Stranica 4 od 10 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 476

Tema: azospermija - endokrinološke i druge pretrage

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno pretrage prije postupka

Kako još nisam krenula ni na kakve pretrage, jer čekam 17.-i da uopće vidim što dalje, ipak mozgam o budućim pretragama koje ću i ja morati napraviti. Već mi je muka pri samoj pomisli odlaska kod moje soc. ginekologice. Nemam ništa protiv žene, ali apsolutno sve protiv načina njihova rada. Od čekanja da dođem na red do (ne)opremljenosti ordinacije. Najradije bih ju promjenila, ali ne znam niti za jednu "društvenu" ambulantu koja je dobro opremljena.
    Može li mi netko pojasniti vezu između određenih pretraga i menstrualnog ciklusa. Taj mi je dio prava misterija. O čemu se tu radi, kakve su to pretrage?
    I još me nešto zanima. Ako se odlučimo za postupak u inozemstvu pretpostavljam da ćemo imati određene pripreme (stimulacije i sl.) pa me zanima kako ću to i gdje obavljati, mislim pod čijim nadzorom? Ako se npr. za postupak dogovorimo u siječnju iduće godine, hoću li se moći "ugurati" nekom MPO-ovcu ili??? :?

veki5

Početno

Danas sam bila na prvom ultrazvuku i imamo trojceke. Sva tri embrija su se prihvatila. Presretni smo, a isto tako smo i u laganom soku. Nadam se da cu ja to moci izgurati, samo Boze daj zdravlja.

Zato cure, ima nade i samo naprijed, naci ce se neki kvalitetni spermij koji ce vam podariti srecu.

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Veki :D :D Kako si mi popravila dan sa ovim prekrasnim vjestima :D Naravno da ćeš moći, samo polako i hrabro. Želim ti lijepu i zdravu trudnoču i neka sve prođe u najboljem redu

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Draga veki BRAVO,BRAVO,BRAVO!!!!
    Skačem od sreće zbog vas !!!!
    Samo hrabro i oprezno i sve će biti u redu,neka te TM mazi i pazi i uživajte konačno,zaslužili ste to.

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

samo hrabro i sta vise tetošenja od supruga... CESTITAM
    koja predivna vijest

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

veki predivno :D :D :D

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mi smo ocajni, ta 0 u spermiogramu je udara koji nismo ocekivali!
    S urološke strane je sve OK, sad vadjenje hormona, ponovo spermiogram pa cemo viti...
    Koliko se ceka za biopsiju u Sloveniji? A koliko potpomognuta oplodnja?

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pozdrav svima,

Eto meni MM dao zadatak da malo čitam o pozitivnom djelovanju vit C na azospermiju. Naime on je jutros pronašao na internetu jako puno članaka o tome. Uglavno uzimanje 1000 mg C vitamina u kombinaciji sa selenom i cinkom rješava problem azospermije u 70 % muškaraca. A evo da i ja podjelim sa vama ono što sam ja našla. Također ove bi pripravke trebalo uzimati minimalno 72 dana do 6 mj.
    - vit E (400 i.u)
    - vit C (1000 mg) koji se postepeno oslobađa
    - Selen (100 - 800 mcg)
    - Cink (60 mg)
    - L karnitin ( 2g dnevno)
    - L arginin (4g dnevno) - na prazan želudac ili prije spavanja

Za L arginin piše da njegov nedostatak može biti razlog neplodnosti, jer njega luči hipofiza, a iza 30 te godine njegovo lučenje gotovo sasvim prestaje.
    L karnitin je važan za sazrijevanje spermatozoida i njihovu pokretljivost.

