Stranica 5 od 10 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 476

Tema: azospermija - endokrinološke i druge pretrage

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ne razumjem! Kako nije moguće obaviti biopsiju. Je li to neki novi zakon ili!? MM je biopsiju napravio u 3. mj ove godine na uputnicu bez ikakvih ceremonijala prije toga (ceremonijal su ostavili za kasnije).

Zna li netko može li se taj inhibin vaditi u Rijeci?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo malo i mene sa našim iskustvima!
    MM je danas konačno bio kod urologa na Rebru,koji očito nije dobro informiran pošto tvrdi da se može radit biopsija a ja isto pouzdano znam da se trenutno ne može radit zbog zakona koji još nije donešen.
    Nije bilo dr.Krhena pa ga je primio primarijus Miškić,ali nam nije rekao ništa novo. Da obavi sve pretrage(koje je već i obavio) i da onda ide na biopsiju !! Nama su valjda uvijek suđene neke strke oko doktora,danas smo jedva našli urologiju ! U 11 smo bili naručeni a oni taman danas preseljavali ujutro u novu zgradu u podrum. Nigdje još nikakvih oznaka,sestre nervozne,živčane,pacijenti izgubljeni,ma za krepat od smijeha i nervoze !! Al eto,sve dobro završilo.
    V&V,znala sam da će vam se svidjet dr.Ježek jer je stvarno susretljiv i ljubazan . Šta se tiče INHIBINA-B,nama je isto rekao da napravimo taj nalaz u Petrovoj,ali...Oni taj nalaz zasad ne rade jer nemaju nikakve vrijednosti po kojima bi očitavali i uspoređivali nalaze,tj. ne mogu ga pravilno očitat (tako je meni objasnila magistra s kojom sam pričala u Petrovoj) i bila je začuđena kako nas je netko uopće uputio na tu pretragu jer je to u biti još u fazi istraživanja :? !?! Budem je opet probala nazvat da pitam dal se išta promijenilo.
    Šta se nas tiče,zasad smo napravili sve nalaze koje smo mogli i u fazi smo čekanja istih !

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dakle, ako pretrage inhibina-b ne rade u Petrovoj, ostaje nam Rebro ili eventualno neki privatni lab. Tko prvi sazna, nek' javi!
    Još nešto vezano uz inhibin-b. Dr. je rekao da se pomoću tih pretraga, ovisno o njegovoj vrijednosti, može vidjeti odvija li se ili ne (ili se odvijala) spermatogeneza. (ako sam dobro shvatila ) Što je razina inhibina manja, šanse su manje.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Od sutra se bacam na traženje laba koji radi inhibin-b! Ja kolko se sjećam,nama je dr.J reko da se taj nalaz radi samo u Petrovoj.
    Ne mogu vjerovat da se nisam sjetila pitat i u ostalim bolnicama !!
    Čujemo se s novim vijestima,tko prvi njegova djevojka !

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Inhibin-b

Evo link za inhibin-b i kolike vrijednosti trebaju biti, za "zdrave" i bilo koje "azoo" mužiće!
    http://www.repromedix.com/documents/inhibinBmale.htm

