Citiraj tinchy prvotno napisa
moram pogledati u nalaze tocnu vrijednost, ali kad sam imala te menopauzalne simptome i izostanak M 2 mj, bio je uzasno visok (i jako jako nizak estradiol), kasnije se nesto smanjio, a sad ne znam.
ici cu privatno provjeriti i FSH i prolaktin.
BTW, imam terapiju za stitnjacu, hormoni su bili na donjoj granici, odn. prema hipotireozi. terapija mi je popravila hormone stitnjace, ali to uopce nije imalo utjecaja na spolne. naravno da i dalje pijem te tablete jer mi to ne zele ukinuti.
ja jednostavno ne mogu vjerovati da oba jajnika mogu samo tako prestati raditi.
Tinchy, dobro došla i što prije otišla i to trudna!
Nas dvije imamo isti problem, moj FSH je bio 27, a LH 19, kasnije su vrijednosti bile manje, a jednom i idealne, ali to nema veze...hormoni skaču i to je znak da je počela prijevremena menopauza.
Što se tiće dr. Baumana...i ja sam kod njega, ali meni nije preporučio niti inseminaciju niti stimulaciju već samo IVF iz prirodnog ciklusa. Jednom sam bila na stimulaciji gonalima i nisam dobila niti jednu js. Ako kroz mjesec dva ne uspijemo, dr.B je rekao da bi još jednom pokušali stimulaciju ali nekim drugim hormonima (mislim da je mislio na menopur). Što se tiće menstruacije, moja je redovna ali jako česta (na 20-24 dana), a valunge sam već prije 4 godine "odradila". U to vrijeme nisam znala o čemu se radi i šalila sam se da imam valunge, a eto to je ipak bilo to!
Ja sam još vadila neke dodatne hormone : Inhibin B i AMH u Beogradu koji su samo potvrdili dijagnozu.
Želim ti puno sreće i ako imaš ikakvih pitanja samo pitaj