Ukratko to je to. Šta vi mislite o ovome, dali da pokušam sa svime ovime ili ne :?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

kia , ja sam mm počela šopati sa svim i svačim odmah nakon prvog nalaza sa nulama - cink, selen, l-karnitin, l-arginin i bioastin.

ja bih na vašem mjestu pokušala s tim, nemate kaj za izgubiti, a držim fige da pomogne.

ja isto ne znam hoće li to pomoći, ali ipak koristimo sve to

ivana, drž se!
    što se tiče Maribora mislim da se od prvih konzultacija čeka 1 -1,5 god.
    ovdje imaš inin detaljan opis postupka
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...hlight=maribor
    pozdrav i drži se

velika pusa svima ostalim

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

THX!
    A zna li ko koliko se čeka za Ljubljanu?
    Recite da sam luda ali meni je godina dana puno! Ok, ako već moram i prihvatiti situaciju tragičnu kakva već sama po sebi je onda se želim boriti, godinu dana mi je puno! Prolupati ću!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ne znam ti za ljubljanu, možda se javi netko ko zna...
    meni je isto godina dana puno, možda da probaš neku kliniku u austriji?
    tamo je skuplje nego u sloveniji, a opet jeftinije nego u belgiji (naša zana je tamo ostala trudna sa dijagnozom azoo). i ne čeka se 1-1,5 god. kao u mariboru

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ginger, stvarno sam ti zahvalna, novi smo i trudim se "skulirat" i krenuti dalje!
    Hmmm, Austrija, Slovenija, bilo što samo da me ne stave na čekanje godinu dana, ne žalim pare samo da dođem do bebe...
    Kod koga da se raspitam, čini mi se da ovi naši doktori imaju šture informacije? Urolog bi to trebao znati ili mi je internet i telefon najbolji prijatelj?
    Iz Zadra sam...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ivana0906 prvotno napisa
    Ginger, stvarno sam ti zahvalna, novi smo i trudim se "skulirat" i krenuti dalje!
    Hmmm, Austrija, Slovenija, bilo što samo da me ne stave na čekanje godinu dana, ne žalim pare samo da dođem do bebe...
    Kod koga da se raspitam, čini mi se da ovi naši doktori imaju šture informacije? Urolog bi to trebao znati ili mi je internet i telefon najbolji prijatelj?
    Iz Zadra sam...
    Draga ivana, u srpnju/kolovozu o.g. i mi smo se slično osjećali. Barem sam ja htjela sve odmah, sad, ali ne ide to tako. Do danas još nismo obavili sve potrebne pretrage kako bi uopće znali što i kako možemo. To znači da su prošla već tri mjeseca od početne dijagnoze, a još nismo ni na pola puta. Tek kada MM obavi svoje idemo na (nove) konzultacije nakon čega ćemo vidjeti što dalje, tj. hoću li ja i koje pretrage obaviti, a tek onda ostalo.
    Opcije su vam Slovenija, Austrija, Češka, Belgija pa čak i SAD, ovisno o tome koliko ste "daleko" spremni ići. O poliklinikama u navedenim zemljama pisalo je dosta cura na ovom forumu, pročitajte njihova iskustva pa odlučite.
    Za sada su, meni osobno, najbolji izvor informacija bile cure baš na ovom forumu. Nakon što sam skupila dovoljno podataka otišla sam u privatnu polikliniku ovdje u ZG na razgovor s liječnikom i tamo još malo proširila horizonte. Nakon što prikupimo i posljednji nalaz MM idemo ponovo na konzultacije, nakon čega ćemo kontaktirati poliklinike u inozemstvu pa ćemo vidjeti što i kako dalje. Sretno!

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ja sam neki dan cula to za C vitamin.
    ne znam ni sam ada li da pokusamo....

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nama ništa od l-karnitina,l-arginina, proxeeda, selena, cinka, e vitamina i sl. nije pomoglo. Pravimo pauze, pa krenemo ponovo. Trentno uzima mumin, e-vitamin i cink.
    Ni nama niko od lekara-ni urolog ni endokrinolog nisu tražili kariotip i mikrodelaciju hromozoma. Kad smo otišli kod homeopate(inače on je penzionisani genetičar) iznenenadio se da nas niko nije uoutio za to i rekao nam da odmah uradimo obe pretrage. Urolog nam je na to rekao- ne vredi sa azospermijom to raditi. Imalo bi smisla kad dođe do pomaka, da se vidi da li je genetski materijal ok zbog bebe. Na forumu sam opet pročitala da azospermija može biti posledica i genetske prirode. I šta onda reći?! Slušamo dr, ali trudim se da i sama budem što upućenija.
    Pozdrav za sve!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj meripopins prvotno napisa
    Nama ništa od l-karnitina,l-arginina, proxeeda, selena, cinka, e vitamina i sl. nije pomoglo. .... Na forumu sam opet pročitala da azospermija može biti posledica i genetske prirode. I šta onda reći?!
    Da, ako je azoospermia uzrokovana genetskim poremećajem, kao u npr. slučaju MM kojemu je dijagnosticiran Klinefelterov sindrom, ni selen, ni cink ni svi vitamini ovoga svijeta ne mogu nam pomoći. Na žalost, to je tako.

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Imam pitanje, MM-u u nalazu spermiograma stoji da ima dosta bakterija, je li to moglo uzrokovati azospermiju?

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Imam pitanje, MM-u u nalazu spermiograma stoji da ima dosta bakterija, je li to moglo uzrokovati azospermiju?
    svakako jedan spermiogram nije indikativan...znaju varirati i potrebno je zaliječiti bakterije pa ponovo na kontrolu.

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Naumili smo se riješiti bakterija, ponoviti spermiogram pa na biopsiju...
    MM je dobio rezultate hormona, testosteron OK, FSH I LH povišeni tj. nešto iznad ref. vrijednosti, a prolaktin veći na 100% nego bi treba biti!
    DR-u je to malo čudno, spominje snimanje glave...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ivana 0906, kamo ćete na biopsiju? :?

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

POOOOOOOOZDRAAAAAAAV!
    malo vas virkam i uglavnom ništa ne kužim trebat će mi vremena da pohvatam konce..malo sam se skitala da si razbistrim i ohladim glavu. MM nije ispio eliksir do kraja što hoće reći ništa od spermiograma niti biopsije..eto od čega sam hladila glavu, ali bolje i tako nego da sam osvanula u crnoj kronici u napadu ljutnje.
    Sad je sve na pauzi.
    Dok ne iščeprkam propuštene informacije..kako ste vi prošle s napitkom!? Z dacu znam da nije bilo produktivno ali ako se ne varam do sada su i drugi ispili svoje dozice...nadam se s boljim rezultatom!
    Još jednom vas sve pozdravljam i figice držim kome treba..nadam se da ću se iznenaditi nekom azoo trudnicom ovdje u ovoj našoj moćnoj gomilici kad budem iščitavala propušteno.

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mummy, dobrodosla natrag. Falila si mi.
    Sretno s citanjem, dosta je novih forumasica sa dijagnozama nasih muzica...
    Pozdrav!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Draga mummy"s tako mi je drago da si opet s nama!
    :D

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kod urologa koji je gledao MM-a!
    Ovdje u Zadru.

Nismo razmišljali, zateka nas prijedlogom da mu se javimo u pon. da se dogovorimo za biopsiju...

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mummy_s nek si se ti nama vratila
    nazalost puno novih i nikome eliksir nije pomoga, ja se bas nadala da vama mozda je i da ste bili na biopsiju posli njega jer jedini vi imali hrabrosti ponovit biopsiju
    imamo jednu azoo trudnicu a to je zana, belgija ucinila svoje :D
    nadam se da cete sad skulirani ponovo u akciju

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

chiara30 sta je s vama i mariborom?!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mummy_s prvotno napisa
    POOOOOOOOZDRAAAAAAAV!
    Dobro došla natrag draga!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj regina78 prvotno napisa
    chiara30 sta je s vama i mariborom?!
    mi smo u mb dobili termin u 09/08,a u međuvremenu smo bili u Cito i dogovorili s dr.Poljakom prirodni ICSI,trebam napravit neke nalaze i doc s njima prije M pa da mi on rece koje lijekove uzimat.Mislim da je u pitanju samo femara.

trunčicabalunčica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mummyiiiiii... :D ja mislila da ste vi negdje na dobrom putu i da se ne javljas jer ste tko zna gdje nasli neko riješenje vašem (i našem) problemu...

Mi sutra idemo po rezultate spermiograma (drugi pokušaj) ajmeee koliko se nadamo barem jednom spermiću.
    Kad čitam one neke postove gdje cure tuguju jer im mm ima ''samo'' 5 miliona spermića ja vrisnem!
    Ha, nekima je za sreću dovoljan jedan, nekima nešto više... sreća je čudesna stvar.
    Sutra ako budemo imali barem tog jednog - feštaaa!!! :D I svi pozvani!!!

svima!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

trunčicabalunčica iz sve snage ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sutra nađu bar jednog!
    ja te u potpunosti razumijem koliko te to može utješiti i usrećiti.
    kad jednom dobiješ sve nule, sve ostalo zvuči kao bajka
    naša dijagnoza nije baš nešto, ali ja sam bila najsretnija na svijetu kad sam nakon svih onih nula pročitala tu dugačku i ružnu riječ....
    a bila bi jednako sretna da su našli i tog jednoga.

moraš razumjeti da svatko očekuje da je sve ok i da će beba lako doći...
    i onda se odjenom suočiš s problemom koji ne očekuješ... i to je užasan šok! pa čak i ako ih ima nekoliko miliona

sretno sutra i javi nam se

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Cure
    Danas nisam imala baš puno vremena za njuškanje forumom ali vidim da se društvo namnožilo (što zapravo i nije neka dobra vijest ali neka nas..bit će veselije kad opalimo brigu na veselje).
    Ja zasad ostajem promatrač (ali ću nastojati biti aktivni promatrač)..kad se samo sjetim koliko sam priželjkivala proljeće pa jesen i bila uvjerena da ćemo otputovati..

Trunčicabalunčica šaljem ~~~~~~~~~~~~ da bude pozitivnije od nule!
    ostale cure hrabro naprijed!

trunčicabalunčica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo da vam se javim. Dobili smo rezultate spermiograma, ali opet imamo sve nule.
    Stvarno smo bili optimistični i vjerovali da će biti neka promjena na bolje, čak smo u jutro obukli najšarenije i veselije gaće koje imamo kao za ''dobre vibre'', onako malo za zezu ... ali nalaz je takav kakav je bio i prvi put.
    Sada nemamo pojma da li da mm ide uopće kod urologa ili da odmah zovemo negdje za biopsiju. :? U tijeku smo sa vađenjem njegovih hormona i čekanju tih rezultata za sada.
    Ma ništa, eto samo sam vam htijela javiti novosti. Idem sad... idem grliti mm jer je opet tužnjikav.
    Pusa velika za sve vas!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

trunčicabalunčica
    ma pojavit će se negdje jedan, kad tad, a do tada - drž`te se

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj trunčicabalunčica prvotno napisa
    ali opet imamo sve nule.
    Sada nemamo pojma da li da mm ide uopće kod urologa ili da odmah zovemo negdje za biopsiju. :?
    Draga, idite redom! Najprije urologu, jer on će vam preporučiti biopsiju ako je to moguće, ali ne prije nego obavite i druge pretrage.
    Točno znam kako se osjećate, ali ne odustajte!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Draga trunčibalunči,šaljem ti puno i puno !!!
    U istoj smo koži pa mi je poznat taj osjećaj ponovnog razočaranja.
    Ali glavu gore i nadajmo se da će te i vi i mi jednom nać jednog malog žilavog !!! Sad odmah na pretrage,urologu itd.,nema odustajanja!!!
    Mi smo uvijek tu za tebe...

trunčicabalunčica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala vam, cure, baš ste divne!
    Tokom 11mj. cemo valjda imati u rukama sve nalaze hormona, briseva i urologa, pa će nam možda nešto biti jasnije... javit ću ja kako napredujemo.

