvodnja mlijeka po principu ponude i potražnje.
Po mome je bolje da bebi ponudiš jednu dojku za obrok da ju skroz isprazni jer je kasnije mlijeko masnije i kaloričnije.
Ako ti malena lijepo spava i ima dosta mokrih pelena, mislim da nema problema.
To što jučer i danas nije kakala ne treba te zabrinjavati, a to što za čas isprazni jednu dojku, može biti zato što je ojačala pa može jače povući i tako i brže isprazniti.
Nadam se da sam te malo utješila
-
-
-
-
-
Draga Blondie, dvoje djece sam dojila vrlo malo i slušala sve i svakog. Treća sreća - dojim uspješno, jednostavno i lako s ogromnim uživanjem već 6,5 mjeseci. Ovoga puta sam samo slušala žene s ovoga foruma i moje kolegice koje su dojile. Za sve ostale uši su mi bile začepljene. Zato s najmanjom nedoumicom bjež na forum i već ćeš se bolje osjećati!
Prvi mjesec je bilo najteže pregrmiti, najviše kriza i raznih skokova, poslije je sve lako.
-
Sad vidim da ste vi već blizu dva mjeseca, vjerojatno je samo jedan skok u razvoju, i meni se to događalo s vremena na vrijeme, mislila sam da ni kapljice više nema. No, to nije istina i pokušaj nakon podoja istisnuti još malo, izdoji bar nekoliko kapi. Samo ne odustaj i ne pravi flajku, uskoro će sve opet doći na svoje mjesto.
-
Još jedno pitanjce! Luna sad par noći za redom spava po 8 sati u komadu. Ukoliko joj je to novi ritam spavanja, hoće li to smanjiti proizvodnju mlijeka?
Da ju budim?
-
Moje iskustvo je da je broj podoja u danu obično podjednak (kod nas je bilo priličan broj sve do dohrane, nekih 8-10). Ako prespava noć, jede češće po danu, i obrnuto. U svakom slučaju možeš je po danu češće nuditi.
-
S obzirom da beba dobro napreduje i dobiva dovoljno na kilazi, nema potrebe da je budis po noci.
Ona ce si po danu onda navuci kolicinu mlijeka koja joj je potrebna i sve OK
-
pripazi ipak i na mokre pelene i na stolice, zna se dogoditi da taj dugi nocni san pocne raditi probleme i da bebe pocnu slabije dobivati na tezini.
-
Čini mi se da se upravo to i događa. Prekjučer smo ju vagali i bila je izgubila od zadnjeg vaganja (dva dana prije toga), ali nisam htjela raditi paniku, pa smo ju vagali opet danas i dobila je u dva dana samo 20 g.
Što da radim?
-
Jel ti to imas vagu doma? Bez obzira na to, nemoj je vagati tako često, to zbog skokovitih promjena u težini može dodatno zbuniti.
Kako je s mokrim i pokakanim pelenama? Koliko ih je u 24 sata?
Pokušaj je po noći razbuditi, najbolje dok je u lakšem snu, i bar je malo nahraniti. Noćni podoji su vrlo bitni za proizvodnju mlijeka.
Koliko inače ima spontanih podoja tijekom dana?
-
Popiškinih pelena ima 6,7 dnevno a pokakanih jedna. Iako evo danas nije uopće kakala.
noćas nas je fino držala budnima do 4 ujutro i skoro cijelo vrijeme je bila na cici. Ne znam kaj joj je bilo. Jednostavno nije htjela zaspati, a ja nisam htjela dati dudicu nego sam je rađe smirivala na cici. Onda je u 4 zaspala pa spavala do 10, i danas tražila, tako, recimo svaka dva sata.
-
Ova pojacana potraznja zvuci jako dobro. Dudicu joj zaista probaj ne davati sada kad imate malu krizu, neka svu potrebu za sisanjem zadovolji na dojci.
Dajes li joj i nesto drugo osim dojke i dude?
-
ne,ne, samo cika! Iako je bilo puno pritisaka sa svih strana za davanjem čaja, oduprijela sam se rukama i nogama.
Danas smo bile na pregledu (2 mjeseca), ima 5750 g i 59 cm (1250 g i 4 cm u mjesec dana) i doktorica je jako zadovoljna, rekla mi je da ju više ne važem doma i da ju ne budim noću jer da će ona sve to nadoknaditi po danu. Uglavnom sve kako ste mi i vi savjetovale!!!
Kako je mama bila sa mnom, onda sam pitala doktoricu za čaj, i hvala bogu da je pred mamom rekla da nikakav čaj i nikakva voda ne treba dok je na ciki jer sve ima u mlijeku!!! Sad sam ju (nadam se) zauvijek uvjerila da joj ne treba čaj ili voda (doktorica joj je veći autoritet nego ja).
Eto, sad sam malo mirnija, nastavit ćemo sikiti kao i do sada i nadam se da ćemo biti uspješni kao i do sada.
Bez vas to bi sigurno bilo puno, puno teže!!!
Cure thanks
-
wow! Dobitak na tezini vam je vise nego impozantan! Cestitam i samo tako dalje!
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma