U 7. mj. bila sam na ivf/icsi. Beta je došla do 90 i počela padati. Danas je već tjedan dana da ne pijem lijekove i beta je prije tjedan dana bila 39, a danas je 14. Što da radim ? Da li da vadim betu za par dana ili da se javim doktoru?
U 7. mj. bila sam na ivf/icsi. Beta je došla do 90 i počela padati. Danas je već tjedan dana da ne pijem lijekove i beta je prije tjedan dana bila 39, a danas je 14. Što da radim ? Da li da vadim betu za par dana ili da se javim doktoru?
Zvala sam doktora i on veli da za tjedan dana ponovno izvadim betu. Veli da je vjerovatno ostala još koja stanica , no da je bitno da beta pada bar za 20 % . Rekao je i da je druga mogućnost kiretaža, no da bi on pričekao. Ja sam totalno zbunjena. Radio mi je uzv prije tjedan dana i rekao da je sve ok, a sad spominje kiretažu!
Mislila sam da sam nakon 5. godina mpo uhvatila sve činjenice i što se sve može dogoditi, no ja moram imati nešto novo i nepoznato !
leda ~~~~~~~~~~~~~~ da padne do kraja![]()
Leda, drži se! I ja vibram da uredno padne.
leda želim ti da sve prođe super da ne moraš na kiretažu (kako ponekad neke želje kao to da ti padne beta glupo zvuče , a u biti u ovom slučaju je sasvim ispravna) Ali eto zamislila sam se trenutno nad tim dvoznačnim željama općenito .
Leda,nadam, se da će fino padati i da će sve biti dobro!
Ne brini,![]()
Leda....imaj konjske živce ovih dana...sretno...
![]()
Čudno je to što se čovjek mora radovati i kada pada.![]()
Leda sretno!!
Ako je sad 14 sigurno će pasti za par dana. Iskreno se nadam da nećeš morati na kiretažu
Ironija svega je da sam 5 godina čekala i molila da beta više od 0 , da bude pozitivna, a sad molim da padne na 0. Valjda tako mora biti. Užasno mi je zbog svega toga jer imam osjećaj da nikad kraja.
No, i u svemu ovom vidim nešto dobro. Konačno je jednom beta bila pozitivna, a neki sam dan rekla mužu da smo konačno došli do zgrade ginekologije ( ležala sam na katu patologije trudnoće ) , a sad slijedeći put moramo pogoditi pravi odjel ( kat rodilišta ).
Često se pitam od kud mi snaga nakon 5 godina i toliko tuge, no valjda je to nešto u nama što nas tjrea dalje ili kako ja volim reći štrumfam dalje.
doštrumfat ćeš ti sljedeći put do rodilišta![]()
![]()
Tako je Leda, popisujem cure, sljedeći put ležat ćeš na pravom odjelu.
Tako sam i ja rekla za sebe, prvi put sam ležala na ginekologiji nakon kiretaže (ne ponovilo se nikom), drugi put nakon hiperstimulacije a treći put rekla sam bit ću trudna inače me taj odjel neće vidit 8)
Kikic, Leda.
leda... sve svoje bete docekivala sam radosno, a onda te iste ispracivala zalosno, i tako vec punih 5 godina...vec bi mi i bilo cudno da situacija bude drugacija...leda prvotno napisa
U 'pravilu' beta se duplira svaka 2 dana, ponekad postoji rijetka iznimka. Ako ti je beta u padu onda to potvrdjuje 'biokemijsku trudnocu,' a ako su iste opetovane onda oko baci na imunologiju.
*ZNAM DA CU JEDNOG DANA SRESTI ZIVOT KOJI JE U MENI,
RADOST KOJA SE U MOM BICU SKRIVA, MADA SE DANI
NABACUJU NA MOJ PUT PRASINOM...
ZNAM DA CU JEDNOG DANA SRESTI RADOST I SEBI, ONU
KOJA STOLUJE IZA ZASLONA SVJETLOSTI...
![]()
tak sam ja došla do 256 i počela padati (nakon ivf-a), vadila sam betu svakih dva dana i stalno je padala, molila sam se sam da padne ispod 10!
zamisli, koliko se moliš da beta raste, toliko se u ovoj situaciji moliš da padne samo da nemoraš na kiretažu. u svakoj nesreći ima neka sreća.
iskreno se nadam da će ti biti sve ok, i da budeš bila minus 10!
a poslije misli pozitivno, jer si ipak imala betu!
drž se![]()
Imala sam svaki puta betu u rastu kojoj sam se radovala
a onda istu u patu nad kojom sam tugovalapa tako u nedogled
Ali ja sam 'komplicicran' slucaj :/...
Samo hrabro dalje, docekat cemo mi svoje![]()