Javljajte i vi sve novosti, meni svaki dobar rezultat svih vas puno znači, za one manje dobre rezultate tu smo da se grlimo i bodrimo za dalje, jer i to je jako važno.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Tako je!!!
    Eto mi sutra idemo po nalaz FSH i MM vadi krv za kariogram. I onda čekanje nalaza...

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

trunčicabalunčica ma nac ce se vec bar jedan, nadam se jako skoro

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

chiara bas mi je drago da su i vama uspili nac materijala za ICSI!! :D
    uvik sam vjerovala u vas
    nadam se da cete uskoro dobit jednu/og malu/og spliću :D

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mi smo naručeni u četvrtak (08.11.) na biopsiju, molim Boga da bar nešto pronađu, ako ne pronađu...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo naručeni u četvrtak (08.11.) na biopsiju, molim Boga da bar nešto pronađu, ako ne pronađu...
    A što su vam rekli o daljnjem postupku ako biopsijuom uspiju naći spermiće? Ovo me stvarno zanima pošto mi ovdje u ZG čini se, bez posebnih čarobiranja doktora ili neke druge misteriozne procedure, uopće nemožemo napraviti ni samu biopsiju, a kamo li što drugo.
    Što će napraviti s eventualno pronađenim materijalom? Hoćete li u postupak ICSI-a ukoliko nešto nađu??? Sretno!
    Ako tvoji odgovori budu pozitivni, eto nas draga ivana u Zadru!

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

E pa ovako; odma nas je urolog naručija na biopsiju, tia je da to sve što prije napravimo, čak je ponudio da taj dan kad bude u bolnici MM ponovi hormone i još neke pretrage (nešto vezano za hipofizu :? )...
    Koliko kužim nakon same biopsije materijal se šalje na patologiju (ovdje u ZD), čeka se nalaz 2 tjedana i ukoliko nešto pronađu plan je slati nas u Zagreb nekom dr.Čolaku (taj postoji?) na dogovor za dalje.

U Zagrebu je procedura kompliciranija?

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ivana0906 zašto niste razmotrili ideju o nedijagnostičkoj biopsiji. naime MM je napravio isto to što vi planirate u Rijeci i obzirom da nije ništa pronađeno nismo puno žalili iako su neki drugi dr-ovi bili više nego iznenađeni da se radilo samo o dijagnostičkoj biopsiji. Naime postoji mogućnost krioprezervacije materijala tako da TM ne mora opet prolaziti kroz to. Na koncu testisi nemaju moć samoobnavljanja pa tako nisu niti neiscrpan izvor za rezuckanje.
    Mi smo malo uletili u sve to i bili sretni da smo to obavili unutar par tjedana od prvog pregleda kod urologa. Ispalo je ipak da smo pogriješili. ali to su već druge priče.
    Probajte se još malo raspitati pa možda odmah kod Čolaka. To je urolog na VV!

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ivana dr Čolak je endokrinolog na VV kod kojeg se lijeći MM, a i neki drugi koji tipkaju na ovim našim topic-ima. MM je jako zadovoljan s njim.
    Inače ako dođete na VV bez obzira na nalaze koje ćete donijeti morati ćete sve ponoviti i kod njih. Nakon toga vam nalazi, termin slijedećeg dolaska i eventualnu trapiju šalju na kućnu adresu, a to zna potrajati i do mjesec dana :/

Ono što je najbitnije i ono što je spomenula mummy je da se trenutno niti u ZG niti igdje u Hrvatskoj nemože napraviti biopsija za MPO (do donošenja novog zakona o MPO) Tako da niti ja nebi žurila sa biopsijom u dijagnostičke svrhe jer ako i nađu spermiće nećete ih moći iskoristiti za ICSI :/ Mogućnosti koje trenutno imamo su ići na biopsiju a time i u eventualni postupak negdje izvan RH ili čekati novi zakon u Hrvatskoj :/

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Tako je, potpisujem da s biopsijom u dijagnostičke svrhe ne treba žuriti jer mogućnost čuvanja eventualno pronađenog matrijala u RH u ovom momentu ne postoji!
    Mi u pon. idemo na konzultacije, nadam se posljednje, pa bi ovo trebala biti odskočna daska za konačno prvi (bilo kakav) postupak!

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ne kužim, sad ste me tek skroz zbunili...
    Ako MM ode na biopsiju u ZD i ne pronađu mu ništa onda je to TO, definitivno nema NIŠTA?
    A ukoliko mu pronađu nešto ovdje nemaju mogučnost to isto spremiti, savjetujete da biopsiju napravimo u SLO ?

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mummy_s prvotno napisa
    Ivana0906 zašto niste razmotrili ideju o nedijagnostičkoj biopsiji. naime MM je napravio isto to što vi planirate u Rijeci i obzirom da nije ništa pronađeno nismo puno žalili iako su neki drugi dr-ovi bili više nego iznenađeni da se radilo samo o dijagnostičkoj biopsiji. Naime postoji mogućnost krioprezervacije materijala tako da TM ne mora opet prolaziti kroz to. Na koncu testisi nemaju moć samoobnavljanja pa tako nisu niti neiscrpan izvor za rezuckanje.
    Mi smo malo uletili u sve to i bili sretni da smo to obavili unutar par tjedana od prvog pregleda kod urologa. Ispalo je ipak da smo pogriješili. ali to su već druge priče.
    Probajte se još malo raspitati pa možda odmah kod Čolaka. To je urolog na VV!
    Plan je bio napraviti biopsiju u ZD pa ukoliko pronađu nešto uputili bi se u Ljubljanu...

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nije baš da se u RH ne može napraviti biopsija i sačuvati materijal. Za HZZO bolnice doduše ne znam ali znam iz prve ruke da se može u Uro Centru u ZG ali za nemalih 12 500 kn a onda se može zamrznuti materijal transportirati u neku od bolnica. To pouzdano znam jer sam čitala za jedan takav slučaj koji se odradio u Petrovoj..naravno to je i sve stvar dogovora ali mi se čini da bi se zbog delikatne azoo situacije moglo takvo nešto i izmrdati. Ili sve odraditi privatno. Money talks! Na našu golemu žalost!

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ivana0906 i u spitu u cita ima zamrzavanje koliko se sicam, a tamo se moze odma i napravit cili postupak tako da nebi trebala ponavljat biopsiju, imam sliku cijenika mobom tako da ti na pp posaljem da vidis cijene

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Inhibin-B

Dragi moji, evo da i ja objavim "novosti". Danas smo MM i ja obavili još jedne konzultacije kod dr. J. Jedino što mogu reći je to da je dr. J jedna vrlo topla i maksimalno susretljiva osoba.
    Obzirom da naši nalazi nisu niti najmanje ohrabrujući nismo niti očekivali ništa revolucionarno. Uglavnom, dr. je rekao da smo mi do sada napravili veći dio pretraga, ali da nam ipak fali još jedna - inhibin-b (to bi isto bila famozna "endokrinološka pretraga", vađenje krvi, koja se može obaviti u Petrovoj ili Rebru - na uputnicu).
    Čitajući ponovo ovaj naš topic tek sam sada uočila da se o inhibinu već pisalo, ali meni je to valjda "promaklo".
    Uglavnom, u slučaju azoospermije + Klinefelter, biopsija testisa postaje bespredmetna ukoliko je nalaz inhibina loš. Inače, kod Klinefeltera šanse da se nađe spermiće iznose otprilike 1-3%.
    A sada ponešto i o famoznoj biopsiji - u ovom momentu biopsiju u RH naprosto nije moguće obaviti. Znanje i volja postoji, oprema postoji, ali ne dozvoljava zakon
    Dakle, ostaje nam napraviti i ove pretrage, još malo čekati, pa ćemo tada valjda biti "pametniji" 8)

Stranica 4 od 10 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •