Wow cure kako ste se zahuktale. Sve preparirate muževe i ostala čuda pa me ne bi čudilo da imate cijeli niz trofeja..

Mi smo već veterani po pitanju azoo pa je meni ostalo jedino da MM zakucam na zid kao trofej i tražim si novog kapitalca u šumi!
Ma šalim se ja malo ali zapravo ovim želim podržati Zanu-previše vi tetošite te muškiće. Njima se u ostalom biopsija radi pod općom i to prolaze rjeđe nego mi sa gomilom punkcija JS. baš mi se i ne čini da oni shavćaju šta je to punkcija. Evo baš neki dan sam čula muško mišljenje o tome kako je ginekološki pregled baš nešto sasvim OK jer je "to nama prirodan položaj" pa ne razumije šta je nama toliko neugodno u toj priči. :shock: Eto, utoliko mislim da i nije to toliko strašno a ponajmanje mislim da oni tu prinose neku žrtvu. Mi bi se popele na koljenima i na Himalaju kad bi nam to donijelo zdravu bebu. Eto!
Ivana uopće mi nije jasna ta priča oko punkcije/biopsije. Već smo odavna apsolvirali da je punkcija prihvatljiva za azoo situaciju koja je recimo "lakša". Ako su TM FSH i LH pod nebom onda je to definitivno indikacija za biopsiju. Punkcija se radi kada se pretpostavlja da bi se nešto moglo iglom "posrkati" van. Igla ipak ubada u relativno malo područje i ne mora (u našim tragičnim slučajevima) pogoditi pravo mjesto, dok biopsija ipak zahvaća bitno veće područje i daje informaciju ne samo ima li spermića ili ne, nego i informaciju o samoj histološkoj građi testisa i spermatogenezi. Po meni je to uvijek bolja opcija kod azoo iz više razloga, a najbolja opcija kad postoji mogućnost zaleđivanja pronađenih spermija. Kod MM sa povišenim FSH i LH nije punkcija niti dolazila u obzir.
Ipak ako već idete na punkciju onda navijamo za gomilu "usrkanih" spermića!