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala ti v&v!!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dakle, inhibin-b se vadi u Petrovoj, na uputnicu (na kojoj mora pisati inhibin), u Zavodu za kliničku biokemiju, ali me teta dr.-ica tako brzo otpilila da nisam stigla pitati jel' se potrebno naručivati!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Pa koga si ti to zvala da ti je rekao da se radi? Ja sam sad odma nazvala magistru Kralig u Petrovu koja je zadužena za to i nažalost oni to NE RADE ZASAD !!
    Stvarno je bila ljubazna i susretljiva. Kazala je da su oni to prije napravili na par žena ali da im nisu mogli kazat dal im je nalaz dobar jer nemaju nikakve vrijednosti koje bi pokazale dal je nalaz dobar ili loš.
    A sad više ne rade i zbog tog razloga i zbog tog jer je to preskupi nalaz i jednostavno su im sredstava za to srezana. Kolko ona zna,inhibin se ne može napravit nigdje u HR,a veli da misli da se to ne radi čak ni u Beču! U biti to je još sve u fazi testiranja i njoj su tu zavezane ruke.
    Al veli da se i po drugim nalazima može očitat dal se odvija spermatogeneza ili ne,pa tako misli da inhibin nije presudan nalaz.
    Eto cure moje,pucanj u prazno,a i ja se duboko nadam da ćemo moć bez tog nalaza.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ako te pretrage rade u Beogradu (Viktoria ih je spominjala), ne vidim razloga da ih ne rade u RH, a kamo li Beču. Vjerojatno ovisi koga se dobije na telefon?! Ženska koja mi se javila rekla je da se te pretrage ne rade u dijagnostičke svrhe, jer su još u eksperimentalnoj fazi, ali da se na uputnici mogu napraviti baš u Petrovoj!!!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ma sve to stoji,ali veli ona da ih i žele napravit nemaju ih s čim. Nemaju "materijal" potreban da se napravi taj nalaz,a nemaju ga zato jer je jako skup i nije im dopušteno ga naručivat.
    Kazala sam ja da bi mi platili pretrage ako treba,al veli da to ne ide tako. Izgleda da se ne može naručit količina potrebna za samo jedan nalaz nego se mora naručit cijeli paket tog šta god je već potrebno. Ma neznam više kome vjerovat,al ta žena bi valjda trebala znat pošto su mi dok sam išla tamo pitat za to dali baš njen broj,kao ona je zadužena za to :? !
    Ajmo mi zajedno do Petrove da nam objasne te svoje kontra informacije !! Da ih pitamo zašto nas izluđuju stalno !?!

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e,cure cini mi se da je sanja pisala da je njm radio taj nalaz... :?
    e,sanjice,ako si tu negdje , prosvijetli nas.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nema nikoga...
    Evo, da se oglasim...i mi smo "popustili" pa smo unatoč našoj dijagnozi ipak odlučili progutati koju tableticu, popiti koji čaj... Trenutno smo na cinku, selenu, acetil l-carnitinu, piskavici, marulji i matičnoj mliječi. Zašto? Zato što se hvatamo za slamku i prije nego odemo napraviti nalaz za inhibin-b odlučili smo pokušati još ovo. Ako je možda "sprmatogeneza negdje zaspala, da ju probudimo."
    Znam da se dosta pisalo o "okusima" ovih preparata i moram vam reći da ni piskavica ni marulja zajedno ne mogu nadmašiti smrad selena. To je prava katastrofa.
    Eto, da ne duljim...
    Ima li kakvih novosti kod vas ljudi?

trunčicabalunčica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hay!
    Ima i nema novosti. Ja se veselim već tome što ne tapkamo u mjestu, već skoro svakodnevno vadimo neke homone, pregled simo-tamo... a u četvrtak idemo u Postojnu na prvi razgovor. To je naš prvi veliki korak.
    Nadamo se da će nam tamo znati točno reći gdje je zapelo.

Kažu da se cijeli svijet pomiče na jednu stranu da napravi prolaz čovjeku koji zna kamo ide. (tako nekako)

Budem javila kako je bilo.

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo da se javim i ja... Imam posla preko glave pa ne stizem sve procitati.
    Kao sto sam pisala v&v na pp- MM je radio taj nalaz u Beogradu kod svoje dr. androloginje. Nalaz je bio 3 puta nizi od normalnog, i dr je rekla se to pokazuje hormonalne probleme i tada nam/mu je dala klomifen ali bez ikakvog poboljsanja.
    Drage moje, ne javljam se jer sam malo izgubila na poletu... Nama ne mogu cajevi, vitamini, pa cak ni konvencionalni lijekovi pomoci... Zato necu vas ostale da bediram, ako vam je lakse da vjerujete da ce vam to pomoci. Sto god vam umiruje savjest i olaksava- go for it! Ja sam skroz digla ruke od toga.
    Eto, cujemo se- ako kako mogu pomoci- pitajte...

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Vidim neke loše vibre se šire "našim" topicom, pa nas u dobroj nadi dižem da ne potonemo.
    Meni stigla M i uspješno me bacila na koljena..opet! Nikako da se prestanem šokirati kad dođe. Ja stvarno nisam neka zvjerka za ovaj cirkus..slabo pamtim trikove, a ovaj trik "drži glavu uspravno kad dođe M" mi je posebno težak!
    A šta ste se vi ušutile..zar ne radite nikakve opite na vašim muževima!?

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mummy_s zao mi je zbog
    ma iznenadit ce i nas jednom njen nedolazak
    ja svog trujem testosteronom i pustim travama pa se i ja malo usutila na ovu temu jer opet cekamo, sad ja bacam crnilo, isisis
    kad je MM pocea pit sve ovo, a ima toga ko u prici i sve u nekim intervalima u toku dana, rekla sam mu: otrovat cu te kad tad jadnicak moj
    al nadamo se cudu kao i uvijek pa ce valjda jednom pokucat i na nasa vrata
    cijelom azoo clubu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A evo da i ja s vama podijelim svoje "raspoloženje". Potonula!
    M mi kasnila 4 dana. Iako sam znala da je suludo nadati se, onako potiho sam očekivala čudo. Čak sam "osluškivala" govor svog tijela ne bi li mi reklo da M ipak neće doći - do maloprije.
    Ma loše sam ovih dana. Toliko se ružnih stvari događa oko mene da jednostavno ne znam zašto se jutrima ustajem. Mama mi je teško bolesna, danas je prijateljici umrla mama, druga je pak prijateljica danas rodila, MM i ja stali s pretragama, tapkamo u mjestu... ma što da vam pričam.
    E da mi se probuditi...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

v&v

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

v&v i ja ti šaljem jedan veliki !

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj v&v prvotno napisa
    A evo da i ja s vama podijelim svoje "raspoloženje". Potonula!
    M mi kasnila 4 dana. Iako sam znala da je suludo nadati se, onako potiho sam očekivala čudo. Čak sam "osluškivala" govor svog tijela ne bi li mi reklo da M ipak neće doći - do maloprije.
    Ma loše sam ovih dana. Toliko se ružnih stvari događa oko mene da jednostavno ne znam zašto se jutrima ustajem. Mama mi je teško bolesna, danas je prijateljici umrla mama, druga je pak prijateljica danas rodila, MM i ja stali s pretragama, tapkamo u mjestu... ma što da vam pričam.
    E da mi se probuditi...

Glupo mi je govoriti da te razumim... Teško je, vidim da te zatrpalo sa svih strana, ako te tješi "nakon kiše dolazi sunce"!

trunčicabalunčica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

v&v
    Ima jedna pjesma od Tereze: Sutra je novi dan i život teče, ne postoji ni bol ni jad što proći neće...
    Zato, razvuci svoj najširi osmijeh i ne budi tužna!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

curke,vi najhrabrije zene na svijetu
    v&v
    vidim ja da vasi muzevi svasta piju,moj pije samo imunoprotector,i omegu.
    mozda bi i on trebao poceti piti jos nesto,pa bi bilo vise plivaca :?
    ili bi mozda nesto i van iscurilo

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Azoospermija

Bok svima!

Evo i ja se pridružujem ovoj temi. Zajedno 10 g. Dvije godine pokušavali i ništa, pa se konačno odlučili na pretrage.
    Ukratko: mm 36, ja 33. Sa mnom sve ok, on azoospermija. Obavili spermiogram dva puta u Petrovoj i uvijek isti nalaz. Naručena na VV kod dr.L. a on kod androloga, pa ćemo vidjeti.
    Učiniti ćemo sve što se može, ali nažalost možda ni to neće biti dovoljno!

Pozdrav

trunčicabalunčica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Draga Dadica, dobrodošla!

Na ovim ćeš stranicama naći hrpu pametnih savjeta i iskustva drugih cura i njihovih životnih drugova. Zato sve pročačkaj i čitaj.
    A ako te nešto posebno zanima i muči... uvijek se nađe netko tko nešto zna ili te može utješiti.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hvala na dobrodošlici!

Već neko vrijeme pratim forum ali konačno sam se ohrabrila. Nisam ni znala za te sve probleme jer se to uvijek dešava nekom drugom. No, nema predaje sutra sam naručena na VV pa ćemo vidjeti.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno [color=red]Ovo je nečuveno[/color]

Evo nastavljam niz "loših vijesti". Danas sam ponovo zvala Petrovu da još jednom pitam za inhibin-b i naručim MM, kad će oni meni da te pretrage više ne rade. Ja sva zbunjena, pitam kako to jer su mi prije točno tjedan dana rekli da ih rade, a žena će meni, ne više ne, s tim su prestali. Čak je rekla da nije sigurna da to itko u RH radi i tup, slušalica dolje.
    Zovem onda Rebro - e to je posebna priča. Centralni se labos izgleda preselio u novu zgradu. Ma okrenula sam bar 15-ak brojeva, ali tamo nitko ništa ne zna! Ni u centralnom laboratoriju, ni na endokrinologiji u labosu - pojma nemaju. Uglavnom, da li se inhibin vadi na Rebru ili ne, nisam uspjela saznati.
    Jedno znam. Zvala sam nekoliko privatnih labosa ovdje u Zagrebu i ništa - nitko ne radi pretrage inhibina.
    I što sad? Da te pretrage jednostavno preskočimo i odemo na biopsiju (u inozemstvo, naravno) ili što?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislim da su misljenja oko inhibina podjeljena, znam da u Italiji i u Austriji traze taj nalaz, za razliku od Belgije gdje ga smatraju nepotrebnim.
    Mi ga nismo radili.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

v&v, draga to morate odlučiti ti i tm...
    ja ti samo mogu reći što bih ja napravila na tvom mjestu - a ja bih otišla u inozemstvo na biopsiju...
    previše toga ste prošli da bi sad zapeli na tome, preskoči to i kreni dalje....
    al to je samo moje mišljenje...
    želim vam uspjeh što prije

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ah taj inhibin !!
    Nažalost v&v,ipak su i tebi potvrdili onu verziju koju su i meni ispričali u Petrovoj. Da se to više ne radi itd...
    Očito je taj nalaz napravit u RH sedmo svjetsko čudo!!
    Mi sad čekamo sve druge nalaze i onda ćemo valjda dalje u inozemstvo,a ako će baš trebat taj nalaz valjda postoji neka država koja ga radi. Al mislim da ga baš i neće trebat.
    Ma valjda ima nade za sve nas azoo i bez tog nalaza,idemo pošaljemo mužeke na biopsiju pa ćemo vidjet iz prve ruke šta se skriva unutra !!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da, cijela ova situacija sad već zbilja predugo traje. Stalno nešto čekamo i iscurilo nam 4 mjeseca. Jednostavno moramo nešto napraviti i krenuti dalje!
    Zana, lijepo te opet čitati! Kako je trbuščić?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj belinda7 prvotno napisa
    ...pošaljemo mužeke na biopsiju pa ćemo vidjet iz prve ruke šta se skriva unutra...
    S jedne strane mislim da je biopsija "žrtva" koju i oni u cijeloj ovoj muci moraju dati, a s druge pak da im je ova "azoo žrtva" i više nego dovoljna. Poanta cijele ove strke oko inhibina je upravo ta da se iz tog nalaza vidi ima li uopće smisla podvrgavati se biopsiji. Koliko sam shvatila, ukoliko je razina inhibina niska ili ga uopće nema, nema ni razloga za biopsiju. To bi značilo da se spermatogeneza nije odvijala i nema se što tražiti "tamo dolje" pa onda nema ni smisla rezuckati NM ako je situacija takva. :/

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Zana,sad sam malo !
    Pa nisam te ja pitala kako si?? Kako mali ??

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kužim te,tako sam i ja shvatila. Mi ne možemo ni zamislit kolko je njima tek teško,al opet si mislim ,a sigurno bi se složili i NM ,da ih jedna biopsija neće ubit a bar se nećemo cijeli život pitat ŠTO AKO i to sve zbog jednog nalaza.
    I meni je žao MM tjerat na biopsiju (a pogotovo ako nisu nalazi OK),al sad kad smo već pokrenuli tu cijelu lavinu trebamo je i dokotrljat do kraja. Da je bilo kako nam je dr.Luči preporučio,ništa od ovog nebi ni saznali ni pokrenuli.
    Jednostavno,bojim se da ne odemo na donora a nismo ispucali sve šanse i mogućnosti. Bojim se onog crva koji bi me mogao pojesti s godinama !!

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pozdrav devojke,
    nije me bilo vec duze vreme, ali sam vas uglavnom pratila redovno, znaci u toku sam. Kod nas sve po starom. Ostalo nam je jos jos nekih 20 tak dana do zavrsetka terapije Klomifenom, koju smo poceli pre otprilike 2 meseca, pa onda idemo na kontrolni spermogram. Nadamo se pomaku. Ako i ne bude rezultata mi smo odlucili raditi biopsiju u jednoj Istanbulskoj klinici (licno sam upoznala devojku, ciji je muz imao istu dijagnozu i iz 2 pokusaja su uspeli u toj klinici), pa ako nadju materijala, zamrznut ce ga, i zakazujemo postupak.
    Vidim da je nazalost problem kod vas u RH uraditi nalaz Inhibina B, koji smo mi u samom pocetku uradili u jednoj BG laboratoriji, mislim da se zove Konzilijum, i nalaz nam je na srecu bio sasvim dobar. Eto prepisacu vrednost sa nalaza:
    Inhibin B 106,3 Cut off 80 pg/ml (sve sto je ispod ove vrednosti pretpostavlja se da postoji poremecaj spermatogeneze). Na netu sam nasla da ova vrednost koju mi imamo je sasvim normalna za muskarca njegovih godina, sto je meni ulilo nadu da si ipak dole nesto desava, a i dr. nas je ohrabrila nakon ovog nalaza. Nisam sigurna da li je ovaj nalaz presudan da li da se radi biopsija ili ne (imamo primer zane koji su uspeli bez tog nalaza), ali ako mislite da vam je veoma bitan mogu vam dati adresu i broj laba, ako vam nije problem putovati do BG. Rezultate salju mail-om.
    Eto to je sve za sada, a ja vas puno puno pozdravljam i nadam se da cemo se uskoro preseliti na nekom drugom pdf

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Drage cure,
    Iako se ne javljam cesto, redovno pratim sve vase novosti.
    Ja sam dobro (ako se izuzmu jutarnje mucnine i povracanje).
    Pupa se vec malo nazire.
    Previse vi tepate svojim muzicima...ko da je TESE nesto tako strasno...% komplikacija manji je nego nakon pick up-a. Ne mislim ja da je njima lako, ali ni nama nije nista lakse, cak sam sigurna da je i gore...mi smo te koje sve organizuju, koje se raspituju, koje traze rjesenje...bas me interesuje sta bi oni bez nas...nista, gotovo sam sigurna.
    Zato, hrabrice moje samo naprijed, drzim vam fige...svima

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Potpisujem zanu u potpunosti.
    Da se nisam ja pocela raspitivati i pricati i da nisam pronasla Rodu- znas gdje bi bili?
    A mi ionako prolazimo kroz iste muke- a ne cujes mene kako kukam. /osim na Rodi/ (doduse, ne cujem ni ja njega) I ne cujem muskarce da nas tetose u tome. Njihova podrska je najcesce samo spremnost da prodju kroz ono kroz sta ionako moraju da prodju.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ljudi koliko kosta nalaz inhibina u Bg?

trunčicabalunčica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Bok, lipe moje rode!
    Ja i mm se malo prije vratili iz Ljubljane, bili kod dr. Reša na prvim konzultacijama. Ovako, odmah nas je pitao koliko smo zajedno, koliko imamao nezaštićene odnose, mm mu je objasnio da su nam oba dva spermiograma bile sve nule, pa mu je odmah na licu mjesta napravio ultrazvuk tesisa, koji je po njemu sasvim ok.
    Od svih silnih nalaza hormona, briseva i ostalih čudesa ništa nije htio ni pogledati, već je samo pitao kako FSH. Kako je od mm 26, a gornja granica je 13, on kaže da moramo bit realni da su šanse male, da je recimo 14 to nebi bilo loše, ali ovako kao nije baš jako optimističan.
    Meni je napravio ultrazvuk, dok je u međuvremenu mm išao dati ''tekućinu'', jer on to više ne zove spermićima.
    Na ekranu skupa s dr. možete vidjeti plivače, međutim, mi potvrđujemo da imamo tekućinu. Sada se malo i zekam, jer ne želim past u depru.
    Zadnja šansa nam je biopsija iliti TESE. Kako ću ja dobit ''vješticu'' (tako vi to ovdje zovete, meni to jako funny) danas-sutra, tj. ovih dana, kaže on da kod svoje gin. odem po recept za Klomifen i počnem piti 3dc po pola tablete pet dana.
    Onda 10dc moramo na ultrazvuk u Ljubljanu pa ćemo vidjet kakvo je stanje. Kad on kaže da imamo dovoljno zrelu jajnu stanicu idemo u Postojnu na punkciju i isti dan mm radi biopsiju. Ako bude bilo plivača ... jupiiiii... na pola samo puta od uspjeha, ako ne... gotovo. Kaže on da je to zadnje što se može. Navodno nema načina da se pokrene njihova proizvodnja.
    U slučaju da nađu spermiće, a moja jajna stanica ne bude ok, onda zamrznu to što su našli i idemo usavršiti moje js.

Eto, tako... mislim da sam sve dobro zabilježila.

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Pozdrav, kod nas nema nista novo, na biopsiju nismo išli...
    Dan prije biopsije MM je zvao CITO i razgovarao s nekim doktorom koji je reka da ga malo povišeni FSH i LH ne zabrinjavaju i da možda ne bi triba na biopsiju nego neku punkciju??? Kao, radi visokog prolaktina trebalo na pregled endokrinologu, nakon pregleda preporučuje da dođemo njemu na razgovor, punkciju i još jedan spermiogram.

E tek sad smo zbunjeni... Uglavnom, MM je otkazao biopsiju u ZD-u i 20tog smo narućeni u ST-u kod endokrinologa.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

tuzna, nacises na njihovoj web stranici cenovnik, mislim da nije skup nalaz Inhibina B otprilike 17EUR. Evo saljem link pa proveri
    http://www.konzilijum.co.yu/

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Wow cure kako ste se zahuktale. Sve preparirate muževe i ostala čuda pa me ne bi čudilo da imate cijeli niz trofeja.. Mi smo već veterani po pitanju azoo pa je meni ostalo jedino da MM zakucam na zid kao trofej i tražim si novog kapitalca u šumi!
    Ma šalim se ja malo ali zapravo ovim želim podržati Zanu-previše vi tetošite te muškiće. Njima se u ostalom biopsija radi pod općom i to prolaze rjeđe nego mi sa gomilom punkcija JS. baš mi se i ne čini da oni shavćaju šta je to punkcija. Evo baš neki dan sam čula muško mišljenje o tome kako je ginekološki pregled baš nešto sasvim OK jer je "to nama prirodan položaj" pa ne razumije šta je nama toliko neugodno u toj priči. :shock: Eto, utoliko mislim da i nije to toliko strašno a ponajmanje mislim da oni tu prinose neku žrtvu. Mi bi se popele na koljenima i na Himalaju kad bi nam to donijelo zdravu bebu. Eto!

Ivana uopće mi nije jasna ta priča oko punkcije/biopsije. Već smo odavna apsolvirali da je punkcija prihvatljiva za azoo situaciju koja je recimo "lakša". Ako su TM FSH i LH pod nebom onda je to definitivno indikacija za biopsiju. Punkcija se radi kada se pretpostavlja da bi se nešto moglo iglom "posrkati" van. Igla ipak ubada u relativno malo područje i ne mora (u našim tragičnim slučajevima) pogoditi pravo mjesto, dok biopsija ipak zahvaća bitno veće područje i daje informaciju ne samo ima li spermića ili ne, nego i informaciju o samoj histološkoj građi testisa i spermatogenezi. Po meni je to uvijek bolja opcija kod azoo iz više razloga, a najbolja opcija kad postoji mogućnost zaleđivanja pronađenih spermija. Kod MM sa povišenim FSH i LH nije punkcija niti dolazila u obzir.
    Ipak ako već idete na punkciju onda navijamo za gomilu "usrkanih" spermića!

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

eliza,hvala

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mummy_s prvotno napisa
    Wow cure kako ste se zahuktale. Sve preparirate muževe i ostala čuda pa me ne bi čudilo da imate cijeli niz trofeja.. Mi smo već veterani po pitanju azoo pa je meni ostalo jedino da MM zakucam na zid kao trofej i tražim si novog kapitalca u šumi!
    Ma šalim se ja malo ali zapravo ovim želim podržati Zanu-previše vi tetošite te muškiće. Njima se u ostalom biopsija radi pod općom i to prolaze rjeđe nego mi sa gomilom punkcija JS. baš mi se i ne čini da oni shavćaju šta je to punkcija. Evo baš neki dan sam čula muško mišljenje o tome kako je ginekološki pregled baš nešto sasvim OK jer je "to nama prirodan položaj" pa ne razumije šta je nama toliko neugodno u toj priči. :shock: Eto, utoliko mislim da i nije to toliko strašno a ponajmanje mislim da oni tu prinose neku žrtvu. Mi bi se popele na koljenima i na Himalaju kad bi nam to donijelo zdravu bebu. Eto!

Ivana uopće mi nije jasna ta priča oko punkcije/biopsije. Već smo odavna apsolvirali da je punkcija prihvatljiva za azoo situaciju koja je recimo "lakša". Ako su TM FSH i LH pod nebom onda je to definitivno indikacija za biopsiju. Punkcija se radi kada se pretpostavlja da bi se nešto moglo iglom "posrkati" van. Igla ipak ubada u relativno malo područje i ne mora (u našim tragičnim slučajevima) pogoditi pravo mjesto, dok biopsija ipak zahvaća bitno veće područje i daje informaciju ne samo ima li spermića ili ne, nego i informaciju o samoj histološkoj građi testisa i spermatogenezi. Po meni je to uvijek bolja opcija kod azoo iz više razloga, a najbolja opcija kad postoji mogućnost zaleđivanja pronađenih spermija. Kod MM sa povišenim FSH i LH nije punkcija niti dolazila u obzir.
    Ipak ako već idete na punkciju onda navijamo za gomilu "usrkanih" spermića!

Slažem se s tobom, ali dr. je predložia punkciju a mi smo novi u ovome pa još uvik slušamo dr.-a !

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Briga me, njega će bosti!
    Samo da nešto pronađu!

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dadica dobrodosla i nadam se da je kod vas u pitanju samo ona trenutna azoo
    ivana0906 ja se slazem s mummy_s da je bolja opcija biopsija kad ste vec imali sansu za nju, a s druge strane razumim da se na pocetku slusa samo doc jer i mi takvi bili
    eliza ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za puno vrijednih plivaca
    trunčicabalunčica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za uspijesnu biopsiju
    zana ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da pupica raste i raste, te da se smanje mucnine
    pitanje...
    posto nikad nisam bila u postupku i neznam kako to izgleda a zadnji trzaj su nam ove tablete sta muz pije pa me zanima jer mi se isplati ic u Cita i sve dogovorit kao da ce bit postupka?
    vidila sam da azoo cure to rade iako meni pari besmisleno, al nikad neznas da li ce upalit koja terapija pa se sad i ja dvoumim :/
    da li uopce dogovarat i ako dogovorim da li uzimat ikakve hormone :?
    vec se dogovorila sa M da cemo osim spermio radit i punkciju za svaki slucaj jer biopsiju radili, a kako trenutno u nas i nije dozvoljena ne vidim smisao putovanja vani i rezuckanja za sanse 1%
    malo depresivno al meni taj 1% opet daje nadu zato vas i pitam vase misljenje

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Biopsija zabranjena? :?
    Ma da? U Zadru se radi u bolnici, u dogovoru s dr.!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ivana0906 prvotno napisa
    Draga, o kakvoj je to bolnici u Zadru riječ u kojoj rade biopsiju? Nekoj "privatnoj" ili klasičnoj "državnoj"?
    MM i ja smo 05.11. bili na konzultacijama kod liječnika za neplodnost i on nam je rekao da jedino što u ovom momentu možemo napraviti jest pribilježiti se za biopsiju, pa ako se krajem ovog mjeseca nešto dogodi i promijeni se zakon, biopsiju ćemo moći obaviti i na Rebru, u Zagrebu.
    Ja sve ovo zbilja ne razumijem :?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Drage moje,evo da vam javim barem jednu sretnu vijest s naše strane!
    Dobili smo nalaz kariograma na kojem piše:Kariotip-46,xy normalan muški!!!! :D Nema Klinefelterov sindrom!! :D
    Tako smo trenutno sretni, kao da smo najednom ugledali sunce na kraju tunela koji je jaaako dugačak i mračan. IMA NADE I ZA NAS!!!
    Sad još čekamo,tj. moramo ić potražit na Rebro nalaze od FSH i Y-mikro,pošto dok smo došli po njih kazali su nam da ćemo ih dobot poštom. A nalazima još ni traga,a već je danas mjesec dana.
    MM i ja smo jučer pričali kud dalje i zaključili smo da kakvi god nalazi bili mi idemo na biopsiju da se ne grizemo poslije. Pa makar nam i kazali da nema ni 1% šanse,mi idemo (kako imam hrabrog muškića )!!
    U pravu su cure koje su gore napisale da mi SM nekad previše žalimo i tetošimo. Pa i tako smo mi te koje sve poduzimamo,istražujemo,naručujemo,razbijamo glave kud dalje i provodimo sate i sate na forumima i slično!! Ja sam baš jučer svojem "očitala bukvicu" o tome da se malo i on trgne ,a njegov odgovor je bio:pa šta ću ja kad imam tebe koja već sve znaš o tome!! (a znam samo zato jer provodim dane i noći na netu ,a isto bi tako mogao i on)
    I zato nemojte ih više žalit,samo ih lijepo spakirajte i pošaljite ma gdje god treba!!! Možda će se malo bunit,al će ipak ić za bebu i na kraj svijeta!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Belinda,a jeste li vi išli na postupak na VV sa punkcijom?MM je išao na dijagnostičku punkciju i naravno nalaz je azoo,ali je za postupak bilo dovoljno ,jer je biologica uspjela izolirat 2 spermija i dobili 2 pravilna i krasna embrija....i opet nakon toga tri....ali malo slabija( dvo i trostanični),a poslije toga dva puta nije ništa nađeno,i sada ćemo opet ić,onako na sreću,jer punkcija nije generalna,mislim,ako jednom nisu nađeni spermiji,ne znači da ih drugi put neće naći.MM je imao TESU dva puta u jednom danu,i dugi puta našli spermije....Mislila sam da ipak pokušate tako dok čekate biopsiju,možda se ipak potrefi....

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj v&v prvotno napisa
    Citiraj ivana0906 prvotno napisa
    Draga, o kakvoj je to bolnici u Zadru riječ u kojoj rade biopsiju? Nekoj "privatnoj" ili klasičnoj "državnoj"?
    MM i ja smo 05.11. bili na konzultacijama kod liječnika za neplodnost i on nam je rekao da jedino što u ovom momentu možemo napraviti jest pribilježiti se za biopsiju, pa ako se krajem ovog mjeseca nešto dogodi i promijeni se zakon, biopsiju ćemo moći obaviti i na Rebru, u Zagrebu.
    Ja sve ovo zbilja ne razumijem :?
    :shock: Kunem ti se da je MM imao termin 08.11. al ga je otkaza u nadi da će punkcijom nešto pronaći, ali dr. mu je reka ako se predomisli da se javi pa da ugovori novi termin.

Mi smo ti bili u poliklinici SANUS (privatno, u Zadru), primio nas je dr.Perinčić (urolog) koji tamo radi privatno a radi i u našoj Općoj bolnici Zadar, nakon pregleda i pogleda na MM-ovih nalaz hormona zakazao je biopsiju u bolnici!

Stranica 5 od 10 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •